Перейти до змісту

jack74

Рекомендовані повідомлення

Не знав в яку тему вліпити... шукав-шукав, і та трохи про те, а трохи не те, і та трохи про те, але не зовсім...

Короче, вирішив не бути археологом і створити окрему

Відео від Громадське. Волинь (Hromadske. Volyn)

Дорогі депутати. Волинь. №1

Дорогі депутати. Волинь. №2

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 1 місяць потому...

"Дорогі депутати. Волинь" випуск №3

Опубліковано 27 квіт. 2015 р.

У третьому випуску "Дорогі депутати. Волинь" дивіться таке:

- у рубриці «Парламентська математика» дізнавайтесь про статистику законотворчих ініціатив волинських нардепів;

- У рубриці «Про актуальне»: відкриття приймальні нардепа, куратора Волинської області від «Блоку Петра Порошенка» Дмитра Лубінця;

- У рубриці «На слуху»: про підпал автомобіля Богдана Климчука, помічника нардепа Ігоря Лапіна;

- У рубриці «Зворотній зв’язок» ми дізнавалися чи підтримує народний депутат Сергій Мартиняк зв’язок із владою та громадою м. Рожище (округ №20);

- В рубриці «Народний бліц» дізнавайтесь чи знають лучани представника їх інтересів у парламенті;

- У рубриці «Проблеми округу» дивіться про те, з якими проблеми звертались мешканці с. Зимне (округ №19) до нардепа Ігря Гузя, під час прийому громадян.

"Дорогі депутати. Волинь" випуск №4

Опубліковано 5 трав. 2015 р.

У четвертому випуску програми «Дорогі депутати. Волинь» ви дізнаєтеся:

- У рубриці «На слуху»: хто і чому з волинських нардепів "засвітився" в ЗМІ своєї діяльністю або бездіяльністю?

- У традиційному дайджесті дізнавайтесь більше про події, пов’язані з волинськими нардепами, які привернули увагу українських ЗМІ.

- У рубриці «Проблеми округу» дивіться на що нарікали мешканці села Сокіл під час прийому громадян нардепом Сергієм Мартиняком. Вперше після виборів у Сокіл (20 виборчий округ) приїхав нардеп Сергій Мартиняк. Тут за нього віддало свої голоси близько 40% виборців. На що нарікали селяни? Як відреагував на озвучені проблеми народний депутат? Чому Мартиняк нагримав на журналістів програми «Дорогі депутати. Волинь»? Відповіді шукайте у сюжеті.

В рубриці «У центрі уваги» дізнавайтесь чому до Луцька приїхав нардеп від Радикальної партії Артем Вітко? У Волині з’явилось чимало кураторів у Парламенті. Усі вони зачастили з візитами. Нещодавно до Луцька завітав куратор Волинської області від Радикальної партії, народний депутат Артем Вітко. Про що розмовляв народний обранець із місцевими аграріями і чи не привіз з собою вила – дивіться у сюжеті.

- У рубриці «Про актуальне» дивіться як реагують на законодавчі ініціативи громади волинські нардепи. «На сьогодні волонтери України не мають ні однієї легальної схеми щодо ввезення транспорту, що передається бойовим підрозділам на час антитериростичної операції, яка б звільнила від оподаткування в’їзним митом ці автомобілі. Тому просимо вашого сприяння щодо внесення відповідних законодавчих змін.» З таким зверненням звернулись активісти ГО «Автомайдан України» до нардепів Ігоря Гузя та Ігоря Лапіна. Як відреагували народні обранці на згадане звернення дивіться у сюжеті.

Довідково: Громадянська мережа ОПОРА – це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування в Україні. «Дорогі депутати. Волинь» – це спільний проект Громадянської мережі ОПОРА, «Громадського. Волинь», Громадського телебачення і проекту USAID РАДА. З програми глядачі дізнаються про діяльність та бездіяльність народних обранців, про зарплати, офіси, внутрішню "кухню", "совковий дух" Верховної Ради України і міжнародний досвід парламентаризму.

"Дорогі депутати. Волинь" випуск №5

Опубліковано 19 трав. 2015 р.

У п’ятому випуску програми «Дорогі депутати. Волинь» дивіться про таке:

- У рубриці «На слуху»: у традиційному дайджесті дізнаєтесь про депутатську активність волинських народних обранців на початку травня.

- У рубриці «Народний бліц»: що першочергово має робити народний депутат: створювати закони чи допомагати громаді матеріально?

- У рубриці «Зворотній зв’язок»: журналістський рейд приймальнями волинських нардепів-мажоритарників, які розміщенні в Луцьку.

- У рубриці «Проблеми округу»: волинські селяни закликають нардепа Степана Івахіва допомогти у вирішенні проблеми розрахунків за здане молоко.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Майже всі нардепи з Волині не голосували за обов’язкове володіння українською мовою держслужбовцями.

Так, Ігор Єремеєв, Степан Івахів та Сергій Мартиняк не підтримали закон про обов’язкове володіння українською мовою держслужбовцями.

Щодо інших представників Волині в Парламенті, то Ігор Гузь був відсутній під час голосування, Ігор Лапін та Микола Мартиненко утримались, - інформує «Вголос».

З волинських депутатів тільки Юрій Савчук (фракція «Народного фронту») підтримав зазначений проект рішення, - йдеться у повідомленні.

20 травня 2015 року у Верховній Раді України парламентська коаліція провалила законодавчу ініціативу депутатів міжфракційного об'єднання ВО «Свобода» №1201 про внесення змін до Закону України «Про державну службу» (щодо обов'язкового володіння українською мовою посадовими та службовими особами органів державної влади). «За» проголосували лише 152 нардепи.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 3 тижня потому...

"Дорогі депутати. Волинь" випуск № 6

Опубліковано 27 трав. 2015 р.

У шостому випуску програми «Дорогі депутати. Волинь» дивіться про таке:

- У рубриці «На слуху» дивіться чим привернули увагу ЗМІ та громади волинські нардепи за останні тижні травня.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"Дорогі депутати" № 7 спецвипуск із Верховної Ради

Опубліковано 9 черв. 2015 р.

Якщо гора не йде до Магомета, то Магомет іде до гори

В сюжеті:

- "бліц-інтерв'ю" Волинських депутатів Ігора Гузя, Юрія Савчука, Ігора Єрємєєва, неВолинських депутатів (але ПРО Волинських) Сергія Пояркова, Єгора Соболєва, Сергія Тарути, Юрія Павленка, Артема Вітко;

- екскурсія по приміщенню ВР, проводить Денис П'ятигорець (помічник Степана Івахіва) - з 13:30;

- в гостях в київських "апартаментах" Лапіна - з 20:45.

А перша ключ-картка Лапіна не підійшла... (на 21:45) ;) Забув повернути? ;) Чи як колись в школі - є два щоденника, один за батареєю в класі (для поганих оцінок), а інший носиться додому для батьків (з гарними оцінками) ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 1 місяць потому...

«Дорогі депутати. Волинь». Випуск №8

Опубліковано 23 черв. 2015 р.

Чому волинські підприємці мітингували під Верховною Радою? Хто дописує на офіційній сторінці Степана Івахіва у мережі «Facebook»? Чому Ігор Гузь поставив собі «чотири з мінусом» за свою піврічну депутатську діяльність? Про це і не тільки – у восьмому випуску програми «Дорогі депутати. Волинь». Ігор Гузь Ігор Лапін Denis Pyatigorets Сергій Рижков Олександр Ніколайчук Олег Бондарук Степан Івахів Ігор Єремеєв Андрій Антонищак

«Дорогі депутати. Волинь» №9 Літній спецвипуск

Опубліковано 31 лип. 2015 р.

Літо – пора відпусток. І хоча Верховна Рада України прийняла рішення працювати без канікул, народні депутати таки планують трішки відпочити.

Волинські мажоритарники кажуть, що набиратимуться сил у природи рідного краю. У Шацькому національному природному парку знаходиться найбільше озеро України – Світязь. Друге літо поспіль, відколи Росія анексувала Крим, від туристів тут ніде голці впасти.

Знімальна група програми «Дорогі депутати. Волинь» вирушила туди, щоб з’ясувати, чи відповідає рівень туристичних послуг депутатським запитам. Запрошення у рейд надіслали шістьом волинським народним обранцям і їхнім помічникам. Але разом із журналістами поспілкуватися з громадою Шацького району, довідатися про проблеми, що їх турбують, зголосилися лише помічник депутата Ігоря Гузя (обраного на 19 виборчому окрузі) Володимир Захарко і помічник обраного на 22-му виборчому окрузі Ігоря Лапіна Юрій Моклиця.

Екологічний збір за в’їзд на територію Шацького національного парку, нелегальний зелений туризм, смітники та туалети на пляжах – це ще далеко не всі проблемні питання, які довелось обговорювати місцевій владі, жителям Шацького району і туристам з помічниками нардепів. Решта – у новому спецвипуску програми «Дорогі депутати. Волинь»

«Дорогі депутати. Волинь» – це спільний проект Громадянської мережі ОПОРА, «Громадського. Волинь», Громадського телебачення і проекту USAID РАДА. З програми глядачі дізнаються про діяльність та бездіяльність народних обранців, про зарплати, офіси, внутрішню “кухню”, “совковий дух” Верховної Ради України і міжнародний досвід парламентаризму.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 4 тижня потому...

«Дорогі депутати. Волинь» № 10 (ще про Єрємєєва живого)

Опубліковано 11 серп. 2015 р.

У десятому випуску програми «Дорогі депутати. Волинь» ви дізнаєтеся:

- У рубриці «На слуху» дізнаєтесь про депутатську активність волинських народних обранців у липні.

- У рубриці «Зворотній зв’язок»: журналістський рейд приймальнями нардепів-кураторів парламентських політичних партій у Волинській області.

У Луцьку розміщено чимало приймалень народних депутатів-кураторів парламентських політичних партій у Волинській області. Чим вони займаються і як підтримують зв’язок з виборцями? Детальніше дивіться у сюжеті.

- В рубриці «Народний бліц» дізнавайтесь чи знають лучани та гості міста, як зв’язатись із нардепами.

Чи знаєте ви, як зв’язатись із нардепом, який обраний у вас на окрузі? Таке питання журналісти програми «Дорогі депутати. Волинь» задали лучанам та гостям обласного центру. Відповіді дивіться у сюжеті.

- У рубриці «У центрі Уваги»: інтерв’ю з дружиною нардепа Оксаною Гузь.

Другі половинки волинських обранців часто публічні та успішні люди. Журналісти програми «Дорогі депутати. Волинь» вирішили дізнатись про них більше. Зокрема, дружина народного депутата Ігоря Гузя погодилась показати, як минає її робочий день. Розповіла, як заробляє собі на життя, як розважається, які книги читає і як відпочиває.

«Дорогі депутати. Волинь» випуск №11 (а тут вже про померлого)

Опубліковано 18 серп. 2015 р.

В одинадцятому випуску програми «Дорогі депутати. Волинь» ви дізнаєтесь про таке:

- як на Волині прощались з Ігорем Єремеєвим;

- у рубриці «Про Актуальне»: «бурштиновий рейд» Рівненщиною за участю заступника міністра екології та природних ресурсів Світлани Коломієць, нардепа Ігоря Лапіна, громадських активістів та ЗМІ;

- оцінка діяльності волинських нардепів сьомого скликання – думка політолога Михайла Находа.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 1 місяць потому...

«Дорогі депутати. Волинь» випуск № 12

Опубліковано 1 вер. 2015 р.

Автори «Дорогі депутати. Волинь» підготували вам для перегляду дванадцятий випуск програми.

У ньому ви зможете дізнатись про таке:

– У рубриці «Проблема округу» ви побачите, на що скаржились мешканці Рожищенського району Олександру Пизі, помічникові нардепа Сергія Мартиняка;

– В рубриці «У центрі уваги»: інтерв’ю з волинянином, народним депутатом І скликання Андрієм Бондарчуком;

– У рубриці «Народний бліц»: як волиняни вітали народних депутатів і що їм бажали з нагоди Дня Незалежності України.

«Дорогі депутати. Волинь» випуск № 13

Опубліковано 25 вер. 2015 р.

У тринадцятому випуску програми «Дорогі депутати. Волинь» ми приділили увагу таким темам:

• У рубриці «На слуху» пропонуємо вам до перегляду підбірку подій, які пов’язані з волинськими нардепами.

Про що заявляли волинські нардепи протягом трьох тижнів вересня і що про це писали у ЗМІ – дивіться у традиційному дайджесті.

• У рубриці «Проблеми округу»: поїздка на 19 виборчий округ разом із помічником Ігоря Гузя Андрієм Бокочем.

Ми продовжуємо серію сюжетів про спонтанні поїздки на округ з помічниками нардепів. Цього разу свою лотерею тягнув помічник Ігоря Гузя Андрій Бокоч. З ним ми поїхали у село Павлівка, Іваничівський район.

• У рубриці «Народний бліц»: чи варто молоді цікавитись діяльністю народних депутатів?

Журналісти програми «Дорогі депутати. Волинь» завітали на ІІІ Міжнародний молодіжний форум, який відбувся 15 вересня у Луцьку. Чи треба молоді цікавитись діяльністю нардепів? Таке запитання ми задали учасникам заходу. Відповіді насторожили.

«Дорогі депутати. Волинь» випуск № 14

Опубліковано 15 жовт. 2015 р.

У чотирнадцятому випуску програми «Дорогі депутати. Волинь» дивіться про таке:

- У рубриці «Парламентська математика»: хто допомагає волинським нардепам?

- Авторський колектив нашої програми підготував для вас інфографіку помічників волинських нардепів. Хто з депутатів має найбільше помічників, а хто найменше? Які відомі прізвища «фігурують» у списку помічників волинських нардепів? Відповіді на ці питання шукайте у сюжеті.

- У рубриці «В центрі уваги» дивіться інтерв’ю з народним депутатом Артемом Віком.

Через скандал у радикальній партії, причиною якого став нардеп Мосійчук, Волинь ризикує лишитися без куратора-парламентаря. Олег Ляшко вимагає у ЦВК позбавити депутатського мандата свого соратника Артема Вітка. Сам Вітко заспокоює волинян, що свою приймальню у Луцьку не закриє. Про суть скандалу між «радикалами» дивіться у рубриці «В центрі уваги».

- У рубриці «Проблеми кругу» дивіться сюжет із вимираючого волинського села Сваловичі (23 виборчий округ).

Для жителів 23 виборчого округу наближаються не тільки місцеві, а й дочасні парламентські вибори. Хоча вони ще не оголошені, але уже ходять чутки, хто має замінити Ігоря Єремеєва. Що говорять мешканці вимираючого поліського села Сваловичі про депутатів та владу вцілому дивіться у рубриці «Проблеми округу».

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 4 місяця потому...

щось закинув я тему... 

відео під спойлерами

 

«Дорогі депутати. Волинь» випуск № 15

Цитувати
Опубліковано 24 жовт. 2015 р.

Автори «Дорогі депутати. Волинь» підготували вам для перегляду п’ятнадцятий випуск програми.

У ньому ви дізнаєтесь про таке:
    – У рубриці «На слуху» дізнаєтесь про депутатську активність волинських народних обранців у жовтні.
Вісім законопроектів, благодійні акції, виступи в ефірах всеукраїнських телеканалів. Волинські депутати у жовтні не пасли задніх у Парламенті. Аналіз публічної активності мажоритарників - у рубриці «На слуху».
    – У рубриці «Проблеми округу»: сюжет із селища Турійськ (20-ий виборчий округ).
Початок жовтня для знімальної групи програми «Дорогі депутати Волинь видався багатим на подорожі. Вкотре під приціл нашої уваги потрапив 20-й виборчий округ і вперше селище Турійськ. Як завжди ми питали виборців чи виправдав депутат Сергій Мартиняк їхні сподівання і про комунікацію з ним. Детальніше дивіться у сюжеті.
    – У рубриці «Зворотній зв’язок»: візит у ковельську громадську приймальню нардепа Степана Івахіва.
Зі своїм обранцем виборець може зв’язатися у соціальних мережах, безпосередньо під час зустрічі, або звернувшись у громадську приймальню нардепа. Щоб переконатися, працює цей механізм чи ні, ми навідались у місто залізничників - Ковель - у приймальню нардепа Степана Івахіва.

Спойлер

 

 

 

«Дорогі депутати. Волинь» № 16. Осінній спецвипуск

Цитувати
Опубліковано 10 лист. 2015 р.

Знімальна група програми «Дорогі депутати. Волинь» вдруге вирушила до Верховної Ради України, щоб поспілкуватись з волинськими народними обранцями. На жаль, Сергія Мартиняка та Степана Івахіва ми не застали на робочому місці, проте поспілкувались з іншими депутатами. 
Отож, в осінньому спецвипуску програми «Дорогі депутати. Волинь» ви побачите:
    – Одне з ключових питань, яке обговорювали депутати в день нашого приїзду до Верховної Ради України, це відставка трьох міністрів. А саме: Олександра Квіташвілі (Міністр охорони здоров’я України), Володимира Демичишина (Міністр енергетики та вугільної промисловості України) та Сергія Квіта (Міністр освіти і науки України). Ми поцікавились позицією волинських нардепів щодо цього кадрового питання.
    – Як ви розцінюєте результати місцевих виборів на Волині? Як зміняться політичні процеси у нашій області після виборів? Чи відбудеться на Волині політична монополізація? Що про це думають волинські нардепи, дивіться у сюжеті.
    - Під час нашого відвідування Парламенту ми випадково зустріли депутата Волинської обласної ради Володимира Бондаря в компанії нардепа від Блоку Петра Порошенка Олексія Гончаренка. З якою метою волинський політик приїхав до Верховної Ради України, дивіться у сюжеті.
    – Досить довгий час нам не вдавалось записати інтерв’ю з депутатом-списочником від «Народного фронту» Юрієм Савчуком. Проте, під час нашого другого відвідування Верховної Ради України, нам це нарешті вдалося

Спойлер

 

 

 

«Дорогі депутати. Волинь» випуск № 17

Цитувати
Опубліковано 17 лист. 2015 р.

Ми продовжуємо мандрувати різними населеними пунктами Волині та розповідати вам про проблеми, над вирішенням яких варто працювати волинським нардепам. 
У сімнадцятому випуску нашої програми ми звернули увагу на проблеми 19 та 23 виборчих округів. А саме:
    - У рубриці «У центрі уваги»: проблеми волинських гірників.
Проблеми волинських гірників неодноразово звучали у стінах Верховної Ради та в профільному міністерстві, проте вирішити в повній мірі їх так і не вдається. Яка сьогодні ситуація з виділенням коштів для добудови десятої шахти та яка перспектива роботи першої шахти «Нововолинська? Про це і не тільки дивіться у нашому сюжеті.
    - У рубриці «Про актуальне»: життя 23-го виборчого округу без свого представника у Верховній Радій України.
Уже не один місяць, після смерті Ігоря Єремеєва, мешканці 23-го виборчого округу живуть без свого представника в Парламенті. Як їм живеться без свого народного депутата? Чи працюють приймальня та представництва благодійного фонду Ігоря Єремеєва? В чому звинувачує помічник Степана Івахіва Ігоря Палицю? Відповіді дивіться у нашому сюжеті

Спойлер

 

 

 

«Дорогі депутати. Волинь» випуск № 18

Цитувати
Опубліковано 29 лист. 2015 р.

У вісімнадцятому випуску програми «Дорогі депутати. Волині» ми звернули увагу на такі теми:
    - У рубриці «На слуху»: чому волинський нардеп вимаже звільнення голови Волинської ОДА.
З трибуни Верховної Ради України нардеп Ігор Гузь виступив з критикою проти Володимира Гунчика. Народний обранець вимагає у Президента Петра Порошенка звільнити очільника Волинської ОДА через не ефективну роботу.
    - В рубриці «У центрі уваги»: нардеп Ігор Лапін відповів на відверті запитання журналістів
Депутат народнофронтівець Ігор Лапін, він же командир штурмової роти «Айдару» Зола, дав прес-конференцію для волинських ЗМІ. Під час якої, зокрема, розповів про свої квартири, парламентські торги законопроектами, а також запросив усіх бажаючих разом «покришувати» видобуток бурштину.
    - У рубриці «Проблеми округу»: як бачать вирішення проблеми незаконного видобутку бурштину народні депутати, влада та громада?
Частина 23 виборчого округу, а саме Маневиччина живе мало не в умовах воєнного стану. Аби потрапити до лісу, доведеться отримати добро на кількох блокпостах, що їх пильнує Національна гвардія. Селяни стомилися від того, що їх постійно обшукують і перевіряють документи. А на вихідні з лісу часто чути постріли…. Не сепаратисти - старателі створили на Волині свою республіку зі своїми дикими порядками. Ім’я їй Клондайк. Цього разу у рубриці «Проблеми округу» - проблема, що стосується всієї України - незаконне надрокористування.
    - У рубриці «Про актуальне»: як працюють у профільник комітетах Парламенту волинські нардепи?
Під час візиту у Верховну раду нам пощастило поблукати Парламентськими комітетами. Дивилися як і над чим працюють депутати-волиняни. Зловили і прогульника.

Спойлер

 

 

 

«Дорогі депутати. Волинь» випуск № 19

Цитувати
Опубліковано 1 січ. 2016 р.

У 19-ому випуску програми «Дорогі депутати. Волинь» підсумуємо діяльність народних депутатів у 2015-ому і нашу з ними співпрацю. Загалом, нардепів-волинян можна розділити на дві групи: «Воля народу» і народнофронтівці.

Обраний на 19-ому виборчому окрузі Ігор Гузь завжди зголошувався на інтервю: доводилось спілкуватися з ним двічі у кулуарах українського Парламенту, кілька разів у селі на зустрічах з виборцями. У депутата є 6 оплачуваних помічників. З Андрієм Бокочем їздили в Іваничівський район слухати, що кажуть про депутата люди. Згідно з даними сайту Верховної Ради України, Ігор Гузь не пропустив жодного пленарного засідання, зареєстрував 12 законопроектів.

За весь час виходу нашої передачі нам лише раз пощастило зустрітися із представником 20 виборчого округу Сергієм Мартиняком. І чи пощастило взагалі? Знайомство з нардепом відбулося у селі Сокіл Рожищенського району, куди він прибув на зустріч з виборцями. За два візити у Парламент знімальна група програми його там не застала. А ось за інформацією сайту він пропустив близько 30% пленарних засідань. Творчій групі програми «Дорогі депутати. Волинь» найбільше співпрацювалося з помічником Мартиняка Олександром Пизою.

Степан Івахів виявився “найдоступнішим” депутатом з-поміж “волинської трійці”. З ним ми спілкувалися двічі: на окрузі і під парламентським куполом. Низку разів позицію нардепа озвучував його помічник на громадських засадах Денис П’ятигорець. Нардеп реагував на наші сюжети. Наприклад, після репортажу із села на Ратнівщині людям виплатили заборговані за молоко гроші.

Депутат-айдарівець “Зола”, або ж Ігор Лапін, також не втікав від мікрофона. Він навіть запросив творчу групу «Дорогі депутати.Волинь» у свої київські апартаменти – однокімнатну квартиру в готелі «Київ» поблизу Верховної Ради. Лапін відносно часто виступав з парламентської трибуни і з місця у Раді. Зареєстрував більше двох десятків законопроектів протягом 2015-ого. Рідко організовував зустрічі з виборцями. З помічників з нами співпрацювали Вікторія Климчук і Юрій Моклиця.

З обранцем 23 округу Ігорем Єремеєвим спілкувалися лише раз – під куполом українського Парламенту. Він охоче коментував події в сесійній залі, ділився планами щодо відпустки. Однак у липні 2015 смертельно травмувався під час кінної поїздки. Серце впливового політика і бізнесмена зупинилося 12 серпня.
Обраний за списком партії «Народний фронт» волинянин Юрій Савчук теж був героєм наших випусків. Проте зустріти його вдавалось лише у столиці, хоча сам депутат стверджував, що зазвичай вихідні проводить саме на малій батьківщині. Співпраця з помічниками нардепа відбувалася лише на рівні телефонних розмов.
Більше підсумків – у відео.

http://hromadske.volyn.ua/dorohi-deputaty-volyn-vypusk-19/

Спойлер

 

 

 

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 1 місяць потому...
Цитувати

У ЦВК можливі будь-які чудеса, в тому числі продовження життя після смерті. Торік у серпні трагічно загинув один із ключових політиків групи "Воля народу" в Раді Ігор Єремеєв. Його похорон відбувся 12 серпня 2015 р., а 4 лютого 2016 р. в ЦВК все ще не бачили його свідоцтва про смерть, а тому вибори на окрузі № 23, де Єремєєва обрали нардепом, як не призначали, так і досі не призначають. Злі язики подейкують, що причиною тому - хороші шанси на перемогу в окрузі екс-голови Одеської облдержадміністрації, а за сумісництвом близького соратника опального нині олігарха Ігоря Коломойського Ігоря Палиці. Але не будемо ж ми вірити злим язикам!

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 4 місяця потому...

Як я провів літо: луцькі депутати розповіли про відпочинок

Показати прихований контент  

Яхти, дорогі заморські пляжі, нічні гулянки – можливо, хтось саме таким уявляє відпочинок депутатів. Та все це – не про обранців луцької громади.

Луцькі депутати – напрочуд працьовиті. На запитання, як провели літо, в один голос запевнили: який там відпочинок, коли стільки роботи. І які б гламурні картинки не малювала уява скептиків, а реалії відпочинку депутатів важко навіть нафантазувати. Боротьба із бур’яном на спортмайданчику, передачі в АТО, жнива і навіть прибирання закордонних кладовищ – ось невеликий перелік справ, якими запам’ятають літо луцькі депутати.

Микола Романюк
 

Як я провів літо: луцькі депутати розповіли про відпочинок
 


"Я мав цього літа відпустку два тижні. Із них на два дні поїхав до мами в село, а решту – був на Світязі з дружиною та внуками.

Якщо загалом говорити про це літо, більшість планів ми реалізували. Погода сприяла ремонту доріг, прибудинкових територій, реконструкції приміщень дитячих садочків та ряду інших питань. Є деякі моменти, які ми хотіли встигнути доробити до Дня міста та Дня незалежності, але трохи не встигли із термінами. Але вже завершуємо.

Хочеться, щоб літня погода потрималася ще довше, бо маємо немало інших планів". 

Юлія Вусенко
 
Як я провів літо: луцькі депутати розповіли про відпочинок
 


"Провела літо повністю в роботі. Єдина можливість побачити хоч якийсь відпочинок, це – тиждень на базі Східноєвропейського університету на Світязі. Я в університеті теж працюю, посада допомагає суміщати роботу. Тож тиждень провела на Світязі. Це був повноцінний відпочинок із хорошою погодою, купанням.

Останні вихідні їздила в Гуту Івано-Франківської області, де «Самопоміч» збиралася, щоб обговорити стратегічне планування партії. То разом із тим вдалося подихати свіжим повітрям і побачити гори. От і весь відпочинок".

Артем Запотоцький
 
Як я провів літо: луцькі депутати розповіли про відпочинок
 


"Не маю що цікавого розповісти. Мені зробили чергову операцію, два місяці відходив після неї. Тому був лише вдома, і хіба виїжджав на дачу. Це літо, на жаль, було абсолютно нецікавим, будемо сподіватися, що наступне буде кращим".

Микола Дендиберін
 
Як я провів літо: луцькі депутати розповіли про відпочинок
 


"У відпустці я ще не був. Із ранку до вечора наводжу порядок у себе в дворі. То чорнобривці підливаю, то прополюю. Ну, і звісно, багато уваги приділяв футбольному полю «Піонер», що на вулиці Глушець, 3. Покосили там бур’ян, провели світло, поставили вагончики для дітей. Так що все літо – в трудах. Відпустку планую десь з 20 вересня. Поки ще не визначився, куди саме поїду".

Сергій Балицький
 
Як я провів літо: луцькі депутати розповіли про відпочинок
 


"Хотілося б відпочити, але за все літо була лише одна субота-неділя, коли ми поїхали на озеро Пісочне. А так переважно займався волонтерською роботою, і в цьому плані пора була насиченою. Перед Днем незалежності хлопці просили приїхати на Схід, та й раніше просили. Були місяці, коли тричі їздили. Відпочинок фактично був в дорозі. Багато дзвінків, немало поганих моментів на Сході, тому відпустку наразі не планую, не на часі".

Віктор Ящук
 
Як я провів літо: луцькі депутати розповіли про відпочинок
 


"Відпустки не мав ніякої, і фактично літо нічим не відрізнялося від весни, так як і від осені. Рада фактично тільки почала працювати – нові люди, нові ідеї, дуже багато різних питань. Одним словом, не дадуть відпочити. А найкращий відпочинок для мене, це – в суботу риболовля, в неділю – церква.

Рибалити люблю більше на річках, бо ставки – це штучна водойма і з таким самим успіхом можна піти в «Там-Там» і в акваріумі половити рибу. Подобається ловити рибу-хижака, яку треба знайти спершу, заставити клюнути, це ціле мистецтво. Проте цього літа не було можливості порибалити.

Знаєте, є такий формат відповіді на запитання: «Як відпочиваєш?» – «А я не напрягаюсь!».

Богдан Богонос
 
Як я провів літо: луцькі депутати розповіли про відпочинок
 


"Літо почалося з копання окопів і будівництва криївок в урочищі Вовчак. На минулих вихідних нарешті відкрили першу чергу музею. А також літо запам’ятається ремонтом, який ми затіяли вдома. Хоча це, мабуть, справа, яку ніколи не можна завершити, хіба призупинити.

Нарешті цього літа ми з сином завершили похід Чорногорою. Минулого року були теж в Карпатах, і розпочали цей маршрут, але дійшли тільки до Говерли. Зіпсувалась погода і довелося спускатися. І от нарешті ми піднялися на гору Петрос, чим завершили Чорногірський хребет. Оці чотири дні і був найбільший відпочинок".

Ігор Поліщук
 
Як я провів літо: луцькі депутати розповіли про відпочинок
 


"Усе літо провів в роботі, в відпустку не ходив і навіть не планую. Єдине, що на чотири дні їздив відпочивати на Дністер. Відпочивав на пляжі, брав на прокат човен, плавав, спостерігав за цими неймовірними краєвидами. Я був на Чернівецькій стороні Дністра. Це надзвичайно велична річка, усім рекомендую пересвідчитись".

Петро Нестерук
 
Як я провів літо: луцькі депутати розповіли про відпочинок
 


"Цього року ми святкували з дружиною десять років подружнього життя, тож з цієї нагоди ми відправились у подорож по містах України. В нашій країні дуже багато гарних міст, і щоб вивчити світ, треба спочатку вивчити Україну. Два тижні ми їздили різними містами, і вражені, скільки цікавих і гарних місць є зовсім поруч. Та якби запитали, яке найцікавіше та найдивовижніше, я б все-одно сказав, що Луцьк".

Микола Собуцький
 
Як я провів літо: луцькі депутати розповіли про відпочинок
 


"Одним із найяскравіших епізодів можу назвати поїздку до Польщі, де ми прибирали польські кладовища. Їздив разом із дівчиною, влаштував їй таку «романтичну» подорож. Вона мене підтримала, допомагала прибирати. Це була участь у програмі «Пам’ять без кордонів», група волонтерів і студентів брала участь в прибиранні трьох цвинтарів.

Окрім того, у нас з батьком – велике господарство, яке теж займає немало часу. Тож довелося і по жнивувати. Із класичного відпочинку – двічі їздили до бабусі на Світязь".

Микола Федік
 
Як я провів літо: луцькі депутати розповіли про відпочинок
 



"За підсумками цього літа я маю двох ображених людей: дружину і маленьку доньку. Дуже мало часу їм приділяв. Не їздили нікуди відпочивати, єдине – на один день, в неділю з’їздили на Світязь. 

У зв’язку з тим, що були вибори до Верховної Ради у 23 окрузі, і я ними займався, то на це пішло немало часу. Також займалися підготовкою до відкриття музею в урочищі Вовчак. Фактично другу половину літа саме на це і витратив.

Сьогодні як тільки звершимо сесію, планую поїхати до батьків і «відпочити» на картоплі".

Підготувала Людмила ЯВОРСЬКА

Hide  

Лише запитання до авторки, Людмили Яворської: а хто вибирав-складав список "опитаних"?

 

Народні депутати з Волині: хто найчастіше голосує «проти фракції/депутатської групи» - результати дослідження ОПОРИ щодо так званих «голосувань проти фракції/депутатської групи» народних депутатів-мажоритарників, обраних у Волинській області.

Показати прихований контент  

З-поміж представників Волині у парламенті найбільше одностайним зі своїми колегами по фракції під час голосувань є Ігор Гузь, натомість, найменше «дисциплінованим» у складі своєї депутатської групи є Сергій Мартиняк.

Такими виявились результати дослідження ОПОРИ щодо так званих «голосувань проти фракції/депутатської групи» народних депутатів-мажоритарників, обраних у Волинській області. Аналіз голосувань проводився за період від 27 листопада 2014 р. (набуття народними депутатами повноважень) до 31 серпня 2016 р.

Що таке «голосування проти фракції/депутатської групи»? Це коли депутат голосує не так, як більшість фракції/групи, до якої входить. Наприклад, за умови, коли більше 50% членів фракції проголосували «так» щодо певного законопроекту, голосування окремого депутата «ні», «утримався» або «не голосував» вважається голосуванням «проти фракції».

Так, за період від початку набуття депутатських повноважень до 31 серпня 2016 р. народний депутат, обраний у 19-му виборчому окрузі, Ігор Гузь 452 рази голосував відмінно від більшості своїх колег по фракції «Народний Фронт». Показник відповідних голосувань нардепа «проти фракції» становить 8,5%.

Останні голосування народного депутата «проти лінії своєї фракції» відбулись 15 липня 2016 р., зокрема: поіменне голосування про підтримку запиту народного депутата Юрія-Богдана Шухевича до Президента України стосовно зняття грифу «опублікуванню не підлягає» та скасування усіх засекречених нормативно-правових актів Президента України, якими встановлені незаконні пенсійні привілеї для колишніх народних депутатів УРСР і СРСР, колишніх перших секретарів обкомів Компартії України тощо та членів їх сімей, котрим обчислюють пенсії, виходячи з посадового окладу міністра Кабінету Міністрів України; поіменне голосування про підтримку запиту народного депутата Олександра Нечаєва до Президента України про факти порушення чинного законодавства України щодо переслідувань громадян за політичними мотивами у Миколаївській області; поіменне голосування про підтримку запиту народного депутата Надії Савченко до Президента України щодо незаконного використання земель Міністерства оборони України.

Представник м. Луцька у Раді (ВО № 22) Ігор Лапін частіше за свого колегу по фракції голосує проти лінії «Народного Фронту». Зокрема, таких голосувань на рахунку луцького нардепа півтисячі, а показник голосувань «проти фракції» у нього становить 10%.

Останній раз Ігор Лапін не дотримався одностайності у голосуваннях фракції, до якої він входить, також 15 липня 2016 р., голосуючи «за» ті ж самі законопроекти, що й Ігор Гузь, у той час, як більшість представників фракції їх не підтримали.

682 рази «голосував проти» депутатської групи «Воля народу» народний депутат Степан Івахів (ВО № 21). Як показали результати аналізу Громадянської мережі ОПОРА, народний депутат голосує відповідно до лінії депутатської групи у 82% випадків. Відповідно його показних «голосування проти депутатської групи» становить 18%.

Для прикладу, 14 липня 2016 р. Степан Івахів виступив проти лінії своєї фракції під час сигнальних та поіменного голосування щодо проекту Закону «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо підтримки літакобудівної галузі» (№ 3458).

Втім, найвищий показник «голосування проти фракції/депутатської групи» у народного депутата Сергія Мартиняка, обраного у 20-му виборчому окрузі на Волині. Чверть голосувань нардепа не відповідає лінії депутатської групи «Воля народу», до якої він входить. Загалом, народний депутат 869 разів голосував «проти своєї депутатської групи».

Як і його колега Степан Івахів, Сергій Мартиняк 14 липня 2016 р. не голосував за законопроект № 3458, у той час, як більшість представників групи «Воля народу» його підтримали. Крім того, цього ж дня у Раді нардеп не голосував за законопроект № 3457 (сигнальне та поіменне голосування), натомість, 60% членів його депутатської групи проголосували «за».

 

За коментарями звертайтеся:

Катерина Шарпата, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області

тел. (098) 278 82 90, [email protected]

Hide  
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 1 рік потому...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...