Перейти до змісту

Крепить ли знак "У" на авто?

Arven Rivendell

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Вопрос к водителям со стажем и без, в общем ко всем, без исключения. Стоит ли клеить "У" на авто? Закончила автошколу, немного поездила с мужем рядом на пассажирском сидении, теперь понемногу выезжаю в город одна или с детьми,т.е., без сопровождения опытного водителя. Мнения насчет "У" разделились, кто то говорит клеить, кто то говорит, что не стоит, потому как некоторые водители, наоборот, провоцируют новичков на дороге. Я езжу потихоньку, 40 по городу как и нужно, недавно получила в спину доооолгий такой гудок, мол поторапливайся, при чем на мосту к "Там таму", там есть огромная выбоина, которую я и хотела преодолеть не спеша, но не в этом суть, а в том, что может человек видя знак "У" в следующий раз подумает, прежде чем нарушать правила и покой окружающих, своим бешеным "бип бип"??? В общем, посоветуйте как поступить, клеить или нет?

Опубліковано

Я, взагалі, не звертаю увагу на знаки "У". А щоб хтось провокував новачків, перший раз чую, це маразм.

Опубліковано

За правилами знак "У" взагалі має бути наклеєний тільки на учбовій машині, на якій ви їздите з інструктором і тд. а якщо ви не опитний просто водій чи після закінчення автошколи, то краще повісити знак обмеження швидкості "60" чи "70". І черевичка звичайно, тоді все буде ок.

Опубліковано

Дружина вже 2 роки їздить, а "У" не знімали. Забули :) Скоро доця буде вчитися в полях, а там і в автошколі.

А якщо серйозно, то часом реальн одопомагає, із обережністю ставляться на дорозі.

Скажу так, гірше від того не буде.

Опубліковано

на мою думку варто.

Те, що хтось там попсіхує, побібікає і десь там щось подумає - то ви точно переживете

А от той знак, хоч малюсінькій, але шанс запобігти дтп, якщо хтсоь його помітить і пропустить вас тоді, коли ви розгубитесь, поїдете не так і т д

Опубліковано

на рах "У", то я думаю краще наклеїти, або ж туфлю. тоді б не сигналив, а почекав би моменту випередити чи обігнати.

головне тримайтеся правої частини дороги якщо дозволяє покриття і все буде норм.

ще питання .для тих хто правила вчив?

після школи новобранець, ще не має права їздити сам, до року чи до двох, а тільки з водієм досвід якого більше 3 років?

Опубліковано

У Києві до авто зі знаком "У" не лише з обережністю ставляться, але й з розумінням, якщо десь заглохне посеред вулиці чи необережний маневр буде виконувати. тому моя думка вішати і не паритись

навіть собі купив такий знак, перед тим як їхати у Київ на машині (мсяць тому) - думав повішу, щоб люди знали, що не впевнений водій на київських дорогах. але ритм доріг заставив буквально за кілкьа днів влитись у це автосередовище і тепер катаюсь тут наче вже давно вже киянин.

за місяць 2,5 тисячі по київським дорогам - ніби не погана статистика. )))

p.s. не старайся їздити всюди помаліше - їзди так як треба їхати, де швидше, а де помаліше - головне роби все акуратно і чітко та згідно правил , а досвід сам накладеться за певний час.

Опубліковано

Як я "читаю" знаки на авто:

- "У" - новачок, права купив, правил не знає;

- "60" "70" - новачок, права не куплені, правила знає.

Тримаюся подалі і тих і тих, але перші ведуть себе неадекватніше. Приєднуюся до думки, що наліпка гірше не зробить, хоча неадекватів вона дратує і провокує.

Опубліковано

Судячи зі всього, правила дорожнього руху з усіх, хто відписався, читала лише одна людина. Люблю свою Неньку.

ТС, на ваше питання вичерпну відповідь дають нині діючі Правила дорожнього руху.

и) "Обмеження максимальної швидкості" - зображення дорожнього знака 3.29 із зазначенням дозволеної швидкості (діаметр знака - не менше 160 мм, ширина кайми - 1/10 діаметра). Знак розміщується (наноситься) ззаду ліворуч на механічних транспортних засобах, якими керують водії із стажем до 2 років великовагових та великогабаритних транспортних засобах, транспортних засобах, що здійснюють дорожнє перевезення небезпечних вантажів, у разі перевезення вантажним автомобілем пасажирів, а також у випадках, коли максимальна швидкість транспортного засобу згідно з його технічною характеристикою або окремими умовами руху, визначеними Державтоінспекцією, нижча встановленої в пунктах 12.6 і 12.7 цих Правил;
к) "Учбовий транспортний засіб" - рівносторонній трикутник білого кольору з вершиною догори і каймою червоного кольору, в який вписано літеру "У" чорного кольору (сторона - не менше 200 мм, ширина кайми - 1/10 цієї сторони). Знак розміщується спереду і ззаду на транспортних засобах, що використовуються для навчання водінню (допускається встановлення двостороннього знака на даху легкового автомобіля);
ї) "Розпізнавальний знак транспортного засобу" - спеціальна стрічка із світлоповертальної плівки з нанесеними під кутом 45 градусів червоними і білими смугами, що чергуються. Знак розміщується на транспортних засобах ззаду горизонтально і симетрично до поздовжньої осі якомога ближче до зовнішнього габариту транспортного засобу, а на транспортних засобах, що мають кузов-фургон, - і вертикально. На транспортних засобах, що використовуються для дорожніх робіт, а також на засобах, що мають особливу форму, і на їх обладнанні знак розміщується також спереду і по боках.

Розпізнавальний знак розміщується обов'язково на транспортних засобах, що використовуються для дорожніх робіт, а також на засобах, що мають особливу форму. На інших транспортних засобах розпізнавальний знак розміщується за бажанням їх власників;

Якщо ще неясно, то поясню. Чіпляти знак "У" ви не повинні, а якщо хочеться щось вчепити, то можна вчепити обмеження швидкості 70 і (або) розпізнавальний знак ттранспортного засобу.

Опубліковано

Я від машини з "У" тримаюсь подвійної дистанції у всіх напрямках.

Гы гы, я тоже)))Мне становится вдвойне страшно, потому как на дороге он/она и еще я))!

Опубліковано

Я від машини з "У" тримаюсь подвійної дистанції у всіх напрямках.

Гы гы, я тоже)))Мне становится вдвойне страшно, потому как на дороге он/она и еще я))!

Головне не вітатися з "братами по нещастю" бібіканням :)

Опубліковано

Клеїти полюбому, хоч від деяких психів які кудись"вєчно" спішать і не спасе, зате нормальні водії будуть звертати увагу і мож подумають чого воно так сунеться :D і не будуть обганяти і підрізати.А про те що провокують я ніколи не чув.

Опубліковано

Однозначно варто наклеїти.

Особисто я уважно і з розумінням ставлюсь до "У", і ніколи не пресингую, бо сам такий був :_08:

Опубліковано

Теж їжджу з буквою "У". І стараюсь не звертати уваги на бібікання. Машина і життя дорожче за те,як я буду виглядати перед якимсь "матьорим" водієм".

А на рахунок того, щоб їздити по правій стороні смуги-ну ніяк не виходить. Постійно ці машини на обочинах - їх попробуй об’їдь недосвідченому, коли зліва постійний потік машин...

Опубліковано

Тільки знак обмеження швидкості, все інше зайве.

Згідно правил - так. Але в реалії, на ці 60-70-90 - ніхто уваги не звертає, а от на "У" та "туфелька" ЩЕ Й ЯК!

Опубліковано

те, що провокують і часом неадекватно ставляться до букви У, то правда, але то такі хами, що можуть і без букви так само себе вести

провокації полягають в сигналі, типу чого стоїш, уже 0,5 секунди жовте горить,

чому повільно рушаєш чи не вискакуєш на перехресті, після такого молоді водії можуть не правильно оцінити ситуацію в паніці, головне не панікувати і тверезо розраховувати,

в дружини рік стояв, іноді сам за кермо сідав, все-одно сигналили, хоч і не тупив.

вважаю, що треба ставити той знак, хоча б на один рік, включаючи зимову їзду.

радився з друзями, але переконали таксисти, все-таки нормальних людей на дорозі більше ніж хамів.

Опубліковано
Але в реалії, на ці 60-70-90 - ніхто уваги не звертає, а от на "У" та "туфелька" ЩЕ Й ЯК!

Я звертаю увагу. До *У* ставлюся з розумінням, а от на рахунок туфельки краще вам не знати що я про це думаю)))

Опубліковано

Згідно правил - так. Але в реалії, на ці 60-70-90 - ніхто уваги не звертає, а от на "У" та "туфелька" ЩЕ Й ЯК!

Золоті слова. Багато чоловіків вчать своїх панянок чи дітей на власних автівках. Їде часом авто і знак "У",а по стилю та манері їзди видно,що досвідчений водій за кермом.І навпаки недосвідченого водія без "У" оббібікають ,а з літерою просто об"їдуть-що візьмеш з новачка? Самі такі були :)

Особисто я і на заднє і на лобове "У" приклеїв і не парюсь з приводу хто що там подумає і в кого яке трактування знаку.Головне-не порушувати ПДР і набиратися досвіду :)

Опубліковано

Подейкують люди,що багато хто спеціально "У" чіпляє,мовляв таких ДАЇ-шники менше зупиняють.:)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...