Перейти до змісту

Реконструкция ж/д вокзала

ursa

Рекомендовані повідомлення

Мені от цікаво - а чим вас форма купола лякає? Чи ви хотіли цибулинку в стилі Василія Блаженного? Що з куполом не так? Тільки прошу конкретніше, без "гівно".

Так само цікаво, чим Вам подобається "сіє творєніє"?

Чужорідних цибулинок "а-ля Васілій Блаженний" нам уже вистачить на наших церквах, яких понаставляли за останні роки до бл..воти.

Розумієте, будь-яка споруда (тим більше - вокзал) яскраво сприймається лише коли вона має свій образ, стиль, пропорції. Задайте сам собі питання, які споруди з побаченого Вам запам'яталися. Впевнений, що Ви згадали щось далеко несхоже на наш новий вокзал. І це не обов'язково будуть старі історичні споруди. Луцький митець (в нашому випадку можемо брати це слово в лапки) взявся створити щось, що лише примарно наслідує якісь зразки. Абсолютно очевидно, що зразками тут служили найбільші західноукраїнські вокзали австрійської доби у Львові, Чернівцях та Ів.- Франківську. Але і абсюлютно очевидно, що наш новодєл не витримує жодної критики (а художньої конкуренції і поготів) у порівнянні з ними. В ньому "псевдо" все - матеріали, лінії, форми, кольори.

Придивіться, вже вставлені кухонні пластикові вікна не схожі на ті, що намальовані у і так недолугому проекті. А будь-який архітектор чудово розуміє, що весь образ будівлі можна зіпсувати елементарною заміною геометрії вікон.

Бачите, металочерепицю не можна навіть близько порівняти з черепицею, бруківку - з нашою цементною плиткою, мідь - з бляхою, метал - з чорною пластмасою. Від цього лише складається враження дитячого бажання створити щось вартісне з... (самі придумайте з чого).

Що заважало створити у цьому місці вокзал у стилі архітектури 1960-их років (повірте, цей стиль вже наслідується у Європі)? Або у сучасному стилі?

Просто за відсутності ідеї, творця, концепції відбулася підміна і лучанам підсунуто сурогат-фальсифікат, від якого ніхто не буває в захваті.

Порівняйте самі:

post-6593-0-19161700-1332240632_thumb.jp post-6593-0-39635900-1332240651_thumb.jp post-6593-0-72218200-1332240667_thumb.jp

Чернівці, Івано-Франківськ та Львів

post-6593-0-58000700-1332240700_thumb.jp post-6593-0-57104500-1332240722_thumb.jp

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 677
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Цікавить доля рейкового автобуса, що раніше сполучав крайні точки м. Львів. Де він зараз???
Виключили.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Трішки новіші фотографії.

post-14251-0-20562400-1332428819_thumb.j

post-14251-0-17379000-1332428828_thumb.j

post-14251-0-20562400-1332428819_thumb.j

post-14251-0-17379000-1332428828_thumb.j

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я тут в інтернеті знайшов ще один варіант вокзалу ,він майже такий самий але має відмінності ( башні ,сам вхід ) .Поки те що строять більш схожий на мій варіант.

1312660084_10.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

мій варіант.

Точно "ТВІЙ"? :)

А взагалі - такі да, цей "твій" варіант більш схожий на те, що робиться зараз.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Гарно,але для кількох потягів на добу зажирно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Напросилося кілька висновків:

1. Проектував будівлю інший видатний луцький зодчий, не Бедзіля. Хоч він спатиме спокійно.

2. Стіни з граніту. Цікаво, яким буде радіаційний фон в приміщенні? Цим взагаі, хтось із них зацікавиться?

3. За розписані стіни by Dyshko - зачьот, подобаються його роботи.

4. Так і не зрозуміло - козирьок буде чи ні? А то в статті попадається 1 ескіз без козирька.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

Вчора помітив, що купол вже встановлений. Хтось може сфотографував??? Досить не погано з далеку дивиться.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дуже гарно дивиться. Був там, але не фотографував.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вчора помітив, що купол вже встановлений. Хтось може сфотографував??? Досить не погано з далеку дивиться.

Поки немає кращого фото, тіштеся моїм, зробленим на телефон на ходу - запізнювався на роботу.

szs.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сьогодні сфоткав, милуйтесь)))

Доречі видно здалека, з багатьох точок і досить непогано.

5e17a51bff38.jpg

bffa88b1bc94.jpg

(Кого цікавить в оригіналі)

6cddf6dce69dt.jpg

1ccd88e5af66t.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На мою думку виглядає дуже і дуже не погано, дарма спочатку багато хто скептично ставився до реконструкції!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну, на приклад, мій скепсис більше пов"язаний з необхідністю ще більшого приміщення на 10 потягів на добу. А так - гарніше ніж було, то й добре.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цікаво, яка загальна висота конструкції. З мосту виглядає співрозмірним з 9-поверхівкою на привокзальній.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

нормально.Но Киверцы круче :-)

Луцьк також стане крутим.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Відміняють поїзди з Луцька

З 27 травня «Львівська залізниця» відмінить курсування єдиного поїзда, що напряму сполучає Луцьк із обласними центрами: Львів, Івано-Франківськ та Чернівці. Це поїзди № 668 Ковель-Чернівці та № 667 Чернівці-Ковель.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мені здається, що той шпиль трохи криво поставлений :0165:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Відміняють поїзди з Луцька

З 27 травня «Львівська залізниця» відмінить курсування єдиного поїзда, що напряму сполучає Луцьк із обласними центрами: Львів, Івано-Франківськ та Чернівці. Це поїзди № 668 Ковель-Чернівці та № 667 Чернівці-Ковель.

То в нас будують приміський вокзал?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Виходить що крім приміських поїздів залишається Ковель-Київ, Ковель-Сімферополь, Ковель-Москва (через день), Ковель-Одеса (через день) Київ-Луцьк-Київ (по п'ятницям та неділям)

Чернівецьким поїздом було добре користуватися. Якщо пізно увечері зі Львова до Луцька їхати - єдиний варіант. Дурдом якісь!!! На сході нові, гарні потяги починають курсувати. А в нас відміняють. І дійсно, для чого цей вокзал???

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

http://www.volynnews...yizdy_z_lutska/

«У зв’язку із зменшенням пасажиропотоку, старінням рухомого складу, що не дає можливості надати сервіс якого вимагає пасажир, збитковістю, економічною недоцільністю та нерентабельністю, неможливістю дотацій пасажирських перевезень за рахунок вантажних, мінімізація невиправданих експлуатаційних витрат залізниця змушена відмінити курсування поїзда Чернівці-Ковель», - повідомляє причини відміни поїзда начальник пасажирської служби «Львівської залізниці» Богдан Яворський.

Та львівській залізниці 160років, треба дати премії "мєсним" чиновникам - от і скорочують поїзди, а точніше - витрати на обслуговування інфраструктури йдуть не по адресу.

До Львова плацкарт повний 22грн(студентський біля 11), а автобус - 60 грн - шо ше треба?.

Вроді ювілей, а підсовують свиню. =\

Згідний з swen1989.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мені здається, що той шпиль трохи криво поставлений

подивився я на нього зблизька... на якість роботи без сліз дивитись не можна...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мені здається, що той шпиль трохи криво поставлений

подивився я на нього зблизька... на якість роботи без сліз дивитись не можна...

Я ж і кажу-відмивка бабла.Вокзал 5-ти потягів.Кому він потрібен?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я так понимаю, скоро появится "Партия за снос Вокзала с лица земли"? :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...