Перейти до змісту

Форуми

1. Волинська підтримка

1. 2,7 тис
      постів
    2. Поліція м. Луцька

Все що стосується нової поліції

2,1 тис
      постів
  2. Луцька тусовка / Lutsk Internet community

1. Привітання / Поздоровлення

Вітаємо іменинників борди, і з усілякими святами.І тд і тп

31,8 тис
      постів
    2. Курилка ветеранів

..для тих кому за 30

2,6 тис
      поста
    3. Про роботу форуму

Новини форуму. Розділ для питань пов'язаних з діяльністю форуму.

26,8 тис
      постів
    4. 133,2 тис
      поста
    5. 14,4 тис
      постів
    6. 6,7 тис
      поста
    7. 48,1 тис
      постів
    8. Луцький ІТ-кластер

Проекти, ідеї, стартапи, обговорення ІТ-сектору Луцька та області

1,9 тис
      постів
  3. Технічні форуми

1. Програми / Software / Софт

Все про програми, софт та все що до них стосується.

32,8 тис
      поста
    2. 50,7 тис
      постів
    3. Радіо / Radio / Телебачення / TV

Радіостанції Ефірні та мережеві. Анонси програм, фільмів.

7,9 тис
      постів
    4. Все про мобільних операторів та мобільні телефони

Обговорювання операторів, телефонів, програмне забезпечення до телефонів

25 тис
      постів
    5. 31,6 тис
      постів
    6. Будівництво

Все що стосується до будівництва, ремонтів і .т.д. і т.п.

24,1 тис
      постів
    7. 10,8 тис
      пост
    8. Електромобілі

Досвідом власників електромобілів.

30
      постів
  4. Спорт / Розваги / Захоплення / Відпочинок

1. 63,8 тис
      постів
    2. 53,4 тис
      постів
    3. 20,7 тис
      постів
    4. Гумор / Humor / Приколи

Може про щось веселеньке? :)

67,2 тис
      постів
    5. АвтоParty

Форум для автолюбителів

67,8 тис
      постів
    6. 87,2 тис
      постів
    7. 68,1 тис
      поста
    8. Спорт / Sport

... все о спорте

36,7 тис
      постів
    9. 16,7 тис
      постів
  5. Суспільство

1. Благодійність

збір коштів / донати / матеріальна допомога

1 тис
      постів
    2. Новини

Все що відбувається в світі

46,2 тис
      поста
    3. Психологія / Філософія / Релігія

Обговорювання питань стосовно філософії

15,5 тис
      постів
    4. Політика і тд і тп

Політичний флейм.
      Мова / гроші / влада / бізнес / і ми :)

176,8 тис
      пост
    5. Юрисдикція

Юридичні проблеми, питання, нюанси. Правовий захист себе і свого бізнесу.

11,7 тис
      постів
    6. Робота

Пошук роботи, пропозиції, резюме.
      Обговорення, оцінки, зарплати.

29,3 тис
      поста
    7. 24,1 тис
      пост
    8. 29,6 тис
      постів
  6. Kуплю / Продам / Поміняю / Пропоную

1. 129,3 тис
      поста
    2. 33,6 тис
      постів
    3. 63,6 тис
      пост
    4. 18,1 тис
      постів
    5. 102,6 тис
      поста
    6. 30,6 тис
      постів
    7. 47,2 тис
      постів
    8. 137,5 тис
      постів
    9. 9,2 тис
      постів
    10. 20 тис
      постів
    11. 25,7 тис
      постів
    12. 16,9 тис
      поста
    13. Книга скарг

Скарги на покупців/продавців

9 тис
      постів
  7. Мистецтво

1. ФОТО (Відділ kадрів)

Поради, коментарі, новини, галереї ... ))

14,6 тис
      постів
    2. Література

Проза і поезія

1 тис
      постів
    3. 1,3 тис
      постів
  8. Різне

1. Знайдено в мережі

Цікаве з мережі інтернет

22 тис
      постів
    2. Студентський базар

Форум для студентчегів

5,9 тис
      постів
    3. Флейм

Все о обо всем без модерации

94,4 тис
      поста
    4. 5,5 тис
      постів
    5. Поток сознания

Когда уже ничего не помогает...

2,1 тис
      пост
  • Статистика форуму

209,5 тис
    Усього тем
    2,2 млн
    Усього повідомлень
  • Статистика користувачів

25 471
    Користувачів
    11 841
    Максимум онлайн
    katerina12
    Новий користувач
    katerina12
  • [[Template core/front/widgets/whosOnline is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]

• Останні коментарі

• Да. ШІ у програмуванні пішов далеко вперед. Вже навіть не тільки на маленьких проектах, а й на середніх. Мій проект вже перевалив за 150 000 рядків коду. І проблем в масштабуванні поки немає великих. Да, деколи тупить, але чомусь в більшості випадків на якихось дрібних задачах. Страшно уявити що буде років через 10
    • Надихнувся прикладом @WebTraveller. Вже давно записую свої ідеї, і зазначаю чому не можу їх реалізувати вже і зараз, щоб не забути і з часом цей чинник може зникнути. Більшість ідей не реалізовані, бо впираються в ІТ. ІТ в Україні для українців - це завжди дорого, бо айтішники з однаковим успіхом [майже] можуть працювати на Європу чи США за долари/євро і відповідну оплату, тому українцям-клієнтам приходиться платити українцям-айтішнікам так ніби вони європейці чи американці, але ж це не так. Так і в мене, складно навіть протестувати ідею, якщо вона має ІТ складову. Я не бізнес, який може мати бюджет на тестування нових продуктів, та ще й по європейських цінах. Не факт що ідея робоча, а тому важко наважитися витрачати великі кошти на її тестування. Ну але то таке. Я тестував можливості ШІ від самого початку, коли вони вже на другому реченні починали галюцинувати. Вже й не згадаю на якому етапі розвитку ШІ спробував реалізувати якогось примітивного Телеграм-бота і кинув, тому що ШІ постійно підсовував якісь застарілі бібліотеки чи шматки коду, які вже не працювали в Телеграм і чим довше намагався пояснити що мені треба, тим більше він заплутувся у свої відповідях. Як брехун який постійно видумує нову брехню, забуваючи що брехав раніше, а коли ти його ловиш на цій брехні він починає знову вибріхуватися чим робить ще гірше, бо це вилазить знову і знову. Нічого в мене тоді не вийшло. А тут ця тема і я спробував знову і вийшло. ШІ пішли далеко вперед, не галюцинують, не зходять з розуму від довгих бесід. Я вже три дні активно працюю лише в одному чаті і код не ламається як раніше від довгих бесід, ШІ вилизує його все краще і краще, на льоту виправляє помилки, підказує як краще побудувати структуру. Отже, я працюю на ЧПУ станку з каменем. Камінь твердий, вироби бувають немаленькі, інколи ріжуться по пару днів цілодобово. За станком в неробочий час спостерігаю по камері відеонагляду, сам зробив що можу його дистанційно вмикати і вимикати за допомогою розумних реле Сонофф (Sonoff - вибір шефа), майже все на фірмі на цих реле, логічно було і станок завести в екосистему eWeLink. Керую станком через AnyDesk, який стоїть і на домашньому компі і на телефоні. Робилося це все через часті відключення електрики. Але так в минулому році вдалося побувати в Карпатах, поки станок в Луцьку працював. Єдина незручність - треба було по камері дивитися чи станок дорізав і вимикати щоб не палити електрику вхолосту або вмикати наступну програму. І от я прочитав цю тему і коли було менше роботи просто спитав в чату ЖПТ як можна реалізувати сповіщення. Він запропонував декілька варіантів, серед них були апаратні рішення, які потребували вкладень і один з варіантів сповіщення через телеграм і там вже декілька знайомих слів я побачив, тому відразу схопився за цей варіант. Почав робити на робочому ПК і робочому акаунті в п'ятницю після обіду. П'ятниця закінчилася, але я вже загорівся. На вихідних почав чат в особистому акаунті ЖПТ, пояснив що ми робили в іншому акаунті, він виправив свого "колегу". Не знаю, хто з них не правий був, не вникав. Маю програму для станка, яка симулює роботу станка. Не режим симуляції в програмі (він є в самій програмі як звичайна функція), а саме симуляція справжньої роботи станка, яку можна запустити навіть немаючи станка і на домашньому ПК. Що я і зробив, і вже до понеділка ми зробили робочу версію бота, але на симуляторі. В понеділок почав тестувати на станку і допилювати-допилювати-допилювати. Тепер розумію чому деякі пргорами постійно оновлюються, робиш необхідний мінімум, а потім починаєш додавати фічу за фічою, робити рюшечкиі і всякі красівості. На скріншоті фактично кожні 2 повідомлення це нова версія бота. Спочатку просто станок запущено, станок зупинився, потім сам ЖПТ пропонує, а давай ім'я файлу буду писати, а його ж треба звідкись взяти. Знайшов файл, який під час роботи шпінделя перезаписується кожні 5 секунд, ЖПТ підказав, що це heartbeat-файл (серцебиття з ангійської, я й терміну такого не знав), в ньому є адреса файлу і кожні 5 секунд він записує координати шпінделя на випадок аврійного вимкнення живлення, щоб відновити роботу з того самого місця. Вирішили  ім'я парсити з цього файлу. Парсить, але не розпізнає кирилицю, зате навчився рахувати час роботи станка і писати в телеграм. Навчився читати кирилицю, стало дратувати, що Телеграм назву файлу з розширенням розпізнає як посилання на сайт і у вспливаючих повідомленнях на телефоні з'являється велика кнопка "Відкрити посилання", яке нікуди не веде. Погралися з розширеннями і я запронував взагалі не писати розширення, адже всі файли мають те саме розширення *.нс. Потім я подумав, що за цим же принципом можна і з іншого станка отримувати інформацію, хоча це зовсім інший тип станку - гравіювальний і програма зовсім інша, але ж принцип той самий. Перейменували Станок в Фрезер і розділили файл скрипту на два, один ядро, яке робить усю роботу (фіксує час, коли файл почне перезаписуватися, що означає старт роботи станка, парсить з файлу ім'я, відправляє отриману інформацію в телеграм, потім фіксує час, коли файл перестає перезаписуватися 15 секунд, обраховує час роботи станка і повідомляє мене в телеграм, що станок зупинився), другий - конфігуратор, де розташовані змінні дані, адреса файлу, токен бота, айді телеграм акаунту, на який треба висилати інформацію і т.д. Потім я згадав, що в мене дві керуючі програми станка. Одна русифікована, друга не русифікована, але вміє працювати зі спеціальним сканером. Перейменували Фрезер по назві програм НС Студіо і НС Студіо Буки, щоб було зрозуміло яка програма запущена і паралельно знову розділили ядро на ядро і адаптери. Адаптери це скрипти які налаштовані на окремі програми і станки, налаштування вони беруть з конфігуратора, отримують вказану інформацію з вказаних файлів і передають в ядро. Ядро лише приймає очищену інформацію і відправляє її мені в Телеграм. Вийшло універсальне рішення: може парсити дані з любої програми де є heartbeat-файл і моніторити любу кількість станків. Потім мене почало дратувати, що скрипт реагує на ручне переміщення шпінделя, трохи погрався і вирішив відмовитися від парсингу heartbeat-файлу, а пішли до парсингу лог-файлу. Парсити лог-файл було логічно з самого початку, але він складніший для цього, тому що там суміш китайських ієрогліфів і англійської мови збережених у кодуванні Win1251. Навчив адаптер розпізнавати кодування, в ньому ж склали таблицю з двох стовпців: кракозябли і переклад на українську. Адаптер парсить з логу кракозябли, прибирає всю лишню інфу (дату, час - це не потрібне, тому що повідомлення приходять миттєво, тому дату і час я бачу в самому Телеграмі, різні службові символи) і замінює їх згідно таблиці і передає ядру, ядро присилає мені гарний текст українською мовою, де вказує назву станка (програми) назву файлу і статус Старт/Стоп і сумарний час роботи станка. В адаптері буде таблиця, які повідомлення в лозі мені не присилати. Це поки в роботі, дні короткі стали з цим програмуванням, вже два дні сиджу до 8 вечора, все хочеться доробити і заспокоїтися. ) На початку були спроби скомпілювати це в ехе, але через мій зоопарк техніки (Фрезер на Віндовс7 32, гравер на Віндовс10 64) почалися проблеми з сумісністю. Вирішив що простіше Пітона інсталювати на три компи і запускати все через батнік в автозагрузці. Так само були спроби сховати консольне вікно, результат не втішив, тому поки відмовився, але коли вилижу скрипт і все буд влаштовувати і працюватиме як годинник, то відновлю спроби. Пробував ховати вікно в трей, але після відновлення вікна, воно вилазило пусте, або на Він10 все ховалося і працювало, а на Він7 все працювало, але залишалося пусте чорне вікно. Якщо ховати без іконки в треї, не зрозуміло чи скрипт працює, тому виходило що запускав іноді більше однієї копії і отримував продубльовані повідомлення в Телеграм від кожного запущеного скрипта. Багато що зрозумів по спілкуванні з ШІ, принамйні ЖПТ: якщо можливо, то краще розбити на кілька коротких чатів ніж вести все в одному великому і довгому чаті. Остання версія майже не галюцинує, але навіть для себе буде легше щось шукати. Якщо ЖПТ десь тупить, то не продовжувати розмову даючи підказки чи ще щось, а вертатися до свого останнього повідомлення, на якому він почав тупити і редагуючи його вносити нові дані в старе повідомлення, це можна повторювати безліч разів, поки він не почне реагувати так як треба. Таким чином в чаті буде набагато менше тексту і він весь буде конструктивним, галюцинацій не буде зовсім. Я вже замахався, хоча ще й не все згадав, що хотів написати )    
    • Ну якщо в New Jersey чувак роками спокійно працює з таким бампером - то певно можна! Пізніше правда, він трошки вніс зміни в конструкцію бампера і зуби зробив трошки меншими... певно, щоб бампер був безпечніший для пішоходів   https://youtu.be/HEXcJxi0lF8?si=lIQLink1VZc2gnDH      
    • Бо "Ба́мпер  — деталь автомобіля, що розташовується у його передній та здебільшого і в задній частині. Основне призначення — зниження травматизму пішоходів, у разі наїзду на них автомобіля. Бампери пом'якшують удар при зіткненні автомобілів на малих швидкостях" А оце скоріше кенгурятник нетрадиційної форми
    • А чим це не бампер? При ударі свою функцію він виконає ще краще ніж той пластиковий. По різному... якщо техніка ще не виплачена, тобто належить банку і тайтл (документ власності) знаходиться в банку - то гроші не дадуть а тільки оплатять ремонт напряму майстерні, хоча в певних випадках, при незначних пошкодженнях це теж можна обійти бо може бути "своя" майстерня і можна щось придумати...  Якщо немає ніяких кредитів і ти 100% власник - дають гроші і роби що хочеш.
    • А так можна? Типу на якомусь техогляді таке пропустять?    Страховій пофіг, як використані кошти і вони нічого не перевіряють і не вимагають якогось звіту по ремонту ?
  • Створити...