Перейти до змісту

Запитай Інженера-Будівельника

vanus

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
18 хвилин тому, Arden сказано:

чи реально якось ущільнити з’єднання труб не розбираючи їх, бо ламати прийдеться багато.

Раніш старі майстри обмазували цементним розчином з добаленням рідкого скла, або плиточним клеєм і марлею, зараз є багато герметиків, почистити, що можна, обезжирити ацетоном, і герметиком (силіконом)

• Дякую! 1
  • Відповідей 561
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
36 минут назад, mykola сказал:

Є один дешевий і практичний метод, купити в аптеці гумовий бинт (це якщо є доступ до коліна, воно не залите бетоном). Берете цей бинт, намотуєте на більшу трубу (хоча б 2 витка) і далі щільно, розтягуючи бинт переходите на меншу трубу і на завершення на меншій трубі ставите хомут. Хомут може бути звичайний або пластиковий або звичайний дріт. Така заплата років 10-15 прослужить, все залежить від якості гуми.

немає місця між трубою і стіною (частоково втоплена в стіні).

Опубліковано
1 час назад, mykola сказал:

Погано, тоді клей і марля.

Спробую герметиком, а там якщо ні, то підем важчими методами.

Усім дякую.

Опубліковано
21 час назад, Arden сказал:

немає місця між трубою і стіною (частоково втоплена в стіні).

головне - не чіпайте ту частину труби, яка в стіні....якщо розбити штукатурку - може добре тікти.

• Дякую! 1
Опубліковано
57 хвилин тому, mykola сказано:

Вчора зустрів один цікавий рецепт саморобного клею для ремонту шиферу, він має дуже хорошу адгезію.

від ультрафіолету він не трухлявіє? 

Опубліковано (змінено)
1 година тому, Alex S сказано:

..... Тобто ПИТАННЯ САМЕ ГОЛОВНЕ.Чи не буде мокріти склопакет ,навіть з дорогих, як утеплити балкон,КУДИ РАДІАТОРИ , як зробити теплу підлогу в цему місці?АГВ немає в будинку. Одним словом ,чи не буде зимою гемору, з тою столовкою....

Думаю, що зробити можна, щоб безпроблемна експлуатація була. Для точнішого вердикту потрібна додаткова інформація.

Приміщення №10 по проекту ймовірно йдуть як НЕзасклена лоджія, оскільки площа вказана в проекті явно менша за фактичну (на око десь у 2 рази), тому припускаю коеф. 0,5 (як по ДБН). Якщо так, то кінцевий проект буде залежати від того, що у сусідів зверху і знизу. Якщо у них залишаються неопалювані приміщення, то варто думати про утеплення стелі і підлоги, оскільки ймовірність проблем (цвілі) там навіть вища ніж на вікні. Який пиріжок стіни будинку (чи є утеплювач і як він влаштований,  товщина і матеріал несучої частини)? Напиши що в тебе і як влаштовано.

При виборі склопакету звернути увагу, щоб по периметру була не алюмінієва планка всередині, а пластикова і 3 скла. За моїми спостереженнями, мокріти починає саме по периметру резинки, бо алюмінієва планка - то місток холоду (мій пірометр показує градуси на 2 температура нижча в тому місці, ніж в цілому скло ). І, при підвищенні відносної вологості в приміщенні, точка роси найперше там з"являється, і там найважче сушиться (особливо знизу), бо обдув природний гірший ніж у центрі скла.  Вентиляцію організувати так, щоб в спільну кухню-студію повітря переважно попадало не через вікно, що поруч з плитою, і зі столової. Свіже "сухе" повітря буде постійно знижувати вологість в тій зоні, і краще  буде в цілому "продуватися" і вентелюватися кімната. В ідеал, щоб вікна зверху мали спеціальні мікро-клапани на всю їх ширину, тоді мінімальний потік повітря буде постійний, не буде застоїв, менше шуму з вулиці у порівнянні з "мікровідкинутим" вікном. У великі морози клапан можна на мінімум ставити, а вікно уже толком не відкинеш навіть на мікро. Бажано під вікнами радіатори на всю ширину, щоб свіже повітря відразу підігрівалось "тепловою завісою", протягу не буде і буде сухо. Тепла підлога як додаткове джерело тепла, градусів 23-25, аби  ноги не мерзли (можна і електро, як на мене).

Ще згадав -- якщо таки незасклена лоджія зараз, то такі зміни в проект юридично потребують його оновлення і дозволу на їх проведення...

Змінено користувачем Unknown
  • Дякую! 1
Опубліковано (змінено)
33 хвилин тому, Unknown сказано:

Ще згадав -- якщо таки незасклена лоджія зараз, то такі зміни в проект юридично потребують його оновлення і дозволу на їх проведення..

В принципі, засклена зараз лоджія чи ні,  не міняє суті. --- узаконювати точно потрібно такі зміни, бо ж ти хочеш вікно на лоджію викинути,  а це зміна опалюваної площі.  А ще житлова площа зміниться,  а її зменшення потребує "узаконення ". Ну це якщо продавати надумаєш, або інші юридичні дії... 

Змінено користувачем Unknown
  • +1 1
Опубліковано

Від профіля і вікна залежить не все.  Дуже сильно впливає режим експлуатації.  Ну і грамотна циркуляція повітря.  Там усе в комплексі. 

• +1 1
Опубліковано
30 хвилин тому, Alex S сказано:

яке б вікно дороге не було ... запартачити можуть запросто .НУ ДУЖЕ ВАЖЛИВО хто і як його встановить....

То безумовно!  Тільки теплий монтаж з вітрозахисними планками,  праобар'єром...  Євродек таке має робити. 

• +1 1
Опубліковано
1 година тому, Alex S сказано:

@Unknown Тобто я схиляюся до думки що повинно насемперед бути от таке доробало як в Яровиці....

image (1).jpg

Мені така фігня не подобається.  Краще не від підлоги,  а занижене підвіконня і без горизонтальної перемички.  Це затишніше по відчуттях,  не муляє око зайвий горизонтальний профіль,  менші тепловтрати,  нормально радіатори стають. 

• Дякую! 1
  • +1 2
Опубліковано

Монтаж гавно,  зверху від бетону не утеплено,  ймовірно бетонне перекриття не утеплене,  або слабо утеплене,  бо там місця мало для нормального шару утеплювача.  Ймовірне переохолодження і точка роси скраю стелі. 

• +1 1
Опубліковано

Концентрація пари має ДУЖЕ ВЕЛИКЕ значення.  Бо мокріє там,  де є точка роси.  А точка роси залежить від двох факторів:

відносна вологість повітря, 

дельта температури повітря і поверхні. 

Тобто чим вища вологість,  тим при меншій дельті конденсат випадає. 

По першій зимі не факт,  що побачиш.  Може бути відносно тепла погода,  і в тих умовах проблеми не буде.  А наступна зима матиме тривалий холодний період і в тих умовах уже проявиться. 

В неті є калькулятори точки роси.  Знаючи кефіцієнт теплопровідності вікна (виробник повинен мати циферку),  можна прорахувати криву точки роси залежно від зміни двох параметрів (зовнішня температура і вологість у приміщенні) при заданій статичній внутрішній температурі. Графік і покаже який запас "безпроблемності" має конструкція. В певних умовах конденсат випаде на будь якому вікні,  питання в тому, як часто вони можуть виникнути. 

• Дякую! 1
Опубліковано
10 годин тому, Unknown сказано:

Концентрація пари має ДУЖЕ ВЕЛИКЕ значення.  Бо мокріє там,  де є точка роси.  А точка роси залежить від двох факторів:

відносна вологість повітря, 

дельта температури повітря і поверхні. 

Тобто чим вища вологість,  тим при меншій дельті конденсат випадає. 

То боротись можна:

1. Кращим утепленням

або

2. Встановленням опалення в потрібній зоні

Чи мікровентиляція допомагає трохи теж?

• +1 1
Опубліковано
11 часов назад, Alex S сказал:

Не можу в уяві це  уявити...Можеш, приблизне фото, хоч з тирнету ,сюди скинути, щоб візуально те побачити?

Спойлер

image4-5.thumb.jpeg.5c2be21bdf2f583a7a1207ef43efa7a3.jpeg1945338634_maxresdefault(1).thumb.jpg.36820885eac3da8fbce6656d85649778.jpgunnamed.jpg.b4a6114789df8fd8d5bb2f24e87d1f0a.jpgVodyanoy-konvektor-otopleniya-osobennosti-vyibora-i-tehnologiya-rabotyi.jpg.695d1c0bee5785cb00145cdcfd95a07b.jpg

Згоден з unknown.

Скажу, просто, що собі робив би.

Підвіконня як на фото (занижене, напевно так називається...)100% щоб не накривало радіатор

Радіатор 100% (тимпаче, якщо кухня робоча, )

Вікна в утеплювач монтувати 100%(екструдер, сантиметрів 5)

Стелю та підлогу утепляти - по факту

З таким рішенням ще ніколи не стикався, опишу картину як, я "бачу її в голові". Площа вікон доволі велика, зимою потоки холодного повітря від тих вікон будуть опускатися до низу і по суті буде постійно "тягнути по ногах".

Радіатор (тепла підлога під сумнівом) це діло виправить, + буде "сушити вікна". Вікна в утеплювач - бо це саме холодне місце стіни, ззовні при утепленні відкосів ніколи не набиреш потрібної товщини утеплювача.

Навіть якщо торець плити утеплиш нормально(припустим 10см) то відкос максимум 2-3см.

Якщо можливе промерзання від сусідів, то утепляти і там, стелю або підлогу. В мене маже пів зими балкон відкритий, можливо і там так...

Привіконну планку на вікна обовязково, як ззовні так і зсередини.

Ну і витяжку людську над плитою.

П.С. вибачай, часу раніше не було відповісти. На роботі робота, вдома діти малі. ОСББ вирішило утеплятись, вже суму визначили, майже всі за, бо буде тепло і гарно. Пробігся переміряв, мля, на більш ніж пів квадратного кілометра менше вийшло ніж заявлено в документації + матеріали, які, по чому, який колір і т.д. Гарантії на виконану роботу... капец одним словом, щей збори провести неможна.

• Дякую! 2
  • +1 2
Опубліковано

Сергій деталізував практично все, що я мав на увазі.    Я лише трохи вище підвіконня мав на увазі. Краєвид воно особливо не зіпсує,  але з вулиці не так проглядатиметься кімната ввечері.  Але то справа смаку.  

Стелю і підлогу зсередини екструдером,  щоб з цвіллю мороки не було. Можливо стіни теж трохи утеплити,  але потрібні відповіді на мої питання і бажано таки залучити професіонала для точного розрахунку схеми утеплення. 

Опубліковано
3 часа назад, Серега89 сказал:

...ОСББ вирішило утеплятись, вже суму визначили, майже всі за, бо буде тепло і гарно. Пробігся переміряв, мля, на більш ніж пів квадратного кілометра менше вийшло ніж заявлено в документації + матеріали, які, по чому, який колір і т.д. Гарантії на виконану роботу... капец одним словом, щей збори провести неможна.

Сорі за офтоп... а хто Голова ОСББ і проектант? 

• +1 1
  • 4 тижня потому...
Опубліковано (змінено)

Треба зробити злив води (дренаж) в бетонній плиті.  Перше, що спадає на думку - забетонувати щось типа ринви:

:Image 9.jpg

Але тоді треба багато довбати бетону по-глибині.

Ще можна вкоротити по-вистоті  дренажний жолоб

Image 10.jpg

але він імхо заширокий, по фень-шую не підійде :)

Колхозити щось з розрізом пластикових труб пока не хочеться, колхоз є колхоз, і виглядатиме відповідно.

Довжина жолоба - 2 метри, може трохи більше.

Змінено користувачем Harddriver
  • 3 тижня потому...
Опубліковано

Колись на Борді обговорювали проекти квартир в багатоквартирних будинках. І давали посилання на якийсь сайт  де можна було подивитися типові проекти радянських багатоквартирних будинків. Хтось знає такі сайти чи може знає де взяти проекти деяких будинків на ДПЗ?

Опубліковано
2 часа назад, nickel сказал:

Колись на Борді обговорювали проекти квартир в багатоквартирних будинках. І давали посилання на якийсь сайт  де можна було подивитися типові проекти радянських багатоквартирних будинків. Хтось знає такі сайти чи може знає де взяти проекти деяких будинків на ДПЗ?

Я гуглив "типовые дома" і там вже шукав щось схоже на своє.

Опубліковано
1 час назад, volks сказал:

Я гуглив "типовые дома" і там вже шукав щось схоже на своє.

Схоже не проканає, тим більше мені багатоквартирний треба. 

Зайшла мова про створення ОСББ. Я хочу перед створенням порахувати площу квартир і вирахувати скільки всього будинок платить жекові за утримання і скільки ми зможемо мати, якщо перейдемо на ОСББ. Бо вже розказують басні, що сусідній будинок за два місяці акумулював на рахунку ОСББ 240 000. Нехай в них 4 квартири на площадці * 9 поверхів * 2 під'їзди = 72 квартири. То їм треба в середньому платити лише за утримання 1667 з квартири. І це без врахування зарплати хоча б голови ОСББ. Складається враження, що дехто просто не розуміє математики. А я хочу знати хоч приблизні цифри до того як вляпаємося в чергове лайно.

• +1 2
Опубліковано
15 хвилин тому, nickel сказано:

Зайшла мова про створення ОСББ

У  нас на Гулака ОСББ. Спочатку трохи вкладаэмось на каналізаційні труби, засувки у підвалі, бо все прогнило. З опаленням - подачу тепла регулюємо, хоча деякі бурмочуть - то холодно, то жарко. (особисто мені жарко)

Влізли у програму по утепленню будинку (30 % платимо, остальне держава). З розрахунків, це по 200 грн до платежів (ніби на 10 років)

Але є плюси - найняли прибиральницю, кожен день уборка, є черговий сантехнік і електрик, всі проблеми у квартирі вирішує власник за свої кошти ( вважаю це правильно )

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...