Перейти до змісту

Чому пішоходи переходять дорогу так, наче вони безсмертні?

lanima

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

розмітка показує що перехід якраз таки регульований. гольф гальмував майже разом зі мною))  ну там з випередженням в секунду дві. про тролейбус геть маячня. я на тролейбуси при обочині не дивлюсь, за кермом прийнято на дорогу дивитись. 

швидкість плавно скинув перед переходом, це ясно і видно. адже встиг загальмувати з запасом. ЗНАЧИТЬ ШВИДКІСТЬ БУЛА АДЕКВАТНА.

а так, коли ти, шановний Женя, передивився відео разів 5, ти всі нюанси побачив і осмислив. а сидів би рядом біля мене (або навіть за кермом) - то нічого цього не було зразу отак сходу видно і ясно.

на рахунок другого. ну я там чуть сильніше стартанув, щоб за маршуткою не тянутися. ніяких ви**оів не було там, це вже твоя фантазія бурхлива. 

і ще якісь погрози нарахунок неправоти. відео навіть зберіг))) ахах. да я його видаляти теж не збираюсь. нехай будле як наглядний приклад - як не треба переходити дорогу. жодного правила не порушив, уникнув наїзду на пішохіодів (не по своїй вині), і ще не правий. 

• Відповідей 854
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
1 час назад, Zheny@ сказал:

І де там реакція. Здалека видно, як загорівся йому зелений.  І так само видно, як різко гальмує Гольф. (Більше того - толлейбус на зелене ще не рушив (а запс потужності там ого-го!!))  І це вже мало б його насторожити. Але ж він кричить "що за хєрня?" 

А тепер ще більше цікавого - той перехід НЕРЕГУЛЬВОНИЙ!  І мамаша, відповідно, не знає, скільки ще часу мають стояти авто. І бачучи, що авто стоять - спокійно переходить!  І це те, про що казав вище @yu2007 !  А водію ж пох*єр. Йму ж "що за хєрня!?".

Женя, ти вже геть заганяєшся. Дійсно, передивлюватись відео надцять разів в себе на компі - це одне, а бути за кермом в такій ситуації - це зовсім інше. Якщо ти уважно дивився відео, то від початку загоряння стопів Гольфа до з'являння пішоходів в полі зору пройшла одна секунда (а може і 0,8), а від з'являння пішоходів в полі зору до повної зупинки авто - також одна секунда. Це для рухаючого автомобіля мізерні проміжки часу. Це перше. По друге, тролейбус, навіть якщо ти на нього в цій ситуації дивився, перебуваючи за кермом (що вже брєд і ще раз показує, що ти більш пішохід ніж водій), вже був мордою на початку переходу (але це все можна тільки зараз помітити). Третє, @slk35 знизив швидкість до безпечної, так як по любому мав повертати. І в четверте, мамаша чи бабуся в корні не права. Поясню. Переходячи з дитиною, я завжди крепко тримаю її за руку, сам йду завжди на пів кроку впереді, якби прикриваючи дитину, і завжди, коли пару колій, і на одній автівки стали, а на іншій пусто, я пригальмовую і виглядаю з-за стоячої автівки, чи там ніхто не несеться, а ніяк не прискорюю рух, тим паче дозволяючи дитині бігти. Ніякої вини чи злого умисла у @slk35  не було. Імхо.

Опубліковано
58 хвилин тому, NightVision сказано:

І чому вініз Маскви? Завдяки його реакції ця іпанута мамаша не опинилася на капоті.

Свою Маму теж так називаєш?

Опубліковано

а цей випадок обсудили?

Певен багато водіїв скажуть що малий раптово вибіг.... 
Але з іншого боку... це ж дитина... і вона стояла чекала щоб пропустити машини і тоді пішла.... да не зупинилась посередині дороги і не глянула праворуч.... але ж всетаки.... пішохідний перехід блін.... і дитина...

Опубліковано
1 година тому, NightVision сказано:

Як нерегульований, якщо там світлофор стоїть?

Для пішохода немає світлофора. Лише для авто.

1 година тому, Юріч сказано:

Тільки шкода тих водіїв, що із-за таких підарасів із маскви, понівечать собі долю.

Самі винні. Потрібно не по телефону звіздіти а на дорогу дивитися.

1 година тому, slk35 сказано:

ехай будле як наглядний приклад - як не треба переходити дорогу.

Нехай буде, який ти піжон.

Женя, ти вже геть заганяєшся.

Як і ти!

мамаша чи бабуся в корні не права.

Я не говорив про їхню правоту. Я Говорив, що для неї НЕМАЄ світлофора - є лише для водія. І вона вийшла, коли машини стояли.  Не вміє вона дивитися на інші світлофори.

і завжди, коли пару колій, і на одній автівки стали, а на іншій пусто, я пригальмовую і виглядаю з-за стоячої автівки, чи там ніхто не несеться

тобто ти таки усвідомлюєш, що є *дараси ,які можуть збити, так?  І тоді ти не вважаєш, що всі пішоходи *підараси, бо сам пішохід? так?

36 хвилин тому, Pavelix сказано:

а цей випадок обсудили?

читай вище.

Опубліковано
13 минуты назад, Zheny@ сказал:

Самі винні. Потрібно не по телефону звіздіти а на дорогу дивитися.

Не обов'язково по телефону звіздіти, щоб на придурка нарватися.

14 минуты назад, Zheny@ сказал:

Як і ти!

Тобто, "сам дурак"? Браво. Я навідміну, тобі все розписав, приводячи аргументи.

16 минут назад, Zheny@ сказал:

Я не говорив про їхню правоту. Я Говорив, що для неї НЕМАЄ світлофора - є лише для водія. І вона вийшла, коли машини стояли.  Не вміє вона дивитися на інші світлофори.

А я не говорив про світлофори. Я говорив про обережність і неписані правила переходу зебри, якщо ти хочеш залишитись живим і неушкодженим.

18 минут назад, Zheny@ сказал:

тобто ти таки усвідомлюєш, що є *дараси ,які можуть збити, так?  І тоді ти не вважаєш, що всі пішоходи *підараси, бо сам пішохід? так?

Звичайно усвідомлюю! )) Чи ти думаєш, що коли я їду за кермом, то я стараюсь передбачити можливі ризики, а коли стаю пішоходом, то я відключаю мізки, стаю на зебру і пру??? Ні, Женя, я коли пішоходом, також стараюсь передбачити всі можливі ризики, про що не раз писав вище в цій і сусідній темі, а не надіятись, що водії зобов'язані мене пропустити в будь-якому випадку, бо я на зебрі.

Опубліковано
5 хвилин тому, Юріч сказано:

Звичайно усвідомлюю! ))

так і думав. Подвійні стандарти.

Я навідміну, тобі все розписав, приводячи аргументи.

я 2 сторінки намагаюся пояснити одну просту річ - не доходить.

Коли когось зіб'єте на пішоході - дійде.

неписані правила переходу зебри

а можна з цього місця детальніше? Мені здається в ПДР все чітко і ясно сказано. І там не потрібно ніде поміж рядків читати!

Опубліковано
55 минут назад, Zheny@ сказал:

Які подвійні стандарти? Словосполучення вивчив, а значення ні? Чоловіче, пояснюю ще раз. Я по дві сторони барикад стараюся бути уважним, а не покладатися на всі 100 % на ПДР, тому що на зебрі (якщо ми вже говоримо про зебру), можуть і пішоходи вести себе як підараси, так і водії. І надіятись, що всі водії стануть на зебрі, а я собі фігарю по пішоходному переході і мені на все насрать - це не про мене. Так само, як і надіятись, що ніхто під колеса не кинеться, бо я їду на зелене і можу давити в тапок - це також не про мене. Де подвійні стандарти?

Тіпун тобі на язик. І що мені дійде? Я міг збити того хлопчину, про якого розповідав раніше, що на площі Возєднання сталося. Що до мене мало б тоді дійти? А я тобі скажу: Що є такі "терористи" (інше слово не можу підібрати), бо він не цінує своє життя і підставляє мене.

а можна з цього місця детальніше?

Я вище писав як я переходжу зебру зазвичай (в тому числі з дитиною) і не один раз вже писав. А ти і надалі надійся на букви ПДР, в житті воно по іншому буває зазвичай.

Опубліковано
24 хвилин тому, Zheny@ сказано:

я 2 сторінки намагаюся пояснити одну просту річ - не доходить.

а можна з цього місця детальніше? Мені здається в ПДР все чітко і ясно сказано. І там не потрібно ніде поміж рядків читати!

яка різниця, зебра не зебра?

якщо в тебе немає девяти життів в запасі, покрути головою, подивися по сторонах, почекай якщо треба, пропусти. як не крути проти авто в пішохода не та вагова категорія. от і нічого лізти. навіть якщо сто тисяч пятсот разів правий. 

це я кажу як пішохід з тридцятилітнім стажем)

Опубліковано
8 хвилин тому, lanima сказано:

яка різниця, зебра не зебра?

І це говорить людина, яка водить машину. Яка у вас машину ?  буду обходити далеко.  Крім того, це автор топіка.

9 хвилин тому, lanima сказано:

це я кажу як пішохід з тридцятилітнім стажем)

ага, а тепер сіли за кермо і :

Цитувати

Чому пішоходи переходять дорогу так, наче вони безсмертні?

все. апофеоз.

Те,  що й варто було довести.

Поки пішохід - всі водії "дараси", а тепер сама водій і

переходять наче безсмертні?

Удачі вам. Бажаю нікого насмерть не збити!

Ви всі Д'артан'яни за кермом.

у цій темі я не відпишуся більше.

Опубліковано
4 часа назад, PPArhangel сказал:

таких людей не існує. кожен з нас порушує ті чи інші правила.

Це ти про зайві кошти? :))

Опубліковано

@Zheny@ , коли @lanima створювала тему, про зебру мова взагалі не йшла. Її обурювало те, що люди снують туди-сюди через дорогу не в установлених місцях. А ти тут в кінці якось негарно підвів заголовок теми до своїх висновків. Це називається підміна понять.

Опубліковано
3 хвилин тому, Zheny@ сказано:

І це говорить людина, яка водить машину. Яка у вас машину ?  буду обходити далеко.  Крім того, це автор топіка.

ага, а тепер сіли за кермо і :

все. апофеоз.

Те,  що й варто було довести.

Поки пішохід - всі водії "дараси", а тепер сама водій і

переходять наче безсмертні?

Удачі вам. Бажаю нікого насмерть не збити!

Ви всі Д'артан'яни за кермом.

у цій темі я не відпишуся більше.

може й добре. бо зрозуміли все з точністю до навпаки. 

я НЕ РОЗУМІЮ, чому люди ходять через дорогу, як беззсмертні.якщо в любий момент можуть втратити найдорожче, що мають- власне життя.і пофіг з чиєї вини своєї чи водія. життя то в любому випадку їхнє. не розумію ні як водій, ні як пішохід. 

Опубліковано
3 минуты назад, lanima сказал:

я НЕ РОЗУМІЮ, чому люди ходять через дорогу, як беззсмертні.якщо 

А чому люди сідають "готовими" за кермо?

А чому пролітають на "червоне"?

А чому, чому, чому?..

Опубліковано
2 минуты назад, lanima сказал:

для тих, хто боїться, що наїду))))

image.jpg

Це літак?. То нас, як пішоходів, навряд зіб'єте, хіба що низько летітимете.

Опубліковано
12 хвилин тому, vaz75 сказано:

А чому люди сідають "готовими" за кермо?

А чому пролітають на "червоне"?

А чому, чому, чому?..

бачите в чому різниця. при цьому вони в першу чергу ризикують ЧУЖИМ життям. 

а пішоходи СВОЇМ.

Опубліковано
23 хвилин тому, lanima сказано:

може й добре. бо зрозуміли все з точністю до навпаки. 

я НЕ РОЗУМІЮ, чому люди ходять через дорогу, як беззсмертні.якщо в любий момент можуть втратити найдорожче, що мають- власне життя.і пофіг з чиєї вини своєї чи водія. життя то в любому випадку їхнє. не розумію ні як водій, ні як пішохід. 

в Україні в дтп гине стільки ж як в ато. І в більшості випадків з вини водіїв.

Опубліковано

Тут діло такого роду, що коли ти сідаєш взагалі в авто - ти вже ризикуєш життям, за кермом - своїм і чужим, коли сидиш збоку - своїм, коли ти пішохід - також ризикуєш життям, в більшості випадках своїм, хоча можеш і чужим, якщо вискочиш раптово на дорогу не в дозволеному місці і спровокуєш ДТП з летальним наслідком...

Опубліковано
21 минуту назад, case_l сказал:

І в більшості випадків з вини водіїв.

Звичайно в більшості)). Тому що ДТП - це не тільки тоді, коли авто збиває пішохода (а мова зараз саме за це), а й тоді, коли пішоходи не приймають участь, тобто авто в авто, авто в стовб, авто з траси і т.п. А таких ДТП більшість (без участі пішоходів) і тому вина водіїв в більшості випадків цілком закономірна. Тільки одне не розумію, до чого в цій темі про пішоходів статистика по ДТП? Я ще зрозумію, коли ти приведеш статистику суто по ДТП "авто-пішохід". І то, не скільки загиблих (бо ясне діло, що в цьому протистоянні пішохід не виграє ніколи), а саме скільки раз водій був винен, а скільки пішохід, включаючи ДТП без загиблих.

Опубліковано
6 хвилин тому, Юріч сказано:

Тільки одне не розумію, до чого в цій темі про пішоходів статистика по ДТП?

Бо це перегукується з назвою теми - типу чому водії їздять так, наче вони безсмертні. Насправді безглузде запитання як і щодо водіїв так і щодо пішоходів.

Опубліковано
30 минут назад, case_l сказал:

Бо це перегукується з назвою теми - типу чому водії їздять так, наче вони безсмертні.

Ну це вже зовсім інша тема і інші масштаби.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...