Перейти до змісту

95% таксистів працюють нелегально, - Держслужба з питань транспорту

seolutsk

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
Перевірки протягом минулого року показали, що майже 95% таксистів здійснюють перевезення без оформлення відповідних дозволів

Про це заявив голова Державної служби України з безпеки на транспорті Михайло Ноняк, передає Укрінформ.

У 2017 році профільна служба здійснила низку загальнодержавних заходів з виявлення перевізників, які надають послуги з перевезення пасажирів без оформлення відповідних документів.

“Я неодноразово вже говорив, і знову звертаюся до суспільства, бізнесу, що, на нашу думку, поза межами правового поля на ринку таксі працюють близько 95% перевізників", -  заявив Ноняк.

Він додав, що є низка законопроектів, які врегулюють цей ринок і дадуть змогу побачити, як тільки ринок таксі легалізується, почнуть сплачуватися податки, а таксомоторні організації, диспетчерські центри будуть нести відповідальність.

• У січні активісти нарахували 26 номерів маршруток, що нелегально перевозять столичних пасажирів. 

https://espreso.tv/news/2018/02/22/95_taksystiv_pracyuyut_nelegalno_derzhsluzhba_z_pytan_transportu

• Відповідей 78
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
20 хвилин тому, kroha сказано:

самі винні

податки мають бути адекватні до рівня доходів/витрат таксиста

щоб він міг їх оплатити

а адекватні то скільки? і які доходи має таксист в місяць? 

так, щоб знати чи може він безболісно побудувати хатинку овер 100 квадратів

Опубліковано
4 минуты назад, rl72 сказал:

а адекватні то скільки? і які доходи має таксист в місяць? 

так, щоб знати чи може він безболісно побудувати хатинку овер 100 квадратів

не хочу довго писати,напишу коротко

коли щодня публікуються пачками матеріали з доказами,як різноманітні державні мужі розкрадають гроші

і триває це десятиліттями  і кінця-краю не видно

і на скільки я памятаю державні мужі не можуть по закону мати власний бізнес ,а дехто Інкогніто став на цю стежину в 1998 році

і де ж у нього  взялося 500 тисяч доларів на Мальдіви в 2018?

і коли на кожному кроці таксист бачить оце все , і думає : а чому я маю бути законослухняним,якщо ті що пишуть ці закони самі часто податки не платять і за комуналку борги мають і живуть значно краще рівня своїх офіційних доходів

а у таксиста доходи значно менші і він так само людина,дай думає хоч в Єгипет полечу за 500 баксів зимою

а податки ... хто їх платить,ті податки?

Опубліковано
37 minutes ago, kroha said:

податки мають бути адекватні до рівня доходів/витрат

2 minutes ago, kroha said:

а чому я маю бути законослухняним,якщо ті що пишуть ці закони самі часто податки не платять

то так і треба писати, що питання не в адекватності податків, а у солідарному "а шо, я гірший чи дурніший"

щодо статті, то гадаю журналісти або ж посадовець переплутали кількість перевізників з кількістю перевезень, тобто легальних перевізників точно більше 5%, а от те що більшість перевезень приховується, то вже ближче до реальності.

Опубліковано
3 минуты назад, Revolver сказал:

то так і треба писати, що питання не в адекватності податків, а у солідарному "а шо, я гірший чи дурніший"

щодо статті, то гадаю журналісти або ж посадовець переплутали кількість перевізників з кількістю перевезень, тобто легальних перевізників точно більше 5%, а от те що більшість перевезень приховується, то вже ближче до реальності.

я знаю одне,я плачу податки з 2008 року

і знаю людей,які продають те саме і податки не платять

для мене це мінус,для держави це мінус  - а для людини плюс

у нас податки не адекватні стали з оцією владою , докази цьому я не маю наміру озвучувати на загал але факт такий є

так само як і не адекватні ціни на комунальні послуги згідно рівню доходів

просто всякі там депутати і тому подібні дуже відрізані від реального життя простого украінця

от хай би іздили на ланосах,лікувалися виключно в Украіні ,а діти вчилися  в наших школах - то певно було б інакше все у нас

а так ... дуже відрізані від життя простого украінця ,а гроші своі знають і вміють перевести в офшори чи інші безподаткові раї

Опубліковано
39 minutes ago, kroha said:

податки не адекватні стали з оцією владою

окрім двох пунктів згоден,

40 minutes ago, kroha said:

не адекватні ціни на комунальні послуги згідно рівню доходів

ціни на комуналку у великій мірі повинні визначатись ринковою вартістю (інша річ наш дикий ринок)

Опубліковано
1 час назад, kroha сказал:

у нас податки не адекватні стали з оцією владою

А що ж так сильно змінилось в оподаткуванні малого бізнесу?

Опубліковано
45 минут назад, volks сказал:

А що ж так сильно змінилось в оподаткуванні малого бізнесу?

перепрошую,я наводити факти не буду

у нас не настільки вільна краіна,щоб про деякі речі говорити відкрито і в голос

Опубліковано
24 минуты назад, kroha сказал:

перепрошую,я наводити факти не буду

у нас не настільки вільна краіна,щоб про деякі речі говорити відкрито і в голос

А з яких пір відсоткові ставки стали державною таємницею?

Опубліковано
12 минут назад, volks сказал:

А з яких пір відсоткові ставки стали державною таємницею?

я не про відсоткові ставки

а про те ,що суми податків збільшуються в той час,коли населення  і підприємства заробляють менше

і фактично доходи зменшуються

питання: як вони мають платити постійно більше податків,більше за продукти,більше за комуналку,більше за бензин,більше за все решта,якщо доходи зменшуються?

правильно,шукають як платити менше чи не платити

Опубліковано
23 минуты назад, kroha сказал:

коли населення  і підприємства заробляють менше

А статистика каже, що середня зп виросла більш ніж вдвічі при нинішній владі.

Опубліковано
3 годин тому, kroha сказано:

не хочу довго писати,напишу коротко

коли щодня публікуються пачками матеріали з доказами,як різноманітні державні мужі розкрадають гроші

і триває це десятиліттями  і кінця-краю не видно

і на скільки я памятаю державні мужі не можуть по закону мати власний бізнес ,а дехто Інкогніто став на цю стежину в 1998 році

і коли на кожному кроці таксист бачить оце все , і думає : а чому я маю бути законослухняним,якщо ті що пишуть ці закони самі часто податки не платять і за комуналку борги мають і живуть значно краще рівня своїх офіційних доходів

а у таксиста доходи значно менші і він так само людина,дай думає хоч в Єгипет полечу за 500 баксів зимою

а податки ... хто їх платить,ті податки?

а ще ахметов не сидить.

в принципі дальше вести дискусію немає про що

Опубліковано

Більше законів - більше хаосу :unsure:

Може варто скасувати зайві, тоді таксистам буде легше їздити по ліцензії

Опубліковано
3 минуты назад, rl72 сказал:

а ще ахметов не сидить.

так він і не сидить. Думаєш простіше всіх податки заставити платити, ніж ахметова посадити ? Й поки весь (чи більшість) *командний состав* не сяде, аргументи, щоб простий люд стимулювати платити податки, навряд чи знайдутся. Навпаки (ви податки починайте платити, а ахметова посадять, потім, колись, може, *еслі захочєш*) не буде точно.

10 минут назад, rl72 сказал:

в принципі дальше вести дискусію немає про що

та да

Опубліковано
4 годин тому, kroha сказано:

самі винні

податки мають бути адекватні до рівня доходів/витрат таксиста

щоб він міг їх оплатити

Щойно, MANJAK11 сказано:

так він і не сидить. Думаєш простіше всіх податки заставити платити, ніж ахметова посадити ? Й поки весь (чи більшість) *командний состав* не сяде, аргументи, щоб простий люд стимулювати платити податки, навряд чи знайдутся. Навпаки (ви податки починайте платити, а ахметова посадять, потім, колись, може, *еслі захочєш*) не буде точно.

та да

а тепер скажи при чому тут мальдіви/ахметов/чиновники і т.д.

якщо йде мова про співвідношення податків таксиста до його доходів?

невже 1800 грн. в місяць це занадто неадекватно до доходів, які дозволяють будувати будинок на 100кв.

Опубліковано
10 минут назад, rl72 сказал:

невже 1800 грн. в місяць це занадто неадекватно

я не знаю

11 минут назад, rl72 сказал:

дозволяють будувати будинок на 100кв

ууу, це таке розмите поняття, починаючи від часу будівництва, закінчуючи загальною вартістю

Опубліковано
7 годин тому, kroha сказано:

Інкогніто став на цю стежину в 1998 році

офіційно в банках на депозитах овер $25млн.

тепер ідем сюди 

один раз набираєм 8 цифр і нажимаєм "розрахувати"

Опубліковано
1 hour ago, Dima4s said:

модераторів всіх сліпота взяла?

А шо такоє?

Чоловік просто представився хто він і як до нього звертатися :smile3:

1 hour ago, rl72 said:

офіційно в банках на депозитах овер $25млн.

тепер ідем сюди 

один раз набираєм 8 цифр і нажимаєм "розрахувати"

Залізобетонний доказ.

А от в Луценка на депозитах не було 25 мільйонів. Довелося вигадувати, що гроші на Сейшели син подарував (а він в нього успішний підприємець, ага).

І чого б це за Ахмєтова згадувати? Він такий самий пізнесмен, як і Порошенко. Теж певно на депозитах мільйони тримає. Заробив, молодець. А раз не сидить - значить немає за що.

Опубліковано
19 часов назад, seolutsk сказал:
Перевірки протягом минулого року показали, що майже 95% таксистів здійснюють перевезення без оформлення відповідних дозволів

а все закономірно.

Люди "просєкли тему". Якщо можна авто на бляхах ввозити і не платити податки, то чому не можна таксувати без сплати податків? 

Безнаказанність породжує анархію.

І головне, що при бажанні ж можна це все припинити...

Всі пішли онлайн. Ніхто не бачить оф.адрес гаражів, таксопарків і т.д. Смс-ки сумнівний доказ, шашечки - зйомні, машина - не моя і все...

Зараз більшість купує авто за 2-3 тис.євро, і хоче на таксі за 2-3 місяці "відбити" цю машину і заробити.

Попит породжує пропозицію... Поки користувачі будуть користуватись, пропозиція завжди буде.

Опубліковано

Але нічого, скоро в нас в Луцьку з таксі все буде добре. Ніякі бляхи і нелегали не складуть конкуренцію теслам :D

Читали недавно новину ? Син Пащенка заявив про створення нового таксі в Луцьку

Новину канєшно вже "відредагували". В початковому варіанті, в статті писалось про те що вони не будуть брати гроші у батьків (бо скільки вже ж можна), а будуть брати кредити б банку. Надихнув на цю ідею сина Пащенка Ілон Маск і його тесли. Все б нічого, тільки дітям по 14-15 років :) Але хтось сумнівається що таксі таки буде? Батько вже анонсує/піарить майбутній бренд.

Альтернативна бізнес ідея - бігом треба відкривати СТО по обслуговуванню  тесл )

Опубліковано
16 хвилин тому, natalka) сказано:

Зараз більшість купує авто за 2-3 тис.євро, і хоче на таксі за 2-3 місяці "відбити" цю машину і заробити.

Сама попробувала "відбити" те авто за 2-3 тисячі евро за 2-3 місяці? Раз так розбираєшся в заробітках таксистів.

В одного знавця таксисти будинки по 100м2 будують розчерком пера.. в іншої штуками евро розкидаються...
Оце ж живуть таксисти! Краще всіх.

І от від хорошого життя податки не платять...
Смішно читати всю цю фігню.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...