Перейти до змісту

розмитнення авто за новим законом

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 274
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
  В 22.04.2022 в 04:57, deluxkangoo сказав:

вже тиждень минув, ситуація покращилась мабуть.

Показати  

Відео по небу гуляють про кілометрові черги з авто під розмитнення на кордонах

• +1 1
Опубліковано
  В 22.04.2022 в 15:47, NeoN сказав:

Відео по небу гуляють про кілометрові черги з авто під розмитнення на кордонах

Показати  

треба у військкоматах розмитнювати

• Ха-ха 3
Опубліковано

Водночас, додав він, законодавство ЄС не дозволяє створювати окремі смуги для гуманітарних вантажів. Відтак українська сторона обмежить пункти пропуску, де можна буде оформити автівку, ввезену для особистих потреб, виключно до наступних:

• На польському кордоні: "Угринів", "Грушів", "Смільниця", "Устилуг";
  • На словацькому кордоні: "М. Березний";
  • На угорському кордоні: "Давінкове", "Косіно".

Обмеження почнуть діяти з 00:00 25 квітня.

Опубліковано

Пише поляк. Хто не в курсі, це юрист, який безкоштовно надає юридичну допомогу нашим в Польщі (раніше заробітчанам, зараз біженцям). Самостійно вивчив українську мову. Закінчив університет в Луцьку.

Показати контент

• Cумний 2
  • +1 1
Опубліковано
  В 23.04.2022 в 18:33, nickel сказав:

Пише поляк. Хто не в курсі, це юрист, який безкоштовно надає юридичну допомогу нашим в Польщі (раніше заробітчанам, зараз біженцям). Самостійно вивчив українську мову. Закінчив університет в Луцьку.

Показати контент

Показати  

А можна якось прізвища тих перегонщиків та підприємців дізнатись? Я не хочу миритись з таким станом речей.

• +1 1
Опубліковано
  Цитата

за первые восемь дней после отмены таможенных пошлин в страну было импортировано 14 300 (!) легковых автомобилей. В том числе, десятки BMW X5, Mercedes-Benz S-Class, Audi Q7 2022 года выпуска и даже Cadillac Escalade за 3,1 млн. грн.

Показати  

image.thumb.png.bb047d6e31ebc5e338add329d99efbb2.png

Опубліковано

Зовсім необдуманий вчинок влади із розтаможкою. В першу чергу право на таку розтаможку мають наші воїни, але вони зараз на передовій. Коли війна закінчиться, що їм дістанеться, які автомобілі?
Зараз потрібні в першу чергу дизельні пікапи (моя думка) - от на них можна було зняти розтаможку.

• +1 3
Опубліковано
  В 23.04.2022 в 19:12, sergkots сказав:

А можна якось прізвища тих перегонщиків та підприємців дізнатись? Я не хочу миритись з таким станом речей.

Показати  

Не знаю, можливо в коментарях під постом є.

В 23.04.2022 в 20:59, sergkots сказав:

Зовсім необдуманий вчинок влади із розтаможкою. В першу чергу право на таку розтаможку мають наші воїни, але вони зараз на передовій. Коли війна закінчиться, що їм дістанеться, які автомобілі?
Зараз потрібні в першу чергу дизельні пікапи (моя думка) - от на них можна було зняти розтаможку.

Показати  

Не зовсім зрозуміло для кого вони її робили. Якщо для військових потреб, то можна було обмежитися пікапами, якимись бусами для швидких і автобусами для евакуації. Якщо для постраждалих районів, то можна було обмежити одним авто на людину, навіть без прив'язки до місця проживання. Але мабуть розуміють, що чоловікам виїзд закритий, а з жінок - гонщики так собі, тому дозволили гонщикам гнати без обмежень. Не виключено, що хтось має інтерес, тому пропихнули так як їм вигідно. В любому випадку, розголос вже пішов, гуманітарка стоїть в черзі, тому скоро краник прикрутять.

В одному з тобою не згідний: не треба знову робити нових пільговиків з воїнів, бо, по перше, це означатиме повернення дорогого розмитнення для всіх інших, а по друге це знову будуть мутки і схеми з залученням ветеранів. Якщо вітчизняні виробники не можуть закрити попит на авто, то розмитнення треба знижувати для усіх. Ніби ж уже не залишилося при владі власників автозаводів, які зробили дороге розмитнення, щоб продавати свої Зази-Ланоси ще дорожче, пора й від дорогого розмитнення відмовлятися. Але для усіх.

• +1 2
Опубліковано
  В 23.04.2022 в 21:19, nickel сказав:

В одному з тобою не згідний: не треба знову робити нових пільговиків з воїнів

Показати  

Я не це мав на увазі. Просто привів приклад хто в першу чергу має право на дешеву розтаможку.

А взагалі так - зняти розтаможку для всіх. 

• Дякую! 1
  • +1 1
Опубліковано (змінено)
  В 23.04.2022 в 20:59, sergkots сказав:

Зовсім необдуманий вчинок влади із розтаможкою. 

Показати  

З початку військових дій, скасували "розмитнення" для гуманітарної допомоги. Тому якщо авто для військових частин, терроборони і т.д.   проходило як гуманітарка то воно і тоді і зараз було без розмитнення (новий закон не вплинув).

Якщо після військових дій, військові будуть живі/здорові і захочуть купити для особистих цілей авто, то думаю вони без проблем і податки можуть заплатити, доходи їм це дозволять (на відміну від інших).

В поясненні до закону було зазначено що багато фіз.осіб втратили свої авто,  а т.ч. і підприємці, тому такий крок. Але "дехто" як завжди скористався. Мені цікаво хто "лобіює" видачу дозволів на перетин кордону в таких випадках. 

Тут дійсно, або потрібно було закон приймати після війни (щоб краще контролювати), або заборонити оці всі довіреності, автовози, необмежену кі-ть і т.д. 

Змінено користувачем natalka)
  • +1 3
Опубліковано

С 25.04 автовозом и не завезешь, будут пускать только через легковые КПП, но как я понял ро очередям, то и сейчас пускают только через малые таможни.

Опубліковано
  В 23.04.2022 в 18:33, nickel сказав:

Пише поляк.

Показати  

Воно може й так. Але з іншої сторони, мені держава надала право на купівлю авто з нульовим розмитненням. Як я можу реалізувати таке право? Родичів/знайомих у мене в Польщі чи іншій країні, які могли б оглянути/купити/перегнати авто немає. Дружина моя не водить... Звісно я йду до знайомого бариги і прошу його пригнати мені авто. Барига каже: 1000 баксів і авто в тебе в дворі... що не так?

В 24.04.2022 в 01:04, romanc сказав:

С 25.04 автовозом и не завезешь,

Показати  

Кепсько. Це вплине на вартість "послуг" перегонщиків для кінцевого споживача...

імхо

• +1 1
Опубліковано
  В 24.04.2022 в 01:04, romanc сказав:

С 25.04 автовозом и не завезешь, будут пускать только через легковые КПП

Показати  

так причина не в тому, щоб не дати наваритись баригам, а в тому, щоб гуманітарні та "інші" грузи швидше доставиляти в Україну.

Опубліковано

Потрібно було одразу зробити офіційне розмитнення в районі 300$ і не паритися.

а так, заробляють митники і бариги. Але тільки не держава.

• +1 2
Опубліковано
  В 24.04.2022 в 06:59, Bliksss сказав:

так причина не в тому, щоб не дати наваритись баригам, а в тому, щоб гуманітарні та "інші" грузи швидше доставиляти в Україну.

Показати  

Я один не розумію, хіба гуманітарка не йде окремим пасом,а стоїть зі всіма в черзі?

Опубліковано
  В 24.04.2022 в 08:04, NeoN сказав:

Я один не розумію, хіба гуманітарка не йде окремим пасом,а стоїть зі всіма в черзі?

Показати  

Идет без черг, как пишут в группах прикордонних. На растаможку личного отдельная очередь.

Опубліковано
  В 24.04.2022 в 05:23, Basil сказав:

Воно може й так. Але з іншої сторони, мені держава надала право на купівлю авто з нульовим розмитненням. Як я можу реалізувати таке право? Родичів/знайомих у мене в Польщі чи іншій країні, які могли б оглянути/купити/перегнати авто немає. Дружина моя не водить... Звісно я йду до знайомого бариги і прошу його пригнати мені авто. Барига каже: 1000 баксів і авто в тебе в дворі... що не так?

Кепсько. Це вплине на вартість "послуг" перегонщиків для кінцевого споживача...

імхо

Показати  

Тогда получается, что барыга пригоняет не в личных целях, а в бизнес.

Но это можно обойти, забрав машину на самом КПП, мне так пригоняли заробитчане, бесплатно, они еще и бенз до кордона поделили на четверых. Как машина заехала на КПП, мне дали пропуск и я зашел оформлять с оплаченой предварительной декларацией.

Опубліковано
  В 24.04.2022 в 08:22, romanc сказав:

Идет без черг, как пишут в группах прикордонних. На растаможку личного отдельная очередь.

Показати  

Оформляється без черги, але, мова про "пропускну здатність", тобто, щоб не накопичувались на кордоні.

Опубліковано
  В 23.04.2022 в 22:13, natalka) сказав:

Мені цікаво хто "лобіює" видачу дозволів на перетин кордону в таких випадках. 

Показати  

Автовозы- вообще без проблем едут, как международный грузовой.

За гуманитаркой ОДА и военная администрация. Многодетные отцы и женщины без проблем. Студенты иностранных вузов и с документами ПМЖ Европы. Ну и военкомат непридатних до служби пускает.

Опубліковано (змінено)
  В 24.04.2022 в 08:39, Bliksss сказав:

Оформляється без черги, але, мова про "пропускну здатність", тобто, щоб не накопичувались на кордоні.

Показати  

Так суммарная пропускная способность всех границ не изменится, а ограничат количество ввезенных машин тем, что за время военного положения их не смогут ввезти больше, чем смогут переварить малые кпп, они обычно в 1-2  полосы, а растамаживать будет одна и еще к ним ведут обычно второстепенные дороги без обочин ( со стороны ЕС), это жопа, что будет там твориться. Вчера на Убле стояло до100 машин( 2 суток стояние) , и это только начало бума.

Интересно, что на КПП Тиса нет очередей.

Змінено користувачем romanc
Опубліковано
  В 24.04.2022 в 08:22, romanc сказав:

Показати  

Ну от і я таке знаю, то навіщо шум розганяти приписуючи гуманітарку і тд. Пишемо прямо, закон гамно, бо ми , прості люди собі пригнати нічого не зможемо, а то приплітають все на світі, і знову зрада в масштабі держави.

А за"рішення черги", "банду українців", правильно поляк писав, таке ще було далеко до війни, і наші митники на цьому заробляють. 

Опубліковано (змінено)
  В 23.04.2022 в 14:27, Dima4s сказав:

Водночас, додав він, законодавство ЄС не дозволяє створювати окремі смуги для гуманітарних вантажів. Відтак українська сторона обмежить пункти пропуску, де можна буде оформити автівку, ввезену для особистих потреб, виключно до наступних:

• На польському кордоні: "Угринів", "Грушів", "Смільниця", "Устилуг";
  • На словацькому кордоні: "М. Березний";
  • На угорському кордоні: "Давінкове", "Косіно".

Обмеження почнуть діяти з 00:00 25 квітня.

Показати  

"Дзвінкове", зам министра не мог правильно написать, и все перепечатали.

Дзінкове и Косино работают с 8-00 до 20-00.

Змінено користувачем romanc
Опубліковано
  В 24.04.2022 в 08:41, romanc сказав:

Автовозы- вообще без проблем едут, как международный грузовой.

Показати  

В нас військовий стан і міжнародний вантажний також має брати дозволи які видає або Мінінфраструктури або та ж ОДА і обов'язковою умовою є завезення на зворотньому шляху гуманітарки. 

То як ці всі автовози перетинають кордон, на них гуманітарка? 

На рахунок черг, на укр. митниці окремі коридори для гум.вантажів. а до кордону як доїхати якщо затор 10-20 км?  

• +1 1

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...