Перейти до змісту

Луцьк туристичний

nickel

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Луцьк знаходиться у списку історичних населених місць України, затвердженого Кабінетом Міністрів, як не як місто вперше згадане в Іпатіївському літописі в 1085 році, тобто вже існувало на той час. Офіційно, на Волині лише одне місто старіше за Луцьк: Володимир-Волинський - 988 рік.

image.thumb.png.850f64b17087e80e218af68d88696adc.png

Сьогодні вийшла новина, щоб не продовжувати офтоп в темі про перенесення старого ринку вирішив створити нову тему.

У Луцьку реставрують башту Чорторийських і монастир єзуїтів: що зміниться (фото)

Роботи здійснюються в межах реалізації транскордонного проєкту “Нове життя старого міста: ревіталізація пам'яток історичної та культурної спадщини у Луцьку та Любліні”, який впроваджує виконавчий комітет Луцької міської ради спільно з Адміністрацією міста Люблін Республіки Польща. Проєкт отримав співфінанасування з коштів ЄС в рамках Програми транскордонного співробітництва “Польща-Білорусь-Україна 2014-2020” Європейського інструменту сусідства.

Загалом бюджет проєкту становить близько 1 млн 600 тисяч євро, з яких мільйон 130 тисяч витратять на луцькі пам’ятки.

• Відповідей 112
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
38 минут назад, Bliksss сказал:

Я  ще разок запитаю, в чому ти бачиш той "потенціал"? 

Таке враження, що ти не вірно розумієш слово "потенціал". Це не те що ми вже маємо, а те, що ми можемо мати, можемо створити, можемо використати. Потенціал в Луцька є, туризму - немає.

Цитата

Для прикладу, візьмемо фуд-фест, скрізь фіскальні чеки видаються?

А мають видаватися? Наскільки я в курсі подій, то повальна фіскалізація тільки запроваджується.

Цитата

Питання, скоріше риторичне, і має бути адресоване контролюючим органам... Є якась статистика, про податки, точніше - про суму податків, які отримало місто - від цього дійства? Не в загальному, а конкретна цифра від конкретного заходу? Звісно, "щось" дали історико-культурному заповіднику (у вигляді плати за вхід), яким є Луцький замок, але, це в будь-якому випадку мали дати.

Не треба шукати пряму вигоду. Є вигода від будь-якого бізнесу, яка не помітна, яку неможливо облікувати: люди тратять гроші, отже хтось отримає зарплату вчасно, хтось не закриє бізнес, а це вже добре. Не знайшов статті, де була вказана якась страшна цифра, здається, 95% бізнесу, що відкривається в Луцьку, закриваються в перший же рік. Так не повинно бути, це дуже погана статистика.

Цитата

А витрати на прибирання після цих "заходів", оплату працівникам заповідника, додаткова витрата електроенергії, можу і далі продовжити список витрат, питання, а чи буде там профіт?

Витрати мають бути всі покриті організаторами. Якщо це міська рада, то нею.

Цитата

P.S. Даіалог - продовжимо, тема - цікава, часу не дуже вистачає на переписку.

Форум - це не публічний чат, тут текст від тебе не втікає. Маєш час - читаєш чи пишеш, в цьому його перевага.

Опубліковано

Цікаво, а обведене міськрада планує якось, кхм, приховати? Прикрасити? Зробити менш помітним? Хоча я собі навіть не уявляю як :)

Spoiler

Capture.thumb.JPG.013a2c2f0941f651a528b8ecae57312a.JPG

Опубліковано

У Луцька дійсно є потенціал. Але, щоб його розкрити треба дуже дуже дуже багато зробити. І ринок -це одна з цих речей.

Тому що зараз гостей хочеться везти в замок в фургоні без вікон і випустити біля самих воріт.

Опубліковано

О! Як раз розвиваю тему (як керуючий на даний момент  хостелом) От такий "флаер" получився :)

Підправте, як щось забув :)

ЗАПРОШУЄМО НА УІК-ЕНД З "ПАРАСОЛЬКОЮ"

Давайте помандруємо на вихідні по старовинному, затишному і фестивальному Луцьку

зображення(1).jpg

Чекаємо Вас щоп’ятниці в луцькому готелі-хостелі «Парасолька», що розташований в історичній частині міста.

П’ятничного вечора підемо на нічну екскурсію зі смолоскипами містичними куточками міста в супроводі середньовічного  екскурсовода-«привида».

зображення(5).jpg

Після сніданку  в суботу пройдемося до середньовічного замку Любарта (згадали 200-гривневу купюру?)

зображення(6).jpg

зображення(7).jpg

піднімемося на В’їздну вежу, і зробимо знімки міста з висоти пташиного польоту.

B4_12479_Luzk.wjisdna-wecha3.jpeg

Після обіду в піцерії «Антіка» можемо вирушити до музею авангардного мистецтва в розважальному центрі «Адреналін-сіті».
зображення(9).jpg

зображення(10).jpg

Вечеря в «Парасольці» дружнім колом.

зображення(11).jpg

Image 155.jpg

Неділя – два варіанти:

1. Їдемо до старовинного Володимира-Волинського, заснованого великим князем Володимиром-хрестителем.
зображення(12).jpg

і відвідуємо старовинний монастир в с. Зимне.

Другий варіант – мандруємо до міста Острог, де знайомимося з незвичною архітектурою одної з найстаріших вищих шкіл України – Острозькою академією,

музеєм грошей, книгодрукування:

DSC_2403.jpg

та  інше.

Як варіант може бути знаменитий музей Волинської ікони в Луцьку

зображення(14).jpg

та музей «Скансен»  (музей українського побуту під відкритим небом),

зображення(15).jpgзображення(16).jpg

зображення(17).jpg

медова хата, і задоволення від того, що за ці вихідні Ви витратили орієнтовно 1000 гривень, а вражень отримали набагато-набагато більше /public/img/emoji/1f60a.png

Додаткові послуги (транспортне обслуговування) можуть бути надані за попередньо погодженою з Вами ціною.  Зважаючи на вигідне розташування нашого хостелу, екскурсії можуть бути пішохідними, або громадським транспортом.  Поїхали! /public/img/emoji/1f609.png

зображення.jpg

Опубліковано
2 минуты назад, Harddriver сказал:

О! Як раз розвиваю тему (як керуючий на даний момент  хостелом) От такий "флаер" получився :)

Підправте, як щось забув :)

Жодне зображення не загрузилося.

Опубліковано
22 годин тому, nickel сказано:

Луцьк знаходиться у списку історичних населених місць України, затвердженого Кабінетом Міністрів, як не як місто вперше згадане в Іпатіївському літописі в 1085 році, тобто вже існувало на той час. Офіційно, на Волині лише одне місто старіше за Луцьк: Володимир-Волинський - 988 рік.

Я вірно зрозумів, що потенціал Луцька - на рівні Турійська, і значно поступається потенціалу Володимира?

Чи до чого була взагалі ця цитата? В наступному пості ти пишеш:

22 годин тому, nickel сказано:

слово "потенціал". Це не те що ми вже маємо, а те, що ми можемо мати, можемо створити, можемо використати. Потенціал в Луцька є, туризму - немає.

І потенціал в Луцька є, і туризм є. Причому, на мою глибоко суб'єктивну думку, рівень туризму в нас приблизно відповідає рівню потенціалу ;)

Опубліковано
8 минут назад, rrid сказал:

нас приблизно відповідає рівню потенціалу ;)

От ніразу не так. Міста роблять туризм на рівному місці. А в нас є як мінімум замок. Але все інше в ..опі.

Опубліковано
1 хвилина тому, volks сказано:

Міста роблять туризм на рівному місці

тут мали б бути приклади, інтернет-адреси, ... але я їх не побачив?

Опубліковано
14 минут назад, rrid сказал:

Я вірно зрозумів, що потенціал Луцька - на рівні Турійська, і значно поступається потенціалу Володимира?

Не вірно. 

14 минут назад, rrid сказал:

Чи до чого була взагалі ця цитата? 

Кому я маю пояснювати?

Опубліковано
On 28.11.2019 at 13:54, nickel сказано:

Як добре, що ти це написав. А тепер порівняй ринок Любліна з нашим. Ще питання будуть? 

Ринок Любліна я бачив від замку в Любліні (наживо). І той ринок мало відрізняється від нашої, скажімо, Варшавки. Для естета, на фоні вилизаного історичного Старого міста Любліна - аж ніяк не менш гидко, ніж Старий ринок в Луцьку. Тобто, все пізнається в порівнянні. Крім того, потенціал ;) Луцька дозволяє "причесати" Старий ринок мінімум до формату Варшавки, а як максимум - стилізувати зовнішній вигляд ринку під Середньовіччя (хоча чомусь міркую, що рівень антисанітарії тої епохи - явно був неспівмірно вищий, і запахи відповідні). Ще питання будуть?

On 28.11.2019 at 13:54, nickel сказано:

Тобто якщо ніхто такого не написав, то все гуд? Пишуть, коли є про що писати. Про Львів пишуть, бо є що. Про якийсь мухосранськ не пишуть, бо там немає нічого і ніхто туди не їздить.

Тут  ти знову сам собі суперечиш. Пишуть не про міфічний потенціал, пишуть - про атракції.

Наприклад, є таке собі село Залісся Чортківського району Тернопільської області - підозрюю, що це класичний мухосранськ в твоєму розумінні. Але туристів там буває, можливо, не менше, ніж в Луцьку (ну, можливо, без врахування Бандерштату). Здогадаєшся, чому?

Опубліковано
2 минуты назад, rrid сказал:

Здогадаєшся, чому?

Якщо хочеш щось сказати, то кажи, бо якщо не хочеш какати, то й не муч попу.

Опубліковано
6 минут назад, rrid сказал:

Ринок Любліна я бачив від замку в Любліні (наживо). І той ринок мало відрізняється від нашої, скажімо, Варшавки. Для естета, на фоні вилизаного історичного Старого міста Любліна - аж ніяк не менш гидко, ніж Старий ринок в Луцьку. Тобто, все пізнається в порівнянні. Крім того, потенціал ;) Луцька дозволяє "причесати" Старий ринок мінімум до формату Варшавки, а як максимум - стилізувати зовнішній вигляд ринку під Середньовіччя (хоча чомусь міркую, що рівень антисанітарії тої епохи - явно був неспівмірно вищий, і запахи відповідні). Ще питання будуть?

Так. Ринок існує з... ладно давай візьмемо лише часи незалежної. Скільки базарники його вже лижуть і скільки ще часу потрібно щоб вони його нарешті вилизали?

Опубліковано
8 минут назад, rrid сказал:

Тут  ти знову сам собі суперечиш. Пишуть не про міфічний потенціал, пишуть - про атракції.

Якраз і не суперечу, все правильно про потенціал не пишуть, тому про ЛЬвів пишуть, а про Луцьк не пишуть. Якщо ми реалізуємо наш потенціал у атракції, тоді і про Луцьк будуть писати.

Опубліковано
16 хвилин тому, nickel сказано:

Не вірно. 

Кому я маю пояснювати?

на мою глибоко суб'єктивну думку, твої твердження місцями взаємносуперечливі, і висновки не зовсім (або й зовсім не) відповідають. тому можеш пояснити мені. або Бліксу - він також не розуміє, в чому саме ти бачиш туристичний потенціал. ВЕЛИКИЙ потенціал.

таке ж прохання до:

8 годин тому, volks сказано:

У Луцька дійсно є потенціал

Що саме дозволить Луцьку на рівних конкурувати з іншими туристичними  центрами?

нехай не з Ордосом, а хоча б на національному рівні?

Опубліковано

на мою глибоко суб'єктивну думку, твої твердження місцями взаємносуперечливі, і висновки не зовсім (або й зовсім не) відповідають. тому можеш пояснити мені. або Бліксу - він також не розуміє, в чому саме ти бачиш туристичний потенціал. ВЕЛИКИЙ потенціал.

таке ж прохання до:

Немає взаємосуперчливості, є нерозуміння з твоєї сторони.

нехай не з Ордосом, а хоча б на національному рівні?

Перечитай мої пости, почни з теми про старий ринок. Я не маю бажання, повторювати відповідь, лише тому що ти повторюєш запитання.

Опубліковано
1 година тому, nickel сказано:

Немає взаємосуперчливості, є нерозуміння з твоєї сторони.

Перечитай мої пости, почни з теми про старий ринок. Я не маю бажання, повторювати відповідь, лише тому що ти повторюєш запитання. 

Якщо хочеш щось сказати, то кажи, бо якщо не хочеш какати, то й не муч попу.

додам до твоїх слів : і не створюй теми, як не маєш що сказати. або якщо вже потрудився створити тему, по якій вже все сказав в іншій темі (темах) - будь ласкавий, насмикай своїх же цитат, які повинні розкрити всю сутність глибин твоїх глиб.

Приклад з хутором Млинки, який відноситься до села Залісся - це приклад реальної, а не надуманої туристичної атракції, куди  приїздять тисячі туристів. Без багатомільйонних бюджетів, без купи персоналу в місцевих органах влади, без багатомільйонних вливань в рекламу, без віртуального потенціалу - там є реальні печери. І вже на основі унікального природного чуда - печер - почала формуватись інфраструктура - інструктори, провідники, проживання, харчування, організація турів, спортивний і комерційний спелеотуризм.

А Ордос - приклад "реалізації потенціалу" і "створення атракції". Сюди ж можна додати Бандерштат - так, атракцію можна створити. Але, по-перше, витрати на "створення" ("реалізацію потенціалу") неспівмірні, по-друге, такий "авторський" фестиваль легко перенести в іншу локацію (приклад - фестиваль Шешори).

Так. Ринок існує з... ладно давай візьмемо лише часи незалежної. Скільки базарники його вже лижуть і скільки ще часу потрібно щоб вони його нарешті вилизали?

чому тільки останні надцять років? ринок супроводжував замок практично весь час існування замку, та й локація його мінялась в межах пару сот метрів, ні?

за моїми спостереженнями, базарники ринок не "лижуть" - низи не хочуть, і верхи не хочуть.

а щоб прибрати сморід в окремих локаціях ринку - треба політична воля керівництва міста й ринку і декілька днів. щоб змінити зовнішній вигляд - треба політична воля керівництва міста й ринку і лічені місяці (в сезон, звісно - зимовий період не рахуємо). невже не помічав, як змінювався вигляд Варшавки, Північного ринку, ринку на ЛПЗ, і т.д. ще запитання?

всі інструменти для цього є, немає тільки бажання. але стоп... про це я вже писав у відповідній темі. тому доречно буде процитувати одного форумчанина:

2 годин тому, nickel сказано:

Перечитай мої пости, почни з теми про старий ринок.

на цю сентенцію можу відреагувати ще так: не вказуй мені, з чого мені починати, і я не буду казати, куди тобі йти...

... а поки констатую, що в темі, яку ти створив, по суті - ти не спромігся практично нічого написати.

про туризм, як він виникає, як розвивається - нічим не проявив свої знання.

туристичного досвіду також не дуже проявив.

зате встиг показати риторику й відстоювання позиції, як в одного з тутейших форумчан, котрий є фанатом однієї з високотехнологічних фінських корпорацій (котра стрімко втратила позиції на ринку, заодно продемонструвавши, як створена атракція може легко й швидко програти новоствореним атракціям, які будуть більш везучі ;) ).

Опубліковано
4 часа назад, nickel сказал:

Скільки базарники його вже лижуть і скільки ще часу потрібно щоб вони його нарешті вилизали?

з чого ти взяв, що його мають вилизувати базарники ? Без адміністрації ти сам, грубо кажучи, й перднути не можеш. Думаєш, якщо б зараз поставили б питання *прилизати* Старий ринок чи перенести на ГПЗ, його б не *вилизали* б за пів року ? Знову ж таки з подачі й під керівництвом адміністрації. Але кому воно нахєр треба ? Треба земля, як і на Ювілейному

Опубліковано
3 часа назад, rrid сказал:

додам до твоїх слів : і не створюй теми, як не маєш що сказати. або якщо вже потрудився створити тему, по якій вже все сказав в іншій темі (темах) - будь ласкавий, насмикай своїх же цитат, які повинні розкрити всю сутність глибин твоїх глиб.

Давай домовимося: ти мені не будеш казати що робити чи писати, а я не буду казати куди тобі йти? Решту прокоментую пізніше, якщо домовимося.

Опубліковано
1 час назад, MANJAK11 сказал:

з чого ти взяв, що його мають вилизувати базарники ? Без адміністрації ти сам, грубо кажучи, й перднути не можеш. Думаєш, якщо б зараз поставили б питання *прилизати* Старий ринок чи перенести на ГПЗ, його б не *вилизали* б за пів року ? Знову ж таки з подачі й під керівництвом адміністрації. Але кому воно нахєр треба ? Треба земля, як і на Ювілейному

Ну так логіка проста: Спроба перенести ринок не перша, і кожного разу бажання перенести ринок у міської влади виникало з однієї і тієї ж причини (принаймні так озвучували, наскільки це було щиро зараз немає значення): насрачено, захаращено і не облагороджено. Зараз, коли постала загроза примусового переїзду/закриття, базарники створили ініціативну групу, збирають якісь підписи, кажуть, що готові облагородити за свій кошт, аби залишили на старому місці. Так інстинкт самозбереження і здоровий глузд мав би заставити створити ініціативну групу ще після першої спроби, хай би ця група дибала адміністрацію і хай би разом з адміністрацією і міською владою прилизали базар до нормального вигляду і цим самим вибили єдиний козир у міської влади у боротьбі з старим ринком. Всі інші аргументи проти старого ринку не мали б такої підтримки від лучан, як цей єдиний. Але кому воно нахєр треба?

п.с. На всякий випадок нагадаю, що тема про туризм. Доцільність переносу/непереносу/існування/неіснування старого ринку готовий обговорювати у відповідній темі. :)

Опубліковано
7 часов назад, rrid сказал:

Як мінімум привести в порядок Старе місто і Центральну частину. 

Причому ремонти мають бути якісні, а не такі як на Братковського. Класнючу вулицю зробили , а через декілька років виглядає так як то десятиліттями не ремонтували. І так всюди.

Що стосується загальної концепції, то ми не Львів. Ми тиха провінція. В неділю в другій половині дня в районі ринку така блага тиша. Це і треба обігрувати. Розробити пішохідні маршрути. Щоб Лесі Українки проходили на всю довжину з нормальним переходом у Старе місто. Зробити нормальну набережну. Зробити сучасний парк, а не ту совдепію, що тулять зараз. Для цього потрібні нормальні архітектори, а не ці всеукраїнські конкурси, в яких, таке враження, що птушники беруть участь. 

Також в межах вулиць Шопена, Винниченка, Волі є прикольні вулички. Ті самі ж музеї на Шопена, бот сад, дитяча залізниця.

В закладах харчування потрібно зробити ставку саме на кухню і інтер'єр, а не на цирк як у Львові.

При грамотному плануванні маршрутів думаю вистачить де погуляти вікенд з ночівкою.

А ще плюс бандерштат, фуд фест і т.д.

І ще багато всього можна писати.

Але для цього потрібно загальну концепцію розвитку міста, а не так як в нас роблять аби зробити.

Ось круте інтерв'ю. Вперше я згідний з усім ледь не 100%

https://www.volynnews.com/news/all/lutsk-iak-misto-korotkykh-vidstaney-interviu-z-dyzaynerom-levkom-davydiukom/?fbclid=IwAR09srqw5C2eDatOXITmGwT_kXyYr4RufO5578oRSM0K8SC-aHtFiVXgJts

Опубліковано

здається, вже була якась схожа тема на Борді... зара пошукаю

ПиСи: ... з тим пошуком на Борді... не знаходжу... там було щось типу "що показати у Луцьку гостям"...

Опубліковано
On 29.11.2019 at 21:08, nickel сказано:

Давай домовимося: ти мені не будеш казати що робити чи писати, а я не буду казати куди тобі йти? Решту прокоментую пізніше, якщо домовимося.

ні. я перший написав:

On 29.11.2019 at 17:45, rrid сказано:

не вказуй мені, з чого мені починати, і я не буду казати, куди тобі йти...

якось вже з нокіаном домовляйся, на яких умовах ти будеш йому відписувати :) маєш що (чим, як) прокоментувати - то коментуй, не маєш - не коментуй: твоя воля, твій вибір ;)

поки що - тема на борді є, тема ци понтенціал - не розкритий... тримай все це і далі в собі, а далі кожен по наповненню теми зробить для себе висновки сам.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...