Перейти до змісту

Покоління 00-х

HWman

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Учора моя молодша сестра вчить уроки, я сиджу у сусідній кімнаті, чую дістає смарт, вмикає голосовий ввід і говорить - Синонім до слова ... , синонім до слова ... .

Враження двоякі, ніби і правильно, тому що не завжди можна розраховувати на дорослих, особливо у плані освіти, з іншої... Це ж чітерство, знання повинні закріплюватись, а не гуглитись і потім студентський режим три "З".

smartphones-nts_2.jpg 

А можливо так має бути, просто я застаріваю? В любому випадку, хочу поцікавитись думкою нашої борд-спільноти, стосовно цього приводу.

P.S. Чорт забирай, походу я заразився віковим консервативізмом(чим старші ми стаємо, тим більш новий лад нам у диковинку).

Опубліковано
28 минут назад, sanbOK сказал:

Вона просто проходила тест словникового запасу української мови

https://www.arealme.com/ukrainian-vocabulary-size-test/uk/

сьогодні вся стрічка новин ним забита))

Опубліковано
25 минут назад, sanbOK сказал:

" Рівень доктора філологічних наук! Освічені громадяни – окраса Батьківщини! " щооо? Мене ще так ніхто не обзивав. 

Опубліковано
31 хвилин тому, HWman сказано:

" Рівень доктора філологічних наук! Освічені громадяни – окраса Батьківщини! " щооо? Мене ще так ніхто не обзивав. 

Цікавий))

Що таке епігонство я не знала)

Теж рівень доктора. 

Опубліковано
1 час назад, lanima сказал:

Цікавий))

Що таке епігонство я не знала)

Теж рівень доктора

Всі ми такі. Але цікаво було.

Опубліковано

До речі, якраз сьогодні мені старша доця показала програмку на своєму смарті (андроїді), вона саме математику робила, а я зайшов до неї в комнату. Короче, наводить камеру смарта на приклад (а приклад такий собі недєтскій, з дробами, невідомими і т.п.) і в секунді видає кінцеве рішення (не розв'язання). З однієї сторони зручно, можеш себе перевірити, коли будеш сам рішати приклад і є з чим звіритись в кінці. А рішати самому треба, бо в зошит розв'язання потрібно записувати. Короче, це такий прикол, як з переводом, наводиш камеру на текст і тобі відразу переводить)).

Опубліковано
3 часа назад, sanbOK сказал:

Пройшов, цікаво, обізвали також доктором філологічних наук, що таке "епігонство" також не знаю, відповів наугад, напевно це забрало 0,01%...Мене інше питання ввело в ступор, а саме синонім слова "друг" і відповіді між "дружина", "ворог", "агресор", "колега"... Мєтався між "дружина" і "колега". По суті колега це не друг, може бути навіть ворогом...це просто співробітник. А дружина - це сімейний статус, не завжди дружина друг, а як показує практика і навіть розповіді тут на Борді - далеко не друг. І ще, як дружина може бути другом? Друзів не тр@х@ють :D

Опубліковано

Слухайте, а може це тест такий, типу розхвалює всіх, щоб про нього говорили? Зараз готові на все, за для трафіку.

Опубліковано
10 годин тому, Saddy сказано:

в тому щоб не йти в читальний зал бібліотеки, не брати там словник і не шукати

бібліотеки мають бути оцифровані

Опубліковано
7 часов назад, Юріч сказал:

Пройшов, цікаво, обізвали також доктором філологічних наук, що таке "епігонство" також не знаю, відповів наугад, напевно це забрало 0,01%...Мене інше питання ввело в ступор, а саме синонім слова "друг" і відповіді між "дружина", "ворог", "агресор", "колега"... Мєтався між "дружина" і "колега". По суті колега це не друг, може бути навіть ворогом...це просто співробітник. А дружина - це сімейний статус, не завжди дружина друг, а як показує практика і навіть розповіді тут на Борді - далеко не друг. І ще, як дружина може бути другом? Друзів не тр@х@ють :D

А таке значення слова ти не розгдядаєш?

Цитата

Дружи́на  (первісне значення: «товариство», «спілка», «об'єднання людей») — княже військо на руських землях 8 — 16 століть, що формувалося з бояр або найближчого оточення князя.

Опубліковано
8 часов назад, Юріч сказал:

і чого було мєтатись ? Коли слово *колега* в якості *друг* в нас вже майже не зустрічаєтся, то *колєжанка* (подруга), можна зустріти ще доволі часто

Опубліковано
12 часа назад, HWman сказал:

Враження двоякі, ніби і правильно, тому що не завжди можна розраховувати на дорослих, особливо у плані освіти, з іншої... Це ж чітерство, знання повинні закріплюватись, а не гуглитись і потім студентський режим три "З".

незалежно від нашого відношення до цього, ми ніяк на це вплинути не можемо, прогрес не зупинити, навіть якщо він наносить якусь шкоду. Схожі думки в людей мабуть були й про перші автомобілі, які смерділи й забруднювали повітря, на відміну від коней

Опубліковано
5 минут назад, MANJAK11 сказал:

гггг, подумалось, цікаво було б, якби тест продавець111 пройшов, там, мабуть, рівень новонародженого :):):) 

Ти бужеш здивований - ВІКІ одномоментно (синонім - миттєво :) )може з неука зробити прахфєсора 

Опубліковано
1 минуту назад, vaz75 сказал:

Ти бужеш здивований - ВІКІ одномоментно (синонім - миттєво :) )може з неука зробити прахфєсора 

це для когось, тобто оточуючих, але ж перед собою правду не сховати

Опубліковано
Только что, MANJAK11 сказал:

це для когось, тобто оточуючих, але ж перед собою правду не сховати

А їм байдуже. В нашій країні панти - це фсьо: головне огортка (приклад, студенти і Айфони).

Опубліковано
12 минуты назад, vaz75 сказал:

А їм байдуже. В нашій країні панти - це фсьо: головне огортка (приклад, студенти і Айфони).

панти пантам теж рознь, одне діло, коли студент+айфон, то людина хоч якісну річ має, хоч і не по доходам, зате в майбутньому людина буде старатись користуватись нормальними речами, інше діло, коли студент+китайський корч з наліпкою надкушеного яблука, там  людина і гамном користуєтся (що доречі дуже сильно впливає на образ мислення, як показує практика), і інших людей обдурює, намагаючись видати одне за інше, особливо коли не признаєтся, що то не оригінал (тобто людина брехун по суті)

Опубліковано

пройшов, для порівняння, для 3х мов

укр  

sltest_1.jpg

Hide  
енг  

sltest_2.jpg

Hide  
рос  

sltest_3.jpg

Hide  

висновки:

сподівався що мій словниковий запас англійської мови значно більший, але в кінці були слова про переклад яких навіть уяви не мав :( не те щоб про синонім\антонім....

цікаво, а москалики, і їхні і наші, які б бали набрали з укр і рос тесту....

Опубліковано
8 минут назад, Zevs_Isver сказал:

пройшов, для порівняння, для 3х мов

ггг, з української й кацапської в нас абсолютно однакові результати :) Англійську не проходив

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...