Перейти до змісту

Світло без світла

MaestroA

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
44 хвилин тому, SergLutsk сказано:

Ок, а що це LV значить і як при виборі покупки зарання знати якого типу буде доставка ?

А то коли люди тут пишуть про доставку за 2 тижні, то чомусь ніхто не уточняє, що це не про будь-яку доставку мова йде.

трек номер посилки. може комусь щастить і приїздять посилки швидше. в мене всі що йдуть укрпоштою, мають трек з LV в кінці. от вони йдуть місяць.
ті що попали на нову пошту- приходять швидше.

Опубліковано

Якщо одночасно робити 3-7 покупок, посилки на кілька днів зависають в Китаї на сортувальному центрі, але потім їх об'єднують в один мішок - і вони всі приходять Новою Поштою в одній посилці. Хоча я не сказав би, що це швидше, ніж Укрпошта.

За моїми підрахунками, після трекання в транзитній країні (Латвія), в Луцьк посилки прибувають через 8-10 днів від цієї дати.

З Китаю до Латвії вони швидко добираються. Основна заминка - це від продавана до авіаперевізника, і від транзитної країни до Луцька.

По темі. Взяв собі на Алі кілька адаптерів, які з USB дають 9/12В (вибирається перемикачем). Тестував, від одного повербанка з двома ввімкненими в нього адаптерами роутер на 12В і ONU теж на 12В чудово працюють.

1893516853-600408908.jpg

Ще взяв одну плату, яка дозволяє з 5В USB регулювати і видавати вольтаж аж до 24В. Поки немає потреби, але нехай буде.

-1940882745539707981.jpg

Кому треба 12В.

Якщо у вас є авто, то, можливо, є сенс купити хороший, герметичний необслуговуваний акумулятор (такий, який потім підійде в автомобіль). Заряджати його автомобільною зарядкою. І тримати вдома, маючи з нього 12В і на роутер, і на що потрібно. Я собі такий варіант частково використовую, він в мене живить УПС, але в подальшому ще інвертор планую прикрутити до акумулятора. Навіть отакий перехідник на "прикурювач" взяв - тепер з акумулятора точно зможу телефон зарядити :)

-1549579866194158605.jpg

• +1 3
Опубліковано

А на старті відключень сугубо для інтернету (роутер+оптичний термінал) я собі взяв такий 12В акумулятор із зарядкою.

Всередині напхано 18650 плюс плата BMS.

Плюси:

- недорого;

- тримає нет чудово, більше, як 6 годин я його не тестував, але за підрахунками, не менше 10 годин має тримати.

Мінуси:

- відсутність індикації розряду;

- треба крутити-паяти дроти для підключення до пристроїв.

До речі. Бачив, як в "Ратексі" продавці при клієнтові паяють йому кабель USB-12В. Бажано тільки зі своїм пристроєм приходити, щоб штекер до гнізда підійшов. Ну і на місці перевірити можна буде.

Опубліковано
23 хвилин тому, Yarchik сказано:

А на старті відключень сугубо для інтернету (роутер+оптичний термінал) я собі взяв такий 12В акумулятор із зарядкою.

Плюси:

- недорого;

- тримає нет чудово, більше, як 6 годин я його не тестував, але за підрахунками, не менше 10 годин має тримати.

Мінуси:

- відсутність індикації розряду;

- треба крутити-паяти дроти для підключення до пристроїв.

До речі. Бачив, як в "Ратексі" продавці при клієнтові паяють йому кабель USB-12В. Бажано тільки зі своїм пристроєм приходити, щоб штекер до гнізда підійшов. Ну і на місці перевірити можна буде.

Це батарея 3S7P містить 21 елемент 18650

Опубліковано
25 хвилин тому, alexvvv сказано:

Так точно, капітане!

1 година тому, Yarchik сказано:

Тільки в моєму варіанті їх не 21, а лише 12.

Опубліковано
1 година тому, Yarchik сказано:

Там по ссилці пише 6А

33 хвилин тому, alexvvv сказано:

А це мінімум має бути 14А,  якщо 1акумулятор 2000мА

Опубліковано
10 годин тому, case_l сказано:

в мене westnet також працює коли вимикають електрику 

А оптичний термінал який вхід для живлення має, аналогічний для як в роутера ? Тобто якщо шо то треба 2 ідентичних кабелі типу такого ?

IMG_20221210_071320.thumb.jpg.6fd6cbae20e21b6a9be12b372845b8eb.jpg

Опубліковано
11 хвилин тому, n_a_p сказано:

такі є розалужувачі. в тих хто відеонаглядом займається питай Разветвитель питания сплиттер на 2 камеры видеонаблюдения ... 

А толку з розгалужувача якщо я жодного кабеля не маю usb - dc ? ;)  Що я втикну в той вхід розгалужувача ? Так що мені як не крути, а треба 2 кабеля роздобувати. Крім того невідомо як поведе себе павербанк якщо на один юсб вихід повісити через розгалужувач і роутер і оптичний термінал. Є підозри що просто не витягне обидва девайса. А так з двома окремими кабелями є варіанти взагалі на 2 павербанка поділити.ї

Опубліковано
16 годин тому, Yarchik сказано:

в моєму варіанті їх не 21, а лише 12.

то виходить 3S4P... я собі сам таку зібрав з ноутбучних 18650... поки заряджаю imax b6 з балансуванням...

шукаю bms-ку 3s, але з обов'язковим балансуванням. ніхто лишньої не має? куплю.

Опубліковано

вже більше тижня живив свій роутер від 12в акумулятора, тільки зараз побачив, що там блок живлення 9в :dont: 

• Ха-ха 1
Опубліковано
4 годин тому, SergLutsk сказано:

А оптичний термінал який вхід для живлення має, аналогічний для як в роутера ? Тобто якщо шо то треба 2 ідентичних кабелі типу такого ?

оптичний має 12 в, роутер 9в, але працювали обоє від 12-ти, зараз на роутер буду крутити dc-dc понижуючий перетворювач на 9в

Опубліковано
1 хвилина тому, case_l сказано:

оптичний має 12 в, роутер 9в, але працювали обоє від 12-ти, зараз на роутер буду крутити dc-dc понижуючий перетворювач на 9в

А сам штекер такий самий ? 

Опубліковано

Напишу поки сюди, щоб не створювати нову тему.

Яким макаром можна захистити холодильник від можливих стрибків напруги без встановлення реле контролю на щиток?

Крім УПСа - які ще є варіанти? Розумні розетки чи мережеві фільтри "з захистом"? 

Опубліковано

Є реле контролю напруги в розетку.  Якраз під холодильники їх в першу чергу агіттують юзати.  Має бути версія з затримкою включення при появі напруги в мережі. 

• Дякую! 1
Опубліковано

Або взяти нормальне реле для щитка (типу ZUBR D2) + вилку з куском провода + розетку зовнішню + кусок дошки, тай зліпити розеточну версію самому.

• Дякую! 1
Опубліковано

Привіт всім. А немає тут кулібіних які можуть спаяти прилад який з меандра буде синус робити? Десь краєм вуха чув що треба послідовно катушка, паралельно підібрати конденсатор і повинно дати потрібний результат.

Маю дешевий автомобільний інвертор, планував до нього включити стабілізатор який синус дає, але інвертору то не подобається і він уходить в захист (( засвічується червона лампа і перестає видавати напругу....

Для котла не підходить

Опубліковано
1 година тому, taurus07 сказано:

Для котла не підходить

Була ситуація, коли котел не хотів дружити з "УПС + ємкісно-індуктивний стабілізатор типу Україна". Виявилось, потрібно було заземлити одну фазу на виході упса, і ніякого стабілізатора не пригодилось взагалі, не такий вже важливий той "синус" (просто котел хоче "нуля", а в інвертора/УПСа гальванічна розв'язка).

А конденсатор дає додаткове навантаження на інвертор, особливо якщо неправильно підібрати ємкість до навантаження. Взагалі, така штука (ємкість конденсатора і індуктивність дросселя) підбирається спеціально під споживану потужність, інакше на виході буде будь-що, але не синусоїда.

• +1 1
Опубліковано
4 часа назад, YVitaliy сказал:

Була ситуація, коли котел не хотів дружити з "УПС + ємкісно-індуктивний стабілізатор типу Україна". Виявилось, потрібно було заземлити одну фазу на виході упса, і ніякого стабілізатора не пригодилось взагалі, не такий вже важливий той "синус" (просто котел хоче "нуля", а в інвертора/УПСа гальванічна розв'язка).

А конденсатор дає додаткове навантаження на інвертор, особливо якщо неправильно підібрати ємкість до навантаження. Взагалі, така штука (ємкість конденсатора і індуктивність дросселя) підбирається спеціально під споживану потужність, інакше на виході буде будь-що, але не синусоїда.

Контроль пламені, то треба 0. А для насоса-двигуна бажана синусоіда, інакше буде грітися.

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...