Перейти до змісту

Олігархи

nickel

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
Только что, Cherman сказал:

Банки самі винуваті, бо давали кредити любому бомжу з одними ксерокопіями документів.

А я хіба їх виправдовую? :) 

• Відповідей 152
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
2 часа назад, xc90 сказал:

Давай без порожньої балаканини і на конкретному прикладі, з балабольством на форумі все добре.

Ситуація з життя: людина закінчує ВНЗ, йде на роботу (окей, може вже працювати на останніх курсах). За рік-два (особливо, якщо працюють двоє) назбирується 10-20% суми першого внеску за житло. Далі є варіант з'їхати в своє житло і платити залишок суми під 1-2% річних. Де в цій схемі програш і де цій умовній сім'ї мати можливість отримувати 5% пасивного прибутку?

Це про Україну? Нічого не наплутано?

1 час назад, xc90 сказал:

Ситуація з життя мого і наступного покоління...

Да ви величезний оптиміст. Ну просто капець який оптиміст.

Але насправді це щось з ряду неймовірної фантастики. Навіть не science fiction.

1 час назад, nickel сказал:

Для мене все зрозуміло було ще після 2008, надивився на тисячі щасливих власників кредитів. Банківська система досі не відійшла від такого двигуна економіки.

Ага, особливо ті хто взяв кредит у валюті. Там взагалі мраки.

Опубліковано
6 minutes ago, Electronshik said:

Це про Україну? Нічого не наплутано?

Да ви величезний оптиміст. Ну просто капець який оптиміст.

Але насправді це щось з ряду неймовірної фантастики. Навіть не science fiction.

Ні, це не Україна, а країна в одній годині їзди з Луцька. Чому не Україна? Депутати-популісти, корупція і тотальна фінансова безграмотність (той самий сюжет про знання податків тОму в підтвердження).

Я оптиміст або ви песиміст.

Так, обпеклись один раз. То тепер на холодну воду дмухати?

Опубліковано
18 минут назад, xc90 сказал:

Так, обпеклись один раз. То тепер на холодну воду дмухати?

Тим, хто обпікся, вистачить на все життя. Ще й на життя нащадків залишиться. Я не вхожу у число цих "щасливчиків", бо розумію що не у нашій країні, принаймні у такому вигляді, можна брати кредити.

18 минут назад, xc90 сказал:

Я оптиміст або ви песиміст.

Я реаліст. Хоча в нашій країні це майже те саме що песиміст.

А взагалі вже просто не вірю в нашу країну. Не бачу переспективи. Був би молодший, без вагань би її залишив. 

Опубліковано
3 годин тому, Electronshik сказано:

як співав Fozzey - додали до мотузки мильця....

Опубліковано
18 годин тому, yu2007 сказано:

То ти зібрався ставати олігархом на квартирантах, яким ти здаватимеш хрущі, куплені в іпотеку під 1-2%? Я правильно зрозумів?))))) 

звісно, що ні)))

набагато краще стати олігархом на хрущах, навіщо ж на людях наживатись?  )))

та й не хрущами одними - ще ніхто не тестив? https://promprylad.ua/ua/u-promprilad-renovatsiya-vidkrili-mozhlivist-investitsiy-dlya-rozdribnih-vkladnikiv/

https://www.volynnews.com/news/all/hroshi-maiut-pratsiuvaty-abo-iak-pochaty-otrymuvaty-pasyvnyy-dokhid/

Опубліковано
1 hour ago, rrid said:

ще ніхто не тестив?

Недавно купа українців тестили «бітубі джувелрі». Така собі інвестиція виявилися))

1 hour ago, Cherman said:

щоб в якихось нормальних країнах, брали кредит не в нац. валюті.

відсотки в нацвалюті могли бути в 1,5 рази вищі. А на іпотеці чи навіть автокредиті це велика купа грошей. Люди просто хотіли зекономити :) 

Опубліковано
2 годин тому, rrid сказано:

офігенна бізнес-ідея, впарити лохам  продати інвесторам - "інвестиційно привабливу, комерційну нерухомість" по "ринковій ціні" (яку самі ж і придумали),

отримувати стабільний прибуток за управління цією нерухомістю (приносить вона прибуток інвестору, чи ні - нікого не турбує), а через певний час -" викупити у інвестора з дисконтом 10% від ринкової ціни". Яку знову ж таки - визначає агенція, і скажуть що за 6 місяців, ціна впала з 100К. до 70К ще й 10% відсотків дисконт ))

Просто супер, але, ця схема вже давно не працює, її ще років 10 назад "обкатали" у великих містах ))

P.S. Я не маю на увазі конкретно цей випадок (це агенство нерухомості), але схема - відома. 

Опубліковано
40 минут назад, Bliksss сказал:

офігенна бізнес-ідея, впарити лохам  продати інвесторам - "інвестиційно привабливу, комерційну нерухомість" по "ринковій ціні" (яку самі ж і придумали),

отримувати стабільний прибуток за управління цією нерухомістю (приносить вона прибуток інвестору, чи ні - нікого не турбує), а через певний час -" викупити у інвестора з дисконтом 10% від ринкової ціни". Яку знову ж таки - визначає агенція, і скажуть що за 6 місяців, ціна впала з 100К. до 70К ще й 10% відсотків дисконт ))

Просто супер, але, ця схема вже давно не працює, її ще років 10 назад "обкатали" у великих містах ))

P.S. Я не маю на увазі конкретно цей випадок (це агенство нерухомості), але схема - відома. 

Ага круто колись хрущі покупляли за 60 тисяч доларів, а зараз продаються по 20 тисяч, ото інвестиції ну протсо з жирним плюсом.

І пише саме потужне напевно на волині агентство :)

Коли є багато грошей то там програв там виграв, то буде якби й плюс може інколи не супер великий але плюс.

А коли поїхав на заробітки, приїхав купив тут житло для себе, то якби вже й немає придбати таке щоб здавати й жити за ті кошти.

Здача комерційної нерухомости це як додатковий дохід і не більше, який може бути як в плюс, так і в мінус.

Опубліковано
16 хвилин тому, case_l сказано:

це хто так купляв? 

та був період в 2000-х, хрущ в центрі - як збитий літак коштував.

Я вже на спаді продавав, за 2-кімн без ремонту майже 37, потім був короткий ріст і вже конкретний спад до сучасних цін.

Чувак - думав навариться, тримав до останнього, досі - здає, при теперішній ціні - він навіть ремонт не відіб'є.

Опубліковано
6 minutes ago, Bliksss said:

та був період в 2000-х, хрущ в центрі - як збитий літак коштував.

Я вже на спаді продавав, за 2-кімн без ремонту майже 37, потім був короткий ріст і вже конкретний спад до сучасних цін.

Чувак - думав навариться, тримав до останнього, досі - здає, при теперішній ціні - він навіть ремонт не відіб'є.

Щось ти занадто продешевив))

Найвищі ціни були: друга половина 2007 - перша половина 2008. Потім перший обвал разом з курсом. А вже друге «доларове здешевлення» квадратних метрів відбулося якраз в 2014-2015.

А яка квадратура того 2к хруща? +/- 40?

Опубліковано
9 minutes ago, Zeiss said:

Десь 11-12 роки давали за 3-кімн 45 тисяч. До 60 не пригадаю, щоб доходило 

Знайомий купив 3к чешку на Молоді без ремонту майже за 90000 доларів навесні чи влітку 2008го.

Опубліковано
1 хвилина тому, yu2007 сказано:

Знайомий купив 3к чешку на Молоді без ремонту майже за 90000 доларів навесні чи влітку 2008го.

Знаю випадки, що в Києві продавали однокімнатні по 100к і будували вілли під Києвом за ті гроші. 

Опубліковано
8 minutes ago, Cherman said:

Ну, зекономили, та й молодці.:) Тільки хулі тоді, вони під раду вийшли, напевно від радості, що так наекономили.:lol:

Так то воно так. 
От ти писав, що мав депозит? Ти його тримав в гривнях чи валюті?

Опубліковано
14 хвилин тому, Zeiss сказано:

Десь 11-12 роки давали за 3-кімн 45 тисяч. До 60 не пригадаю, щоб доходило 

в 2006 продали 4-ри кімнатну на гпз за 45

Опубліковано
1 minute ago, case_l said:

Знаю випадки, що в Києві продавали однокімнатні по 100к і будували вілли під Києвом за ті гроші. 

То чому питаєш «хто купляв?»? :) 

За 100 тис під Києвом віллу побудувати можна, але таку «дрібненьку-дрібненьку»))

Опубліковано
8 хвилин тому, yu2007 сказано:

Щось ти занадто продешевив))

продешевив, ДУЖЕ довго оформляв документи

9 хвилин тому, yu2007 сказано:

А яка квадратура того 2к хруща? +/- 40?

щось таке, 42 метри здається, але, я не дуже і прогадав, зумів не розтратити гроші...

Опубліковано
Just now, Cherman said:

В банку - в гривниках

Ну от уяви, зробив ти строковий вклад при курсі 8, потім курс за рік стає вже 20, і діє мораторій на дострокове розірвання депозитного договору. Що на це скажеш? «Сам дурак» чи «кляті олігархи при владі»?

Опубліковано
24 хвилин тому, Zeiss сказано:

Десь 11-12 роки давали за 3-кімн 45 тисяч.

тоді вже ціни прийшли до нормального стану ))

Опубліковано
19 хвилин тому, yu2007 сказано:

То чому питаєш «хто купляв?»? :)

я про Луцьк питав

19 хвилин тому, yu2007 сказано:

За 100 тис під Києвом віллу побудувати можна, але таку «дрібненьку-дрібненьку»))

на 3 поверхи 

Опубліковано
23 хвилин тому, Zheny@ сказано:

за мою 3-ку колись 75 була ціна.

ціна то була, може, але чи купляли масово за 75?

Опубліковано
1 хвилина тому, case_l сказано:

ціна то була, може, але чи купляли масово за 75?

купували, ще й кредити брали... як вже казали - деякі досі ці кредити виплачують, уявляєш як люди себе почувають?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...