Перейти до змісту

Тарифи за комунальні послуги

jack74

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
15 минут назад, jack74 сказал:

Цю інфу давно показує коли заходиш в свій кабінет на 104.ua

Не всі ж користуються, тому могли і не знати.

Аванс за пів-місяця опалення в жовтні 460 грн, за місяць було б 920. Нехіло за стандартну двушку. А взагалі цікаво який в попу аванс, якщо у мене лічильник (в під'їзді) і субсидія? Заплачу я аванс, а субсидію мені потім живими грошима повернуть? Чи вона піде у вигляді переплати і ту переплату в мене заберуть?

Опубліковано
1 час назад, jack74 сказал:

Цю інфу давно показує коли заходиш в свій кабінет на 104.ua

Та я ж про що і кажу, постанова прийнята в серпні, відображати будуть в платіжках за вересень, а зняли ще в червні, і цікаво куди ці гроші пішли, це ж в масштабах держави величезна сума...

Опубліковано
37 минут назад, halcogen сказал:

Назад в бюджет.

Я читати вмію, але бюджет це не просто мішок з грошима, я, наприклад, хочу знати куди будуть використані кошти, які я зекономив використовуючи менше газу (якби знав, що заберуть не економив би). 

Опубліковано
2 годин тому, Selbeor сказано:

бюджет це не просто мішок з грошима, я, наприклад, хочу знати куди будуть використані кошти, які я зекономив використовуючи менше газу

бюджет - це мішок з купою кишень, які не можна "тасувати" )

тобто, кошти з бюджету були витрачені з рахунку, призначеного для покриття субсидій - при поверненні, кошти повертаються саме в кишеню для покриття субсидій. відповідно, і витратити кошти з цієї кишені (рахунку) можна буде тільки на ті ж цілі в майбутніх періодах. і тільки якщо кошти залишатимуться на рахунку на кінець бюджетного року, їх можуть перерозподілити на користь інших статтей бюджету - а зважаючи на підняття тарифів з осені, цього року шанси перерозподілу мізерні.

2 годин тому, Selbeor сказано:

якби знав, що заберуть не економив би

еге ж, тримав би в хаті +30, або відкривав би вікна взимку, аби не зекономити ))))))))

цього року - була дуже тепла зима і дещо завищені норми споживання газу. а могло б бути й навпаки ;)

он пару років тому сніг випав в кінці березня - наекономиш? ;)

2 годин тому, halcogen сказано:

економити не має сенсу. Користуйтеся пільгами по максимуму

не варто плутати "пільги" й "субсидії"

а щодо економії - десь вище вже писав, що кожний додатково спалений кубометр газу - це 1/3 долара "дірки" в торгівельному балансі, додатковий тиск на національну валюту й прискорення інфляції (не кажучи вже про те, що без економії - не обійтись без російського газу, а це - пряме фінансування державної компанії країни-агресора). тому, попри ефект демотивації від субсидій, економити таки треба!

• +1 2
Опубліковано
17 минут назад, rrid сказал:

бюджет - це мішок з купою кишень, які не можна "тасувати" )

тобто, кошти з бюджету були витрачені з рахунку, призначеного для покриття субсидій - при поверненні, кошти повертаються саме в кишеню для покриття субсидій. відповідно, і витратити кошти з цієї кишені (рахунку) можна буде тільки на ті ж цілі в майбутніх періодах. і тільки якщо кошти залишатимуться на рахунку на кінець бюджетного року, їх можуть перерозподілити на користь інших статтей бюджету - а зважаючи на підняття тарифів з осені, цього року шанси перерозподілу мізерні.

І ви в це вірите, що витратити "кошти з цієї кишені (рахунку) можна буде тільки на ті ж цілі"? Чому ж тоді КМУ не звітує скільки коштів було повернуто і куди їх мають витрачати? Втіхаря собі помінусували і тишина....

17 минут назад, rrid сказал:

еге ж, тримав би в хаті +30, або відкривав би вікна взимку, аби не зекономити ))))))))

Я минулу зиму тримав +22, коли мороз був невеликий - котел на день ставив на мінімум, одним словом економив. Думав на слідуючу зиму буде більший мороз, от і буде запас.Який ефект я від цього отримав?! Гройсман і Ко забрали зекономлені кошти в одну з кишень. Висновок - тепер я буду нормально палити в хаті і ходити собі в трусах і майці)))) 

Опубліковано
6 годин тому, nickel сказано:

Не всі ж користуються, тому могли і не знати.

Аванс за пів-місяця опалення в жовтні 460 грн, за місяць було б 920. Нехіло за стандартну двушку. А взагалі цікаво який в попу аванс, якщо у мене лічильник (в під'їзді) і субсидія? Заплачу я аванс, а субсидію мені потім живими грошима повернуть? Чи вона піде у вигляді переплати і ту переплату в мене заберуть?

читала на сайті, що аванс не обов'язково сплачувати - повторюю слова мера )

• +1 2
Опубліковано
6 годин тому, nickel сказано:

Заплачу я аванс, а субсидію мені потім живими грошима повернуть? Чи вона піде у вигляді переплати і ту переплату в мене заберуть?

Чому «Луцьктепло» просить аванс

Висновок: платити аванс не обов'язково, на субсидію він не вплине.

• +1 1
Опубліковано
4 часа назад, Saddy сказал:

в мене сайт комунал взагалі не працює

На сайті пише: Настійно рекомендуємо використовувати браузер Мозілу

Опубліковано
1 минуту назад, nickel сказал:

На сайті пише: Настійно рекомендуємо використовувати браузер Мозілу

для такого делікатного і балуваного сайту спецом ставити мозіллу трохи не тойво

• +1 1
Опубліковано
1 минуту назад, Saddy сказал:

для такого делікатного і балуваного сайту спецом ставити мозіллу трохи не тойво

Я це в Опері прочитав :)

• +1 1
Опубліковано
1 година тому, Serpent сказано:

Чому «Луцьктепло» просить аванс

Висновок: платити аванс не обов'язково, на субсидію він не вплине.

В статті прочитав шо з понеділка 10 числа (тобіш сьог) опалення стартує.... пішов помацав батарейку.... такида )) 33 район...

• Адміністратори
Опубліковано

33-ій завжди був кварталом або мікрорайоном і аж ніяк не районом. От жеж молодьож :)

Опубліковано
12 хвилин тому, serega сказано:

33-ій завжди був кварталом або мікрорайоном і аж ніяк не районом. От жеж молодьож :)

-Ти с какова района?

-З 33ого

Так шо...

Опубліковано
1 година тому, serega сказано:

Ой ну да лааадно))) не придирайтесь до слів ))

Опубліковано
Цитата

13 жовтня 2016, 13:48

Джерело: Відомості

КП «Луцькводоканал» створило можливість для споживачів щомісяця легко, зручно та швидко подавати показники лічильників холодної води. Це можна зробити, обравши зручний для людей спосіб – внести їх через «Особистий кабінет» на сайті підприємства, повідомити телефоном за номером контакт-центру або надіслати sms-повідомлення.

З метою покращення якості обслуговування споживачів та зручності передачі показників лічильників, на КП «Луцькводоканал» розпочав роботу контакт-центр, основною функцією якого є – максимальний збір та прийом показів засобів обліку.

Відтепер власники водомірів зможуть зручно та швидко передати дані фактичних показів за багатоканальним телефонним номером:

(0332) 74-91-21 (з понеділка по четвер з 7.45 до 17.00, в п’ятницю з 08.00 до 16.00).

Дзвінки з усіх стаціонарних телефонів оплачуються згідно з міськими і міжміськими тарифами оператора, що надає вам послуги зв’язку.

Водночас, на офіційному сайті КП «Луцькводоканал» створено цілодобовий онлайн-сервіс «Особистий кабінет», який поки що працює в тестовому режимі. Зареєструвавшись, споживач  отримує можливість, не виходячи з дому,  передати покази лічильників,  звірити нарахування, оплату, субсидії та пільги.

Для доступу до кабінету необхідно лише зареєструватись на сайті підприємства у сервісі «Особистий кабінет». Для цього потрібно натиснути клавішу «Реєстрація» та ввести у відповідні поля адресу проживання та суму платежу за попередній місяць. Цю інформацію можна дізнатись із останньої сплаченої квитанції або у контакт-центрі, за номером 74-91-21. Далі заповняємо поля у випадаючому  меню, де обов’язково потрібно вказати свою електронну адресу та пароль для входу у кабінет та натискаємо «Реєстрація». Після вдалої реєстрації на ваш е-mail надійде лист – підтвердження активації.

Звертаємо увагу, що Особистий кабінет працює в тестовому режимі. Тому при виникненні нарікань з приводу якості його роботи потрібно писати на e-mail:  [email protected] або звертатись за тел.: (0332)28-40-06. Наразі відділ ІТ активно працює над вдосконаленням роботи нового сервісу через розширення можливостей сервісу та доповнення його новими модулями.

Разом з цим, починаючи з 10 жовтня передати показання можна і за допомогою методу, доступного для кожної людини, яка  користується мобільним телефоном – через смс-повідомлення на номер: 067-444-8-777

В смс-повідомленні потрібно вказати лише номер особового рахунку споживача ( код вулиці–номер будинку-номер квартири), поставити відступ та вказати показання лічильника (до 5 цифр).

Після того, як споживач надіслав смс на вказаний номер, йому приходить автоматична відповідь-підтвердження: «Ваші показання прийняті. Дякуємо!».

Ніяких додаткових даних, на зразок прізвище, ім’я, по-батькові споживача, адреса проживання чи дата відправлення показань лічильника, в смс-повідомленні вказувати не потрібно, інформує прес-служба "Волиньводоканалу".

Опубліковано
On 14.10.2016 at 02:31, sss381 сказано:

КП «Луцькводоканал» створило можливість для споживачів щомісяця легко, зручно та швидко подавати показники лічильників холодної води. Це можна зробити, обравши зручний для людей спосіб – внести їх через «Особистий кабінет» на сайті підприємства, повідомити телефоном за номером контакт-центру або надіслати sms-повідомлення.

До мене кожен місяць заходить жіночка з Водоканалу, знімає покази лічильників. Я її минулого разу в лоб запитав: "Якого милого ви до мене ходите, якщо я кожного місяця відсилаю вам показники через форму на вашому вебсайті?". Відповідь була: "Подача даних через інтернет в нас не працює, тому і ходимо. Всі претензії та скарги - до начальства". Так що толку не буде. Гроші на створення сайту "освоїли", і на тому крапка. Все в кращих традиціях наших "ефективних" керовніків.

• +1 1
Опубліковано
On 14.10.2016 at 02:31, sss381 сказано:

КП «Луцькводоканал» створило можливість для споживачів щомісяця легко, зручно та швидко подавати показники лічильників

Та той сайт вже давним-давно типу працює, але показники звідти не переходять в реальність :)

Опубліковано

Хто що знає про багатотарифні лічиьники на гарячу воду? В Луцьке таке ставив хто-небудь? Ціна напевно космос. Бойлер мабуть дешевше (хоч і за електроенергію платити).

Цитата

Во многих квартирах жителям нужно долго сливать холодную воду из горячего крана, чтобы покупаться или помыть посуду. Печально, что установленный счетчик на горячую воду начинает “накручивать“ кубы с первой холодной капли. Таким образом, пользователям приходится оплачивать часть фактически потребленной холодной воды по тарифу горячего водоснабжения, пишет domik.ua.

Однако решить проблему и сократить расходы на оплату горячей воды можно. Для этого нужно установить многотарифный счетчик, который будет фиксировать температуру потребляемой воды.

Так, вода 40-градустной температуры считается холодной. Следовательно, за нее нужно платить по тарифу за холодное водоснабжение и водоотведение.

Если температура воды составляет от 40 до 44 градусов, то ее потребление должно оплачиваться по тарифу горячей воды со скидкой 30%.

За горячую воду от 45 до 49 градусов нужно платить на 10% дешевле. Если же температура воды равна 50 градусам и выше, то лишь тогда ее стоимость рассчитывается по полноценному тарифу на горячую воду.

http://finance.bigmir.net/budget/74559-Kak-mozhno-snizit--platu-za-gorjachuju-vodu

• +1 1
Опубліковано

КАБМІН ЗАПРОПОНУЄ УКРАЇНЦЯМ ПЛАТИТИ ЗА КОМУНАЛКУ В РОЗСТРОЧКУ

Супер, чому в розстрочку? Можна ж в кредит, під дуже легкий відсоток!

- Мам, а давай ввечері візьмемо в розстрочку пару кВт електроенергії і подивимося "Україна має таланти"?
- Ні, на мене ще борг висить за "Зважені та щасливі" і брала трохи газу, щоб борщ розігріти, на минулому тижні.

• +1 3
Опубліковано
1 година тому, seolutsk сказано:

КАБМІН ЗАПРОПОНУЄ УКРАЇНЦЯМ ПЛАТИТИ ЗА КОМУНАЛКУ В РОЗСТРОЧКУ

Супер, чому в розстрочку? Можна ж в кредит, під дуже легкий відсоток!

- Мам, а давай ввечері візьмемо в розстрочку пару кВт електроенергії і подивимося "Україна має таланти"?
- Ні, на мене ще борг висить за "Зважені та щасливі" і брала трохи газу, щоб борщ розігріти, на минулому тижні.

Дивні вони... Раніше так і було, можна сказати. Основний головний біль комуналки - тариф на опалення: зо 2 чи 3 роки назад ми так і платили (опалення розбивалося на рік). Цирк. "Вот прідумалі канфєтку"

Опубліковано
9 годин тому, LenKa сказано:

Дивні вони... Раніше так і було, можна сказати. Основний головний біль комуналки - тариф на опалення: зо 2 чи 3 роки назад ми так і платили (опалення розбивалося на рік). Цирк. "Вот прідумалі канфєтку"

Але ж там на верху не задумуються над причиною кредиту! 

Може легше подумати чому саме люди не можуть платити за комуналку ніж давати їм кредит?

Опубліковано
1 година тому, Ha3aP сказано:

Але ж там на верху не задумуються над причиною кредиту! 

Може легше подумати чому саме люди не можуть платити за комуналку ніж давати їм кредит?

Я тут знизу і в мене склалося враження, що в нас люди в більшості безвідповідальні, ліниві, нитіки, які не бажають розвиватися,  і що найгірше не бажають це визнавати. Якщо дивитися у загальному, то в принципі пересічного мешканця житла вони захистили по максимуму надавши субсидію. В кого якісь мутки з житлом, то він мав змогу і час все вирішити. Борги теж при бажанні можна реструктуризувати. Які проблеми. Робіть щось, що можна продати за бакси, а то тут молочну лавку відкрили, з пизд@ю молочкою, що люди "там“ від неї не відірвалися б, а виробники навіть дати на своїй продукції не ставлять, щоб якщо то не вони.

Опубліковано
Цитата

пересічного мешканця житла вони захистили по максимуму надавши субсидію

читається як  -  довели насення до ПОВАЛЬНОГО зубожіння.

Сьогодні почув на вулиці, розмовляли дві жінки. "Попередня влада готова була з нас штани зняти, а нинішня - труси продати заставить".

Дно десь поряд.

• +1 1

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...