Перейти до змісту

У Луцьку перевізники вимагають підвищити проїзд до 5 гривень, інакше - страйк

seolutsk

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Про учасників бойових дій я сказав лише тому що знаю що це таке. Хоча абсолютно на цьому не наполягаю. Це лише моя точка зору.

• Відповідей 282
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Транспортні «махінації»: луцькі маршрутчики занижують кількість пасажирів

У Луцьку протягом січня-лютого проводили облік пасажиропотоку на маршрутах №2, 12, 19, 22, 17а, 22а. Відповідно до отриманих результатів, перевізники подали занижені в середньому на 30% показники пасажирообігу порівняно із реальними. 

Про це повідомили під час засідання постійної комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 6 березня. 

Відповідно до наказу №480 Мінінфраструктури та рішення виконкому, у січні-лютому 2017 року провели обстеження за допомогою студентів та працівників департаменту муніципальної поліції. Обстеження проводили на маршрутах №2, 12, 19 , 22, 17а, 22а. Обліковці мали маршрутні таблиці, вони розташовувалися на передніх і задніх дверях і облікували пасажирів. 

Людей поділяли на три категорії – платні, діти, пільговики. За результатами обліку, пасажиропотік значно відрізнявся від поданого перевізниками. До прикладу, на маршруті №12 поданий перевізником пасажирообіг становив 196 тисяч, за результатами обліку – 238 тисяч осіб. 

На маршруті №2 вказана кількість 165 тисяч, фактично ж «нарахували» 326 тисяч. На інших маршрутах теж вирахували значні відмінності: №17 – 180 тисяч проти 205, №19 – 209 проти 252 тощо. 

Тож, до прикладу, собівартість послуги на 2-му маршруті становить 2,86 гривні. Зауважили, що розрахунки проводили без урахування пільговиків. 

Тож, депутати зауважили, що перевізники занижують показники пасажиропотоку у зимовий період в середньому на 30%.

http://www.volynpost.com/news/85194-transportni-mahinacii-lucki-marshrutchyky-zanyzhuyut-kilkist-pasazhyriv

Опубліковано
2 часа назад, seolutsk сказал:

вказана кількість 165 тисяч, фактично ж «нарахували» 326 тисяч

От жиробаси! Ще про страйк мову ведуть?! ПНХ!!!

Опубліковано

Ну-ну, тримайте кишеню ширше. Тарифи все одно затверджує виконком, а не комісія. І завтра на позачерговому засіданні він це здійснить.

Опубліковано

задобали вже своїми лякалками про той колапс. Страйкуйте вже, самі ж перші все*етесь за тих кілька днів без виручки.

Опубліковано

Як було у Конотопі:

Цитата

Я сам родом из Конотопа, ждал развязки. Расскажу ситуацию детально. 18 января маршрутки заявили о том что нужно поднять цену проезда с 3 до 6 гривен. В случае отказа они поставили ультиматум о том что не выйдут на маршруты 21 числа. Главным в этой затее было предприятие монополист (почти все маршруты) Корунд-С. 18 января вечером мер заявил что тариф 6 гривен не будет принят и максимум возможно повышение до 4 гривен после дополнительных консультаций. 19 января перевозчики заявили, что власть сама толкает их на страйк и сказали что 21 января не выйдут на маршрут. 19 января мер заявил что если маршрутки выйдут на страйк с перевозчиками будут разорваны договоры. Кроме этого было заявлено что будет развиваться трамвай, что бы он мог обеспечить перевозку всего города 20 января перевозчики согласились снизить цену до 5 гривен. 20 января мер отказался и заявил что цена должна быть 3 гривны и был издан график и схема работы транспорта на время страйка. Теперь немного исходных данных. Трамвайный парк это 14 вагонов. Из них 10 рабочих, 1 в ремонте, 3 разбираются на запчасти. Выпуск на 3 маршрута - 10 вагонов. Интервал на 1 и 2 маршруте 20 минут на 3 час. Население Конотопа 100 тысяч людей, примерно такой же суммарный пассажиропоток за день. До страйка трамвай перевозил не более 20% пассажиропотока из них 60% льготники. Количество маршруток почти 100 штук (точной цифрой не владею) из них принадлежит городу 4. 21 января на линию вышли все рабочие трамваи и 4 коммунальных маршрутки на те маршруты, которые вывозят районы, где нет трамвая. Я думаю вы понимаете что транспорт был переполнен. Но тут важен еще один фактор, жители города очень разозлились на наглость маршруточников и всячески помогали власти их дожать. Вы не встретите на форумах комментариев о том что нужно было согласиться на повышение. Что бы помочь друг другу люди на машинах по возможности подбирали тех кто стоит на остановке. Кроме этого все с пониманием отнеслись к неудобствам. По возможности люди шли пешком что бы не перегружать транспорт. 22 января все также. Маршруточники призвали собрать сторонникам повышения 23 января возле мерии. В ответ на это мер попросил собраться противников повышения там же. 23 января, 8 утра. На митинг за повышение пришли сами работники маршруток, кроме этого митинг против повышение чуть не побил руководителя монополиста Корунд-С. Власть заявила, что в течении часа договоры будут продлены. И если кто то хочет сохранить договор нужно согласиться на цену в 2,50. Мелкие перевозчики сразу согласились на предложении мерии и уже в 12 часов заработало еще 4 маршрута. Монополист отказался и с ним был расторгнут договор. В целом это не такая и проблема потому что большинство оставшихся маршрутов минимум на 50% дублируют трамвай и вывозят те же районы что и трамвай. На 26 января запланирована сессия, на которой планируется выделить деньги на закупку коммунальных автобусов. Кроме это в планах есть пересмотр маршрутов и их оптимизация с целью минимального дублирования трамвая. Вот прямо таки вышло пособие о том как избавиться от диктата маршруток."

Опубліковано
15 годин тому, Wrath сказано:

. І завтра на позачерговому засіданні він це здійснить.

ще 10 числа слухання. Не все так буде райдужно.

Опубліковано

І тут продублюю: завтра, 10 березня, у Палаці культури о 17.00 відбудуться громадські слухання стосовно вартості проїзду у маршрутках. Оскільки на заході відбудеться голосування, яке враховуватиме виконкомом при прийнятті рішення, необхідна присутність якнайбільшої кількості людей, адже перевізники організовано доставлять туди чимало своїх прихильників.

Опубліковано
1 час назад, Wrath сказал:

організовано доставлять туди чимало своїх прихильників.

Перевізники, маршрутчики та всі їх родичі...

Опубліковано

Цікаво, чи у водіїв дійсно зросте зарплата після подорожчання? :unsure:

Зараз їм піднімуть план на третину. Частина пасажирів не поїде на маршрутках (відмовиться від поїздок, пересяде на тролейбус). Цілком можливий варіант, що дохід зменшиться :unsure:

Опубліковано
5 часов назад, Harvester сказал:

чи у водіїв дійсно зросте зарплата

Їм що мало? Вони і так ліваком добряче беруть! :)

Опубліковано
42 хвилин тому, igorgame сказано:

громадських слуханнях

там біля 100людей були водії маршруток, та їхні родичі...

Був Рижков, казав що тариф 4 навіть 4.5 виправданий

за розвиток електротранспорту проголосувало 76людей з 255

за тариф 4грн голосували тільки "маршрутчики"  99людей

ось так голосують маршрутчики

24w.JPG

Опубліковано
1 час назад, Oli сказал:

Був Рижков, казав що тариф 4 навіть 4.5 виправданий

Той Рижков взагалі... якесь непорозуміння :) Ці публікації я читав на сайтах але чому питав - бо тут багато "розумників" писало про проблематику, один одному щось доводили з піною..., так все помічають, коментують, про все знають, про Сирію, рашку, про весь світ... а як піти і під боком відстояти своє - то ні, а на форумах будуть вумнічати... От що саме гірше у суспільстві, громаді! :( Зараз відмажуться - не зміг, не встиг, не знав... :)

P.S. Да - я теж не ходив, можете кідати в мене каміння але ж і самі "продвинуті" тут коментатори які за правду, справедливість... де були? :) Тільки можуть інших, підвернись випадок, хаяти і звинувачувати у чомусь - да? :) От наглядний приклад хто і чого вартий і не треба когось на Схід "посилати" і корчити з себа най-най "патріота", в себе під боком питань не можуть вирішити або повпливати, а писати...майстри! :)

Опубліковано
30 minutes ago, igorgame said:

Той Рижков взагалі... якесь непорозуміння :) 

Він же маршрутками не їздить, він "прікрой, я атакую", "будєм жить", тільки він луччє, а ви "х#йовіше.

Опубліковано
1 час назад, Oli сказал:

чому не прийшов?

Тому, що я не позиціоную себе як активіст, не б'ю себе у груди, не вчу інших як жити, не паплюжу інших коли в самого щось не так "під носом" і т.д. і т.п. Це саме те, що тут ну багаааато хто на Борді робить!!!

Опубліковано
5 годин тому, igorgame сказано:

Тому, що я не позиціоную себе як активіст,

там були збори звичайних громадян.

я не активіст, і навіть не реєструвався, просто був поруч і зайшов

Опубліковано
8 часов назад, igorgame сказал:

P.S. Да - я теж не ходив, можете кідати в мене каміння але ж і самі "продвинуті" тут коментатори які за правду, справедливість... де були? :) Тільки можуть інших, підвернись випадок, хаяти і звинувачувати у чомусь - да? :) От наглядний приклад хто і чого вартий і не треба когось на Схід "посилати" і корчити з себа най-най "патріота", в себе під боком питань не можуть вирішити або повпливати, а писати...майстри! :)

Себто зараз кожен, хто був, має тут відписатися???
Ну я була.
А толку.
Це були перші в місті громадські слухання - з реєстрацією, з мандатами для голосування.
Перший блін комом.
Реєструвалося 255 чоловік.
Дуже багато не дочекалися голосувань і покинули слухання.
В результаті лишилося десь 180 громадян, з яких порядка 108 чоловік - на стороні маршрутчиків.

Де були ті лучани, які щодня маршруткою під'їжджають до роботи і з роботи 2 зупинки????? Їм цікаво буде платити 4 гривні за можливість потрястися в брудній маршрутці 3-4 хвилини?????
Отак завжди. Звикли чужими руками жар загрібати.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...