Перейти до змісту

Гройсман анонсував підвищення "мінімалки" до 3200 гривень

Ha3aP

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
9 хвилин тому, natalka) сказано:

ак от з першого січня Ваш помічник буде отримувати 3200, а Ви супер-пупер працівник і далі 3300?

будуть і такі випадки.  Я писав, що в більшості уже є висока ЗП. І будуть думати, як не доплачувати

Багато "але".

У вашому прикладі, якщо супер-спєц має ЗП (3300) із: мінімалка (1450) + вислуга + за те,що спєц (категорія), то це мало б бути 3200+вислуга + категорія. (зазвичай білі ЗП у майже держ. підприємствах, або чесних ПП)

Але не факт, що так буде.

Але якщо 3300 це мінімалка + преміальні, то може бути й таке, що 3200+100 грн преміальні. (ба так хоче роботодавець, і не підійме він зп на різницю 3200+1450)

• Відповідей 229
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
1 час назад, natalka) сказал:

Я проти підняття мін.ЗП ЗАРАЗ.

Те що зараз дійсно потрібно - це підняти розмір пенсії (але не для всіх). Бо пенсія в розмірі 1300 грн. і анонсоване підвищення на 130 грн. (10 %) при теперішніх цінах - оце дійсно страшно!

42 минуты назад, natalka) сказал:

а я економіст,

1300 пенсії мало, а 1450 зарплати саме то? Цікава логіка економіста.

Опубліковано
9 минут назад, sss381 сказал:

1300 пенсії мало, а 1450 зарплати саме то? Цікава логіка економіста.

саме так. В пенсіонерів 1300 - потолок. Вони в більшості випадків хворіють або потребують медикаментозної профілактики і т.д. Знаєте скільки ліки коштують?  І їх ніхто не хоче брати на роботу, та більшість з них в 65 наприклад вже і не може працювати особливо на фізичних роботах.  Тобто вони вже не можуть заробити.

А більшість людей яка сидить на мін зп може заробити більше, просто не хочее щось змінювати в своєму житті. Але можливості в багатьох випадках є. (ще раз наголошую це не стосується хворих і старших передпенсійного віку).

Ще наведу один приклад з життя. Прибиральниця в офісі (без напряга-бо офіс не великий)) прибирає 1 годину в день і то ще питання чи вона якісно це робить. Отримує за місяць 1600 грн. І їй добре, бо година роботи вдень - це дуууже мало. А от уявіть, тепер їй доведеться платити 3200 за цю роботу. Підприємство самостійно повинно вирішувати яку їй платити зп за таку роботу.  А тут за неї податків доведеться платити як за кваліфікованого спеціаліста який працює повний робочий день....

От я думаю, може то собі перекваліфікуватися?  :lol:

Опубліковано
41 минуту назад, Zheny@ сказал:

У вашому прикладі, якщо супер-спєц має ЗП (3300) із: мінімалка (1450) + вислуга + за те,що спєц (категорія), то це мало б бути 3200+вислуга + категорія. (зазвичай білі ЗП у майже держ. підприємствах, або чесних ПП)

Але не факт, що так буде.

Але якщо 3300 це мінімалка + преміальні, то може бути й таке, що 3200+100 грн преміальні. (ба так хоче роботодавець, і не підійме він зп на різницю 3200+1450)

Ви по-ходу тільки на державних п-вах працювали. І всі свої висновки тільки з цього боку і робите. Бо в не державних п-вах розмір ЗП не встановлюється як мін+вислуга...

Оця "вислуга" - це все оттуда )

Опубліковано

Це нововведення сильно вигідно для представників непомітних (для "пересічного") держ.професій. Я думаю навіть з молоді багато хто пішов, скажімо в бібліотеку, чи архів, хоча туди й раніше, як мені здається, було не так легко попасти, а тепер буде взагалі.

Опубліковано

Аби при "підйомі" мін. зарплати не опустили гривню по відношенню до іноземної валюти. А то буде зарплата 3200 грн., але купити за них можна теж саме, що і при зарплаті 1400-1500 грн. тільки півроку назад.

Слова Шарія: "На підняття зарплати депутатам в двічі грошей не має (Гройсман сам говорив), а от підняти мінімалку у двічі гроші найшлись". Досить дивно.

Опубліковано
8 годин тому, natalka) сказано:

Бо в не державних п-вах розмір ЗП не встановлюється як мін+вислуга...

Оця "вислуга" - це все оттуда )

Як кажуть росіяни - "заблуждаетесь".  Є приватні структури де платять якраз за "вислугу" чи то "преданность". Чим довше працюєш - тим більша ЗП. Фірми називати не стану. не маю права.

Ви по-ходу тільки на державних п-вах працювали.

І знову помилка. Останні роки працював на підпр. де чесна ЗП.  В тому числі і державних. Хоча в житті бачив різні.  (попередня була дуже гнила, приватна фірма...)

В пенсіонерів 1300 - потолок. Вони в більшості випадків хворіють або потребують медикаментозної профілактики і т.д.

якесь, пробачте, ущєрбне мислення. У вашій уяві пенсіонер це виключно бабуся чи дідусь? Чи взагалі лежачий інвалід?

Є працюючі пенсіонери. Їхні захворювання дозволяють їм працювати. Є медики і військові, які можуть отримувати пенсію не чекаючи пенсійного віку! Є діти сироти / напівсироти , які отримують пенсію, одинокі матері і т.д!

І їх ніхто не хоче брати на роботу,

пенсіонера по віку так.  А інваліда, який не досяг пенсійного віку, ще й як.  5% квоту ніхто не відміняв.

Тобто вони вже не можуть заробити.

Сказати відверто, є пенсіонери ,яких виганяти не хочуть, бо замінити особо немає ким. Так, людина  не особо фізично працює, але керівник чи організатор із такої людини, може бути ідеальний! І да - вони зароблятимуть!

1 година тому, Кирило сказано:

Слова Шарія: "На підняття зарплати депутатам в двічі грошей не має (Гройсман сам говорив), а от підняти мінімалку у двічі гроші найшлись". Досить дивно.

Бо депутат, це не тільки ОДНА людина, ще купа його помічників, секретарів і т.д. На них (їхніх ЗП) підняття ЗП також відобразилося б.

Як казали спостерігачі із ЄС - в Україні сильно роздутий держапарат. І на нього надто багато витрат з бюджету,

Всі зрозуміли, що це малося на увазі!

Опубліковано
1 година тому, Кирило сказано:

Аби при "підйомі" мін. зарплати не опустили гривню по відношенню до іноземної валюти. А то буде зарплата 3200 грн., але купити за них можна теж саме, що і при зарплаті 1400-1500 грн. тільки півроку назад.

а шмарій у нас експерт в економіці України?

Опубліковано
4 часа назад, Zheny@ сказал:

Бо депутат, це не тільки ОДНА людина, ще купа його помічників, секретарів і т.д. На них (їхніх ЗП) підняття ЗП також відобразилося б.

Звичайно, але це в порівнянні не так багато скільки треба виділити населенню для підняття мін. ЗП.

4 часа назад, rl72 сказал:

а шмарій у нас експерт в економіці України?

А для чого ображати людину?

Не обов'язково бути експертом, щоб дати таку оцінку. Можна подумати, що на "борді" одні експерти.

Опубліковано
11 хвилин тому, Кирило сказано:

Звичайно, але це в порівнянні не так багато скільки треба виділити населенню для підняття мін. ЗП.

Значить, уряд щось не розповідає людям.

І знову ж таки, нічого окрім цифри - невідомо!  Все решта, що навколо цифри - домисли, сподівання,..

Опубліковано
14 часа назад, natalka) сказал:

А звідки гроші на підвищення ЗП?

Вони ж корупціонерів кожного дня пачками ловлять і гроші мабуть у бюджет, на підняття зарплат... :)

Опубліковано
1 минуту назад, ForZa сказал:

Вони ж корупціонерів кожного дня пачками ловлять і гроші мабуть у бюджет, на підняття зарплат... :)

Ловлять тих, хто знахабнів і не ділиться або "мітить" на їхнє місце критикує їх постійно чи щось подібне.

Опубліковано
6 часов назад, Кирило сказал:

На підняття зарплати депутатам в двічі грошей не має

От побачите, що під шумок підняття мінімалки у 3200, закладуть у бюджеті і депутатам так, як воно і раніше планувалось!!!

Опубліковано
1 минуту назад, ForZa сказал:

От побачите, що під шумок підняття мінімалки у 3200, закладуть у бюджеті і депутатам так, як воно і раніше планувалось!!!

Цілком можливо.

Опубліковано
16 годин тому, natalka) сказано:

а я економіст, але  хз куда вони те ЄСВ дівають :)

А звідки гроші на підвищення ЗП? 

Власне питання в грошах лише для  бюджетників. 

Бо де знайти гроші на інших компаніях, це буде проблема цих компаній.

І вони змушені будуть шукати виходи. (0.5 ставки, скорочення, оформлення ФОП)

Тепер бюджетники. Однозначно буде оптимізація апаратів, в ідеалі автоматизація.

Думаю половину державних чиновників можна скоротити без  втрати якості :)

На своїх місцях думаю 100% доведеться залишити лікарів, та вчителів, пожежники, рятувальники. (нема вже куди їх ущемляти)  В поліцаїв ніби давно не мінімалка. 

Тепер беремо профіт від збільшеного ЄСВ з комерційних структур майже в 2чі, + бонус від втрати по субсидіям,  і розумно розподіляємо на бюджетників. 

Схема ніби правдопобідна, і несе в собі щось світле.

Але боюся бізнес неоцінить :)  І замість детінізації будуть намагатися приховати працівників, усіма можливими способами. 

Опубліковано
3 хвилин тому, LSD сказано:

І замість детінізації будуть намагатися приховати працівників, усіма можливими способами. 

Це уже давно є...  Беруть продавця із документами підприємця. Платять за нього податки (мінімальні, щоб самим не світитися) і платять ЗП. (від виторгу)

все.

Опубліковано
3 хвилин тому, Zheny@ сказано:

Це уже давно є...  Беруть продавця із документами підприємця. Платять за нього податки (мінімальні, щоб самим не світитися) і платять ЗП. (від виторгу)

все.

І я точно впевнений що 90% усіх компаній з іноземним капіталом і заробітними платами від $500+ користуюся з превеликим задоволенням схемами ФОП :)

Багато знайомих як на аутсорсі так і локально на місці на  іноземців. Всі ФОПи.  

Опубліковано

Прикольний фінт вухами від влади. Але найбільш сумно від того що ж – заканає для йовбаків...

В реалі бюджетники отримуватимуть таку ж зп бо зріжуть премії. Ібо видатки на рік уже заплановані та грошей в бюджеті надто більше не стане. Ну це не стосується керівництва, яке себе в будь якому випадку не образить.

В приватників з частково-офіційною зп вже гірше. Скажімо, раніше з мінімалкою на людину тратили 6000, з яких 700 грн податків і 5300 на руки. Тепер буде 1700 податку і на руки 4300. Бо більше грошей в підприємства не стане від того що Гройсман щось там придумав. Цифри приблизні, але логіка думаю зрозуміла.

Зате для влади бонуси з субсидіями і купою штрафів, податків і т.п. виплат, які прив'язані до мінімалки. Юхууу...

P.S.: і це я ще не ліз в те як себе поведуть ціни. А здавалося б, який солодкий для вух пересічного виборця БПП вислів – "підвищення мінімальної зп"...

Опубліковано

я навів приклади основної маси працюючого населення

мені от людей котрі голосували за БПП чи Романюка чи таких же в інших регіонах – не жалко впринципі, бо вони на те заслуговують.

Але тема не про це, як і ваш коментар.

Опубліковано
1 година тому, Соромітник сказано:

Прикольний фінт вухами від влади. Але найбільш сумно від того що ж – заканає для йовбаків...

В реалі дерслужбовці отримуватимуть таку ж зп бо зріжуть премії. Ібо видатки на рік уже заплановані та грошей в бюджеті надто більше не стане. Ну це не стосується керівництва, яке себе в будь якому випадку не образить.

В приватників з частково-офіційною зп вже гірше. Скажімо, раніше з мінімалкою на людину тратили 6000, з яких 700 грн податків і 5300 на руки. Тепер буде 1700 податку і на руки 4300. Бо більше грошей в підприємства не стане від того що Гройсман щось там придумав. Цифри приблизні, але логіка думаю зрозуміла.

Зате для влади бонуси з субсидіями і купою штрафів, податків і т.п. виплат, які прив'язані до мінімалки. Юхууу...

P.S.: і це я ще не ліз в те як себе поведуть ціни. А здавалося б, який солодкий для вух пересічного виборця БПП вислів – "підвищення мінімальної зп"...

в місцевих бюджетах грошей точно стане більше, бо зростання зарплати призведе до збільшення надходжень у місцеві бюджети податку з доходів. ці надходження в свою чергу направляються на виплати зарплат бюджетникам, які фінансуються з місцевих бюджетів. 

знову ж зростання надходжень ЄСВ зменшить дефіцит Пенсійного фонду (який зараз на 150 млрд грн. фінансується за рахунок державного бюджету).

економія в розмірі дотації ПФ буде використана для фінансування виплат зарплат бюджетників, які утримуються за рахунок коштів держбюджету.

а про приватників, які "платать" зараз мінімалку, а решту "кешем", це називається вкрасти в самого себе.

п.с. що стосується премій держслужбовців, які вріжуть. то у видатках планується не більше 10% від оклад+надбавка на премії. якщо премії більше, то лише за рахунок економії. наприклад, на вакантній посаді. по штату людина є, а фактично немає. то зарплата, яка на неї запланована, пускається на премію для всіх

Опубліковано
1 час назад, Соромітник сказал:

Виробники і постачальники  вже проводять переоцінку  +10-30% до існуючих цін закупки.

Опубліковано
29 минут назад, zaHARE сказал:

Виробники і постачальники  вже проводять переоцінку  +10-30% до існуючих цін закупки.

Вони це проводили ще до заяв Гройсмана.

Опубліковано

За два дні політтріскотні по всіх каналах ніде не прозвучаоа одна із справжніх причин підвищення  зарплат.

ЇЇ підвищують  ще й тому, що за копійки ніхто вже не хоче працювати.

Скоро відкриють кордон і холопи просто розбіжаться.

Свого часу Янукович розробляв план завозу на Донбас китайців.

При сьогоднішньому курсу китайці до нас вже не поїдуть працювати.

Опубліковано

«Неприятный сюрприз»: иностранный советник Порошенко прокомментировал повышение «минималки» вдвое

Цитата

Поднятие минимальной зарплаты вдвое — до 3200 грн, предложенное правительством на заседании в среду, 26 октября, оказалось неприятным сюрпризом, о котором не знали советники и международные партнеры Украины.

Об этом на брифинге заявил сопредседатель Стратегической группы советников Лешек Бальцерович.

«Неприятный сюрприз был вчера. Я хочу сказать, что ни я, и никто из международных организаций не знал об этом, что будет увеличение на 100% минимальной зарплаты. Что еще важно, мы не имели возможности ознакомиться с калькуляцией, на которую опирается это решение», — сказал он. Стратегический советник отметил, что это стало вторым неприятным сюрпризом от властей в этом году. Первым было продление моратория на продажу сельхозземель.

«Я не против того, чтобы было меньше бедных людей. Но бедность устраняется путем экономического роста, а ускорение роста нуждается в ускорении реформ», — отметил Бальцерович. Он пояснил, что данное решение требует представления множества расчетов. Во-первых, как это повлияет на расходную часть бюджета? Во-вторых, что будет с пенсионной системой и теневой экономикой?

«Это важно, чтобы решения принимались не внезапно, а опирались на калькуляцию, и чтобы эту калькуляцию можно было назвать профессиональной», — сказал Бальцерович. Также советник отметил, что не указано количество законов, которое необходимо будет изменить в связи с ростом минимальной зарплаты. Он также сообщил, что был крайне удивлен предложением главы Государственной фискальной службы о повышении минимальной зарплаты больше чем на 100% без всякого оправдания. «Кажется, что это соревнование в популизме внутри самого правительства», — сказал Бальцерович. Он подчеркнул, что сокращение бедности в будущем не может быть гарантировано без сбалансированного бюджета, снижения инфляции и улучшения бизнес-среды.

Опубліковано

Наступного року буде каскадне підвищення цін, - Лановий

im578x383-%D0%91%D0%B5%D0%B7%D1%8B%D0%BC

фото: скрін відео
28 ЖОВТНЯ, 2016, 22:59
Уряд пообіцяв підвищити зарплати, але водночас підвищить ціни на електроенергію і газ

Про це розповів екс-міністр економіки Володимир Лановий у програмі "Політклуб Віталія Портникова" в ефірі Еспресо.TV.

За його словами, зарплату мінімальну підвищать, пенсію - ні.

"У наступному році буде каскадне підвищення цін, плюс Гройсман зараз запустить зростання цін на електроенергію і газ. В результаті і пенсіонери, які отримують 1300, будуть жити в нових цінах. Ви уявляєте, що відбувається? Це не тільки люди похилого, це всі інваліді, чорнобильці і одинокі матері", - сказав він. 

http://espreso.tv/news/2016/10/28/u_nastupnomu_roci_bude_pidvyschennya_cin_na_elektroenergiyu_i_gaz_lanovyy

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...