Перейти до змісту

Тарифи за комунальні послуги

jack74

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
2 годин тому, Selbeor сказано:

бюджет це не просто мішок з грошима, я, наприклад, хочу знати куди будуть використані кошти, які я зекономив використовуючи менше газу

бюджет - це мішок з купою кишень, які не можна "тасувати" )

тобто, кошти з бюджету були витрачені з рахунку, призначеного для покриття субсидій - при поверненні, кошти повертаються саме в кишеню для покриття субсидій. відповідно, і витратити кошти з цієї кишені (рахунку) можна буде тільки на ті ж цілі в майбутніх періодах. і тільки якщо кошти залишатимуться на рахунку на кінець бюджетного року, їх можуть перерозподілити на користь інших статтей бюджету - а зважаючи на підняття тарифів з осені, цього року шанси перерозподілу мізерні.

2 годин тому, Selbeor сказано:

якби знав, що заберуть не економив би

еге ж, тримав би в хаті +30, або відкривав би вікна взимку, аби не зекономити ))))))))

цього року - була дуже тепла зима і дещо завищені норми споживання газу. а могло б бути й навпаки ;)

он пару років тому сніг випав в кінці березня - наекономиш? ;)

2 годин тому, halcogen сказано:

економити не має сенсу. Користуйтеся пільгами по максимуму

не варто плутати "пільги" й "субсидії"

а щодо економії - десь вище вже писав, що кожний додатково спалений кубометр газу - це 1/3 долара "дірки" в торгівельному балансі, додатковий тиск на національну валюту й прискорення інфляції (не кажучи вже про те, що без економії - не обійтись без російського газу, а це - пряме фінансування державної компанії країни-агресора). тому, попри ефект демотивації від субсидій, економити таки треба!

• +1 2
Опубліковано
17 минут назад, rrid сказал:

бюджет - це мішок з купою кишень, які не можна "тасувати" )

тобто, кошти з бюджету були витрачені з рахунку, призначеного для покриття субсидій - при поверненні, кошти повертаються саме в кишеню для покриття субсидій. відповідно, і витратити кошти з цієї кишені (рахунку) можна буде тільки на ті ж цілі в майбутніх періодах. і тільки якщо кошти залишатимуться на рахунку на кінець бюджетного року, їх можуть перерозподілити на користь інших статтей бюджету - а зважаючи на підняття тарифів з осені, цього року шанси перерозподілу мізерні.

І ви в це вірите, що витратити "кошти з цієї кишені (рахунку) можна буде тільки на ті ж цілі"? Чому ж тоді КМУ не звітує скільки коштів було повернуто і куди їх мають витрачати? Втіхаря собі помінусували і тишина....

17 минут назад, rrid сказал:

еге ж, тримав би в хаті +30, або відкривав би вікна взимку, аби не зекономити ))))))))

Я минулу зиму тримав +22, коли мороз був невеликий - котел на день ставив на мінімум, одним словом економив. Думав на слідуючу зиму буде більший мороз, от і буде запас.Який ефект я від цього отримав?! Гройсман і Ко забрали зекономлені кошти в одну з кишень. Висновок - тепер я буду нормально палити в хаті і ходити собі в трусах і майці)))) 

Опубліковано
6 годин тому, nickel сказано:

Не всі ж користуються, тому могли і не знати.

Аванс за пів-місяця опалення в жовтні 460 грн, за місяць було б 920. Нехіло за стандартну двушку. А взагалі цікаво який в попу аванс, якщо у мене лічильник (в під'їзді) і субсидія? Заплачу я аванс, а субсидію мені потім живими грошима повернуть? Чи вона піде у вигляді переплати і ту переплату в мене заберуть?

читала на сайті, що аванс не обов'язково сплачувати - повторюю слова мера )

• +1 2
Опубліковано
6 годин тому, nickel сказано:

Заплачу я аванс, а субсидію мені потім живими грошима повернуть? Чи вона піде у вигляді переплати і ту переплату в мене заберуть?

Чому «Луцьктепло» просить аванс

Висновок: платити аванс не обов'язково, на субсидію він не вплине.

• +1 1
Опубліковано
4 часа назад, Saddy сказал:

в мене сайт комунал взагалі не працює

На сайті пише: Настійно рекомендуємо використовувати браузер Мозілу

Опубліковано
1 минуту назад, nickel сказал:

На сайті пише: Настійно рекомендуємо використовувати браузер Мозілу

для такого делікатного і балуваного сайту спецом ставити мозіллу трохи не тойво

• +1 1
Опубліковано
1 минуту назад, Saddy сказал:

для такого делікатного і балуваного сайту спецом ставити мозіллу трохи не тойво

Я це в Опері прочитав :)

• +1 1
Опубліковано
1 година тому, Serpent сказано:

Чому «Луцьктепло» просить аванс

Висновок: платити аванс не обов'язково, на субсидію він не вплине.

В статті прочитав шо з понеділка 10 числа (тобіш сьог) опалення стартує.... пішов помацав батарейку.... такида )) 33 район...

• Адміністратори
Опубліковано

33-ій завжди був кварталом або мікрорайоном і аж ніяк не районом. От жеж молодьож :)

Опубліковано
12 хвилин тому, serega сказано:

33-ій завжди був кварталом або мікрорайоном і аж ніяк не районом. От жеж молодьож :)

-Ти с какова района?

-З 33ого

Так шо...

Опубліковано
1 година тому, serega сказано:

Ой ну да лааадно))) не придирайтесь до слів ))

Опубліковано
Цитата

13 жовтня 2016, 13:48

Джерело: Відомості

КП «Луцькводоканал» створило можливість для споживачів щомісяця легко, зручно та швидко подавати показники лічильників холодної води. Це можна зробити, обравши зручний для людей спосіб – внести їх через «Особистий кабінет» на сайті підприємства, повідомити телефоном за номером контакт-центру або надіслати sms-повідомлення.

З метою покращення якості обслуговування споживачів та зручності передачі показників лічильників, на КП «Луцькводоканал» розпочав роботу контакт-центр, основною функцією якого є – максимальний збір та прийом показів засобів обліку.

Відтепер власники водомірів зможуть зручно та швидко передати дані фактичних показів за багатоканальним телефонним номером:

(0332) 74-91-21 (з понеділка по четвер з 7.45 до 17.00, в п’ятницю з 08.00 до 16.00).

Дзвінки з усіх стаціонарних телефонів оплачуються згідно з міськими і міжміськими тарифами оператора, що надає вам послуги зв’язку.

Водночас, на офіційному сайті КП «Луцькводоканал» створено цілодобовий онлайн-сервіс «Особистий кабінет», який поки що працює в тестовому режимі. Зареєструвавшись, споживач  отримує можливість, не виходячи з дому,  передати покази лічильників,  звірити нарахування, оплату, субсидії та пільги.

Для доступу до кабінету необхідно лише зареєструватись на сайті підприємства у сервісі «Особистий кабінет». Для цього потрібно натиснути клавішу «Реєстрація» та ввести у відповідні поля адресу проживання та суму платежу за попередній місяць. Цю інформацію можна дізнатись із останньої сплаченої квитанції або у контакт-центрі, за номером 74-91-21. Далі заповняємо поля у випадаючому  меню, де обов’язково потрібно вказати свою електронну адресу та пароль для входу у кабінет та натискаємо «Реєстрація». Після вдалої реєстрації на ваш е-mail надійде лист – підтвердження активації.

Звертаємо увагу, що Особистий кабінет працює в тестовому режимі. Тому при виникненні нарікань з приводу якості його роботи потрібно писати на e-mail:  [email protected] або звертатись за тел.: (0332)28-40-06. Наразі відділ ІТ активно працює над вдосконаленням роботи нового сервісу через розширення можливостей сервісу та доповнення його новими модулями.

Разом з цим, починаючи з 10 жовтня передати показання можна і за допомогою методу, доступного для кожної людини, яка  користується мобільним телефоном – через смс-повідомлення на номер: 067-444-8-777

В смс-повідомленні потрібно вказати лише номер особового рахунку споживача ( код вулиці–номер будинку-номер квартири), поставити відступ та вказати показання лічильника (до 5 цифр).

Після того, як споживач надіслав смс на вказаний номер, йому приходить автоматична відповідь-підтвердження: «Ваші показання прийняті. Дякуємо!».

Ніяких додаткових даних, на зразок прізвище, ім’я, по-батькові споживача, адреса проживання чи дата відправлення показань лічильника, в смс-повідомленні вказувати не потрібно, інформує прес-служба "Волиньводоканалу".

Опубліковано
On 14.10.2016 at 02:31, sss381 сказано:

КП «Луцькводоканал» створило можливість для споживачів щомісяця легко, зручно та швидко подавати показники лічильників холодної води. Це можна зробити, обравши зручний для людей спосіб – внести їх через «Особистий кабінет» на сайті підприємства, повідомити телефоном за номером контакт-центру або надіслати sms-повідомлення.

До мене кожен місяць заходить жіночка з Водоканалу, знімає покази лічильників. Я її минулого разу в лоб запитав: "Якого милого ви до мене ходите, якщо я кожного місяця відсилаю вам показники через форму на вашому вебсайті?". Відповідь була: "Подача даних через інтернет в нас не працює, тому і ходимо. Всі претензії та скарги - до начальства". Так що толку не буде. Гроші на створення сайту "освоїли", і на тому крапка. Все в кращих традиціях наших "ефективних" керовніків.

• +1 1
Опубліковано
On 14.10.2016 at 02:31, sss381 сказано:

КП «Луцькводоканал» створило можливість для споживачів щомісяця легко, зручно та швидко подавати показники лічильників

Та той сайт вже давним-давно типу працює, але показники звідти не переходять в реальність :)

Опубліковано

Хто що знає про багатотарифні лічиьники на гарячу воду? В Луцьке таке ставив хто-небудь? Ціна напевно космос. Бойлер мабуть дешевше (хоч і за електроенергію платити).

Цитата

Во многих квартирах жителям нужно долго сливать холодную воду из горячего крана, чтобы покупаться или помыть посуду. Печально, что установленный счетчик на горячую воду начинает “накручивать“ кубы с первой холодной капли. Таким образом, пользователям приходится оплачивать часть фактически потребленной холодной воды по тарифу горячего водоснабжения, пишет domik.ua.

Однако решить проблему и сократить расходы на оплату горячей воды можно. Для этого нужно установить многотарифный счетчик, который будет фиксировать температуру потребляемой воды.

Так, вода 40-градустной температуры считается холодной. Следовательно, за нее нужно платить по тарифу за холодное водоснабжение и водоотведение.

Если температура воды составляет от 40 до 44 градусов, то ее потребление должно оплачиваться по тарифу горячей воды со скидкой 30%.

За горячую воду от 45 до 49 градусов нужно платить на 10% дешевле. Если же температура воды равна 50 градусам и выше, то лишь тогда ее стоимость рассчитывается по полноценному тарифу на горячую воду.

http://finance.bigmir.net/budget/74559-Kak-mozhno-snizit--platu-za-gorjachuju-vodu

• +1 1
Опубліковано

КАБМІН ЗАПРОПОНУЄ УКРАЇНЦЯМ ПЛАТИТИ ЗА КОМУНАЛКУ В РОЗСТРОЧКУ

Супер, чому в розстрочку? Можна ж в кредит, під дуже легкий відсоток!

- Мам, а давай ввечері візьмемо в розстрочку пару кВт електроенергії і подивимося "Україна має таланти"?
- Ні, на мене ще борг висить за "Зважені та щасливі" і брала трохи газу, щоб борщ розігріти, на минулому тижні.

• +1 3
Опубліковано
1 година тому, seolutsk сказано:

КАБМІН ЗАПРОПОНУЄ УКРАЇНЦЯМ ПЛАТИТИ ЗА КОМУНАЛКУ В РОЗСТРОЧКУ

Супер, чому в розстрочку? Можна ж в кредит, під дуже легкий відсоток!

- Мам, а давай ввечері візьмемо в розстрочку пару кВт електроенергії і подивимося "Україна має таланти"?
- Ні, на мене ще борг висить за "Зважені та щасливі" і брала трохи газу, щоб борщ розігріти, на минулому тижні.

Дивні вони... Раніше так і було, можна сказати. Основний головний біль комуналки - тариф на опалення: зо 2 чи 3 роки назад ми так і платили (опалення розбивалося на рік). Цирк. "Вот прідумалі канфєтку"

Опубліковано
9 годин тому, LenKa сказано:

Дивні вони... Раніше так і було, можна сказати. Основний головний біль комуналки - тариф на опалення: зо 2 чи 3 роки назад ми так і платили (опалення розбивалося на рік). Цирк. "Вот прідумалі канфєтку"

Але ж там на верху не задумуються над причиною кредиту! 

Може легше подумати чому саме люди не можуть платити за комуналку ніж давати їм кредит?

Опубліковано
1 година тому, Ha3aP сказано:

Але ж там на верху не задумуються над причиною кредиту! 

Може легше подумати чому саме люди не можуть платити за комуналку ніж давати їм кредит?

Я тут знизу і в мене склалося враження, що в нас люди в більшості безвідповідальні, ліниві, нитіки, які не бажають розвиватися,  і що найгірше не бажають це визнавати. Якщо дивитися у загальному, то в принципі пересічного мешканця житла вони захистили по максимуму надавши субсидію. В кого якісь мутки з житлом, то він мав змогу і час все вирішити. Борги теж при бажанні можна реструктуризувати. Які проблеми. Робіть щось, що можна продати за бакси, а то тут молочну лавку відкрили, з пизд@ю молочкою, що люди "там“ від неї не відірвалися б, а виробники навіть дати на своїй продукції не ставлять, щоб якщо то не вони.

Опубліковано
Цитата

пересічного мешканця житла вони захистили по максимуму надавши субсидію

читається як  -  довели насення до ПОВАЛЬНОГО зубожіння.

Сьогодні почув на вулиці, розмовляли дві жінки. "Попередня влада готова була з нас штани зняти, а нинішня - труси продати заставить".

Дно десь поряд.

• +1 1
Опубліковано
15 хвилин тому, Opel75 сказано:

читається як  -  довели насення до ПОВАЛЬНОГО зубожіння.

Сьогодні почув на вулиці, розмовляли дві жінки. "Попередня влада готова була з нас штани зняти, а нинішня - труси продати заставить".

Дно десь поряд.

А хто її таку вибирав? Який народ така і влада.  Ось це правильно: дно десь поряд, воно в головах!

• +1 1
  • -1 1
Опубліковано
13 годин тому, Ukrainec сказано:

Я тут знизу і в мене склалося враження, що в нас люди в більшості безвідповідальні, ліниві, нитіки, які не бажають розвиватися,  і що найгірше не бажають це визнавати. Якщо дивитися у загальному, то в принципі пересічного мешканця житла вони захистили по максимуму надавши субсидію. В кого якісь мутки з житлом, то він мав змогу і час все вирішити. Борги теж при бажанні можна реструктуризувати. Які проблеми. Робіть щось, що можна продати за бакси, а то тут молочну лавку відкрили, з пизд@ю молочкою, що люди "там“ від неї не відірвалися б, а виробники навіть дати на своїй продукції не ставлять, щоб якщо то не вони.

А в мене склалось вреження що у нас багато хітрожопих!

Хтось платить податки і не має субсидій, а хтось не платить податки і мають субсидії, цікаво виходить!

• +1 2
Опубліковано
1 час назад, NightVision сказал:

Взагалі держава повинна субсидувати лише бюджетників. Тому що вона їм не доплачує. А не всім підряд.

Гм, а селяни, які багато хто без роботи не по своїй вині, хай хдохнуть, да?

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...