Перейти до змісту

Місцева влада.З нами чи проти нас?


zaHARE

Рекомендовані повідомлення

Якщо станеться чудо і місцеві громади отримають більше можливостей(як обіцяє Гройсман),то ми,власне громада,повинні вже готуватись до цього. Ми повинні навчитись контролювати всі дії наших найманих працівників-місцевих депутатів,мера,виконком тощо.

Тому пропоную в цій темі обговорювати всі позитивні ,а перш за все негативні моменти в діяльності вищеназваних працівників.А також давати свої пропозиції щодо покращення контролю над роботою місцевої влади.

Сподіваюсь,що Богдан Климчук буде не проти,що я запощу його статтю в цій темі:

Боязнь відповідальності і прозорофобність міськвиконкому

Минулого тижня спільно з секретарем міськради Сергієм Григоренко ініціювали проект змін до регламенту проведення засідань луцького виконавчого комітету, які передбачали фіксацію волевиявлень членів міськвиконкому та розміщення відеозапису засідань на сайті міськради.

Прикро, що мою ідею підвищити відповідальність і прозорість по процедурах прийняття життєво важливих рішень (тарифи, дозвола, звіти, програми тощо) намагаються нівелювати і перекрутити.

От для прикладу в додатку коментар мера, щодо мого проекту у мережі фейсбук.

cb-.jpg

По перше теза, що пропоновані зміни вартуватимуть бюджету 70 000 грн. не відповідають дійсності, оскільки, вартість впровадження обладнання і програмного забезпечення в залі засідань міськради коштуватиме до 30 000 грн., а особисте фіксування волевиявлення кожним членом виконкому на папері, як це пропонував Григоренко, практично безкоштовне. Для цього варто лише роздрукувати членам міськвиконкому 19 листків паперу. Ми лише за те, щоб на це не виділяти ні копійки.

По-друге Микола Ярославович обманює стверджуючи, що засідання міськвиконкому можна подивитись на сайті міськради. Саме для того щоб це можна було бачити, я ініціюю зміни в регламенті.

Друзі, ну ніхто ж не заважав Вам зробити поправки і проголосувати варіант, який не вимагає витрат коштів, чи хоча б за те ж розміщення відео засідань на сайті міськради, що теж є безкоштовним.

Розумію що «колгоспна» відповідальність багатьом на руку, бо крайнього в такому випадку не знайдеш і можна проводити "потрібні" рішення на мільйони.

Ну для прикладу, взяти хоча б питання розміщення малих архітектурних форм у Луцьку... Рішення встановлювати чи не встановлювати приймається, як правило не аргументовано. Тому ще досі не створено відкритої карти, де кожен підприємець міг бачити, де може чи не може встановити кіоск, контейнер тощо. Я б наприклад, дуже хотів, щоб громадськість могла побачити, хоча б в записі аргументацію головного архітектора, мера і його замів.

Впевнений, що максимальне залучення громадськості у вирішення проблем міста максимально сприятиме його розвитку, тому треба ставати максимально відкритими, це ті європейські цінності за які ми виходили на майдан.

В умовах війни непрозорість і корупція – ворог не менший Путіна і боротися з цими ганебними явищами обов'язок усіх хто не на фронті.

джерело-http://www.volynpost.com/walls/2751-boiazn-vidpovidalnosti-i-prozorofobnist-miskvykonkomu

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пропоную підтримати громадою наступну ініціативу:

http://www.volynpost.com/news/43848-u-lucku-proponuyut-vidkryty-informaciyu-pro-miscevyj-byudzhet#comments

Ми не тільки маємо право знати про витрати місцевого бюджета - люди повинні їх контролювати.

Не знаю хто такий Андрій Осіпов, але він вніс повністю правильну пропозицію.

У мене питання - громада має сили потребувати у міських депутатів виконати цю ініціативу?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Осіпов,вроді, адекватний депутат.Дійсно треба взнати на якому засіданні це буде винесено на голосування,зорганізуватись і прийти на сесію,щоб голосування було правильним.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Треба контролювати якось витрати, а то кришу ремонтують за 2 мільйони ( 5-ма рулонами руберойду ), потім міст на Винниченка Куйбіцький вітзвітував що на ремонт потратили 450 000 грн. - ну скажіть куди ? За такі гроші можна було нового моста збудувати, а старого взірвати, так ні ...грошей тільки на реставрацію вистачило ... На деяких вулицях немає асфальту, а виділяють гроші на ямковий ремонт асфальтного покриття - а як його відремонтувати , коли асфальту там ніхто й не клав ? Писав за асфальт і вкрадені кошти Гузю, але реакція була нульова.

Та й хто знає підскажіть, які в нас як в народу ...жителів міста є ричагі управління над владою, а то все дерибанять наші гроші. Пока нічого не змінилось ... Що скажеш - корупція 80-го левела (((

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Осіпов,вроді, адекватний депутат.Дійсно треба взнати на якому засіданні це буде винесено на голосування,зорганізуватись і прийти на сесію,щоб голосування було правильним.

Я за. Це наші гроші. Ми мусимо їх контролювати.

жителів міста є ричагі управління над владою

Майдан. Поки альтернативи не бачу. І не потрібно кивати на АТО - міськрада до війни ніяким боком не причетна.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

жителів міста є ричагі управління над владою

Для початку жителів міста потрібно проінформувати тими ж листівками на стовпах, щоб не було фігні типу "а хто ви такі? а чого ви депутатів в смітник викидаєте?"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Про необхідність прозорості влади, відкритість і чиновників я писав вже давно.

Моя б воля, я б взагалі поставив би у всіх кабінетах державних чиновників вебки і щоб була можливість в будь-який час бачити, чим воно там займається, і скільки часу воно там працює, на своєму робочому місці. Також паралельно щоб вівся ВІДКРИТИЙ реєстр вхідних документів, і, відповідно, такий же ВІДКРИТИЙ для громадськості реєстр прийнятих рішень (чи поставлених підписів) кожного конкретного чинуши. І це не є дуже важким, пропускати кожен паперик через сканер перед тим, як покласти його в папку на підпис. З миттєвим розміщенням його на відповідному сайті, щоб будь-хто міг бачити, чим займаються представники влади, і як оперативно вони це роблять.

Тобто, перша частина - відкритість роботи державних чиновників (по типу як працюють за склом в банках :)), і друга частина прозорості влади - це ведення ВІДКРИТОГО електронного реєстру документації.

Причому друга важливіша. Бо перша направлена більше, так би мовити, на моральне виховання чиновника, на прививання йому в підсвідомість розуміння того, що він працює не для себе, а для нас, то друга частина має більш практичну сторону, для можливості відслідковувати громаді, що роблять в неї за спиною. І чи роблять щось взагалі.

Але! Щоб ініціювати зміни потрібні "наші" депутати. Коли свідомих депутатів буде більшість, от тоді і підуть зміни. А кого наобирали ми? От такі зміни і маємо. А стояннями з плакатами під мерією особливо-відчутного результату, на мою думку, не дасть.

Що робити? Потрібно активно готуватись до наступних місцевих виборів, знаходити серед нас (не тільки бордівців я маю на увазі) достойних розумних чесних ідейних людей і готувати їх до виборів. А паралельно готувати електорат до виборів, тобто всіма можливими засобами нести інформацію про достойних людей в народ.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Можливо хтось володіє інформацією на рахунок землі під "Центральним Ринком"? Оренда для "Облспоживспілки" ніби закінчується в кінці 2014 року. Директор ринку вже говорив що має бути реконструкція деяких рядів, і переоформляють документи на наступний рік. Виходить що все домовлено по тихому? Чи це питання тільки має вирішуватись? Багато підприємців за те щоб був створений Комунальний ринок і платити напряму в бютжет міста, а не набивати кармани Горгуту. Поділіться інформацією, або підскажіть куда можна звернутись щоб отримати відповіть на ці питання.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Про необхідність прозорості влади, відкритість і чиновників я писав вже давно. Моя б воля, я б взагалі поставив би у всіх кабінетах державних чиновників вебки і щоб була можливість в будь-який час бачити, чим воно там займається, і скільки часу воно там працює, на своєму робочому місці. Також паралельно щоб вівся ВІДКРИТИЙ реєстр вхідних документів, і, відповідно, такий же ВІДКРИТИЙ для громадськості реєстр прийнятих рішень (чи поставлених підписів) кожного конкретного чинуши. І це не є дуже важким, пропускати кожен паперик через сканер перед тим, як покласти його в папку на підпис. З миттєвим розміщенням його на відповідному сайті, щоб будь-хто міг бачити, чим займаються представники влади, і як оперативно вони це роблять. Тобто, перша частина - відкритість роботи державних чиновників (по типу як працюють за склом в банках :)), і друга частина прозорості влади - це ведення ВІДКРИТОГО електронного реєстру документації. Причому друга важливіша. Бо перша направлена більше, так би мовити, на моральне виховання чиновника, на прививання йому в підсвідомість розуміння того, що він працює не для себе, а для нас, то друга частина має більш практичну сторону, для можливості відслідковувати громаді, що роблять в неї за спиною. І чи роблять щось взагалі.

Підтримую на 100%

А стояннями з плакатами під мерією особливо-відчутного результату, на мою думку, не дасть.

А це залежить від кількості людей. Депутати живі люди - а Майдан сила. Це не складно - перенести свою дупу на кілька годин до міськради. Агов люди - натиснемо на "народних" обранців?
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а раніше контролювати не треба було ? чому саме зараз ? :)

і хто буде контролювати ? купка непонятних хапуг потипу як з люстраціним комітетом ?

для того щоб контролювати когось, треба щоб контролери не крали

а для цього треба їх якось обирати з числа тих хто не краде...

...ааа, йопта, то знову прийшли до питання іноземців у владі ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Давним давно назріла необхідність вести діяльність міськради прозоро.

Тоді відразу поменшає бажаючих пролізти туди крутіїв.

А якщо їм це не подобається- хай зїздять по обміну досвідом у Вінницю.

Дійсно почати треба, щоб всі вхідні та вихідні документи були доступні для перегляду в онлайн , ну і конкретна позиція та рішення кожного слуги народу теж. щоб було зафіксовано та доступне для ознайомлення народом міста.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а раніше контролювати не треба було ? чому саме зараз ? :)

і хто буде контролювати ? купка непонятних хапуг потипу як з люстраціним комітетом ?

для того щоб контролювати когось, треба щоб контролери не крали

а для цього треба їх якось обирати з числа тих хто не краде...

...ааа, йопта, то знову прийшли до питання іноземців у владі ?

Пропоную підтримати громадою наступну ініціативу:

http://www.volynpost...udzhet#comments

Мова про те щоб фінансова діяльність в режимі реального часу відображалась на сайті міськради. Контролери - вся громада. Ніяких окремих контролерів не потрібно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

для того щоб контролювати когось, треба щоб контролери не крали

а для цього треба їх якось обирати з числа тих хто не краде...

...ааа, йопта, то знову прийшли до питання іноземців у владі ?

Депутати обираються з того ж населення, відповідно бажання красти нікуди не зникає.

Яким макаром можна виховати населення? Імхо для початку показати, що депутат - це далеко не всемогутнє недоторкане створіння.

Як казав класик,

"Мужики цікаві стали,

Чи ті кості білі всюди,

Чи блакитна кров поллється,

Як пробити пану груди?"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

хіба зловживання заключаються в бюджеті ? там красти немає що

зловживання переважно всі в дозволах заховані

і що, показувати весь документоооборот населенню ?

ну побачили ви що комусь дозволили в парку хату побудувати і що ? чим це відрізняється від того що ви просто йшли через парк і побачили як хтось будує там хату ?

ваші дії ?

досраки то все.

депутати і кожен держслужбовець повинен боятися що він сяде за зловживання надовго з конфіскацією

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

хіба зловживання заключаються в бюджеті ? там красти немає що

Дивимось сюди:

http://news.volyninfo.com/lutsk/241393-u-lucku-na-remont-dvoru-vitratili-milyon-foto.html

http://www.volynpost.com/news/40619-u-lucku-vidremontuvaly-dvir-za-25-miljona-foto

зловживання переважно всі в дозволах заховані

Відповідь:

Також паралельно щоб вівся ВІДКРИТИЙ реєстр вхідних документів, і, відповідно, такий же ВІДКРИТИЙ для громадськості реєстр прийнятих рішень (чи поставлених підписів) кожного конкретного чинуши.

ваші дії ?

один не зробить нічого. Майдан заставить працювати на людей.

депутати і кожен держслужбовець повинен боятися що він сяде за зловживання надовго з конфіскацією

без реформи ментів, прокурорів та найважливіше судів цього не буде. Над цим працюють патріоти у Києві.

Будемо чекати поки нам зроблять краще життя? Чи може самі до цього докладемось?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

хіба зловживання заключаються в бюджеті ? там красти немає що

зловживання переважно всі в дозволах заховані

і що, показувати весь документоооборот населенню ?

ну побачили ви що комусь дозволили в парку хату побудувати і що ? чим це відрізняється від того що ви просто йшли через парк і побачили як хтось будує там хату ?

ваші дії ?

досраки то все.

депутати і кожен держслужбовець повинен боятися що він сяде за зловживання надовго з конфіскацією

ти це всерйоз? Ти хоч уявляєш скільки таких "дозволили в парку хату побудувати" проводиться втіхаря поза громадськими обговореннями, поза громадською увагою іт.д.?! Та от якраз від таких дозволів вони й мають хабарі! Бо якщо б чиновник знав, що кожен його підпис, кожен його дозвіл в той же момент робиться відомим громаді (тобто, кожен, хто зацікавлений як в позитивному рішенні , так і в протилежному відразу це побачить!), то він трішки не так шкурно приймав би рішення.

Крім цього, купа дозволів, підписів і т.д. у випадку "всплило" заперечується "Це підписував не я"! Також багато рішень, які чекають обидві протилежні сторни, вспливають назовні вже тоді, колди пізно вже щось робити! (бо зацікавлена сторона тихесенько підмазала і тихесенько отримала ДОСРОЧНО дозвіл, тоді як протилежна сторона чекає рішення в "обіцяний термін" не раніше.

А те, що він повинен боятись сісти - це само собою! Тільки сісти він може лише тоді, коли це буде ДОВЕДЕНО! От для того й потрібна прозора система, прозорий і відкритий документообіг. Інакше "то був не я і нічого не підписував" А статті, щоб сісти, і зара всі є... І що? Бояться?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

jack74, ніц не зрозумів навіщо ти мені пояснюєш те що написано в моєму пості... ну та ладно

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну, що ж я можу тобі порадити... читай ще раз

Хоча НІ, спрощу тобі задачу! Ти сказав "до сраки то все", так? Ну то скажи, що не досраки

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

дик твій пост можна було поставити перед моїм

бо я пояснив чому це все не має сенсу

зараз всі бачать коли відбуваються правопорушення, всі знають хто за цим стоїть

і всі мичать тихенько

навіть якщо хтось (наприклад "Волинь-Таймз") починає кіпішувати – всеодно громаді пофігу

зате є якать тупа відмазка "треба шоби то офіційно нам прозоро показали"

...треба мля щось робити а не придумувати відмазки

...то їм АТО заважає порядок наводити, то відсутність прозорості, то Різдво скоро втрутиться...

ну потратить зараз міськвиконком 10млн. гривень на організацію "прозорості" :) і що ? що робитимете з нею ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

м-да....

то що ти пропонуєш? Хай ті 10 млн. просто тихенько ляжуть в кишеню можновладця?

І взагалі, звідки ця сума?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

рука-ліцо

сума для красоти написана

щоб щось робити – треба робити

а не чекати якихось непотрібних змін, які стануть бюджетних грошей

.

а пропоную робити зараз те що ви збираєтесь робити після настання "прозорості"

вам же навіщось треба "прозорість" ? не просто ж щоб поговорити про те хто що підписав на кухні...

чи в новинах прикладів зловживань мало ? чи може на вулиці їх мало ? що зупиняє ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а пропоную робити зараз те що ви збираєтесь робити після настання "прозорості"

Перепрошую, але МИ (ті, хто хоче щось робити) ВАС (ті, які кажуть, що ми неправильно щось робим) не запрошували на обговорення того, ЯК нам діяти. Давайте Волинь-таймз буде щось там писати, а хто бажає - буде щось там робити, ок?

Сергій, ти не уявляєш навіть приблизно, що робиться, що планується робити. Краще не пиши тут.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а пропоную робити зараз те що ви збираєтесь робити після настання "прозорості"

Перепрошую, але МИ (ті, хто хоче щось робити) ВАС (ті, які кажуть, що ми неправильно щось робим) не запрошували на обговорення того, ЯК нам діяти. Давайте Волинь-таймз буде щось там писати, а хто бажає - буде щось там робити, ок?

Сергій, ти не уявляєш навіть приблизно, що робиться, що планується робити. Краще не пиши тут.

то тебе так "Волинь-Таймз" зачепило ? ваша пропаганда місцями веселіша за путлерівську :) це ж треба так ненавидіти конкурентів по "любові до батьківщини" і "робінню"

я ж ВАМ (хто робить що вважає за потрібне) не заважаю робити добрі справи, але ВИ вважаєте що раз робите щось одне добре – то майстри у всьому, а то не так (видно по результатах робіння в різних напрямках). Тим більше не варто розповідати мені про що я уявляю, бо ВАС (хто щось робить) у плани ВАШОЇ ВЕРХІВКИ (яка собі знає) не посвячують і близько.

P.S.: коли ти був ти і мислив сам, а не як тепер ВИ (які працюють і транслюють ідеї керівництва) – був якийсь стриманіший і не кидався на кожного хто не з ВАМИ, навіть враховуючи що і не проти ВАС.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

МИ - це громада Луцька, яка бажає щось змінити і щось та й робить. Яка в ср*ку ВЕРХІВКА? Яке керівництво??? Я ж кажу - ти не уявляєш, про що ти говориш.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...