Перейти до змісту

Тарифи за комунальні послуги

jack74

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано (змінено)
22 хвилин тому, kroha сказано:

а де ниття?

нити я думала це жалітися і так далі

а я показала порівняння 

більше того,ще одне порівняння Лінкольн Навігатор в Штатах - 5 777 $, є й за 4 000 .  в Украіні - 16 500

Не рівняйте! Бо продуктивність і ефективність праці настільки різнизниться майже наскільки різняться наші доходи :) 

Знаєте як тяжко пояснити іноземцю, що таке за професія "черговий" (слюсар, електрик, монтер, зварювальник, і т.д.). Їм просто не вкладається в голові, що людина ходить на роботу і працює лише 1-2 години на день. Скільки часу займає чаю чи кави попити в деяких держструктурах. А вмисно розведена б"юрократія в дерустановах і т.д  А знаєте скільки в нас таких посад, професій і установ? І це не означає, що якщо ви особисто віддаєте роботі весь свій робочий час, то навколо  вас немає 5-10таких "професіоналів". Рівень держави то середнє між вами і тими хто навколо вас.

І якось не дуже сприймається той факт, що при такій вартості авто і наших доходах їх все більше і більше в на дорогах.

Змінено користувачем Ukrainec
  • Збентежений 2
Опубліковано

Вже смердить слухати, як наші тіпа мало працюють, як мало знають і вміють, але варто цьому малограмотному лінтяю виїхати хоча б Польшу і ми вже стаємо роботящими і високоосвіченими працівниками.

• Дякую! 1
  • +1 5
Опубліковано
1 час назад, Ukrainec сказал:

Не рівняйте! Бо продуктивність і ефективність праці настільки різнизниться майже наскільки різняться наші доходи :) 

Знаєте як тяжко пояснити іноземцю, що таке за професія "черговий" (слюсар, електрик, монтер, зварювальник, і т.д.). Їм просто не вкладається в голові, що людина ходить на роботу і працює лише 1-2 години на день. Скільки часу займає чаю чи кави попити в деяких держструктурах. А вмисно розведена б"юрократія в дерустановах і т.д  А знаєте скільки в нас таких посад, професій і установ? І це не означає, що якщо ви особисто віддаєте роботі весь свій робочий час, то навколо  вас немає 5-10таких "професіоналів". Рівень держави то середнє між вами і тими хто навколо вас.

І якось не дуже сприймається той факт, що при такій вартості авто і наших доходах їх все більше і більше в на дорогах.

а ви були в Штатах?

з деякими тезами я з вами повністю не погоджуся

хоча раніше думала як ви  , але це стереотипи

все більше і більше машин на іноземних номерах, бо вони коштують адекватних грошей

а ,наприклад,машин нових з салонів все менше і менше

Опубліковано (змінено)
33 хвилин тому, kroha сказано:

а ви були в Штатах?

з деякими тезами я з вами повністю не погоджуся

хоча раніше думала як ви  , але це стереотипи

все більше і більше машин на іноземних номерах, бо вони коштують адекватних грошей

а ,наприклад,машин нових з салонів все менше і менше

В штатах ні. Штати мають бонус у вигляді друкарського верстату для баксів. 

Змінено користувачем Ukrainec
Опубліковано
11 часов назад, kroha сказал:

штати ,квартира 2х кімнатна (спальня+кухня з залом) комуналка 90 $,з опаленням -160 $ за січень було нараховано 

А яка зарплата? Чи може правільніше сказати який це відсоток від зарплати?

Опубліковано
10 часов назад, Electronshik сказал:

А яка зарплата? Чи може правільніше сказати який це відсоток від зарплати?

мінімалка 12 $/год

за практично рік на тій же роботі виросла до 21 $

оренда квартири яка згадувалася вище - 1 175 $ (хоча як вже знаємо є дешевші та кращі апартаменти)

квартири в отаких будинках

464.jpg

Опубліковано
7 годин тому, volks сказано:

А в когось є знайомі на Федорова 4? Цікаво як змінився в них тариф після утеплення.

Опалення за січень1.jpg.6cc16b4f07da68231ad72238c0ac525f.jpg

Опубліковано (змінено)
6 минут назад, pura сказал:

Опалення за січень1.jpg.6cc16b4f07da68231ad72238c0ac525f.jpg

А до утеплення скільки було?

А це в нас без утеплення.

5a8c230a40a58_.png.eed9a26988a979d4c99b8845e6a10b3a.png

Змінено користувачем nickel
Опубліковано
12 хвилин тому, nickel сказано:

А до утеплення скільки було?

не пам'ятаю, треба квитанції шукати

яка причина такого тарифу у Вас?

Опубліковано
3 минуты назад, pura сказал:

яка причина такого тарифу у Вас?

Мабуть лічильник тепла у під'їзді, хоча ось ще одна квартира з лічильником тепла, але вже на весь будинок.

image.png.50b4947fdb9edd9147e2413427b72143.png

Опубліковано
4 минуты назад, Fedor4uk сказал:

то ще фігня тариф. полюбуйтесь - будинок з лічильником

2018-02-20_155850.jpg.39317b321e09e76cce2480225343f753.jpg

Поставлю свічку за здоров'я сусіда, який у нас теплоподачу регулює.

Опубліковано
2 хвилин тому, nickel сказано:

так то так, я просто не уявляю який би був тариф якщо б місяць був холодний. Ну наприклад -10 цілий місяць.

Чи це теплокомун виставило розрахунковий тариф, а у лютому будуть по фактичній температурі перераховувати?

Хто в курсі яка там зараз кухня?

Опубліковано
1 minute ago, nickel said:

Я зрозумів, що в твоєму будинку окремий лічильник на кожен під'їзд, так?

Опубліковано
1 минуту назад, yu2007 сказал:

Я зрозумів, що в твоєму будинку окремий лічильник на кожен під'їзд, так?

Ні, просто ми собі під'їздом скинулися і поставили.

• +1 1
Опубліковано
1 minute ago, nickel said:

Ні, просто ми собі під'їздом скинулися і поставили.

А, тобто в інших під'їздах лічильників немає?

Давно скидались? 9 поверхів? Скільки по грошах з квартири на той час?

Опубліковано (змінено)
5 минут назад, yu2007 сказал:

А, тобто в інших під'їздах лічильників немає?

Давно скидались? 9 поверхів? Скільки по грошах з квартири на той час?

Вже декілька зим пройшло. Лічильник окупився ще в першу зиму. 9 поверхів, 36 квартир, 2 не скидалися. Скидалися по 10 грн за квадратний метр квартири. В кого квартира більша, той і скидався більше, але і економить більше.

В інших під'їздах лічильників не було, здається ще два під'їзди собі також поставили, один точно поставив, але ніхто його не регулював, тому почали платити навіть більше ніж без нього. Як в них зараз справи не в курсі.

Змінено користувачем nickel
  • +1 1
  • Адміністратори
Опубліковано

Загальнобудинковий лічильник тепла, за грудень в квитанції опалення було біля  17 грн за кв.м., ми по показникам лічильника замітили, що нам врахували вполовину менше ніж спожили насправді - сходили в Луцьктепло  і ногами показали на помилку в нарахуванні, нам зробили перезахунок за цінами грудня, тому в січневих квитанціях появився борг. Якби цього не зробили, то невраховане тепло грудня вже було б враховано в січні по новому збільшеному тарифу за 1Гкал.

В січні ж все стало на свої місця і за кв.м. вже було 36 грн.

Опубліковано (змінено)

5 поверхів, цегла, лічильник тепла на весь будинок. Регулює вручну 1 людина.

11.2017 - 20 грн.

12.2017 - 25,5 грн.

1.2018 - 25.5 грн.

Конкретно я хотів би прохолоднішу температуру.Зараз 22-23 градуси, не кутова квартира, не 1 і не 5 поверх, можливо в  інших квартирах холодніше.

Щодо 48 грн з лічильником тепла - то ситуації різні бувають.

В батьків (теж 5 поверхів цегла), минулої зими з січня почали подавати дані лічильника, який ще за Шиби ставили, а до того рахували по нормах. В січні ніби не регулювали нічого, і вийшли на гривень 50 за м.кв. був найдорожчий тариф по місту.  Робили повірку лічильника. Висновок - справний. В лютому регулювали, жорстко обмежуючи подачу. Сума знизилась, але була всерівно помітно вищою, за нормативні тарифи без лічильника. При цьому лічильник явно вів себе неадекватно, показники розходу води час від часу різко змінювались. Хотіли провести повторну повірку в Рівному за свій рахунок. Луцьктепло не дозволило, сказали в Луцьку тільки можна. Тут все схвачено, рідкісні гади! Плюнули мешканці, в березні вирубили той лічильник. Створили ОСББ. Поставили новий нормальний лічильник і оновили в підвалі тепломагістралі. В  цьому році платять менше, ніж я за 1 кв. м. В батьків (5-й поверх) в квартирі стало тепліше ніж минулої зими !!!

Змінено користувачем Unknown
  • +1 2
  • 3 тижня потому...
Опубліковано
On 20 февраля 2018 г. at 4:06 PM, Fedor4uk said:

а у лютому будуть по фактичній температурі перераховувати?

45.33 без лічильника. Тобто вартість опалення мого хрущика дорівнює вартості 400 кубів газу по сьогоднішній ціні. Цікава математика.

Лічильник в плані економії звісно "рішає". Але є одне але. Будинком точно не скинемося на нього. А під'їздом - по перше квартир мало, всього 16, по друге з них аби 8 здало гроші.

Опубліковано
28 хвилин тому, yu2007 сказано:

Лічильник в плані економії звісно "рішає". .

якщо в контексті сімейного бюджету субсидія теж

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...