Перейти до змісту

Не буде гарячої води?

vaz75

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Я собі уявляю, як ці маленькі дітки будуть, мити свої маленькі рученятка крижаною водою! :_09:

Можливо в мене хєрове дєтство було, не знаю, але в обох дитячих садках, які я відвідував, ми мили руки і вмивалися виключно холодною водою. Скажу більше, в кожного в групі були махрові рукавички, які ми мочили в холодній воді і обтирали ними себе. Це було і весело і корисно, а тут трагедію з цього роблять.

Те саме з уроками фізкультури, сучасні діти не можуть витримати звичайну пробіжку. І щоб вони не вмирали на уроках фізкультури, їм відміняють чи зменшують кількість уроків фізкультури. Замість того, щоб навпаки збільшити навантаження і діти росли здоровшими.

Хочемо мати хвору націю?

п.с. Вибачте за жосткій оффтоп.

Про фізкультуру з тобою погоджуюсь, та й загартування організму це те ж добре, але не для всіх. І для цього повинна бути програма. Ти уяви, що діти годину жаряться на сонці, риються в брудному піску, а потім охолоджуються крижаною водою, бо помити руки після вулиці - це перше діло. І на скільки цих дітей вистачить? А якщо дитина схильна до хвороб?

Так, здоров'я нації порівняно з давно минулими роками набагато гірше - це й продукти, і забрудненість повітря, і просиченість радіохвилями, радіація врешті-решт.

Я не знаю, чи маєш ти дітей, але я, як батько, хотів би, щоб в 21 столітті моя дитина мила руки в теплій воді та й миски, з яких вона їсть теж мились в теплій воді, а не в х.ровій тучі миючого засобу віддерались в холодній.

П.С. Доісторичні люди їли сире м'ясо, і нічого, жили. Може з метою економії і нам почати?..

• Відповідей 142
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Хороше питання,самому цікаво!

відповідь вище. Пост відредагував, не дочекався відповіді.

У школах і дитсадках - немає газового обладнання. Я так розумію, що ніззя!

Я не знаю на чому вариться їжа в садку, але точго знаю, що бойлер їсть бааагато електроенергії і собівартість гарячої води була значно вища ніж від газового котла, бо до встановлення індивідуального опалення в мене стояв бойлер. І це при економічній

Хороше питання,самому цікаво!

відповідь вище. Пост відредагував, не дочекався відповіді.

У школах і дитсадках - немає газового обладнання. Я так розумію, що ніззя!

Я не знаю на чому вариться їжа в садку, але точго знаю, що бойлер їсть бааагато електроенергії і собівартість гарячої води була значно вища ніж від газового котла, бо до встановлення індивідуального опалення в мене стояв бойлер. І це при економічному використання бойлера і води.

Так от, садок - це державна власність на держ.бюджеті, і зараз, в час жорсткої економії ніхто не додасть до бюджету садка зайву тисячу кіловат, я думаю. Вже мовчу про сам бойлер, витягнути зайву копійку з батьків - це дорого вартує.

Тим паче я удочку вихователям закинув, почекаю, що скаже садок.

Опубліковано

в нас стільки атомних станцій, і якось не ясно куди та вся електроенергія йде взагалі.

а то Ви не знаєте куда воно все йде. Частина для населення за завишеною ціною, частина на заводи за заниженою ціною, а все інше на продаж за кордон.

та ще тут вище говорили за борги ... якщо відключають за неоплату .....обідно, що мене відключають також. Я плачу кожного місяця справно борг нульовий, а якесь ху""о за півроку має борги і таких достатньо.

Опубліковано

Вже майже 3 роки стоїть нормальний ПРОГРАМОВАНИЙ бойлер.

Навіть при не дуже економному використанні користуватись бойлером виходить дешевше, ніж платити за гарячу воду з мережі.

Економія не дуже суттєва - 20-25 грн в місяць, але все ж таки.

Що я роблю не так?

І ще - у нас рідко хто економить ту ж воду при щоденному використанні.

Був пару років назад у Польші у родичів - не бачив щоб хтось мив посуд під проточною водою. Стараються економити.

Опубліковано

П.С. Доісторичні люди їли сире м'ясо, і нічого, жили. Може з метою економії і нам почати?..

Перестань кидатися в крайнощі.

Опубліковано

точго знаю, що бойлер їсть бааагато електроенергії і собівартість гарячої води була значно вища ніж від газового котла, бо до встановлення індивідуального опалення в мене стояв бойлер. І це при економічному використання бойлера і води.

В мене дома бойлер на 100л. 5 чоловік, використання, ну далеке від економії. 2 діток. Але все одно це дешевше на гривень 25-30, ніж платити за теплу воду по ціні гарячої. Що я роблю не так?

І ти не рівняй газовий котел, який і опалює і гріє воду. А якщо свій будинок, та ще й за межею міста, де тарифи як для села, зовсім не такі як в місті!

Так от, садок - це державна власність на держ.бюджеті, і зараз, в час жорсткої економії ніхто не додасть до бюджету садка зайву тисячу кіловат, я думаю. Вже мовчу про сам бойлер, витягнути зайву копійку з батьків - це дорого вартує.

Знову не розібравшись в ситуації починаєш щось доводити на грані єрунди. З твоїх слів слідує, що в садочках і школах треба скоротити використання електроенергії?? І хай діти будуть голодні? (Вів зранку малого в садок. Навмисне подивився по стінам садочка - жодної газової труби! Електрика. Електроплити. Які жеруть енергії стільки... Робили ще а часів СРСР, де економія далеко не на першому місці була. То в порівнянні із ними (повторюся) бойлер - дитяча забавка! А ще в садочку тому ж, є пральня, де все також на електриці. Де й прасують, також не на газу.

Бойлер не дорого вартує.

Якщо в групі 30 дітей (так десь і є), то від 1 000 грн (ціна бойлера на 50-80л) поділити на 30 дітей. То матимемо по 33-35 грн. Не такі вже й великі гроші. За один раз.

Опубліковано

Я не знаю на чому вариться їжа в садку, але точго знаю, що бойлер їсть бааагато електроенергії і собівартість гарячої води була значно вища ніж від газового котла, бо до встановлення індивідуального опалення в мене стояв бойлер

На электрике варится. И в школах - тоже. И в казармах - аналогичная ситуация. И в общепите всяком... По крайней мере в большинстве подобных учереждений, где мне удалось побывать в районе кухни :)

Поэтому жаловаться на появление бойлера и увеличение потребляемой электроэнергии будет как-то не того :)

Не знаю, как с котлом, но в условиях обычной квартиры и централизованного горячего водоснабжения с бойлером жить дешевле - ну если не жить бОльшую часть суток в ванной, аки Ихтиандр :)

Опубліковано

Про фізкультуру з тобою погоджуюсь, та й загартування організму це те ж добре, але не для всіх. І для цього повинна бути програма. Ти уяви, що діти годину жаряться на сонці, риються в брудному піску, а потім охолоджуються крижаною водою, бо помити руки після вулиці - це перше діло. І на скільки цих дітей вистачить? А якщо дитина схильна до хвороб?

Так, здоров'я нації порівняно з давно минулими роками набагато гірше - це й продукти, і забрудненість повітря, і просиченість радіохвилями, радіація врешті-решт.

Я не знаю, чи маєш ти дітей, але я, як батько, хотів би, щоб в 21 столітті моя дитина мила руки в теплій воді та й миски, з яких вона їсть теж мились в теплій воді, а не в х.ровій тучі миючого засобу віддерались в холодній.

Наскільки я пам'ятаю, в нас також були пісочниці і рилися ми в них не менше, а руки мили всерівно холодною водою. А діти тому й схильні до хвороб, тому що не загартовані. Сильна рослина виростає на сонці, вітрі і холодному дощі, а не в теплиці.

Дитина є, в садок ще рано, але як піде, сам особисто пошию їй махрові рукавички.

п.с. Гаряча вода повинна бути в садочку і це не обговорюється. Для миття посуду і інших потреб, але дітям треба вмиватися холодною водою, для їхнього ж блага. Все імхо, тому не треба кидатися в крайнощі.

Опубліковано

Літом в садку чи школі нагріти воду не є проблемою без всяких бойлерів і "луцьктепло", так як площа даху цих закладів велика то виложити труби змійкою (так званий "сонячний колектор") і сонце воду нагріє добре і головне безкоштовно.

Опубліковано
Літом в садку чи школі нагріти воду не є проблемою...
Тем более, что летом школам тёплая вода и вовсе не нужна, а садики на 2/3 пустые ;)
Опубліковано

Літом в садку чи школі нагріти воду не є проблемою без всяких бойлерів і "луцьктепло", так як площа даху цих закладів велика то виложити труби змійкою (так званий "сонячний колектор") і сонце воду нагріє добре і головне безкоштовно.

Затрати на дану дурницю набагато більші ніж ефект від такого нагрівання. Дана технологія себе оправдовує і то не на 100% в криму. Немає в нашій широті стільки сонця. Опонент явно школяр і троль, який незнає фізики, краще дитино сядь почитай розумні книги, можливо і відложиться щось у голові

Опубліковано

це все на рівнв слухів?

Я про це чув ще тиждень назад десь, від працівника "Луцьктепло". Скоріше всього з 1 червня так і буде.

Опубліковано

це все на рівнв слухів?

ні. Термінів поки не має на який період, але треба до цього готуватись. Хоча тим хто живе на 33 , то нам не звикати, з початку червня до 22-23 серпня стандартно без гарячої (це десь 2,5 місяці) :) Цього разу просто терміни будуть довші, але вже у всьому місті.

Опубліковано

Затрати на дану дурницю набагато більші ніж ефект від такого нагрівання. Дана технологія себе оправдовує і то не на 100% в криму. Немає в нашій широті стільки сонця. Опонент явно школяр і троль, який незнає фізики, краще дитино сядь почитай розумні книги, можливо і відложиться щось у голові

:_07::_36::_39: на волині в багатьох селах люди встановили літні душі з використанням баків, так сказать елементарного використання сонця і дуже задоволені!!! сонця вистачає, тому сонячні колектори виправдані!!! і до речі, не фізику потрібно знати, а географію...тоді й будуть знання скільки в нас сонячних днів в рік!!!

Опубліковано
сонця вистачає, тому сонячні колектори виправдані!!!

Імхо, щоб нагріти проточну воду на сонці потрібна чорний металевий короб і максимальної площі змієвик всередині.

Або, якщо не проточну, то влаштувати в ньому відстійник, тобто довести об'єм до потрібних десятків літрів.

Опубліковано

:_07::_36::_39: на волині в багатьох селах люди встановили літні душі з використанням баків, так сказать елементарного використання сонця і дуже задоволені!!! сонця вистачає, тому сонячні колектори виправдані!!! і до речі, не фізику потрібно знати, а географію...тоді й будуть знання скільки в нас сонячних днів в рік!!!

Якщо дану систему використовувати для однієї сімї то можливо її і вистачить, а мова ведеться про використання системи в межах багатоповерхових будинків та районів. Порівняй кількість сонячних днів в нас та на півдні, зокрема біля моря!!!!!! (географ)

Опубліковано

я от читаю коменти ы диву даюсь. Своїх дітей хоч всього мийте в холодній воді, а я хочу щоб у час нанотехнологій моя дитина мила руки в теплій, а я оплачу за це. І це я в крайнощі впадаю? Тут уже змійовики на садок ставлять, скоро всі чорні бочки на дахах матимемо :0157:

Опубліковано

в садках та школах ніхто (СЕС) не дозволить використовувати відстояну воду з баків, чи труб , хай би вона й нагрівалась. Імхо.

Враховуючи все сказане й не тільки, бойлер - найреальніший варіант для садків/поверхів. Бочка - для села/дачі (без пмж там).

Опубліковано

Виходить що в Європі воду економлять, тому що у людей немає грошей за неї платити :) смішно як показують як там економлять воду.

Скоро і в нас напевно буде така ціна що прийдеться митись раз в місяць, і посудомийні машинки я думаю придумали не тільки для того щоб зручно було, а й для того щоб економити воду, і хімікати там придумали для того щоб в холодній воді мити посуд, тому що гаряча дорога, у нас колись відмивали все гірчичним порошком, або содою, і чудово собі жили без Фейрі, та інших хімікатів.

Опубліковано

маю клопіт із МЖК стосовно води, то дядько-майстер казали, що воду горячу виключать в понеділок.

Опубліковано

Вже третій день без води,район балки,біля маг.Нива.Хто знає чи надовго це?

P.S.Підскажіть бойлери якоі фірми краще ставити?

Опубліковано

Біля нашого будинку планують міняти магістральні труби (екскаватор добирається до бетонного жолоба, позрізали всі деревця), то сказали, що відключення гарячої води буде з 15.05.2014 року.

Час покаже. :0159:

Оголошення на під'їзді (район ДПЗ)

lnfhA.jpg

Опубліковано

Біля нашого будинку планують міняти магістральні труби (екскаватор добирається до бетонного жолоба, позрізали всі деревця), то сказали, що відключення гарячої води буде з 15.05.2014 року.

Час покаже. :0159:

Оголошення на під'їзді (район ДПЗ)

з 13го по 5те то не страшно

але якби не "друшляли" (оптимізували роботу, працювали в дві зміни без вихідних) = було б швидше, імхо

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...