Перейти до змісту

Чи вірить ваша дитина в Св. Миколая? ПРОблема!

Basil

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Прошу поради у психологів, бажано дитячих...

Проблема наступна.

Моїй дочці десятий рік. Вона дуже вірила в Св. Миколая і Діда Мороза. Притому так вірила щиро, що всім у своєму класі то доказувала... А сьогодні в нас стрес, вона підозрює, що його не існує і закотила істерику, що ми стільки років її обманювали, наполягаючи на тому, що він все-таки існує.

І ось проблема. Що робити?

Далі наполягати, що все-таки Св. Миколай існує? Якби не зовсім правильно, бо обман.

Як правильно пояснити дитині, що не існує та вийти із стресової ситиації?

Можливо трохи сумбурно виклав свої, думки, звиняйте.

Опубліковано

Я не психолог, але скажу як підліток) Я думаю, що багато дітей в такому віці вже усвідомлюють, "що до чого". Тобто в класі її можуть з насмішками переконувати в тому, що діда мороза немає, а це все роблять батьки.

Проблему в принципі можна вирішити, якщо подарунок під подушку покласти під ранок, але потрібно зробити це демонстративно (але не надто), щоб дитина помітила. Ну, а потім залишається тільки провести невеличку бесіду на рахунок того, що ваша дівчинка вже доросла і повинна знати дещо. Типу що усі батьки в якійсь мірі є тими дідами морозами чи святими Миколаями, тому що робити дива для дітей - це їх обов'язки і вони лише хочуть зробити дітей щасливими.

Опубліковано

Я колись, маючи років надцять, теж геть не вірив у Діда Мороза. Аж поки до нас не завітав черговий Дід Мороз привітати мене і молодшого брата. Ну, я на правах старшого брата висловив свою точку зору про костюм, накладну бороду і все таке. Але Дід Мороз не розгубився: він дістав свій паспорт і передав його мені. На першій сторінці писало: "Мороз Василь Іванович".

От так от.

Опубліковано

скажіть, що Св.Миколай подарунки передає через вас, а дитину, щоб не цькували, навчіть відповідати фразою про сусліка :_07:

upd: розкажіть дитині історію про Миколу Чудотворця і поясніть, що це така традиція. думаю дитині буде цікаво послухати. це як варіант

Опубліковано

О, як усе запущено - у наш час інформації для реального сприйняття світу достатньо, і для дітей також. Не ображайтесь, але Ви напевне трішки призупинили прогавили час, коли потрібно дітям роз*яснювати про дійсний стан речей. Свою доньку (яка трохи наївна була ) я переконував від протилежного - навмисне розказував про явно нереальні речі, і донька здогадувалась, що я вигадую, все робилося з гумором, Напевно, потрібно якимось чином поговорити і переконати доньку, спробуйте, також, щоб донька змогла потрохи висновки робити в міру своїх спостерігань і досвіду, а Ви їй у цьому допоможете. Удачі. :_02:

Опубліковано

Дайте почитати дитині історію про св.Миколая - це пізнавально - вона багато зрозуміє. Ми з чоловіком кладемо діткам подарунки від Миколая як під подушку так і просто вручаємо в руки, пояснюючи, що Миколай допоміг татові заробити гроші, щоб купити подарунок від нього.

Між іншим, я працюю в Агенції святкових подій і в нас є послуга: Миколай Додому! і Дід Мороз Додому! Якщо надумаєте - звертайтесь.

http://board.lutsk.ua/topic/148652-mikolai-dodomu/

http://board.lutsk.ua/topic/148635-dd-moroz-dodomu/

Опубліковано

В нас теж проблема,дочці в маленькій школі(церква Відродження) вчителька сказала,що діда Мороза немає. А це ходять перевдягнені дядькі. Дитині 5 років,нафіга вони таке роблять? Дітям потрібно чудо.

Опубліковано

В нас теж проблема,дочці в маленькій школі(церква Відродження) вчителька сказала,що діда Мороза немає. А це ходять перевдягнені дядькі. Дитині 5 років,нафіга вони таке роблять? Дітям потрібно чудо.

Готують до реального життя, повного несправедливості, брехні і зла.

Опубліковано

В 5 років це дуже жорстоко.... Часто дорослим чуда не вистачає, нащо забирати в дітей....

Мій син в свої 8 навіть на хвильку не сумнівається в існуванні Миколая і Діда Мороза. :) З ним і я вірити починаю :)

Нічого поганого в цьому не бачу. Якщо подарунки кладуть мама з татом, то не означає що Миколая нема :)

Опубліковано

була думка сказати своему шестирiчному сину, що Миколая та Дiда мороза нема, але передумав, хай поки що ще живе мрiями, це ж так приемно, мрiяти, головне вiд мрiй не переходити до повного розчарування життям

Опубліковано

Якщо чесно, тоя теж вірив і якоюсь частинкою душі вірю і посей день що Миколай і Дід мороз існує, хоча давно сам збагнув що Мріяти нам допомагають батьки.

Дітям потрібно чудо. -- 100% поки вони ще немають власного маленького чуда яке буде радіти їхнім подарункам

Опубліковано

Мої діти (18 і 9 років) свято вірять і чекають і Миколая і Діда Мороза і мене в цьому переконують. Минулого року вони знайшли свої подарунки під подушками. а я під своєю теж знайшла подарунок. На моє щире здивування і запитання:- "Звідки ж це? Хто приніс?",- менший син відповів:- "Як звідки? Святий Миколай приніс!" При цьому він так змовницьки перезирнувся зі старшою донею.

Звичайно, вони знають, хто кладе подарунки під подушки. Але і цього року ритуал дотримано. Листи написані, Миколай їх прочитав і виконає побажання.

Опубліковано

Які деякі дорослі приземисті, але самі нишком вірять саме в новий рік в те, що всетаки є Дід Мороз, який щось да й зробить накраще для тебе, чи там ще кому.

Я б сказав так "Маленька моя, так здавна повелося що всі люди вірять в чудо, тільки мало хто на людях в цьому признається, щоб не засміяли, і ті хто з тебе зараз сміється теж вірять у вигаданих героїв. Тому й вигадали СВ. Миколая, Діда Мороза, всіляких там фей. Я коли був маленьким теж думав що ці герої справжні, але коли підріс зрозумів що це вигадані герої, але ж якось хочеться думати що вони справжні. Я думаю тобі самій цікавіше вважати що цукерки тобі приніс не я чи мама, а святий Миколай, думаю вони навіть якісь смачніші чим просто якби ми тобі їх купили. Вірь в чудеса тому що вони мусят бути, і не обов,язково про це всім говорити. Ми ж то з тобою знаємо що чудеса бувають (тут можна підморгнути таємничо, обійняти та поцілувати, і сказати, а от коли будеш себе погано вести то замість подпрунків під ялинкою буде різочка).

Якось так, думаю після цього ваша доня все зрозуміє, і зробить правильні висновки.

Прикол в тему з життя, товариш один пииколов:

Каже, дивлюсь мала племінниця фотоапаратом грається, вийшов з кімнати, прихожу вже десь немає його, кажу так строго (а сам бачу його на ліжку): Де фотоапарт куди поділа?А вона: я не знаю. Він:як так? А вона чуть не плачучи уаже: я не брала, то напевно мишка вкрала :-)дитині років 7 десь.

Опубліковано

Тут, мабуть, головне не забувати, яку альтернативу солодощам готує Миколай ;)

А якщо треба розказати, то може батькові вдягнути бороду і шубу, а потім при дитині то зняти і розказати, що він працює на Миколая.

Типу, там кожен тато є, але ніхто нікому про це не каже. Таємниця ^_^

Опубліковано

Basil, дай їй подивитись мульт "Полярный экспресс". Там гарна ідея висвітлюється - дзвоник Санта Клауса чує тільки той, хто в нього вірить.

Когда-то большинство моих друзей могли слышать колокольчик. Но шли годы, и он умолк для всех них. Даже Сара однажды поняла, что больше не слышит его сладкий звон. Но, хотя я уже подрос, колокольчик все еще звенит для меня, как и для всех, кто действительно верит

Після цього мені вдалося дуже гарно пояснити своїм малим, що Дід Мороз існує, тільки хто в нього не вірить - ніколи його і не побачить... А тому й нема сенсу невірячим доводити, потрібно просто тихенько вірити :)

Опубліковано

Тема власне про Св Миколая, Дід Мороз це його радянський замінник/альтернатива, бо в совку хтось же мав дарувати подарунки дітям в грудні. Якщо в таких церквах немає святих (бо їхні вчення їх видкидають), тому і Св. Миколая і його замінника Діда Мороза теж нема - все цілком очікувано і передбачувано.

Опубліковано

Прочитала усе написане і хочу зауважити, що той хто підтримує у дітях віру в чудеса має рацію! Було багато гарних думок і пояснень, та основна ідея для мене (як для психолога і для мами) полягає в наступному: в житті кожної людини є місце для дива(чуда), а для дитини диво прсто необхідне!

Як вийти з ситуації коли дитину уже "просвітили"? Є багато способів, все дуже індивідуально, та основне , що має почути ваша дитина (маю на увазі того хто ставив запитання, бо для менших дітей потрібно сказати трохи інакше) це пряме і безапеляційне ствердження, що дива існують тільки творить їх не завжди той дідусь з бородою.

Бачте шановні, віра сама по собі творить чудеса (і я зараз не про релігію), віра, можна так сказати є однією із складових людської особистості. Тільки на хвилину уявіть, яким би було наше життя без віри - у любов, у людей, у завтрашній день, у себе і ще багато у що.Зневірена змалку людина має мало шансів на щасливе життя. Універсальних рецептів не має, варто підібрати слова так, щоб дитині стало зрозуміло - Святий Миколай, Дід Мороз це диво яке існує тільки тоді коли ми вірем (здається хтось уже писав), але трапляється воно не тільки у вигляді цукерок і подарунків, диво приходить у різних образах : нові друзі, бажані перемоги, і тд і тп. Із досвіду який прозвучав і знаючи свою дитину підберіть необхідні слова і зробіть це щиро, тоді дитина зрозуміє більш глибоку суть цього свята і повірить вам.

Моя дитина (10р.) беззаперечно вірить у дива, у Св. Миколая, у Діда Мороза і інше. Він вірить у хороше і добре і завжди за це винагороджений, наприклад: виграв творчий конкурс у Там-Тамі, зайняв перше місце, він постійно знаходить гроші (5,2,10 гривень), йому постійно таланить у іграх типу "Монополія" ітаке інше.Нехай дитина візуалізує свої бажання, а ви її у цьому допоможіть (хоча це окрема і довга тема).

То ж насправді вибір за вами, якщо ви забажаєте бачити свою дитину щасливою і успішною - потурбуйтесь про це ще в її дитинстві.

Опубліковано

Святи́й Микола́й або Мико́ла (270 /286/ — 6 грудня326 /345, 351/) — єпископМир (Лікія, сучасне Демре, Анталія, Туреччина), християнський святий, відомий як Миколай Чудотворець.

Православні, римо-католицькі та греко-католицькі християни пам'ятають його та шанують, як історичну особу та великого святого .

зараховується до лику святих: як такий опікується воїнами, водіями і подорожуючими, допомагає бідним у скруті; вважається покровителем дітей та студентів, моряків, торговців, і лучників. Визнається Патроном міст Амстердам (Нідерланди), Барі (Італія), Бар (Україна), Луцьк (Україна), Барранкілья (Колумбія).

Змалку Миколай був дуже релігійним і вирішив присвятити своє життя богослужінню.

По смерті батьків йому залишається великий спадок. Він вирішує роздарувати майно потребуючим і здійснює цей задум протягом тривалого часу. Подібні випадки доброчинності достеменно відомі та підтвердженні історичними фактами.

Помер приблизно у 345 році. День смерті Святого Миколая відзначають як день Святого Миколая, або просто Миколая щороку 6 грудня за старим стилем (церкви, що користуються Григоріанським календарем) та 19 грудня за новим стилем (у 20 — 21 столітті)(церкви, що користуються Юліанським календарем)

• Адміністратори
Опубліковано

Мій в курсі, що Миколай усе передає через батьків, бабів, дідів, дятьків, тьотьків, кумів. :)

Опубліковано

В Діда Мороза є онука, яка йому допомагає, а в Санта Клауса нікого немає, ельфи йому допомагають, а це вже якась нечиста сила, шайтан аднако :-).

Так що можна вважати Св. Миколая родичем Діда Мороза :-).

Саме в новорічну ніч люди чекають чуда, під бій курантів (прикро що в Україні їх немає) загадують бажання. І саме за 5 хв. До Нового Року хочеться заспіати "песенку про пять минут"…

Якщо подумати, то всі ми діти, так яке ми маємо право удітей забирати віру в чудеса…

Тільки самі винні що діти поаірять скоріше в людину павука чи в те, що Дід Мороз заморозить всіх поганок, які отравляють нам життя.

• 4 тижня потому...
  • 2 тижня потому...
Опубліковано

Так і є, дива існують, але тільки для тих, хто в них вірить. Тому треба закалючати віру з малечку. Не обов'язково релігійну, а віру в себе, в успіх, в те, що дитина хоче реалізувати в своєму житті.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...