Перейти до змісту

В Україні можуть скасувати жовтий сигнал світлофора

Basil

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Кабінет міністрів України виступив із ініціативою скасувати в країні жовтий сигнал світлофора.

Цитувати

Піти на такі заходи уряд визнав за необхідне після летальної ДТП в Кривому Розі, яка забрала життя дев'ятьох людей, повідомив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк на своїй сторінці в Facebook.

"Прем'єр-міністр підтримав моє звернення, і доручив Мінінфраструктури, МВС, Національній поліції, "Укравтодору" і "Укртрасбезпеці", опрацювати питання про скасування жовтого сигналу світлофора, і в разі необхідності винести відповідне питання на засідання уряду", - зазначив Лавренюк.

Хто тут по Європах їздить? Є десь таке в Європі?

Опубліковано
1 час назад, Basil сказал:

уявіть : це ж скільки світлофорів треба буде замінити і на кожному заробити

клас!

Опубліковано
17 minutes ago, kroha said:

уявіть : це ж скільки світлофорів треба буде замінити і на кожному заробити

клас!

можна банально його вимкнути

Опубліковано
8 хвилин тому, Marshall сказано:

потрібно скрізь поставити такі штуковини (фото)

щоб на жовтий вони вже піднімались

Не вийде, швидка, пожежна, поліція... Та й об"їхати можна. Камери і штрафи - єдиний вихід (ІМХО)

Опубліковано
12 хвилин тому, sasha2008lk сказано:

Не вийде, швидка, пожежна, поліція... Та й об"їхати можна. Камери і штрафи - єдиний вихід (ІМХО)

А в нас відео з реєстраторів чи фото є доказом?
якби водії могли прислати відео- і поліція по ньому виписала штраф- порушники б думали як їхати... бо ж задній здасть в поліцію)

Опубліковано
1 хвилина тому, Dima4s сказано:

А в нас відео з реєстраторів чи фото є доказом?

Немає, але краще прийняти такі закони щоб це було доказом, ніж херньою з світлофорами займатись

Опубліковано

А як то воно буде цікаво,їдеш на зелений,тут хєрась! червоний за метр до перехрестя і шо?треба різко ставати , а якщо не встих загальмувати,значить ти поїхав на червоний і єстєствєнно вже порушив:huh: .Чи з секундомірами всюди поставлять, прям по всіх містечках і селах.

Опубліковано

Тільки відміна жовтого нічого не дасть. Може краще взяти на озброєння досвід, наприклад, Канади? На перехрестях після жовтого горить червоний для ВСІХ ще кілька секунд. В результаті аварії на перехрестях фактично відсутні, і якщо ти вчасно не зміг загальмувати і "проскакуєш" на жовтий, то це не вважається порушенням і проблем ніяких не створює. А у нас один думає - проскачу на жовтий, а інший вже перед жовтим давить тапок в підлогу. От і виходить халепа.

Опубліковано
15 минут назад, Serpent сказал:

На перехрестях після жовтого горить червоний для ВСІХ ще кілька секунд

Не знаю чи на всіх, але на дуже багатьох світлофорах в Луцьку так і є.

А Кривому зовсім інша ситуація. Там був блимаючий жовтий. Тобто проїзд по знаках.

Опубліковано

Тоді вже зелений відмінити, всі їдуть на жовтий, або на мигаючий жовтий,

залишити червоний і жовтий,

логічно:0026:

Опубліковано
7 годин тому, Basil сказано:

не Кабінет міністрів виступив з ініціативою, а конкретний заступник міністра інфраструктури.

за такі ініціативи його самого скасувати треба, хоча б як заступника міністра

Опубліковано
1 година тому, Serpent сказано:

Тільки відміна жовтого нічого не дасть. Може краще взяти на озброєння досвід, наприклад, Канади? На перехрестях після жовтого горить червоний для ВСІХ ще кілька секунд. В результаті аварії на перехрестях фактично відсутні, і якщо ти вчасно не зміг загальмувати і "проскакуєш" на жовтий, то це не вважається порушенням і проблем ніяких не створює. А у нас один думає - проскачу на жовтий, а інший вже перед жовтим давить тапок в підлогу. От і виходить халепа.

Якщо подивишся світлофор на вишкові, там вже таке є. не загоряється одночасно зелений з червоним.
Та я тільки щ ойшов- дебіл на литовських номерах чітко бачив червоний, їхав секунди дві до перехрестя на червоний і проїхав його на червоний свідомо)

Опубліковано

Весь покрытый зеленью, абсолютно весь
Остров невезения в океане есть.
...........
............

Там живут несчастные люди дикари.
На лицо ужасные добрые внутри.
............

...............

Что они не делают не идут дела,
Видно в понедельник их мама родила.
...............
Крокодил не ловится, не растет кокос -
Плачут, богу молятся, не жалея слез.
..................

Вроде не бездельникии могли бы жить,
Им бы понедельники (СВЕТОФОРЫ) взять и отменить.
Им бы понедельники (СВЕТОФОРЫ) взять и отменить.
Вроде не бездельники и могли бы жить.

.....................

По такому случаю с ночи до зари
Плачут невезучие люди дикари
И рыдают бедные и клянут беду,     (по-тому что выдумал кто то НАВЕХУ)
..................................

(с) Бриллиантовая рука (1968) А.Миронов 

Опубліковано
47 минут назад, Dima4s сказал:

Та я тільки щ ойшов- дебіл на литовських номерах чітко бачив червоний, їхав секунди дві до перехрестя на червоний і проїхав його на червоний свідомо)

Те саме було сьогодні біля Там Таму.  Чорна Мазда 626 на бляхах спочатку майже затормозив. А потім по ходу передумав і поїхав на червоне. А вчора бордовий Ланос таксі не дочекався навіть жовтого, поїхав ще на червоне, бо на перехрещуваній дорозі вже червоне було. Для таких дибілів що з жовтим, що без - пох.

Опубліковано
9 часов назад, Basil сказал:

В Польщі жовтий горить долі секунди, фіг проскочиш.

Опубліковано
48 минут назад, Volyniaka сказал:

А може всім водіям та пішоходам перечитати ПДР і "тупо"  їх дотримуватись?

утопія...

а, по темі: просто треба адекватно відрегулювати світлофори, полагодити дороги, намалювати гарну розмітку - нєєє, давайте ми жовте світло заберемо...

Опубліковано

я вже не раз писав - нашому автобидлу потрібен батіг. Поки не почнуть жорстко карати ВСІХ порушників, доти й буде їзда і на жовтий, і без жовтого, і на пофіг як і на пофіг на всіх. Нам ще далеко рости до магазинів без продавців і охоронців. Я б сказав, що ми і не доростемо ніколи. Тільки батіг. Це в ДНК. МЄнталітєт!, йопт

Опубліковано
1 час назад, jack74 сказал:

я вже не раз писав - нашому автобидлу потрібен батіг.

про штрафи це звичайно потрібно і правильно, але проблему потрібно вирішувати в комплексі, а не задом наперед.

не можна просто навішати камер і штрафувати всіх коли практично немає нормальної розмітки, бо будемо лише по судам сидіти і судитися.

от, наприклад, не так давно зупинили хлопці поліцейські і розказували, що я проїхав перехрестя біля автозаводу на червоне (повертав наліво на авторемонтну). так прийшлось питати чи знають вони ПДР взагалі і що якщо я був за стоп лінією (про яку там можна лише здогадуватися) на зелене, то маневр я, всетаки, повинен був завершити. покліпали і роз’їхалися.

плюс ями - наприклад, набережна, там щоб проїхати треба виїжджати на зустрічну (через подвійну суцільну) - фактично за це треба теж жорстко карати.

фотофіксація це круто - але не з нашими дорогами. ну або просто всіх під батіг :)

Опубліковано
2 часа назад, Arden сказал:

так прийшлось питати чи знають вони ПДР взагалі і що якщо я був за стоп лінією (про яку там можна лише здогадуватися)

Ні про що не треба здогадуватись. Якщо її нема, то не потрібно згадувати, якою вона була, а керуватися пдр. Тобто ставати перед табличкою "СТОП" або безпосередньо перед світлофором.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...