MACCEN Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 10:44 Поділитися #51 Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 10:44 49 минут назад, Revolver сказал: @MACCEN @Ko3bMa гадаю, ви перебільшуєте, просто кількість інтелекту стала величина планети), а кількість людей зростає https://users.livejournal.com/-dmitrii/220967.html насправді є багато і здібних, але раніше дурні сиділи по хатах, а тепер висловлюють свою думку у фб/інстаграм) у сучасних дітей справді мало мотивації, наполегливості, і зараз для усіх (і старих і малих) є проблемою концентрація і кліпове мислення, але час вже покаже, чи буде це покоління неуків-тяп-ляперів чи щось краще. Моя дитина в першому класі читає і додає/віднімає краще, ніж я в третьому), але вона великий неслух і швидко переключається, гадаю, дурнішою за мене вона не буде. На думку моїх батьків, тем чим я займаюсь (відеопродакшн), повна фігня, і хоч я себе забезпечую, вони всеодно вважають це забавками, а от свій магазинчик, на їх думку, ото справжній бізнес. Вони не скажуть, що я дурний, але скажуть, от ти дуаєш не так як всі, в тебе нема мудрості і ти не вмієш з людьми, там підлизав, там підмазав і от ти в колективі, а не дома фрілансиш і божеволієш. Ще один приклад того, що не все так погано: зараз дуже багато фільмів, і велика частина їх низько-середньо-сортні, чи говорить це, що фільмів хороших стало менше, ні, їх стало більше, але в загальній масі їх важче знайти. Тільки мені от дивно одне чому вичтись 12 років, коли світ стрімко міняється, також чому на рівні дебільної освти зверху відмінили навчання дітей в садочку читати та елементарні речі знати, моя група з садочку вміла ВСЯ читати та рахувати навіть щось просте, і коли пішли в перший клас (практично всі були з моєї групи), то нам було смішно з тих хто не вмів читати. Зараз навчання читати типу в школі повинні вчити, це якась бредятіна, тих дітей зараз треба спрямовувати в правильне русло поки мізки сприймають інформацію як губка. Доречі хтось сказав якось що якщо нема толкових комедій то значить ми не в том часі живем, назвіть сучасну комедію яку розібрали на цитати да так що не один десяток років пройшов, а цитати так і залишись. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
alexvvv Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 11:45 Поділитися #52 Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 11:45 14 годин тому, MACCEN сказано: Тому й парадокс школярам і студентам всі тобі умови, там блять весь світ перед очима, є де запитати про проблему, навіть можна зізвонитись з будь з ким, і тобі 1000% допоможуть порадою, чи підкажуть де копати. А більшість сидіть і нікуя не хоче робити, ні вчитись ні тобі якось себе реалізувати бо і так зашибісь живеться батьки "гріють" і так супер. Так зараз головне плитку вміти класти, а не вчитись добре. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Zheny@ Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 12:18 Поділитися #53 Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 12:18 1 година тому, MACCEN сказано: Тільки мені от дивно одне чому вичтись 12 років, коли світ стрімко міняється, також чому на рівні дебільної освти зверху відмінили навчання дітей в садочку читати та елементарні речі знати, моя група з садочку вміла ВСЯ читати та рахувати навіть щось просте, і коли пішли в перший клас (практично всі були з моєї групи), то нам було смішно з тих хто не вмів читати. Зараз в садок треба йти і вміти все. Питання: що будуть робити діти в садку? Що їх будуть вчити вихователі, якщо діти вже все вміють? Дивитися за ними? І все. А не у кожного є змога і хист навчити дитинку вдома того, що вона "повинна вміти" ідучи в садок! І нічого смішного тут не повинно бути. Отак і виростають уроди які сміються із тих, хто щось менше в житті вміє чи знає чи не зміг досягнути і т.д. 1 година тому, MACCEN сказано: Зараз навчання читати типу в школі повинні вчити, це якась бредятіна, тих дітей зараз треба спрямовувати в правильне русло поки мізки сприймають інформацію як губка. То йди на міністра освіти! Ламай систему! 31 хвилин тому, alexvvv сказано: Так зараз головне плитку вміти класти, а не вчитись добре. це і сміх і гріх! на днях прочитав прикол: сегодня 25 лет и 3 месяцапрошло с того момента, как мне в жизни не требуются интегралы! Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Zheny@ Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 12:21 Поділитися #54 Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 12:21 І по темі! Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
volks Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 13:22 Поділитися #55 Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 13:22 1 час назад, MACCEN сказал: Тільки мені от дивно одне чому вичтись 12 років, коли світ стрімко міняється, також чому на рівні дебільної освти зверху відмінили навчання дітей в садочку читати та елементарні речі знати, моя група з садочку вміла ВСЯ читати та рахувати навіть щось просте, і коли пішли в перший клас (практично всі були з моєї групи), то нам було смішно з тих хто не вмів читати. Може тому, що раніше йшли в школу в 7 років? І, наприклад, ми в першому класі вчилися по програмі другого. Навіть на книжці було написано 1(2) клас. А потім 4 перескакували. А в селі вчилися в першому по програмі першого. І був 4 клас. І це логічно, бо ж садочка, де навчили б читати, в селі не було. Точно так само і зараз в селі садочка немає. Відповідно вчать в першому класі. Тільки тепер так само в місті. Ти йдеш в школу на рік раніше і, відповідно, навчаєшся в школі тому, що мав би навчитись в підготовчій групі садочка. Тобто глобально нічого не змінилось. ПиСи. Пропоную таки повернутись до теми топіка. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
alexvvv Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 13:32 Поділитися #56 Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 13:32 1 година тому, Zheny@ сказано: Зараз в садок треба йти і вміти все. Питання: що будуть робити діти в садку? Як діти айфоном будуть користуватись, якщо не вміють читати? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
nickel Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 13:36 Автор Поділитися #57 Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 13:36 12 минут назад, volks сказал: ПиСи. Пропоную таки повернутись до теми топіка. Я не проти щоб тут і про кропиву в 7 років писали. Буде щось цікаве про олігархів, то завжди зможемо перестати офтопити. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Slavco Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 13:37 Поділитися #58 Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 13:37 3 хвилин тому, alexvvv сказано: Як діти айфоном будуть користуватись, якщо не вміють читати? Сірі пребуде з ними, чи як там ту козу цифрову звати. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Zheny@ Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 13:51 Поділитися #59 Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 13:51 22 хвилин тому, volks сказано: Може тому, що раніше йшли в школу в 7 років? І, наприклад, ми в першому класі вчилися по програмі другого. Навіть на книжці було написано 1(2) клас. А потім 4 перескакували. А в селі вчилися в першому по програмі першого. І був 4 клас. І це логічно, бо ж садочка, де навчили б читати, в селі не було. Точно так само і зараз в селі садочка немає. Відповідно вчать в першому класі. Тільки тепер так само в місті. Ти йдеш в школу на рік раніше і, відповідно, навчаєшся в школі тому, що мав би навчитись в підготовчій групі садочка. Тобто глобально нічого не змінилось. ПиСи. Пропоную таки повернутись до теми топіка. єрєсь. завжди батьки вирішували коли віддавати дітей в 6 чи в 7 років. І в селах є садочки, бо народжуваність велика. Проблема, що в селах із часом для навчання дітей не дуже. От і вчать в школі. 15 хвилин тому, alexvvv сказано: Як діти айфоном будуть користуватись, якщо не вміють читати? А що там читати? тицяй на піктограми. Все для людей - максимально примітивний мавпячий інтерфейс. Якщо нас ще вчили DOS, то тепер GUI наше всьо. за все життя я зустрів одну чи 2 людини, які все досягнули самі. Без сторонньої допомоги. Всім решта "мамо і тато дали"/допомогли / дали готове і т.д. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
alexvvv Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 14:11 Поділитися #60 Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 14:11 19 хвилин тому, Zheny@ сказано: Всім решта "мамо і тато дали"/допомогли / дали готове і т.д. Хіба ти дітям не допомагаєш? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
alexvvv Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 14:12 Поділитися #61 Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 14:12 19 хвилин тому, Zheny@ сказано: Якщо нас ще вчили DOS, то тепер GUI наше всьо. Якщо GUI освоять то вже добре Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Zheny@ Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 14:25 Поділитися #62 Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 14:25 14 хвилин тому, alexvvv сказано: Хіба ти дітям не допомагаєш? ти або приколовся, або не поняв, що я хотів сказати. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
nickel Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 14:34 Автор Поділитися #63 Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 14:34 48 минут назад, Zheny@ сказал: за все життя я зустрів одну чи 2 людини, які все досягнули самі. Без сторонньої допомоги. Всім решта "мамо і тато дали"/допомогли / дали готове і т.д. Більшості з нас батьки допомагали чим могли. Я зовсім недавно переосмислив цю батьківську допомогу для себе. Як відбувається в гамериках? Батьки утримують дітей до 18 років і дальше копня під зад і живуть для себе, а молоде покоління влазить у борги-кредити, купуючи собі житло/авто і виховуючи власних дітей. Власні діти виросли, їм 18 років, кредити виплачені, цикл замкнувся. Як це відбувається у нас? Нам батьки допомагають, купують житло, іноді авто. Ми без кредитів і на розслабоні вирощуємо дітей і відкладаємо на житло для них. Дітям 18 років, ми вже купили їм житло, а дехто навіть авто і далі живемо для себе. Цикл замкнувся. В нашій моделі, коли батьки у всьому допомагають, ми не платимо банківських відсотків. Хай навіть таких низьких як в гамериках, але наша модель економічно виправданіша. Нам треба про це говорити між собою в сім'ях. Бо коли це буде відбуватися осмисленно, а не на батьківських рефлексах, то це буде краще, ефективніше, простіше. Все утріровано і усереднено, лише для розуміння моделі. Бо зараз почненться срач. Головне перестати вважати батьківську допомогу чимось поганим, якщо мова не про ваших батьків. Це дуже круто, коли батьки допомогли комусь на старті. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Zheny@ Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 14:40 Поділитися #64 Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 14:40 4 хвилин тому, nickel сказано: Бо зараз почненться срач. тільки почнеться? У нас ще й батьки кредити дітей платять, бо в ліз у борги і т.п. І МАКСИМАЛЬНО намагаються допомогти, щоб "кровинушці" жити було легше, щоб не перенапрягалося. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
nickel Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 14:43 Автор Поділитися #65 Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 14:43 Только что, Zheny@ сказал: тільки почнеться? У нас ще й батьки кредити дітей платять, бо в ліз у борги і т.п. І МАКСИМАЛЬНО намагаються допомогти, щоб "кровинушці" жити було легше, щоб не перенапрягалося. Бо це батьківський рефлекс, а я говорю про осмислену допомогу, як заміну банківського кредиту. Уяви, що 2-3 покоління прожили без банківських іпотечних кредитів. Яка гіпотетична сума накопичується в родині. Це ж і власний сімейний бізнес можна відкрити. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
alexvvv Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 14:44 Поділитися #66 Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 14:44 9 хвилин тому, nickel сказано: Як відбувається в гамериках? Батьки утримують дітей до 18 років і дальше копня під зад і живуть для себе, В 2015 году почти 40% молодых американцев в возрасте от 18 до 34 лет продолжали жить в доме родителей или близких родственников. К таким выводам пришла консалтинговая компания в области недвижимости Trulia, которая проанализировала данные переписи населения. Полученный показатель — самый высокий с 1940 года. https://www.kommersant.ru/doc/3177608 Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
xc90 Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 14:45 Поділитися #67 Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 14:45 Я б не сказав, що в нас умовно "добре", а там - "погано". Кредити при низьких відсоткових ставках - не зло, а хороший оборот грошей (порівняно із закатуванням в банки/під матрас). (раптом що - вищої економічної освіти не маю, інженер ) Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
nickel Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 14:46 Автор Поділитися #68 Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 14:46 1 минуту назад, alexvvv сказал: В 2015 году почти 40% молодых американцев в возрасте от 18 до 34 лет продолжали жить в доме родителей или близких родственников. К таким выводам пришла консалтинговая компания в области недвижимости Trulia, которая проанализировала данные переписи населения. Полученный показатель — самый высокий с 1940 года. https://www.kommersant.ru/doc/3177608 Бо навіть тупі американці вкурили нашу українську тему. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
nickel Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 14:50 Автор Поділитися #69 Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 14:50 6 минут назад, xc90 сказал: Я б не сказав, що в нас умовно "добре", а там - "погано". Кредити при низьких відсоткових ставках - не зло, а хороший оборот грошей (порівняно із закатуванням в банки/під матрас). (раптом що - вищої економічної освіти не маю, інженер ) А хто сказав, що кредит зло? Якщо ти банкір, то кредит для тебе суцільне добро. Точка зрения определяется местом сидения. Кредит для - розвитку бізнесу - добро, всі решта - зло. А хто казав, що гроші в банках під матрасом мають бути? Застав їх працювати на тебе. І в сухому остатку гроші працюватимуть на тебе, а не ти на банківський кредит. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Zheny@ Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 14:51 Поділитися #70 Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 14:51 5 хвилин тому, alexvvv сказано: В 2015 году почти 40% молодых американцев в возрасте от 18 до 34 лет продолжали жить в доме родителей или близких родственников. К таким выводам пришла консалтинговая компания в области недвижимости Trulia, которая проанализировала данные переписи населения. Полученный показатель — самый высокий с 1940 года. https://www.kommersant.ru/doc/3177608 теж чув цю байку про 18 років і вйобен. Трішечки не так. з 18 починається власна відповідальність. І часом самостійність. І там батьки теж допомагають! 7 хвилин тому, nickel сказано: Уяви, що 2-3 покоління прожили без банківських іпотечних кредитів. Яка гіпотетична сума накопичується в родині. Це ж і власний сімейний бізнес можна відкрити. При умові хороших доходів! А якщо жоходи хороші, то ніхто не чекає, відкривають бізнес одразу. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
xc90 Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 14:58 Поділитися #71 Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 14:58 2 minutes ago, nickel said: А хто сказав, що кредит зло? Якщо ти банкір, то кредит для тебе суцільне добро. Точка зрения определяется местом сидения. Кредит для - розвитку бізнесу - добро, всі решта - зло. Не банкір Уявімо райдужне майбутнє України зі ставками на іпотеку 1-2% - це також зло? 3 minutes ago, nickel said: А хто казав, що гроші в банках під матрасом мають бути? Застав їх працювати на тебе. І в сухому остатку гроші працюватимуть на тебе, а не ти на банківський кредит. Добре, що ми тут добре освічені в плані розпорядження грошима. Але маю суттєвий сумнів в такому ж ході думок у більшості населення (взяти, до прикладу, тих самих заробітчан - без жодних претензій особисто). Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
nickel Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 15:00 Автор Поділитися #72 Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 15:00 Только что, xc90 сказал: Уявімо райдужне майбутнє України зі ставками на іпотеку 1-2% - це також зло? Давай ти мені скажеш. Маєш вибір: або платити іпотеку 1-2% банкіру або отримувати пасивний дохід у 5%. Що обереш? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
nickel Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 15:04 Автор Поділитися #73 Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 15:04 1 минуту назад, Zheny@ сказал: При умові хороших доходів! А якщо жоходи хороші, то ніхто не чекає, відкривають бізнес одразу. А які доходи хороші? Я в своєму житті дуже рідко отримував високу зарплату. Далася в знаки помилка з вибором професії, батьки також не підказали, та й як вони могли підказати, коли розвалився їхній світ, а як жити в новому ніхто не знав. Завжди читав які в вас айтішніків зарплати і заздрив, але ти поїхав на заробітки, бо дітям за навчання треба було платити (з твоїх слів), а я хату на продаж почав строїти, щоб ще більше грошей заробити. Я точно знаю, що справа не в доходах, а в витратах. А якщо серйозно то у фінансовій грамотності, якій також треба вчити своїх дітей разом з свідомою батьківською допомогою. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
nickel Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 15:06 Автор Поділитися #74 Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 15:06 21 минуту назад, alexvvv сказал: В 2015 году почти 40% молодых американцев в возрасте от 18 до 34 лет продолжали жить в доме родителей или близких родственников. К таким выводам пришла консалтинговая компания в области недвижимости Trulia, которая проанализировала данные переписи населения. Полученный показатель — самый высокий с 1940 года. https://www.kommersant.ru/doc/3177608 30 минут назад, nickel сказал: Все утріровано і усереднено, лише для розуміння моделі. Бо зараз почненться срач. Почалося Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Zheny@ Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 15:18 Поділитися #75 Опубліковано 9 Грудня, 2020 в 15:18 7 хвилин тому, nickel сказано: Завжди читав які в вас айтішніків зарплати і заздрив, але ти поїхав на заробітки, бо дітям за навчання треба було платити (з твоїх слів) в ІТ-шників це в програмістів. Там реально в хороших програмерів високі доходи. Я поїхав на заробітки з воскваленого в одах "Модерна!" і з їхніх " високих " ЗП. Моя ЗП була на 2018 рік ~7500-8000 грн. В той час коли прибиральниця там само мала ~6000. Я поїхав на Зп 2800зл (на ті гроші 17000+ грн) Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.