Перейти до змісту

Прошу поради у виборі квартири

midfielder

Рекомендовані повідомлення

Прошу поради, так як я з дружиною вже остаточно заплутались.

Плануємо придбати квартиру. Розглядаємо варіанти купівлі 3-х або 4-х кімнатної. На вторинному ринку вартість я так зрозумів не сильно відрізняється.

Можна взяти 3-х кімн. з середнім ремонтом та пластиковими вікнами або 4-х кімн. з зовсім старим ремонтом приблизно за одну і ту ж ціну (в районі 40-45 тис). Також можна придбати 3-х кімнатну в новобудові з автономним опаленням десь за 60 тис.

Порадьте, знаючі люди, що краще придбати...

Вагаюсь на рахунок 4-х кімнатної, боюсь, що комуналка буде сильно дорогою. Може хтось з власників таких квартир скаже, скільки платив взимку за ком. послуги?

Також чи варто звертати увагу на кутові квартири?

Квартира потрібна для сім'ї з трьох чоловік.

І чи не промахнувся я з цінами?

Наперед, дякую!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

з автономним опаленням + осбб комуналка буде в половину дешевша

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

за таку ціну можна купити невеликий будинок,а це найкращий варіант...на рахунок квартири,то краще брати без ремонту,і робити під себе(ремонт на продаж,роблять "ну дуже якісний")...звернути увагу краще з атономним опаленням

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Перш за все потрібно брати до уваги що є різний вторинний ринок і різні новобудови. В деяких випадках квартира на вторинному ринку може бути кращою та якіснішою чим деякі новобудови. Та й вторинний ринок може бути "новобудовою" яка здавалась буквально пару років назад. Тут краще дивитись вживу, послухати відгуки про обрані будинки в різних джерелах та серед знайомих.

Зважте переваги і недоліки кожної з квартир.

Тут звичайно можна багато розписувати та дискутувати, я ж просто наведу основні на мій погляд речі на які варто звернути увагу:

"Правильна" новобудова:

+ зазвичай площа та планування значно кращі.

+ ремонт робите по власному бажанню та забаганках.

+ усі комунікації нові. Не будете переживати що проржавіє труба, чи перегорить проводка.

+ краща звукоізоляція та вентиляція, утеплений фасад

+ чистий під`їзд, незагажений ліфт.

+ охайна прибудинкова територія, стоянка, майданчик і т.д.

+ автономне опалення

- ви купуєте фактично голі стіни, звідси додатковий час та витрати на ремонт.

- будьте готові що постійно буде гуркіт та шум від ремонту сусідів.

- ліфт певний час зазвичай відключений.

Вторинний ринок:

+ можна майже відразу переїхати.

+ зазвичай квартира облаштована майже усім необхідним: сантехнікою, лічильниками і т.д.

+ тиша і ніяких ремонтів в сусідів (надіємся...). Важливо коли є маленькі діти.

+ відразу можна побачити своїх майбутніх сусідів. Повірте, це немаловажна річ.

- ремонт залежно від смаку попередніх власників.

- залежно від віку будинку стан комунікації може бажати кращого.

- якщо квартира з "сучасним євроремонтом" під продаж, ви не зможете побачити усі "приховані" та "замасковані" недоліки.

- централізоване опалення, звідси й усі витікаючі наслідки, як по комфорту так і по грошах. Лічильник на під'їзд дещо спасає ситуацію, але... Літом перебої гарячої води...бойлер спасає ситуацію, але... і т.д.

- зазвичай за ті самі гроші площа новобудови буде більша.

І на рахунок цін. По новобудовам усе зрозуміло: ціна квадратного метру в даному будинку (може залежати від поверху та самої квартири) множим на загальну площу і вуаля. Якщо не плануєте кридитного договору чи розстрочки, то майте на увазі - якщо ви усю суму будете вносити "наліком" - зазвичай можна домовитись про дещо меншу ціну.

Якщо вам "не горить" і вистачає терпіння, то маючи бажання і приклавши певні зусилля завжди можна "дочекатись" квартиру на вторинному по дуже "привабливій" ціні. Тим більше серед 3-4 кімнатних. Але скільки це може зайняти часу? І чи є він у вас?

Вдалого вам вибору у цій нелегкій та відповідальній справі! :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ціна формується як правило від метражу квартири, а не від кількості кімнат..однозначно краще з автономним опаленням..в крайньому випадку можна бойлер ставити..

при купівлі в забудовника реально виторгувати значну знижку..пару років назад 500 грн на 1 м.кв скидали при торзі., зараз незнаю, думаю що так само можна виторгувати..стан ринку не ахті. Якщо фінанси і час дозволяють і берете для тривалого проживання - краще без ремонту + зробити ремонт самому.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дуже вдячний Вам за рекомендації та поради. Наразі придивляюсь до 3 кімн. кварт. в майже новому будинку (6 років). Встановленний котел. Чи справді на багато дешевше оплачення з котлом? Площа квартири 80 кв.м. Підскажіть, скільки приблизно обходиться комуналка в подібних квартирах. Будинок цегляний, але квартира кутова (утеплена пінопластом). Чи кутові не варто розглядати?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дуже вдячний Вам за рекомендації та поради. Наразі придивляюсь до 3 кімн. кварт. в майже новому будинку (6 років). Встановленний котел. Чи справді на багато дешевше оплачення з котлом? Площа квартири 80 кв.м. Підскажіть, скільки приблизно обходиться комуналка в подібних квартирах. Будинок цегляний, але квартира кутова (утеплена пінопластом). Чи кутові не варто розглядати?

в мене комуналка близько 250грн літом. Зимою було приблизно 600-700. Споживаєм води багато + на опалені не економим.

На рах. кутової - зверніть увагу на кутки зовнішні..якщо є сирість в цих кутках то це зле.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Можу запропонувати ось такий варіантик. 3 кімнати по вул Чорновола, зроблений новий ремонт.

Посилання

П.С. Доречі встановлений лічильник тепла на під'їзд. Так що за опалення сума буде не велика (можливо навіть менша чим при автономці, з такою ціною на газ).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякую за поради! А що скажуть знаючі люди на рахунок опалення квартири електрикою (електричними конвекторами)? Чи вигідно?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

По Зацепи? 10-ти поверхівка? 7-й поверх?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 рік потому...

Народ, а підкажіть, які ціни зараз на вторинному ринку за метр квадратний? Район Володимирської вулиці (МКБ/МКС), 1-кімнатна квартира.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...
В 22.05.2017 at 18:51, nickel сказал:

Народ, а підкажіть, які ціни зараз на вторинному ринку за метр квадратний? Район Володимирської вулиці (МКБ/МКС), 1-кімнатна квартира.

Доларів 500-600 за квадрат. Залежно від стану та ремонту.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

за 47 штук можна в боратині хату купити, якщо є діти то там є вся інфраструктура для них

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

21 минуту назад, MACCEN сказал:

за 47 штук можна в боратині хату купити, якщо є діти то там є вся інфраструктура для них

За 47 штук можна хату побудувати під себе. Зараз таунхауси на дві сім'ї, з 6 сотками для кожної можна за 32 купити.

Взагалі питання стало не для мене, а для літньої жінки, яка хотіла поміняти 4-кімнатну на 5 поверсі на 1-кімнатну трохи нижче, в тому ж районі міста.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

47 minutes ago, nickel said:

Зараз таунхауси на дві сім'ї, з 6 сотками для кожної можна за 32 купити.

А де таке є?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

15 минут назад, diezel сказал:

А де таке є?

в Рованцях оголошення бачив

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На Зацепи 110м² 40,000$

Без ремонту. Новобудова. 

Цікаво? 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Є на Львівській 3 кімнати. 25,000$

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

12 часа назад, diezel сказал:

А де таке є?

12 часа назад, Такер сказал:

в Рованцях

Відповіли вже за мене. Зведуть в любому районі, але я б не спокушався на ціну - будинок зводять з нуля під ключ за три місяці.

п.с. Зрозумів де я затупив. Ціна не за весь таунхаус, а за половину. Весь буде 64.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

5 годин тому, Itzamna сказано:

Вибір має починатися з інфраструктури. Дитсадочок, школа, магазин, аптека в радіусі 500 метрів, потім доїзд, а лише тоді квадратура, етажи, ремонт, сусіди і т.д.

Ну не знаааю...Якщо є авто, взагалі проблеми не бачу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

13 минуты назад, Itzamna сказал:

Живи на пустирі маючи авто, скора і пожарка тоже на авто -  "взагалі проблеми не бачу"

та ну, люди ж якось живуть. Але постійно "прив'язані" до авто.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

53 минуты назад, Itzamna сказал:

Живи на пустирі маючи авто, скора і пожарка тоже на авто -  "взагалі проблеми не бачу"

я то думаю, чого навколо Луцька по *царських селах* одні скорі, пожарки, й школи з дитсадками будуются :) Їх взагалі пожаліти треба, он як мучатся там всі, судячи з твоїх умозаключєній

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну треба по машинці на кожного дорослого члена сім'ї - інакше незручності

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, MANJAK11 сказано:

я то думаю, чого навколо Луцька по *царських селах* одні скорі, пожарки, й школи з дитсадками будуются :) Їх взагалі пожаліти треба, он як мучатся там всі, судячи з твоїх умозаключєній

Він правий, але все дуже сильно залежить від людини - її віку, вподобань...

В "царських" по суті вибору немає - не з бидлом ж жити :)

І навіть, якщо мати необмежену кількість коштів - постійно їздити на авто не здорОво

В сша того і проблеми з зайвою вагою, не тільки через великі порції

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

On 02.06.2017 at 19:12, Itzamna сказано:

Ну да на гпз в 100500раз краще))))))

Ми вже на "ти"? 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...