Перейти до змісту

Прошу поради у виборі квартири

midfielder

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Прошу поради, так як я з дружиною вже остаточно заплутались.

Плануємо придбати квартиру. Розглядаємо варіанти купівлі 3-х або 4-х кімнатної. На вторинному ринку вартість я так зрозумів не сильно відрізняється.

Можна взяти 3-х кімн. з середнім ремонтом та пластиковими вікнами або 4-х кімн. з зовсім старим ремонтом приблизно за одну і ту ж ціну (в районі 40-45 тис). Також можна придбати 3-х кімнатну в новобудові з автономним опаленням десь за 60 тис.

Порадьте, знаючі люди, що краще придбати...

Вагаюсь на рахунок 4-х кімнатної, боюсь, що комуналка буде сильно дорогою. Може хтось з власників таких квартир скаже, скільки платив взимку за ком. послуги?

Також чи варто звертати увагу на кутові квартири?

Квартира потрібна для сім'ї з трьох чоловік.

І чи не промахнувся я з цінами?

Наперед, дякую!

Опубліковано

за таку ціну можна купити невеликий будинок,а це найкращий варіант...на рахунок квартири,то краще брати без ремонту,і робити під себе(ремонт на продаж,роблять "ну дуже якісний")...звернути увагу краще з атономним опаленням

Опубліковано

Перш за все потрібно брати до уваги що є різний вторинний ринок і різні новобудови. В деяких випадках квартира на вторинному ринку може бути кращою та якіснішою чим деякі новобудови. Та й вторинний ринок може бути "новобудовою" яка здавалась буквально пару років назад. Тут краще дивитись вживу, послухати відгуки про обрані будинки в різних джерелах та серед знайомих.

Зважте переваги і недоліки кожної з квартир.

Тут звичайно можна багато розписувати та дискутувати, я ж просто наведу основні на мій погляд речі на які варто звернути увагу:

"Правильна" новобудова:

+ зазвичай площа та планування значно кращі.

+ ремонт робите по власному бажанню та забаганках.

+ усі комунікації нові. Не будете переживати що проржавіє труба, чи перегорить проводка.

+ краща звукоізоляція та вентиляція, утеплений фасад

+ чистий під`їзд, незагажений ліфт.

+ охайна прибудинкова територія, стоянка, майданчик і т.д.

+ автономне опалення

- ви купуєте фактично голі стіни, звідси додатковий час та витрати на ремонт.

- будьте готові що постійно буде гуркіт та шум від ремонту сусідів.

- ліфт певний час зазвичай відключений.

Вторинний ринок:

+ можна майже відразу переїхати.

+ зазвичай квартира облаштована майже усім необхідним: сантехнікою, лічильниками і т.д.

+ тиша і ніяких ремонтів в сусідів (надіємся...). Важливо коли є маленькі діти.

+ відразу можна побачити своїх майбутніх сусідів. Повірте, це немаловажна річ.

- ремонт залежно від смаку попередніх власників.

- залежно від віку будинку стан комунікації може бажати кращого.

- якщо квартира з "сучасним євроремонтом" під продаж, ви не зможете побачити усі "приховані" та "замасковані" недоліки.

- централізоване опалення, звідси й усі витікаючі наслідки, як по комфорту так і по грошах. Лічильник на під'їзд дещо спасає ситуацію, але... Літом перебої гарячої води...бойлер спасає ситуацію, але... і т.д.

- зазвичай за ті самі гроші площа новобудови буде більша.

І на рахунок цін. По новобудовам усе зрозуміло: ціна квадратного метру в даному будинку (може залежати від поверху та самої квартири) множим на загальну площу і вуаля. Якщо не плануєте кридитного договору чи розстрочки, то майте на увазі - якщо ви усю суму будете вносити "наліком" - зазвичай можна домовитись про дещо меншу ціну.

Якщо вам "не горить" і вистачає терпіння, то маючи бажання і приклавши певні зусилля завжди можна "дочекатись" квартиру на вторинному по дуже "привабливій" ціні. Тим більше серед 3-4 кімнатних. Але скільки це може зайняти часу? І чи є він у вас?

Вдалого вам вибору у цій нелегкій та відповідальній справі! :)

Опубліковано

ціна формується як правило від метражу квартири, а не від кількості кімнат..однозначно краще з автономним опаленням..в крайньому випадку можна бойлер ставити..

при купівлі в забудовника реально виторгувати значну знижку..пару років назад 500 грн на 1 м.кв скидали при торзі., зараз незнаю, думаю що так само можна виторгувати..стан ринку не ахті. Якщо фінанси і час дозволяють і берете для тривалого проживання - краще без ремонту + зробити ремонт самому.

Опубліковано

Дуже вдячний Вам за рекомендації та поради. Наразі придивляюсь до 3 кімн. кварт. в майже новому будинку (6 років). Встановленний котел. Чи справді на багато дешевше оплачення з котлом? Площа квартири 80 кв.м. Підскажіть, скільки приблизно обходиться комуналка в подібних квартирах. Будинок цегляний, але квартира кутова (утеплена пінопластом). Чи кутові не варто розглядати?

Опубліковано

Дуже вдячний Вам за рекомендації та поради. Наразі придивляюсь до 3 кімн. кварт. в майже новому будинку (6 років). Встановленний котел. Чи справді на багато дешевше оплачення з котлом? Площа квартири 80 кв.м. Підскажіть, скільки приблизно обходиться комуналка в подібних квартирах. Будинок цегляний, але квартира кутова (утеплена пінопластом). Чи кутові не варто розглядати?

в мене комуналка близько 250грн літом. Зимою було приблизно 600-700. Споживаєм води багато + на опалені не економим.

На рах. кутової - зверніть увагу на кутки зовнішні..якщо є сирість в цих кутках то це зле.

Опубліковано

Можу запропонувати ось такий варіантик. 3 кімнати по вул Чорновола, зроблений новий ремонт.

Посилання

П.С. Доречі встановлений лічильник тепла на під'їзд. Так що за опалення сума буде не велика (можливо навіть менша чим при автономці, з такою ціною на газ).

Опубліковано

Дякую за поради! А що скажуть знаючі люди на рахунок опалення квартири електрикою (електричними конвекторами)? Чи вигідно?

Опубліковано

По Зацепи? 10-ти поверхівка? 7-й поверх?

• 1 рік потому...
Опубліковано

Народ, а підкажіть, які ціни зараз на вторинному ринку за метр квадратний? Район Володимирської вулиці (МКБ/МКС), 1-кімнатна квартира.

• 2 тижня потому...
Опубліковано
В 22.05.2017 at 18:51, nickel сказал:

Народ, а підкажіть, які ціни зараз на вторинному ринку за метр квадратний? Район Володимирської вулиці (МКБ/МКС), 1-кімнатна квартира.

Доларів 500-600 за квадрат. Залежно від стану та ремонту.

Опубліковано
21 минуту назад, MACCEN сказал:

за 47 штук можна в боратині хату купити, якщо є діти то там є вся інфраструктура для них

За 47 штук можна хату побудувати під себе. Зараз таунхауси на дві сім'ї, з 6 сотками для кожної можна за 32 купити.

Взагалі питання стало не для мене, а для літньої жінки, яка хотіла поміняти 4-кімнатну на 5 поверсі на 1-кімнатну трохи нижче, в тому ж районі міста.

Опубліковано
47 minutes ago, nickel said:

Зараз таунхауси на дві сім'ї, з 6 сотками для кожної можна за 32 купити.

А де таке є?

Опубліковано
12 часа назад, diezel сказал:

А де таке є?

12 часа назад, Такер сказал:

в Рованцях

Відповіли вже за мене. Зведуть в любому районі, але я б не спокушався на ціну - будинок зводять з нуля під ключ за три місяці.

п.с. Зрозумів де я затупив. Ціна не за весь таунхаус, а за половину. Весь буде 64.

Опубліковано
5 годин тому, Itzamna сказано:

Вибір має починатися з інфраструктури. Дитсадочок, школа, магазин, аптека в радіусі 500 метрів, потім доїзд, а лише тоді квадратура, етажи, ремонт, сусіди і т.д.

Ну не знаааю...Якщо є авто, взагалі проблеми не бачу.

Опубліковано
13 минуты назад, Itzamna сказал:

Живи на пустирі маючи авто, скора і пожарка тоже на авто -  "взагалі проблеми не бачу"

та ну, люди ж якось живуть. Але постійно "прив'язані" до авто.

Опубліковано
53 минуты назад, Itzamna сказал:

Живи на пустирі маючи авто, скора і пожарка тоже на авто -  "взагалі проблеми не бачу"

я то думаю, чого навколо Луцька по *царських селах* одні скорі, пожарки, й школи з дитсадками будуются :) Їх взагалі пожаліти треба, он як мучатся там всі, судячи з твоїх умозаключєній

Опубліковано
1 година тому, MANJAK11 сказано:

я то думаю, чого навколо Луцька по *царських селах* одні скорі, пожарки, й школи з дитсадками будуются :) Їх взагалі пожаліти треба, он як мучатся там всі, судячи з твоїх умозаключєній

Він правий, але все дуже сильно залежить від людини - її віку, вподобань...

В "царських" по суті вибору немає - не з бидлом ж жити :)

І навіть, якщо мати необмежену кількість коштів - постійно їздити на авто не здорОво

В сша того і проблеми з зайвою вагою, не тільки через великі порції

Опубліковано
On 02.06.2017 at 19:12, Itzamna сказано:

Ну да на гпз в 100500раз краще))))))

Ми вже на "ти"? 

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...