Перейти до змісту

Что будет с деньгами... Курс бакса, депозиты и т.д.

sasha

Рекомендовані повідомлення

Вертаючись до теми курса. Пролистав кілька останніх сторінок "економічних" форумів на відритих ресурсах. Напрошується висновок, що 30ка сьогодні - це перебор, і багато хто чекає відскоку до попередніх рівнів (десь по 25 :) ) і гострить кєди зливати валюту завтра-післязавтра. Тим не менше майже всі в один голос пророкують в довгостроковій перспективі тільки ріст.

Ну і анекдоти, підглянуті на одному з таких форумів:

1) "Сегодня к сестре на работу заходила жена Луценко,постоянная клиентка.Огорчила тем,что уныло сказала- "и как вы,девочки,будете дальше работать? К маю 50грн. за $."

2) "Я думаю ФРС специально выпустит еще дополнительные доллары под панику на Украине."

:)))

Змінено користувачем yu2007
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 5 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

профільному форумі.

що за форум такий?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зустрів товариша,в якого 10к.білої з/п,шукає вже роботу в Польщі,бо 300 баксів його не влаштовує.Шо казати про тих в кого з/п 2-3к?Це перебор,Петя.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ех, шкода Нокіана зараз тут немає, він якраз довиробляє свій власний мобільний телефон, бо зараз самий потужний час, щоб запустити власне внутрішнє виробництво мобільних телефонів. Чувак хитрий.

Ні, щоб до цього прийти йому ще багато часу знадобиться, зараз він свій гривневий кеш розділив на три частини й поніс в різні банки на депозити класти.
  • +1 1
  • -1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Код Порошенка. Є вже достатньо часу щоб систематизуати діяльність цього імпозантного афериста. Поршень вибрав тактику правління аналогічну Януковичу - керування країною через "поганих поліцейських", на яких і лягає все лайно. В Януковича на таких ролях були Захарченко, Клименко, Клюєви. В Поршня - Ярема, Гонтарєва, Муженко.

Звідси легко можна заключити, що дестабілізація гривні запланована до звільнення Гонтарєвої. Поки Гонтарєва на посаді, на неї і з її допомогою буде вилито максимум лайна. Те ж саме буде з Муженко. Відповідальних за котли не знаходять, точніше ними стають солдати які воюють, отже ненависть до Муженка зростатиме й надалі. Бутусов собі позволяє максимум і навіть більше коли говорить що Муженко - дибіл. В країні війна, і Юра не може просто обізвати дибілом того, хто тримає на цій посаді Муженка, але нерви в Юри вже здають і він такі речі вже не боїться говорити відкрито.

Отже фігня з курсом і фігня з війною будуть поки Поршень не поміняє цих двох затичок. Наголошую, третього Майдану не буде! Але суспільство має чітко і відкрито пояснити Поршню що фігню потрібно вже замінати. Для початку думаю вистачить просто масових акцій по відставці Гонтарєвої-Муженко. Поршень сцикло і нікуди не дінеться.

Раз впустили лисицю в курятник, потрібно звикати з цим жити.

Змінено користувачем romaxa11
  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

аргентина проти нас це багата країна ще http://www.calc.ru/kurs-ARS-USD.html взагалі в глибочайшій жопі я просто не уявляю собі як ті унікали потім з неї вийдуть і чи взагалі вийдуть

Згідно з твоєю логікою, оця країна - http://www.calc.ru/kurs-JPY-USD.html - бідніша за Україну.

Скажи, у тебе яка освіта?

• +1 3
  • -1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не треба було сюди БЕЗКОШТОВНО копіювати. Не готові деякі люди сприймати інформацію. А хто готовий - заплатить за підписку на профільному форумі.

kolialutsk, підпишись там же, будеш за 30 копіпастити на борду, 1\2 витрат відіб"єш, який не який бізнес в такий непростий час ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

зараз ситуація мені нагадує переддефолтну Аргентину - країну доводять до того, що якийсь іноземець з своєю місячною зарплатою зможе купити тут мало не пів села :(

Рік тому я запостив відео про долю Аргентини... а сьогодні ми стаємо нею.

"Все це виглядало так добре в дев'яностих. Аргентина була найкращим учнем МВФ і робила все що вони просили. Вільні ринкові реформи. Приватизація. І навіть прив'язали свою валюту до долара. Але економіка увійшла в рецесію - "Люди голодні! Мій чоловік безробітний, і я не можу годувати дітей. Це не може продовжуватися, ми не можемо підкорятися МВФ!" Тоді Аргентина звернулася до "лікаря" - МВФ, який підвищив дозу жорсткої економії. Скорочення державних витрат, підняття рівня податків і процентних ставок, і звичайно, більше кредитів МВФ. Тим не менш, лікування виявилось гірше смерті. І комбінація скорочення і податків мало не вбило пацієнта. "Призначення цих фіскальних скорочень і скорочень зарплат державних службовців та пенсій означає, що економіка буде скорочуватися, тому що буде менше надходжень в економіку, і якщо зменшиться економіка, то податкові надходження також будуть продовжувати скорочуватися і ви знаходитесь в низхідній спіралі." Це був замкнутий круг, уряду було потрібно 22 мілярди доларів на рік тільки на обслуговування боргу, так що кредити МВФ продовжили агонію. Те, що послідувало було величезним відтоком капіталу і вилучення вкладів, а так як національна валюта була прив'язана до долара у Аргентини не було місця для маневру, і вона стала неплатоспроможна."

Ну так ніхто їх не заставляв брати кредит. А якщо дають то ти маєш виконати умов, а не взяти кредит і проїсти, а віддавати потім нема чим... Так і до цього часу і в нас було, кредити в МВФ брали і ті гроші пускали за оплату на газ, собі трохи, в бюджет... А про те що їх треба пустити в бізнес щоб вони заробили більше грошей. Щоб можна було віддати, ніхто не думав. І от виходить що дали гроші, а ми їх за газ тупо. А тому що за газ платили не ринкову ціну, тобто є люди які мають будинки по 500 квадратів, дорогі машини а за газ платять копійки, і держава їх субсидуює, це нормально ? Багато людей не економить, їм посрать... Тому треба бути більш заощадними жити по можливостіям.

• +1 3
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Можливо різке піке гривні в якійсь мірі пов"язано з цим...

Аукціон 3G-частот дав змогу залучити в бюджет більше, ніж було заплановано

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На Межбанке достигнут очередной пик - 33 гривны за доллар

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сьогодні Гонтарева проводила брифінг. Його підсумок - обмеження для імпортерів і експортерів по валюті. Обмеження логічне та правильне, тільки контролювати контракти можна і без цього обмеження. Смисла в ньому не бачу, значить просто до цього погано хтось виконував свою роботу. Фізиків це не стосується. І ура, за рік (чи скільки там) роботи, пані Гонтерева показала просто неймовірні методи дедукції і сказала, що на курс впливає не ажіотаж серед населення на валюту, а (увага!!1) імпортери та експортери, які вимивають всю валюту з української економіки. Це ж треба було рік пропрацювати і тільки зараз це збагнути??? Також з її слів, чекають 3 березня частину траншу від МВФ та інших міжнародних фінансових організацій та установ, будуть цією суммою стабілізувати курс (цікаво як? головне, щоб не так, як раніше методом продажу валюти "кому треба"), та якщо не стабілізують - будуть вводити нові обмеження. Так що сміливо можна казати, що до 3 березня буде ще "разброд і шатаніє" з курсом, а далі - тиждень-два - буде видно як буде карта лягати.

зі. Не економіст, ноклану не відповідаю у разі питань.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сьогодні Гонтарева проводила брифінг. Його підсумок - обмеження для імпортерів і експортерів по валюті. Обмеження логічне та правильне, тільки контролювати контракти можна і без цього обмеження. Смисла в ньому не бачу, значить просто до цього погано хтось виконував свою роботу. Фізиків це не стосується. І ура, за рік (чи скільки там) роботи, пані Гонтерева показала просто неймовірні методи дедукції і сказала, що на курс впливає не ажіотаж серед населення на валюту, а (увага!!1) імпортери та експортери, які вимивають всю валюту з української економіки. Це ж треба було рік пропрацювати і тільки зараз це збагнути??? Також з її слів, чекають 3 березня частину траншу від МВФ та інших міжнародних фінансових організацій та установ, будуть цією суммою стабілізувати курс (цікаво як? головне, щоб не так, як раніше методом продажу валюти "кому треба"), та якщо не стабілізують - будуть вводити нові обмеження. Так що сміливо можна казати, що до 3 березня буде ще "разброд і шатаніє" з курсом, а далі - тиждень-два - буде видно як буде карта лягати.

Слава Богу, що не сказала що курс в 40 грн. не розглядають, а то було б як з 25.

І взагалі після кожного виступу пані Уггі курс летить в космос. :0157: Дай Бог щоб цього разу обійшлося.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ажіотаж населення уже не може впливати бо курс долара 30+
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

на курс впливає не ажіотаж серед населення на валюту, а (увага!!1) імпортери та експортери, які вимивають всю валюту з української економіки. Це ж треба було рік пропрацювати і тільки зараз це збагнути???

ну це і справді смішно :D Тому треба починати з розірвання договору з Кіпром, про офшори. Гірше в плані типу "інвестиційного клімату" і так вже не буде, бо нема куди падати. А то Коломойський, Єрємєєв, Ахметов і далі виводять в Кіпрські компанії всі $, що тільки можна вивести, а сюди нічого не проходить/ Це така інвестиційна політика?

Доречі, на чеку Там-Тама і далі стоїть Кіпрська компанія? :)

Змінено користувачем charlie
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

так весело читати про оффшори від людей, які навіть не розуміють що це і як їх використовують

всі економіти – лайно без освіти... давайте нах оффшори поблокуємо – бакса буде як гівна... ото заживемо !!! єхууу... Слава Україні !!!

• +1 1
  • -1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

так весело читати про оффшори від людей, які навіть не розуміють що це і як їх використовують

якби я не знав, що це таке, то не писав би. Скажу прямо, я просто прибічник визнання дефолту, просто це треба було робити раніше. Я за визнання ЛНР, ДНР чи що в них там таке, за відєднання їх від економічної сладової України, хочу жити самі , хай живуть, стосунки суто бізнес купи-продай і кордон.

• +1 4
  • -1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

charlie, ну тоді мав би знати що через оффшори не лише виводять гроші але і заводять. Тому якщо лавочку прикрити – більшість експортерів здуються і бакс сюди тягнути стануть набагато менше.

А з тим що виводять – то треба боротися нормальною податковою службою та законодавством.

Хоча якщо зробити нормальне законодавство – то і оффшорів не треба буде

Скажу прямо, я просто прибічник визнання дефолту, просто це треба було робити раніше.

багато чого треба було робити раніше: бакс відпустити швидко, схід віддати без десятків тисяч жертв і т.д.

але хто коли бачив щоб азартний гравець зупинився вчасно... поки все не просре – не зупиниться

та і в нашому випадку зараз вже народ не зрозуміє

тому будуть класти далі і гривню і людей – бо при владі то хочеться посидіти подовше

• +1 3
  • -1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

не зрозумів, де моє повідомлення?! Чим воно суперечить Правилам, а?

• +1 3
  • -1 5
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

багато чого треба було робити раніше: бакс відпустити швидко, схід віддати без десятків тисяч жертв і т.д. але хто коли бачив щоб азартний гравець зупинився вчасно... поки все не просре – не зупиниться та і в нашому випадку зараз вже народ не зрозуміє тому будуть класти далі і гривню і людей – бо при владі то хочеться посидіти подовше

а що далі, просто чекати? Мене бісять оці дебільні заяви придурка, що повернем Крим і Донбас. Я хочу побачити відповідь, ви особисто за продовження боротьби за Донбас?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

charlie, не тупи, я ж написав що треба було зробити і як я до того ставлюся

даж хтось з особо войовничих диванних воїнів мінуса поставив

поки ми не почнемо вголос визнавати і швидко виправляти помилки – нічого на краще не зміниться

так, порох не міг прийти і зробити все як слід в економіці – бо тоді б через місяць гривня була 30 і закінчилась би його кар’єра не почавшись, даж нічого б не встиг накрасти

так само він не міг взяти і віддати донецьк з лугандосами – бо люди б озвіріли від того що покладено тисячі життів просто так

але це тому що люди поводять себе як наркоман біля грального автомату – вони кидатимуть монетки до останнього

якщо порох зараз скаже "*ї*іться коньом – проводимо кордон по межі областей" – буде біда для влади, бо люди почнуть кричати "а за що ж загинули...", так і не зрозумівши скільки ще може загинути і скількох тим спасли. А ті області всеодно стануть кацапськими, питання лише в кількості похованих з нашого боку. Найбільша біда що порох сцикне так зробити.

P.S.: єдине чого я хочу – щоб не було війни. А цього не можна досягнути допомагаючи тій війні.

P.P.S.: не забудьтеся написати що я ФСБшний троль і отримую 12 баксів в день. Доречі, непогана зараз зарплата :)

• +1 1
  • -1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

charlie, ну тоді мав би знати що через оффшори не лише виводять гроші але і заводять. Тому якщо лавочку прикрити – більшість експортерів здуються і бакс сюди тягнути стануть набагато менше.

Соромітнику, не тупи )

Заводять гроші, які попередньо були спижжені в держави. І заводять рівно стільки, скільки потрібно їм. Постанова про обов'язковий продаж 75% валютної виручки продовжує діяти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

поки ми не почнемо вголос визнавати і швидко виправляти помилки – нічого на краще не зміниться

так мало того, що помилки не визнають, вони роблять якісь такі і речі, які в голову не вкладаються. В політиці нічого не може зробити, а про економіку взагалі мовчу, таке враження, що зараз в кабміні люди, які думають дупою. Наприклад, хочуть стимулювати власну економіку не інвестиціями, а накладаням 5-10% додаткових зборів на імпорт (який і так впав нижче плінтуса через курс). Як можна стимулювати власного виробника, якого майже не існує в країні? Чи наприклад, збільшили податок з роздрібного продажу на бензин на 5%. Але цих 5% лягає суто на кінцевого споживача, а при оптових закупівлях тоді знову запуститься купа тіньових схем. Таке враження, що останній закон сам писав під себе Коломойський, так як основний прибуток це власне видобування і нафтопереробка, а не роздріб.

Заводять гроші, які попередньо були спижжені в держави. І заводять рівно стільки, скільки потрібно їм

так і є, заводять тільки суми суто на покриття собівартосі +-пару%, а різниця від купівлі-продажу і далі крутиться в офшорах. Через що, лавочку з офшорами треба прикривати, бо інвестиційної користі для держави не багато + податкові втрати.

Постанова про обов'язковий продаж 75% валютної виручки продовжує діяти.

з цим також фішка, екпортери зараз не продають валютну вирочку, бо це не вигідно поки долар постійно росте. Вони краще заплатять штрафи (вони помірні) від непродажу валюти , аніж почнуть продавати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну добре, якщо ви всі такі грамотні – закривайте оффшори :) даж сперечатися не буду

• +1 1
  • -1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нацбанк роздав понад ₴2 млрд рефінансування за день

Економіка — Ірина Данилів, сьогодні2

Національний банк України 20 лютого надав банкам рефінансування на 2,32 млрд грн. Ці кошти були надані 11 банкам під 23% річних на 1 день, повідомляється на сайті Нацбанку.

Регулятор також продав депозитні сертифікати на 5,348 млрд грн 14 банкам на один день під 14% річних, на 810 млн грн 6 банкам на 7 днів під 17% річних, на 20 млн грн 1 банку на 14 днів під 17% річних.

Нагадаємо, 19 лютого НБУ надав банкам рефінансування на 1,99 млрд грн та продав депозитні сертифікати на 5,94 млрд грн. Обсяг міжбанківського кредитного ринку становив 7,915 млрд грн, середньозважена процентна ставка становила 21,9%, зокрема за кредитами овернайт - 20,3% річних.

http://zaxid.net/news/showNews.do?natsbank_rozdav_ponad_2_mlrd_refinansuvannya_za_den&objectId=1341784

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Соромітнику, не тупи )

Заводять гроші, які попередньо були спижжені в держави. І заводять рівно стільки, скільки потрібно їм. Постанова про обов'язковий продаж 75% валютної виручки продовжує діяти.

З таким курсом біда в тому, що не будуть заводити всю валюту - нема потреби. Якщо раніше продукцію умовно продавали за 100$=800 грн, то тепер собівартість тих же 800 грн залишилась але це вже 25$. Перепишуть договір і будуть перераховувати в Україну 25$, остальні гроші будуть чекати на офшорах чи в європейських банках.

• +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...