Перейти до змісту

Старий ринок (об'єднано)

Vadimm

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
4 хвилин тому, volks сказано:

Ну тоді хз. Бо там вже не одне десятиліття гадюшник, а не ринок.

Я приїхав до Луцька в 1996... Там була асфальтована площа( маю на увазі ліву сторону, там де опт, секонд.. От скажіть, все ж там починалось не раптом, не в один день там виникли  ті контейнери, і той срач, який зараз всі ставлять на вид тим базарникам. Що заважало владі контролювати з самого початку санітарію і порядок?))) Значить, поки було вигідно "стригти" капусту з тих, хто торгував- ніякого бардаку ніхто не бачив?))) І не було "возмущоних" лучан, "праведного" гніву влади))) А тут бац- гадюшник, срач, баригі, спекулянти і перекупи?)))) 

• Відповідей 1,7 тис
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
32 хвилин тому, bublik007 сказано:

Що заважало владі контролювати з самого початку санітарію і порядок?)))

Це витрати! Зайві.

33 хвилин тому, bublik007 сказано:

Значить, поки було вигідно "стригти" капусту з тих, хто торгував- ніякого бардаку ніхто не бачив?)))

Ну гроші ж списувалися на ті  ж самі "витрати" по утриманню тієї території!

33 хвилин тому, bublik007 сказано:

А тут бац- гадюшник, срач, баригі, спекулянти і перекупи?)))) 

все загострилося після смерті останнього очільника міста.  Кожен став на себе ковдру тягнути .

Був би Романюк живий, то нічого б не сталося. Або просто поділилися б по-тихому.

Опубліковано
4 годин тому, bublik007 сказано:

Ну то Ви, теє, троха загнули))) Для прикладу( гіпотетично),  Ви торгуєте телефонами на базарі, і ціна 6.500. Прихожу і пропоную-даю 6 000))))

Маю великий сумнів, що скинете хоча б 300))))

Для чого гіпотетично?

Тиждень тому спортивний костюм ,котрий коштував 2600,віддали за 2000.

Кросівки 900,за 700.

Телефона на 500 грн дешевше я не продам,бо там заробітку 250.

Хоча Самсунг дорогий(7 к+) можна

А чохли сьогодні 190 грн віддавав за 140..

Факт.

Опубліковано
53 минуты назад, bublik007 сказал:

І не було "возмущоних" лучан

Яще більше 10 років тому говорив, що його треба звідти прибирати.

Опубліковано

... З 2008 року подають проекти реконструкції Центрального Ринку з Споживспілки до міськради --> їх навіть не розглядають. Я тих проектів в свій час надрукував з десяток у великому форматі. А ще друкували мої змінні колеги. Споживспілка на орендованій території без погодження з міськрадою і перднути толком не може.

...Колись у 1993 році ходив з прабабою на базар по сепараторну сметану - сметана сметаною, але запам'яталось що тоді весь базар був обгороджений цегляним товстим парканом з якимись великими круглими "вікнами", і тоді торгівля за межами ледь жевріла. Машин було пшик, туристів пшик, а стоянка під парком була як футбольне поле, і цирк шапіто на ній приїзджий.

Потім комусь почали башляти і ринок розростався, спочатку замість стоянки, а потім і вздовж Глушець і Замкової. Спочатку башляли щоб дали в оренду ще огризок землі, потім щоб той огризок не чіпали, а потім з'явилися бізнесмени, які не паляться,  яким треба все і зразу. І які хочуть з квадратного метра орендної площі мати більше, ніж той хто той квадратний метр орендує.

До речі, на Старому, як і на Варшавці, в павільйоні буває торгівельних місць повно, а вся торгівля на вулиці, за межами. За межами - це міська земля, або орендаря який до споживспілки не має відношення - але ні орендар, ні місто чомусь не наводять там порядок. Але ж крайній - невістка Споживспілка. Весь срач ізза неї. Да.

Ну і про методи демонтажу - не раз розжовувалось, в тому числі публічно адвокатами із числа бувших суддів,  що по кожному мафу має бути рішення суду. Якщо заглибитись в "дєбрі", треба починати з того що муніципальна варта в нас не зовсім легальна, та й користуються вони своїми нормами (Положення про муніципальну варту), які суперечать одна одній - в одній вказано що вони керуються нормами Конституції, закону, рішенням Кабміну, облради, міськради (по порядку згідно ієрархії), а в другій вказана суперечність тому ж закону (конкретно - "Про містобудівну діяльність", хоча і не тільки). Хочуть демонтувати - ну ок, давайте по закону, з судовими виконавцями, а не з полумусорами. Але ж строки піджимають, і бізнесмени що не паляться підганяють.

Опубліковано
5 часов назад, Nokian сказал:

Знаєш  Сашко, а може ж прийти час і тобі скажуть, що ти недолюдина.Мені теж.

Тобто нинішні  господарі життя всіх, хто не їхнього рівня вже давно вважають недолюдьми.

І зараз дуже гарно стравлюють нас між собою.

Саша, після базару прийде черга і до тебе, і тоді базарники згадають, як ти радів знесенню їх ,,гадюшника,,

Знаєш Вітько, як скажуть, то і будуть послані на хуй. А на рахунок "прийде черга", так я не займаю чужу землю в історичній частині міста, я не орендую. Я працюю і живу на своїй землі, за межами міста, і не вякаю.

Опубліковано

Для чого це піжонство.

Якщо ти думаєш,що твоя хата з краю,і тебе це не обходить,то прикинь.

Тисяча базарників втратить дохід.

А це ж твої клієнти,які не зможуть ремонтувати авто в тебе,не надрукують візитку в Нікеля,не куплять батарейку в Маніяка,комп'ютер в Жені і ще багато багато в кого.

Замість них дохід отримуватиме одна сім'я,котра мешкає та купує все у Швейцарії.

І так в масштабах усієї України,тому так і живемо.

Невже так важко прорахувати ці очевидні речі.

І подивитись в просторі та часі трохи далі свого носа.

Опубліковано
1 година тому, Nokian сказано:

Знову все зводиться до того, що на податках, які сплачує ця тисяча людей - тримається весь Луцьк? Не смішіть, вони ЄСВ сплачують, та й то - далеко не всі.

З усіх моїх знайомих "базарників" - 90% їздять на закупи до Польщі, велику побутову техніку, будматеріали і т.п. - все купували самостійно там. Тобто ,вони й так - мало грошей в Луцьку витрачають, а якщо взагалі перестануть - не велека проблема.

Ну і крім того, ну зачинять базар, не будуть же вони сидіти без діла? Правильно - підуть на роботу, або відкриють точку в іншому місці.

Опубліковано
Только что, Bliksss сказал:

Знову все зводиться до того, що на податках, які сплачує ця тисяча людей - тримається весь Луцьк?

ти по діагоналі читаєш чи що ? ну то перечитай той пост ще раз. при чому тут податки ?

Опубліковано
7 хвилин тому, MANJAK11 сказано:

ти по діагоналі читаєш чи що ? ну то перечитай той пост ще раз. при чому тут податки ?

та нормально я читаю, про податки я сказав, тому що "підпиємці" старого ринку основним аргументом наводять те, що бюджет міста дуже багато втратить, якщо вони перестануть платити ЄСВ.

Якщо ти мав на увазі ось це 

Цитувати

А це ж твої клієнти,які не зможуть ремонтувати авто в тебе,не надрукують візитку в Нікеля,не куплять батарейку в Маніяка,комп'ютер в Жені і ще багато багато в кого.

то я вже вище писав на цю тему.

Опубліковано
1 час назад, Bliksss сказал:

З усіх моїх знайомих "базарників" - 90% їздять на закупи до Польщі, велику побутову техніку, будматеріали і т.п. - все купували самостійно там

а з моїх знайомих жоден не їздить, хіба по товар ну і там продукти в нагрузку, і що ? і я не їзджу. Авто теж в Польщі ремонтують ? ню ню

1 час назад, Bliksss сказал:

а якщо взагалі перестануть - не велека проблема.

єстєствєнно, якщо тебе це особисто не касаєтся, яка це може бути проблема ? Да хай хоть повиздихають, правда ? ))

Опубліковано
4 годин тому, Nokian сказано:

це з області фантастики.

Коли відкривався Ювант, ті ж базарники покупляли там площі для торгівлі. Більше того - давали наперед під час будівництва, бо вони "мали бути там співвласниками" . І ціни були не малі. Від слова зовсім!

Навіть якощо ст Базар і ліквідують, і поставлять там якийсь ТЦ, то ті ж базарники першими прибіжать туди по оренду.

Скажи що ні?

Опубліковано
Щойно, Nokian сказано:

Тільки що розмовляв з електриком ,який бачив проект

оу! Як несподівано!

4 хвилин тому, Nokian сказано:

що там має бути.

Трьох поверховий трц.

Я в шоці. Це вже навіть не смішно!

Електрик, який бачив проект 3-поверхового ТРЦ.

Конкурс ще не закінчився (всеукраїнський) а якийсь електрик уже бачив проект!

пиши ще!

Опубліковано
Цитувати

ІІ тур – з 21.04.2020 по 22.06.2020

Після 22 червня  буде обрано найкращий (на думку міськради ) проект.

І лише після цього, якщо будуть гроші у міськради, або знайдеться спонсор/меценат, через хз скільки часу, зможуть приступити до реконструкції.

А тут якийсь електрик вже знає, ЩО там має бути! 

Кому цікаво, все є на Сайті міськради. Ось їхній Гугл-Драйв із поектами

Опубліковано
5 часов назад, Nokian сказал:

Для чого це піжонство.

Замість них дохід отримуватиме одна сім'я,котра мешкає та купує все у Швейцарії.

Ппц, Вітя, які високопарні слова. Не роби жертв з тих базарників. Мені вони погоди не роблять, вони не мої клієнти, повірь. І так, мені до сраки, куди вони підуть далі перепродувати. Так само як і до сраки їм я, якщо, як ти кажеш, по мене прийдуть. Так що не дави на жалість, їх, як тут вже говорили, не в газову камеру ведуть, і навіть не на вулицю викидають. Є альтернатива.

Опубліковано
6 годин тому, Nokian сказано:

Для чого це піжонство.

з твоїх слів, можна подумати, що на одних базарниках тримається вся економіка! Як мінімум бюджет міста!

Опубліковано
2 годин тому, Zheny@ сказано:

оу! Як несподівано!

Я в шоці. Це вже навіть не смішно!

Електрик, який бачив проект 3-поверхового ТРЦ.

Конкурс ще не закінчився (всеукраїнський) а якийсь електрик уже бачив проект!

пиши ще!

Тут, враховуючи наші реалії, Нокіан, навіть якщо бреше повним ходом, мабуть більше правий за тебе. В нас конкурси проводяться коли вже давно вибраний переможець. І він може бути далеко не найкращим.

Опубліковано
10 хвилин тому, vampirich сказано:

В нас конкурси проводяться коли вже давно вибраний переможець. І він може бути далеко не найкращим.

Тут я згоден. Я про це й подумав одразу.

Але якби він сказав, що розмовляв з кимось з міськради, з кимось з архітектури чи з проектних організацій, тоді так.

А то "електрик сказав!".  Більше повірю, що прибиральниця у Верховній Раді знає який закон приймуть. А в нашому Дикому Заході - сьогодні так - завтра інакше.

Опубліковано
1 час назад, Zheny@ сказал:

з твоїх слів, можна подумати, що на одних базарниках тримається вся економіка! Як мінімум бюджет міста!

Як мінімум добробут моєї сім'ї :D

Опубліковано
1 година тому, Zheny@ сказано:

Тут я згоден. Я про це й подумав одразу.

Але якби він сказав, що розмовляв з кимось з міськради, з кимось з архітектури чи з проектних організацій, тоді так.

А то "електрик сказав!".  Більше повірю, що прибиральниця у Верховній Раді знає який закон приймуть. А в нашому Дикому Заході - сьогодні так - завтра інакше.

Женя ти трохи далекий.

Людина,котра робила електропостачання Портсіті знає про проекти набагато раніше .

Міськрада в принципі то теж давно знає хто буде переможцем.

І ще ,навіщо мені брехати ,цікаво?

Опубліковано
2 годин тому, Юріч сказано:

Ппц, Вітя, які високопарні слова. Не роби жертв з тих базарників. Мені вони погоди не роблять, вони не мої клієнти, повірь. І так, мені до сраки, куди вони підуть далі перепродувати. Так само як і до сраки їм я, якщо, як ти кажеш, по мене прийдуть. Так що не дави на жалість, їх, як тут вже говорили, не в газову камеру ведуть, і навіть не на вулицю викидають. Є альтернатива.

Я не давлю ні разу на жалість,просто констатую розклади.

Особисто мені перенос Старого вигідний, там були досить потужні конкуренти.

Але люди,котрі вірять у прозорість,чесність та доцільність  цього процесу достойні лише одного.

Щоб з ними колись поступили так само.

Опубліковано
26 минут назад, Nokian сказал:

Женя ти трохи далекий.

Людина,котра робила електропостачання Портсіті знає про проекти набагато раніше .

Міськрада в принципі то теж давно знає хто буде переможцем.

І ще ,навіщо мені брехати ,цікаво?

Це типу як медсестра з боголюб?))

Теж багато знала і потім нічого не отримала))

Опубліковано
1 час назад, Nokian сказал:

Я не давлю ні разу на жалість,просто констатую розклади.

Особисто мені перенос Старого вигідний, там були досить потужні конкуренти.

Але люди,котрі вірять у прозорість,чесність та доцільність  цього процесу достойні лише одного.

Щоб з ними колись поступили так само.

Я ні у що не вірю. Я не лізу в ті закулісні політичні ігрища. Вони мені не цікаві. Просто мені не подобається те, що називають Старим ринком. І я за його перенос. Все. Хай там хоч буде трьохетажний трц.

Опубліковано

Я не часто ходив на той ринок, але коли лиха година таки заносила туди, то постійно дивувався - якого хріна ?! Якщо шукаєш якусь шмотку - то вибрати немає з чого, кругом одне і те ж саме, находишся як дурік, а ціна навіть вища ніж в магазинах ! :blink:  Вже зморений виходиш звідти, хочеться пити, на виході шукаєш контейнери з водою/пивом і прозріваєш - мінеральна вода дорожча ніж в магазині в тебе під будинком ! Ну невже в магазина оренда менша ніж в тій "черепашці" ? То який це нахєр ринок ? Коротше кажучи один негатив, нехай зносять нахєр його, хоч бетоном там заллють все, хоч трц поставлять, хоч ставок з карасіками - гірше не буде. А за вигнаних торгашів чому я маю переживати ? Вони сильно переживають коли намагаються мене нагріти 3 рази ? Не думаю.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Останні відвідувачі   0 користувачів онлайн

• Жодного зареєстрованого користувача не переглядає цієї сторінки

• Створити...