Electronshik Опубліковано 12 Грудня, 2019 в 07:08 #251 Опубліковано 12 Грудня, 2019 в 07:08 8 часов назад, Юріч сказал: Якщо якесь чудо в темну пору, в темній одежі, без світловідбиваючих елементів, А який закон забороняє носити такий одяг в темну пору року? Чи ми вже живемо у Бєларусії? (Запитання з точки зору законодавства).
nickel Опубліковано 12 Грудня, 2019 в 07:31 #252 Опубліковано 12 Грудня, 2019 в 07:31 22 минуты назад, Electronshik сказал: А який закон забороняє носити такий одяг в темну пору року? Чи ми вже живемо у Бєларусії? (Запитання з точки зору законодавства). Закон самозбереження
Юріч Опубліковано 12 Грудня, 2019 в 08:17 #253 Опубліковано 12 Грудня, 2019 в 08:17 1 час назад, Electronshik сказал: А який закон забороняє носити такий одяг в темну пору року? Чи ми вже живемо у Бєларусії? (Запитання з точки зору законодавства). Хай ходить без, ніхто не забороняє, тільки по тротуару! а не мені під колеса. Тут головне вже не законодавство, а машинодавство і здоровий глузд. Є дорога (проїздна частина) для водіїв і є тротуар для пішоходів. Є пішохідний перехід (частина проїзної частини, не тротуару!), і переходити по ньому треба по правилам дорожнього руху! Всі інші переходи, пепебігання - зась! Я ж не ганяю по тротуарам. То чому олені (так, саме олені називаються такі пішоходи) мають без покарання ходити по проїжджій частині?
Ha3aP Опубліковано 12 Грудня, 2019 в 08:23 #254 Опубліковано 12 Грудня, 2019 в 08:23 2 годин тому, Basil сказано: А водіїв, які женуться по місту, як скаженні, розмовляють по телефону чи кляпають у вайбері скільки? Хватає тому і не спорю, кажу лише що пішохід такий же учасник руху як і водій тому і відповідальність має бути така ж.
Юріч Опубліковано 12 Грудня, 2019 в 08:28 #255 Опубліковано 12 Грудня, 2019 в 08:28 6 часов назад, Zevs_Isver сказал: якщо не перевищувати швидкість, не розмовляти по телефону, не шукати на "радеві" останню пісню Любе, на їздити на лисій літний резині та ще й тверезим - шанс що життя піде шкереберть радикально зменшується о, і зовсім забув, найголовніше - не бикувати Видно, що ти не водій. Ти поняття певно не маєш, коли їздиш по місту постійно на стрьомі, нога на педалі гальма, і очі на 360°. А олені не сплять. От все що ти перечислив, я не роблю в місті. При такому режимі вже б давно перебив з десяток інших авто.
alexvvv Опубліковано 12 Грудня, 2019 в 08:30 #256 Опубліковано 12 Грудня, 2019 в 08:30 1 хвилина тому, Юріч сказано: Видно, що ти не водій. Ти поняття певно не маєш, коли їздиш по місту постійно на стрьомі, нога на педалі гальма, і очі на 360°. А олені не сплять. От все що ти перечислив, я не роблю в місті. При такому режимі вже б давно перебив з десяток інших авто. А велосипедисти помітні?
ChB Опубліковано 12 Грудня, 2019 в 08:56 #257 Опубліковано 12 Грудня, 2019 в 08:56 23 хвилин тому, alexvvv сказано: А велосипедисти помітні? Помітні, якщо є мінімум стандартний катафот спереду і ззаду. Бувало, що чуть серце не ставало, коли перед машиною випливає такий "привид" з темноти без будь-якого світловідбивача.
volks Опубліковано 12 Грудня, 2019 в 09:05 #258 Опубліковано 12 Грудня, 2019 в 09:05 33 минуты назад, Юріч сказал: Видно, що ти не водій. Ти поняття певно не маєш, коли їздиш по місту постійно на стрьомі, нога на педалі гальма, і очі на 360°. А олені не сплять. От все що ти перечислив, я не роблю в місті. При такому режимі вже б давно перебив з десяток інших авто. Так і треба. В такому випадку є можливість зреагувати. Бо ж це може бути не лише олень, а дитина, психічно нездорова або п'яна людина, собака чи кіт. Дані категорії не можуть адекватно оцінити наслідки своїх дій. А те, що пішохід повинен компенсувати пошкодження авто в разі своєї вини, то це однозначно. Але лише в тому випадку, якщо водій ніц не порушив.
Electronshik Опубліковано 12 Грудня, 2019 в 10:44 #259 Опубліковано 12 Грудня, 2019 в 10:44 @Юріч @nickel , я питав з точки зору ЗАКОНОДАВСТВА. У Білорусі цей закон є і діє з 2010 року, і інспектори ДАЇ у Білорусі можуть оштрафувати пішохода, який у темну пору року вдягнений у одяг без світловідбивних полос. І статистика доводить правильність такого рішення, бо знизилась кількість ДТП з участю пішоходів. З точки зору здоровго глузду, самозбереження це все, що ви написали цілком зрозуміло. Але як це пояснити людям, які вважають себе безсмертними?
Zevs_Isver Опубліковано 12 Грудня, 2019 в 11:34 #260 Опубліковано 12 Грудня, 2019 в 11:34 6 годин тому, Ha3aP сказано: Не зовсім так... У мого товариша була ситуація, зима, слизько, швидкість 30-40 км, різко на дорогу вибігає пацан років 18-20 і бум. <skip> Скільки потрібно було їхати водієві щоб отакий довбень не пригнув на капот? це з слів товариша... а реєстратор що показав? p.s. а історія гарна, за душу бере p.p.s. товариш подавав "зустрічний позов" за спробу підстави?
Zevs_Isver Опубліковано 12 Грудня, 2019 в 11:41 #261 Опубліковано 12 Грудня, 2019 в 11:41 3 годин тому, Юріч сказано: нога на педалі гальма, і очі на 360° дик, Покришкін в війну так робив... тому і вижив а більш менш безпечним можна бути лише на хайвеї з бетонними відбійниками і 3м метровою суцільною (насправді є гепи щоб рятувальники могли швиденько добратися до місця) стіною в містах і сіткою там де 2х ногих звірів нема
Ha3aP Опубліковано 12 Грудня, 2019 в 12:26 #262 Опубліковано 12 Грудня, 2019 в 12:26 50 хвилин тому, Zevs_Isver сказано: це з слів товариша... а реєстратор що показав? p.s. а історія гарна, за душу бере p.p.s. товариш подавав "зустрічний позов" за спробу підстави? Всі заміри показали що швидкість не перевищена. Позов не подавав, якщо поліцейські заржали з цього то шо, суд зробить? Суд вміє лише вбивць відпускати, як во на днях.
Zevs_Isver Опубліковано 12 Грудня, 2019 в 12:31 #263 Опубліковано 12 Грудня, 2019 в 12:31 реєстратор гарна штука для очистки совісті 5 хвилин тому, Ha3aP сказано: Суд вміє лише вбивць відпускати, як во на днях. но-но та так раніше суди робили, за часів Бариги
Waver Опубліковано 12 Грудня, 2019 в 12:32 #264 Опубліковано 12 Грудня, 2019 в 12:32 16 hours ago, Юріч said: З якого це пепеляку відповідальність водія має бути більшою? Відповідальність має бути одинаковою. Хто винний - той і відповідає. Якщо якесь чудо в темну пору, в темній одежі, без світловідбиваючих елементів, вилізе на дорогу, а водій змушений маневрувати, гальмувати, тим самим наражаючи себе і своїх близьких на небезпеку (я не говорю про матеріальну шкоду, то метал, полагодиться), то яка нафіг відповідальність водія? Правильний закон, хай пішоходи бояться і штрафів, і відповідальності (якщо їх не зупиняє небезпека бути роздавленим на смерть), тим паче, що ти привів гарний приклад про родичів, штрафи кожному і їх пристібання в підсумку. Тільки гривня може наших людей навчити дотримуватись ПРАВИЛ БЕЗПЕКИ (при умові, що той закон дійсно буде працювати і пішоходів дійсно будуть штрафувати). А на рахунок мажорів, прокурорів і іншого....то вони що з законом цим, що без нього, виходять сухими з води. Це те саме, що повишають штрафи за п'янку...мажорам на це пофіг, як їздили, так і їздять. От коли з-за придурків пішоходів у водія життя йде шкереберть після дтп по вині перших - оце більш поголовна проблема. Знаєш, мені впринципі має бути всеодно, та навіть буде краще, бо в Україні я всеодно рідко буваю, а якщо і буваю то абсолютно всюди і завжди пересуваюсь на автомобілі. Але якщо подивитися трошки ширше зі сторони і у межах всієї країни то, в добавок до таких законів - залишилось ще селянам розпродати свою землю за пару срібників... якщо ти розумієш про що я.
Ha3aP Опубліковано 12 Грудня, 2019 в 13:37 #265 Опубліковано 12 Грудня, 2019 в 13:37 Хллпаки, ну шо ви оно напридумуєте? Правила для всіх існують, дотримуйтесь їх і все буде чотко.
Юріч Опубліковано 12 Грудня, 2019 в 15:14 #266 Опубліковано 12 Грудня, 2019 в 15:14 2 часа назад, Waver сказал: Знаєш, мені впринципі має бути всеодно, та навіть буде краще, бо в Україні я всеодно рідко буваю, а якщо і буваю то абсолютно всюди і завжди пересуваюсь на автомобілі. Але якщо подивитися трошки ширше зі сторони і у межах всієї країни то, в добавок до таких законів - залишилось ще селянам розпродати свою землю за пару срібників... якщо ти розумієш про що я. Ні, не розумію. Причому тут одне до іншого. І так, тобі все одно, ти тут щодня не їздиш, щоб тобі олені через день траплялися.
lanima Опубліковано 14 Грудня, 2019 в 15:40 Автор #267 Опубліковано 14 Грудня, 2019 в 15:40 On 12.12.2019 at 03:55, Zevs_Isver сказано: якщо не перевищувати швидкість, не розмовляти по телефону, не шукати на "радеві" останню пісню Любе, на їздити на лисій літний резині та ще й тверезим - шанс що життя піде шкереберть радикально зменшується о, і зовсім забув, найголовніше - не бикувати Ситуація з мого досвіду.. гарна погода, суха дорога, їзджу повільно, бо мало стажу водійського. Музику в машині не включаю.. алкоголь взагалі не вживаю))) Швидкість кілометрів 25-30 бо відразу за кільцем на дубнівській. Якийсь дядько рішає, раз помалу їду, можна перебігти. І пре прямо під колеса. Одна секунда запізнення з реакцією, і за ту скотину сиділа би пару років.. позаду мене їхала машина, чуть не далася в мою , водій в останню секунду вивернув.. і що мене найбільше порадувало , зупинився і від душі обматюкав того пішохода... Останнім часом стараюся взагалі за кермо не сідати, бо таке враження, що луцьк місто камікадзе чи маклаудів. І всім їм конче треба під мою машину вскочити.
Zevs_Isver Опубліковано 14 Грудня, 2019 в 15:46 #268 Опубліковано 14 Грудня, 2019 в 15:46 29 хвилин тому, lanima сказано: Останнім часом стараюся взагалі за кермо не сідати, бо таке враження, що луцьк місто камікадзе чи маклаудів. І всім їм конче треба під мою машину вскочити. згіден, на дорозі оленів все більше більше... хто їм тільки водійські посвідчення видає.....
lanima Опубліковано 14 Грудня, 2019 в 16:18 Автор #269 Опубліковано 14 Грудня, 2019 в 16:18 31 хвилин тому, Zevs_Isver сказано: згіден, на дорозі оленів все більше більше... хто їм тільки водійські посвідчення видає..... Особиста неприязнь до жінок водіїв? Навіть вона не дає вам права обзивати мене оленем.
Zevs_Isver Опубліковано 14 Грудня, 2019 в 16:22 #270 Опубліковано 14 Грудня, 2019 в 16:22 Щойно, lanima сказано: Особиста неприязнь до жінок водіїв? Навіть вона не дає вам права обзивати мене оленем. - де я писав про стать? - де я писав по тебе? p.s. коли переходять на ВИ.... значить хочуть набити морду (с)ФІДО
Revolver Опубліковано 14 Грудня, 2019 в 16:56 #271 Опубліковано 14 Грудня, 2019 в 16:56 нещодавно, пішохід мене конкретно здивував, їду я з перемоги з мосту і повертаю біля там-таму вниз до карпенка карого, по пішохідному пішохід вже практично завершив перехід, я проїжджаю, майже порівнявшись з ним і тут він вирішує стрибнути на іншу сторону дороги, робить метровий стрибок по діагоналі і як олень вправно перебирається на іншу сторону дороги. Швидкість була мала, це нас обох врятувало, на жаль, без реєстратора. От що має бути в голові.
Юріч Опубліковано 14 Грудня, 2019 в 17:42 #272 Опубліковано 14 Грудня, 2019 в 17:42 47 минут назад, Revolver сказал: нещодавно, пішохід мене конкретно здивував, їду я з перемоги з мосту і повертаю біля там-таму вниз до карпенка карого, по пішохідному пішохід вже практично завершив перехід, я проїжджаю, майже порівнявшись з ним і тут він вирішує стрибнути на іншу сторону дороги, робить метровий стрибок по діагоналі і як олень вправно перебирається на іншу сторону дороги. Швидкість була мала, це нас обох врятувало, на жаль, без реєстратора. От що має бути в голові. Він раптово згадав, що забув дома праску вимкнути
Nokian Опубліковано 14 Грудня, 2019 в 18:06 #273 Опубліковано 14 Грудня, 2019 в 18:06 Щоб пішоходи не кидалися під машину, вона має бути велика і страшна. Конкретно звучати та світитись.
Electronshik Опубліковано 14 Грудня, 2019 в 19:20 #274 Опубліковано 14 Грудня, 2019 в 19:20 1 час назад, Nokian сказал: Щоб пішоходи не кидалися під машину, вона має бути велика і страшна. Конкретно звучати та світитись. Має ще ричати та кусатись.
Amor Опубліковано 14 Грудня, 2019 в 19:39 #275 Опубліковано 14 Грудня, 2019 в 19:39 В загальному скажу в нас проблема і в водіях і в пішоходах. І в тих і в тих немає поваги один до одного. От і все.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.