Перейти до змісту

"Пакращення" від нової влади.

Dean

Рекомендовані повідомлення

23 хвилин тому, rl72 сказано:

Теплової енергії все одно та ж сама кількість потрібна.

А от японці більш економно її витрачають:

Як японці взимку гріються

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 час назад, rl72 сказал:

грійтесь майже безкоштовно

СКОРО ЗИМА… КАК ОБОГРЕТЬ ПОМЕЩЕНИЕ БЕЗ ЗАТРАТ: ГЕНИАЛЬНЫЙ СПОСОБ, КОТОРЫМ ПОЛЬЗУЮТСЯ МНОГИЕ.

п.с. а "Майдану 15.11" не буде, снігопад все перекреслить 

Так діло не в тому, як нагрітись, а навпаки - тепло дають нормально, тільки коштує воно немало. В часній хаті можна і топити менше, і хоть дровами, і хоть свічками, і ковдри електричні, і в одежах теплих ходити і спати. А як в квартирі? От в мене зараз 22,5 градусів. Можна було б зменшити, якби воно мені йшло в економію. Але ж я не можу зменшити. Ні, можу, вікно відкрити. Але ж воно мені ніц не дасть в плані економії. Відмовитись від центрального опалення взагалі? Теж не вихід. Електричними обігрівачами багато не натопиш в -20.

• +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

9 minutes ago, Юріч said:

В часній хаті можна . А як в квартирі? 

Продати квартиру, купити хату.

• -1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

45 минут назад, yu2007 сказал:

Продати квартиру, купити хату.

Якби в мене були стільки грошей, щоб я міг добавити до квартири і купити хату, я б тут взагалі не вспливав по поводу платежів за комунпослуги.

А з другої сторони, якби в нас продавались готові, зі всіма зручностями, невеличкі, акуратні хатки, на 60-70 квадратів, по 30 штук баксів (навіть землі багато навколо хати не потрібно, 3 сотки достатньо, але щоб в місті), то звичайно поміняв би житло. Тільки тоді, навряд чи я зміг би продати свою квартиру, тому що всі купували б такі хатки.

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

12 minutes ago, Юріч said:

Якби...

В мене теж схожа квадратура і +/- сума в квитанції. І відсотків 80% мешканців під'їзду на субсидіях, тому якась мова про осбб і теплові лічильники їх абсолютно не обходить. Але колгосп - справа добровільна. Крім "хатинок за 30 штук баксів" є новобудови з автономним опаленням чи індивідуальним обліком тепла. Ну тобто те, що ти і я хочемо - скільки нагрів, стільки й оплатив.

А чому субсидію не дали? Олігарх (купляв щось офіційно за 50К гривень)? Чи не звертався?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

10 часов назад, yu2007 сказал:

В мене теж схожа квадратура і +/- сума в квитанції. І відсотків 80% мешканців під'їзду на субсидіях, тому якась мова про осбб і теплові лічильники їх абсолютно не обходить. Але колгосп - справа добровільна. Крім "хатинок за 30 штук баксів" є новобудови з автономним опаленням чи індивідуальним обліком тепла. Ну тобто те, що ти і я хочемо - скільки нагрів, стільки й оплатив.

Та в нас є тепловий лічильник на дом...І ОСББ, вроді...)) А на рахунок новобудов...Ти бачив які там квадратури і ціни? Я за свою трикімнатну квартиру напевно тільки однокімнатну куплю. Та й діти в мене, школа поруч, район рідний і все таке...Не так легко все кинути.

10 часов назад, yu2007 сказал:

А чому субсидію не дали? Олігарх (купляв щось офіційно за 50К гривень)? Чи не звертався?

Субсидія була. В жовтні забрали. Десь в дружини ліміт перевищився.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 минуты назад, Юріч сказал:

Десь в дружини ліміт перевищився.

Ліміт чого?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

7 минут назад, nickel сказал:

Ліміт чого?

Річної зарплати, як я розумію.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

8 часов назад, Юріч сказал:
9 часов назад, nickel сказал:

Ліміт чого?

Річної зарплати, як я розумію.

Який ліміт зарплати? Ви про що? Немає ніякого ліміту.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

8 минут назад, halcogen сказал:

Ліміту то не має, але може бути таке, що зарплата настільки велика, що 15% від неї буде більшою за загальні комугальні послуги. І тому сенсу в субсидії не має і її призупиняють. 

Ну тоді з такою зарплатою гріх жалітися на високі тарифи.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

30 минут назад, nickel сказал:

Ну тоді з такою зарплатою гріх жалітися на високі тарифи.

100%

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

@Юріч

Це ваша дружина чи одинока жінка? Ви свій прибуток враховуєте?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну тоді як в цьому випадку бути? По закону вони зняли субсидію? Хто компетентний в цьому питанні? Зрозуміло, що дружина піде на днях до тих, хто дає субсидію, розпитає... Але хотілось би почути сторонні думки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

8 минут назад, Юріч сказал:

Ну тоді як в цьому випадку бути? По закону вони зняли субсидію? Хто компетентний в цьому питанні? Зрозуміло, що дружина піде на днях до тих, хто дає субсидію, розпитає... Але хотілось би почути сторонні думки.

Бачите, у Вас питання не стандартне, тут треба розбиратись. Але по логіці, якщо навіть враховувати прибуток в розмірі 5500 грн./міс, і те що приписані двоє дітей, то субсидія мала б бути. Треба іти і виясняти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

@Selbeor , от і я про те. Піду напевно я сьогодні сам розбиратись, бо дружина в тому ні бум-бум, ще пояснить чи зрозуміє не так... А на рахунок моїх доходів...щоб не думали, що я зажрався - я прописаний з мамою в її квартирі, квартплату за яку я фактично плачу (без субсидії).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зварич поновився на посаді і вимагає компенсації.

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якраз перед колядою

• +1 4
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

22 minutes ago, Zeuss said:

Зварич поновився на посаді і вимагає компенсації.

Гуглє каже, що "намагається поновитися через суд" і справу розглядатимуть 21 листопада.

Шатун?

• +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Стоп! Зробив ранній вброс)))

З хлопаками своїми з файного міста говорив, вони за розгляд справи казали я недочув, глухий-старий вже, чо)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

11 minutes ago, Zeuss said:

я недочув, глухий-старий вже, чо)

Ага, ага, ніщо не видавало в штірліці радянського розвідника.

11 hours ago, Юріч said:

на рахунок моїх доходів...щоб не думали, що я зажрався - я прописаний з мамою в її квартирі, квартплату за яку я фактично плачу (без субсидії).

Мнє кажєца, ви чьтото не дагавагіваєтє :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

26 minutes ago, Юріч said:

що саме?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

@yu2007 , :D ти про це... Так я і не заперечую. Я ж не говорив, що мама живе в тій квартирі. Але вона є (квартира) і я за неї плачу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 місяця потому...

КОМУ КОРІНЦІ, А КОМУ ГИЧКА
Черговий крок до посилення соціальної нерівності збираються зробити цього тижня у парламенті. Йдеться про проект закону «Про Конституційний Суд України». Ні, я не зачіпаю судові аспекти чи аспекти захисту від посягань на конституційний лад України. Хочу привернути увагу до соціальних питань закону.
Проект закону «Про Конституційний Суд України» передбачає новий небачений досі в Україні стандарт оплати праці: 384 тис грн. на місяць для судді та 420 тис. для Голови Конституційного Суду, плюс 20 тис. грн. (у розрахунку на місяць) виплат до відпустки. 
Складові такої зарплати судді:
Посадовий оклад – 240 тис. грн. (75 мінімальних зарплат)
Надбавка за стаж - (максимум 40%) 96 тис. грн.
Надбавка за вчений ступінь (максимум 20%) 48 тис. грн.
Всього 384 тис. грн.
У Голови КС є ще надбавка а розмірі 15%, а тому його зарплата сягає 420 тис. грн.
Не забули і про пенсію, яку «сором’язливо» назвали довічним грошовим утриманням. Вона складає 80% зарплати або якихось 307 тис. грн. на місяць, а в Голови – 336 тис. грн. Зазначу, що такий розмір рівнозначний пенсії 300 пенсіонерів (у мінімальному розмірі). А надбавка для судді КС за науковий ступінь доктора наук (48 тис. грн. на місяць) у 6 разів перевищує зарплату професора.
Зарплатами і пенсіями не обмежилися. Додали ще компенсацію витрат за оренду житла, за використання особистого транспорту для службових потреб.
Я не піднімав би питання, якби йшлося про зарплату в приватному секторі, який робить виплати із зароблених доходів. Але в даному випадку йдеться про виплати, що робляться з бюджету, із сплачуваних нами податків.
Знаю часто вживаний аргумент для таких рішень. Але я не закликаю платити суддям на рівні мінімальної зарплати чи прожиткового мінімуму. Хочу акцентувати увагу на іншому: має бути розумний та допустимий діапазон в оплаті праці. НЕ МОЖЕ ЗАРПЛАТА ЖОДНОГО ДЕРЖАВНОГО ЧИНОВНИКА У 85 РАЗІВ ПЕРЕВИЩУВАТИ СЕРЕДНЮ ЗАРПЛАТУ В КРАЇНІ (за 2016 р. середньомісячна зарплата складає 5,2 тис. грн. на місяць). І НЕ МОЖЕ ОПЛАТА ПРАЦІ БУТИ ВІДІРВАНОЮ ВІД СТАНУ ЕКОНОМІКИ, ОБСЯГ ЯКОЇ МИНУЛОГО РОКУ СКЛАВ ВСЬОГО 55 ТИС. ГРН. НА ЛЮДИНУ В РІК (4,6 ТИС. ГРН. НА ОСОБУ В МІСЯЦЬ). Бо тоді при 300-тисячних зарплатах одним дістануться корінці, іншим – гичка. Хоча… іншим за таких рішень не залишиться і гички.

• +1 3
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...