Перейти до змісту

Чому пішоходи переходять дорогу так, наче вони безсмертні?

lanima

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
8 часов назад, Юріч сказал:

Якщо якесь чудо в темну пору, в темній одежі, без світловідбиваючих елементів,

А який закон забороняє носити такий одяг в темну пору року? Чи ми вже живемо у Бєларусії?

(Запитання з точки зору законодавства).

• Відповідей 854
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
22 минуты назад, Electronshik сказал:

А який закон забороняє носити такий одяг в темну пору року? Чи ми вже живемо у Бєларусії?

Закон самозбереження

Опубліковано
1 час назад, Electronshik сказал:

Хай ходить без, ніхто не забороняє, тільки по тротуару! а не мені під колеса. Тут головне вже не законодавство, а машинодавство і здоровий глузд. 

Є дорога (проїздна частина) для водіїв і є тротуар для пішоходів. Є пішохідний перехід (частина проїзної частини, не тротуару!), і переходити по ньому треба по правилам дорожнього руху! Всі інші переходи, пепебігання - зась! Я ж не ганяю по тротуарам. То чому олені (так, саме олені називаються такі пішоходи) мають без покарання ходити по проїжджій частині?

Опубліковано
2 годин тому, Basil сказано:

А водіїв, які женуться по місту, як скаженні, розмовляють по телефону чи кляпають у вайбері скільки?

Хватає тому і не спорю, кажу лише що пішохід такий же учасник руху як і водій тому і відповідальність має бути така ж.

Опубліковано
6 часов назад, Zevs_Isver сказал:

якщо не перевищувати швидкість, не розмовляти по телефону, не шукати на "радеві" останню пісню Любе, на їздити на лисій літний резині  та ще й тверезим  - шанс що життя піде шкереберть радикально зменшується

о, і зовсім забув, найголовніше - не бикувати

Видно, що ти не водій. Ти поняття певно не маєш, коли їздиш по місту постійно на стрьомі, нога на педалі гальма, і очі на 360°. А олені не сплять. От все що ти перечислив, я не роблю в місті. При такому режимі вже б давно перебив з десяток інших авто.

Опубліковано
1 хвилина тому, Юріч сказано:

Видно, що ти не водій. Ти поняття певно не маєш, коли їздиш по місту постійно на стрьомі, нога на педалі гальма, і очі на 360°. А олені не сплять. От все що ти перечислив, я не роблю в місті. При такому режимі вже б давно перебив з десяток інших авто.

А велосипедисти помітні?

Опубліковано
23 хвилин тому, alexvvv сказано:

А велосипедисти помітні?

Помітні, якщо є мінімум стандартний катафот спереду і ззаду. Бувало, що чуть серце не ставало, коли перед машиною випливає такий "привид" з темноти без будь-якого світловідбивача.

Опубліковано
33 минуты назад, Юріч сказал:

Так і треба. В такому випадку є можливість зреагувати. Бо ж це може бути не лише олень, а дитина, психічно нездорова або п'яна людина, собака чи кіт. Дані категорії не можуть адекватно оцінити наслідки своїх дій. 

А те, що пішохід повинен компенсувати пошкодження авто в разі своєї вини, то це однозначно. Але лише в тому випадку, якщо водій ніц не порушив.

Опубліковано

@Юріч @nickel , я питав з точки зору ЗАКОНОДАВСТВА.

У Білорусі цей закон є і діє з 2010 року, і інспектори ДАЇ у Білорусі можуть оштрафувати пішохода, який у темну пору року вдягнений у одяг без світловідбивних полос. І статистика доводить правильність такого рішення, бо знизилась кількість ДТП з участю пішоходів.

З точки зору здоровго глузду, самозбереження це все, що ви написали цілком зрозуміло. Але як це пояснити людям, які вважають себе безсмертними?

Опубліковано
6 годин тому, Ha3aP сказано:

Не зовсім так... У мого товариша була ситуація, зима, слизько, швидкість 30-40 км, різко на дорогу вибігає пацан років 18-20 і бум.

<skip>

Скільки потрібно було їхати водієві щоб отакий довбень не пригнув на капот?

це з слів товариша...

а реєстратор що показав?

p.s. а історія гарна, за душу бере

p.p.s. товариш подавав "зустрічний позов" за спробу підстави?

Опубліковано
3 годин тому, Юріч сказано:

нога на педалі гальма, і очі на 360°

дик, Покришкін в війну так робив... тому і вижив

а більш менш безпечним можна бути лише на хайвеї з бетонними відбійниками і 3м метровою суцільною (насправді є гепи щоб рятувальники могли швиденько добратися до місця) стіною в містах і сіткою там де 2х ногих звірів нема

Опубліковано
50 хвилин тому, Zevs_Isver сказано:

це з слів товариша...

а реєстратор що показав?

p.s. а історія гарна, за душу бере

p.p.s. товариш подавав "зустрічний позов" за спробу підстави?

Всі заміри показали що швидкість не перевищена. Позов не подавав, якщо поліцейські заржали з цього то шо, суд зробить? Суд вміє лише вбивць відпускати, як во на днях.

Опубліковано

реєстратор гарна штука для очистки совісті

5 хвилин тому, Ha3aP сказано:

Суд вміє лише вбивць відпускати, як во на днях.

но-но

та так раніше суди робили, за часів Бариги

Опубліковано
16 hours ago, Юріч said:

З якого це пепеляку відповідальність водія має бути більшою? Відповідальність має бути одинаковою. Хто винний - той і відповідає. Якщо якесь чудо в темну пору, в темній одежі, без світловідбиваючих елементів, вилізе на дорогу, а водій змушений маневрувати, гальмувати, тим самим наражаючи себе і своїх близьких на небезпеку (я не говорю про матеріальну шкоду, то метал, полагодиться), то яка нафіг відповідальність водія? Правильний закон, хай пішоходи бояться і штрафів, і відповідальності (якщо їх не зупиняє небезпека бути роздавленим на смерть), тим паче, що ти привів гарний приклад про родичів, штрафи кожному і їх пристібання в підсумку. Тільки гривня може наших людей навчити дотримуватись ПРАВИЛ БЕЗПЕКИ (при умові, що той закон дійсно буде працювати і пішоходів дійсно будуть штрафувати). А на рахунок мажорів, прокурорів і іншого....то вони що з законом цим, що без нього, виходять сухими з води. Це те саме, що повишають штрафи за п'янку...мажорам на це пофіг, як їздили, так і їздять. От коли з-за придурків пішоходів у водія життя йде шкереберть після дтп по вині перших - оце більш поголовна проблема.

Знаєш, мені впринципі має бути всеодно, та навіть буде краще, бо в Україні я всеодно рідко буваю, а якщо і буваю то абсолютно всюди і завжди пересуваюсь на автомобілі. Але якщо подивитися трошки ширше зі сторони і у межах всієї країни то, в добавок до таких законів - залишилось ще селянам розпродати свою землю за пару срібників... якщо ти розумієш про що я.

Опубліковано
2 часа назад, Waver сказал:

Знаєш, мені впринципі має бути всеодно, та навіть буде краще, бо в Україні я всеодно рідко буваю, а якщо і буваю то абсолютно всюди і завжди пересуваюсь на автомобілі. Але якщо подивитися трошки ширше зі сторони і у межах всієї країни то, в добавок до таких законів - залишилось ще селянам розпродати свою землю за пару срібників... якщо ти розумієш про що я.

Ні, не розумію. Причому тут одне до іншого. І так, тобі все одно, ти тут щодня не їздиш, щоб тобі олені через день траплялися.

Опубліковано
On 12.12.2019 at 03:55, Zevs_Isver сказано:

якщо не перевищувати швидкість, не розмовляти по телефону, не шукати на "радеві" останню пісню Любе, на їздити на лисій літний резині  та ще й тверезим  - шанс що життя піде шкереберть радикально зменшується

о, і зовсім забув, найголовніше - не бикувати

Ситуація з мого досвіду.. гарна погода, суха дорога, їзджу повільно, бо мало стажу водійського. Музику в машині не включаю.. алкоголь взагалі не вживаю)))

Швидкість кілометрів 25-30  бо відразу за кільцем на дубнівській.  Якийсь дядько рішає, раз помалу їду, можна перебігти. І пре прямо під колеса.  Одна секунда запізнення з реакцією,  і за ту скотину сиділа би пару років.. позаду мене їхала машина, чуть не далася в мою , водій в останню секунду вивернув.. і що мене найбільше порадувало , зупинився і від душі обматюкав того пішохода... 

Останнім часом стараюся взагалі за кермо не сідати, бо таке враження, що луцьк місто камікадзе чи маклаудів. І всім їм конче треба під мою машину вскочити.

Опубліковано
29 хвилин тому, lanima сказано:

Останнім часом стараюся взагалі за кермо не сідати, бо таке враження, що луцьк місто камікадзе чи маклаудів. І всім їм конче треба під мою машину вскочити.

згіден,

на дорозі оленів все більше більше... хто їм тільки водійські посвідчення видає.....

Опубліковано
31 хвилин тому, Zevs_Isver сказано:

згіден,

на дорозі оленів все більше більше... хто їм тільки водійські посвідчення видає.....

Особиста неприязнь до жінок водіїв?

Навіть вона не дає вам права обзивати мене оленем. 

Опубліковано
Щойно, lanima сказано:

Особиста неприязнь до жінок водіїв?

Навіть вона не дає вам права обзивати мене оленем. 

- де я писав про стать?

- де я писав по тебе?

p.s. коли переходять на ВИ.... значить хочуть набити морду  (с)ФІДО

Опубліковано

нещодавно, пішохід мене конкретно здивував, їду я з перемоги з мосту і повертаю біля там-таму вниз до карпенка карого, по пішохідному пішохід вже практично завершив перехід, я проїжджаю,  майже порівнявшись з ним і тут він вирішує стрибнути на іншу сторону дороги, робить метровий стрибок по діагоналі і як олень вправно перебирається на іншу сторону дороги. Швидкість була мала, це нас обох врятувало, на жаль, без реєстратора. От що має бути в голові.

Опубліковано
47 минут назад, Revolver сказал:

нещодавно, пішохід мене конкретно здивував, їду я з перемоги з мосту і повертаю біля там-таму вниз до карпенка карого, по пішохідному пішохід вже практично завершив перехід, я проїжджаю,  майже порівнявшись з ним і тут він вирішує стрибнути на іншу сторону дороги, робить метровий стрибок по діагоналі і як олень вправно перебирається на іншу сторону дороги. Швидкість була мала, це нас обох врятувало, на жаль, без реєстратора. От що має бути в голові.

Він раптово згадав, що забув дома праску вимкнути :D

Опубліковано
1 час назад, Nokian сказал:

Щоб пішоходи не кидалися під машину, вона  має бути велика і страшна.

Конкретно звучати та світитись.

Має ще ричати та кусатись.

Опубліковано

В загальному скажу в нас проблема і в водіях і в пішоходах. І в тих і в тих немає поваги один до одного. От і все. 

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...