Перейти до змісту

розмитнення авто за новим законом

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

зареєстровано законопроект 7448

https://itd.rada.gov.ua/billInfo/Bills/Card/39758

Невже доступне розмитнення для більшості людей авто стане реальністю?

Тобто на скільки я розумію, авто куплене авто в Європі за ціною 3000 Євро в нас не буде коштувати біля 6000 Євро, а значно дешевше, якщо цей законопроект вступить в дію. 

• Відповідей 274
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
59 минут назад, Saniko сказал:

зареєстровано законопроект 7448

Тобто на скільки я розумію, авто куплене авто в Європі за ціною 3000 Євро в нас не буде коштувати біля 6000 Євро, а значно дешевше, якщо цей законопроект вступить в дію. 

Это просто проект закона, каких делается огромное количество, за них деньги платят.

• +1 1
Опубліковано

Є інший законопроект "підтриманий Урядом", його прийняття є набагато більш ймовірним №7418.

Там в проекті  - з 01 липня скасовується пільгове 0-ве розмитнення (крім авто для військових - от тут дех то наживеться),  має бути якась пільга для електричок і трохи зменшені ставки для гібридів.

• +1 1
Опубліковано
13 хвилин тому, natalka) сказано:

крім авто для військових - от тут дех то наживеться

думаєш військові наживуться?

Опубліковано (змінено)
3 часа назад, alexvvv сказал:

думаєш військові наживуться?

Наживуться ті хто ввозить.

Так як зараз куча водіїв перетинає кордон "ніби за гуманітаркою", от так по аналогії і авто будуть возити.

Я вже в соцмережах бачила що дехто збирає кошти на покупку авто для перевезення гуманітарної допомоги... Чого тільки не побачиш.

Змінено користувачем natalka)
Опубліковано
В 12.06.2022 в 15:47, Saniko сказал:

А чим тебе безкоштовне розмитнення не влаштовує?

Опубліковано
26 хвилин тому, nickel сказано:

А чим тебе безкоштовне розмитнення не влаштовує?

тим, що зараз робиться  на кордонах.

5 годин тому, natalka) сказано:

має бути якась пільга для електричок

так їх і так розмитнювали за 0. До війни.

Опубліковано
25 хвилин тому, Zheny@ сказано:

тим, що зараз робиться  на кордонах.

так їх і так розмитнювали за 0. До війни.

І ПДВ 0 було?

Опубліковано
14 хвилин тому, volks сказано:

І ПДВ 0 було?

Саме оформлення  не потребувало сплати розмитнення. Але обов'язкових платежів, як то ПФ - не відміняв ніхто.

Опубліковано
17 минут назад, Zheny@ сказал:

Саме оформлення  не потребувало сплати розмитнення. Але обов'язкових платежів, як то ПФ - не відміняв ніхто.

Пдв було, на ціну + мито, акцизу не було.

Опубліковано
10 хвилин тому, romanc сказано:

Пдв було, на ціну + мито, акцизу не було.

особисто сам не розмитнював, але всі онлайн калькулятори кажуть, ПФ + плата за Квт, типу 46Квт двигун - 46Є податку.

• +1 1
Опубліковано
8 хвилин тому, Zheny@ сказано:

особисто сам не розмитнював, але всі онлайн калькулятори кажуть, ПФ + плата за Квт, типу 46Квт двигун - 46Є податку.

Не бо зараз пдв, мито і акциз прибрали.

Опубліковано
40 хвилин тому, volks сказано:

Не бо зараз пдв, мито і акциз прибрали.

Я дивився на електричку рік - півтора тому. То так і було. + ПФ.

Про ПДВ мова не йшла, здається.

Пошукай статті за 2021 рік.

• +1 1
Опубліковано
9 годин тому, volks сказано:

Таки да. А 2018 зняли мито і пдв

на хвилі вимог ЄС, щодо викидів по СО2, і стандартами Євро-5++

Щоб більше екологічного транспорту завозили.

Опубліковано

Єврокомісія офіційно запропонувала надати Україні статус кандидата на вступ в ЄС

Єврокомісія пояснила, що має зробити Україна для руху до членства, та визначила дату

Цитувати

У документі Єврокомісії окремо уточнюється перелік вимог до України:

1) впровадити законодавство про процедуру добору суддів Конституційного Суду України, включаючи процес попереднього відбору на основі оцінки їх доброчесності та професійних навичок, відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії;

2) завершити перевірку доброчесності Етичною радою кандидатів у члени Вищої ради юстиції та відбір кандидатів до створення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України;

3) посилювати боротьбу з корупцією, зокрема на високому рівні, шляхом активних та ефективних розслідувань; завершити призначення нового керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури шляхом атестації визначеного переможця конкурсу та розпочати та завершити процес відбору та призначення на посаду нового директора Національного антикорупційного бюро України;

4) забезпечити відповідність законодавства про боротьбу з відмиванням грошей стандартам Групи з фінансових заходів (FATF); прийняти комплексний стратегічний план реформування всього правоохоронного сектору як частини середовища безпеки України;

5) запровадити антиолігархічний закон для обмеження надмірного впливу олігархів на економічне, політичне та суспільне життя; це має бути зроблено юридично обґрунтованим способом, враховуючи майбутній висновок Венеціанської комісії щодо відповідного законодавства;

6) подолати вплив корисливих інтересів шляхом прийняття закону про ЗМІ, який узгоджує законодавство України з Директивою ЄС про аудіовізуальні медіапослуги та надає повноваження незалежному регулятору ЗМІ;

7) завершити реформу законодавства щодо національних меншин, згідно з рекомендаціями Венеціанської комісії.

Єврокомісія відстежуватиме прогрес України у виконанні цих кроків і звітуватиме про них разом із детальною оцінкою країни до кінця 2022 року.

Для виконання цих пунктів і грошей не потрібно навіть....

Опубліковано

Цікаво, яка ситуація з законопроектом?

Мабуть його все ж таки не приймуть, я так думаю.

Опубліковано
1 година тому, Saniko сказано:

Цікаво, яка ситуація з законопроектом?

про який законопроект мова? 7418?

даруйте за "язик", але українською не знайшов

В Украине бесплатная растаможка автомобилей на иностранной регистрации для всех желающих продлится еще не меньше месяца, то есть до конца июля 2022 года.

Опубліковано
2 часа назад, Basil сказал:

69.24. Тимчасово, з 1 квітня 2022 року на період дії воєнного стану на території України звільняються від оподаткування податком на додану вартість, акцизним податком операції з ввезення фізичними особами на митну територію України автомобілів легкових, кузовів до них, причепів та напівпричепів, мотоциклів, транспортних засобів, призначених для перевезення 10 осіб i більше, транспортних засобів для перевезення вантажів у митному режимі імпорту.

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2142-20#Text

Опубліковано

Я мав на увазі закон 7448.

Потрібний такий закон, щоб він постійно працював і щоб враховував можливості простих людей і давав їм можливість придбати авто з-за кордону не переплачуючи за розмитнення, а не працював на користь дєлків, які клали собі в карман кілька зайвих сотень доларів чи євро з кожного авто через над-високі митні побори.

Опубліковано
6 часов назад, Saniko сказал:

Потрібний такий закон, щоб він постійно працював і щоб враховував можливості простих людей і давав їм можливість придбати авто з-за кордону не переплачуючи за розмитнення, а не працював на користь дєлків, які клали собі в карман кілька зайвих сотень доларів чи євро з кожного авто через над-високі митні побори.

Опубліковано
6 часов назад, Saniko сказал:

Опубліковано

Доступне розмитнення можна назавжди запити  холодною водою?

Хіба що приймуть закон 7448, в чому я дуже сумніваюсь.

Опубліковано (змінено)
1 час назад, Arden сказал:

Ніби підтримали закон №7418 про відновлення мита на авто.

Ждем подпись Президента. Или вето.

Думаю веррнет с поправками -льготами.

Змінено користувачем romanc

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...