Перейти до змісту

Тарифи за комунальні послуги

jack74

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
4 minutes ago, rl72 said:

ще що розкажеш?

Ну, можу про тарифи на газ розказати))

От ти пишеш, що 

On 9/17/2018 at 10:07 PM, rl72 said:

Гройсман грається в соціаліста

On 9/11/2018 at 10:38 PM, rl72 said:

собівартість - копійки? газу - собівартість копійки? гггггг

On 9/11/2018 at 10:30 AM, rl72 said:

Гройсман захотів подобатись бабушкам і тобі

On 9/11/2018 at 10:05 PM, rl72 said:

а що в нас газ власного видобутку має коштувати не стільки скільки коштує у світі? чи може він повинен мати якусь іншу ціну, ніж ринкова? чи може підприємствам підняти тричі, щоб населення давати дешевий "популістський"?

А от одна розумна людина (герой, що врятував економіку України від краху) з тобою не зовсім згідна:

• +1 3
Опубліковано
2 хвилин тому, yu2007 сказано:

А от одна розумна людина (герой, що врятував економіку України від краху) з тобою не зовсім згідна:

гм? 

Цитувати

"Не буде газ дешевше, немає його дешевого у світі. Все, що ми могли зробити, ми зробили. Це 7,2 тис. - найвища ціна, 3,6 тис. грн. Фактично 50% від ринкової вартості, для громадян України, які споживають до 200 куб. м газу", - заявив прем'єр.

Яценюк запевнив у неможливості зниження ціни на газ для населення

15 жовтня, 2015, 13:15

Опубліковано
1 minute ago, rl72 said:

гм? 

Що ти мені даєш лінк на якийсь "рупор кремля". Я тобі запостив відео з живим Арсенієм, послухай уважно, що каже ця мудра людина)))

20 minutes ago, rl72 said:

@yu2007, а яка  ціна електроенергії в Норвегії для споживача?

Все намагаєшся підловити мене на балабольстві?)) Середня ціна в ІІ кварталі 2018 року для домогосподарств: одна гривня п'ятдесят три копійки за один кВт/год (без податку і вартості оренди мережі).

• +1 1
Опубліковано (змінено)
7 годин тому, rl72 сказано:

@yu2007, а яка  ціна електроенергії в Норвегії для споживача?

Вікі пише що 15 євроцентів, то звідки мова про 1, 5 грн я не зрозумів.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Electricity_pricing

А якщо точніше - для населення 0,16 для підприємств 0.07

Змінено користувачем Fedor4uk
Опубліковано

@yu2007 ну ти прям як наша влада))) Чи тебе ще Кучма вчив між крапельками протискуватися?

Якщо іншим однаково, то я особисто намагатимуся не дати маніпулювати моїми словами, перекручуючи їх і "притягуючи за вуха" до того контексту, про який вони і близько не говорять. Відповідно - твої "витяги" з мною і іншими сказаного під тими "заголовками", під якими ти особисто їх подав - є неправдивими. Хто ти після цього?:rolleyes:

Опубліковано
1 година тому, Fedor4uk сказано:

А то @yu2007, по курсу 8 рахує))

Опубліковано
8 годин тому, yu2007 сказано:

Все намагаєшся підловити мене на балабольстві?)) Середня ціна в ІІ кварталі 2018 року для домогосподарств: одна гривня п'ятдесят три копійки за один кВт/год (без податку і вартості оренди мережі).

Та ти що? Яке балабольство?

Ти просто маніпулюєш в свою користь

55187-1_uk_origin.thumb.png.ecd558618871d1e05e48f09e36c6404e.png

Опубліковано
9 годин тому, yu2007 сказано:

Що ти мені даєш лінк на якийсь "рупор кремля". Я тобі запостив відео з живим Арсенієм, послухай уважно, що каже ця мудра людина)))

Ой, вибач.

Можеш в квитанціях за комунальні послуги глянути, ти ж їх три роки зберігати маєш

Опубліковано
1 час назад, rl72 сказал:

Та ти що? Яке балабольство?

Ти просто маніпулюєш в свою користь

55187-1_uk_origin.thumb.png.ecd558618871d1e05e48f09e36c6404e.png

так ,вартість електроенергіі така

але якщо порахувати вартість комуналки в загальному,то не буде така радужна картина

особливо якщо в такий графік додати ще доходи і показати ,скільки % від місячного доходу на комуналку витрачає украінець,американець та середньостатистичний європеєць

• +1 5
Опубліковано
2 хвилин тому, paksivatova сказано:

так ,вартість електроенергіі така

але якщо порахувати вартість комуналки в загальному,то не буде така радужна картина

особливо якщо в такий графік додати ще доходи і показати ,скільки % від місячного доходу на комуналку витрачає украінець,американець та середньостатистичний європеєць

Тут хтось питав про кумуналку?

Для більш нерадужної картини можна ще написати про піввареника і фотку голодних очей бабушки приліпити

Опубліковано
12 часов назад, sergkots сказал:

А оптимізувати роботу підприємства вони не пробували? Допомагає. 

Ну то можна копнути ще глибше і визначити наскільки й нинішній тариф економічно обгрунтований. Але мова не про це була, а про фразу виділено жирним.

Опубліковано
8 hours ago, Fedor4uk said:

Це та сама Вікі, на якій написано, що зростання ВВП України в 2017 склало більше 20%?

Чому я згадав Норвегію.

Якось трохи менше року тому довелось поспілкуватися з одним норвежцем. Звичайний трудяга, інженер-монтажник-пусконаладчик. І от після чергового бокалу почав він мені розповідати, як йому важко живеться. Як в них все дорого, як кляті соціалісти при владі обкладають трудовий норвезький народ непомірними податками, і як класно і дешево в Україні. Ще після кількох келихів дістав смартфон і почав показувати фото свого автопарку, свого будинку з виглядом на море, свого шале в горах, і своєї літньої дачі (при цьому іпотеки вже всі виплатив). Я, звісно, поцікавився, як опалюється ця вся його нерухомість. Виявляється електроенергією. Питаю: платиш, певно, тисячу євро в місяць за світло взимку? І тут він мене здивував.

В Норвегії ціна електроенергії для домогосподарств складається з ціни за кВт/год плюс ПДВ, і з ціни за оренду мережі (типу плати за підключення, яку в нас все хочуть ввести). До ціни оренди мережі також додається податок за споживання електроенергії. Правда є нюанси. В деяких регіонах/муніципалітетах люди не платять цей податок і ПДВ. Плюс ціна варіюється залежно від типу укладеного контракту з постачальником ЕЕ.

Тепер до суті. 

У другому кварталі цього року середня нетто-ціна ЕЕ була 44,6 ере за 1 кВт/год, середня нетто-ціна оренди мережі - 28,9 ере за 1 кВт/год, усі податки сукупно 36,8 ере за 1 кВт/год. Тобто сумарно 1 кіловат в середньому коштував 110,3 ере.

Перший ліпший калькулятор з гугла:

0,446 крони = 1,54 грн або 0,047 євро

1,103 крони = 3,80 грн або 0,12 євро

За останні 12 місяців сукупна вартість кіловату зросла на 16%. Тобто рік тому було лише десь 0,1 євро. 

Norway.thumb.jpg.da394162d8b9881ee49a11004cbca008.jpg

• +1 2
Опубліковано
1 година тому, yu2007 сказано:

Це та сама Вікі

Чи та чи ні - не знаю, але посилання я дав і ціни там адекватні.

Щоб було зрозуміліше - то потрібно знати що в Норвегії не один постачальник електроенергії і ціна встановлюється ринком і може суттєво відрізняються в різних регіонах і може бути різною навіть у сусідів. 

А у нас ціна встановлена для всіх одна. Тому порівнювати ціни одного конкретного випадку з середніми по країні не коректно. 

Опубліковано
14 minutes ago, Fedor4uk said:

Тому порівнювати ціни одного конкретного випадку з середніми по країні не коректно. 

Шпрехен зі дойч?))

44.6 øre per kWh is the average price of electricity for households, excluding taxes and grid rent 

перекладається як "середня ціна електроенергії для домогосподарств, без врахування податків і оренди мережі"

Тобто гривняпіссят - це якраз таки і середня по Норвегії, а не "окремий випадок")))

А плюс середні податки і середня оренда дають середню загальну 3,80 грн.

Опубліковано
7 хвилин тому, yu2007 сказано:

Шпрехен зі дойч?))

44.6 øre per kWh is the average price of electricity for households, excluding taxes and grid rent 

перекладається як "середня ціна електроенергії для домогосподарств, без врахування податків і оренди мережі"

Тобто гривняпіссят - це якраз таки і середня по Норвегії, а не "окремий випадок")))

Ок, на сайті нашого Волиньелектрозбут можна побачити тарифи і стане ясно скільки тариф на постачання і скільки тариф на розподіл ( або по їхньому як написано "оренда мережі ") і яке сіж ними співвідношення.

Зараз ми порівнюємо різні величини - там тільки квт,  в нас квт з розподілом. 

Опубліковано
12 минут назад, vaz75 сказал:

Як жеж у вас тут весело, чого не покликали? 

А як ми покличемо? Ми ж в Теревенях не сидимо.

13 минут назад, vaz75 сказал:

Ю2(007) жгьот!

Мальчік с фєноменальной памьятью як завжди.

• Ха-ха 1
Опубліковано
4 годин тому, yu2007 сказано:

Шпрехен зі дойч?))

молодець, уже всіх обісцяв.

тепер скажи, яка ціна електроенергії для господарств з врахуванням податків і оренди мережі в Норвегії?

Опубліковано
1 hour ago, rl72 said:

тепер скажи, яка ціна електроенергії для господарств з врахуванням податків і оренди мережі в Норвегії?

Здалася тобі та Норвегія)))

Давай краще скажу, скільки коштує газ власного видобутку для населення Туркменістану, чи ціни на бензин в Кувейті і Саудівській Аравії )))

• Ха-ха 1
Опубліковано
6 годин тому, yu2007 сказано:

Здалася тобі та Норвегія)))

Давай краще скажу, скільки коштує газ власного видобутку для населення Туркменістану, чи ціни на бензин в Кувейті і Саудівській Аравії )))

Ти ще скажи ціну на бензин у Венесуелі.

У нас зате картопля дешева.

• Ха-ха 1
  • -1 2
Опубліковано (змінено)
18 минут назад, Bliksss сказал:

таки да, але, машину нею не заправиш...на жаль...

Ну їжа - це все-таки базова потреба, навідміну від машини.

Змінено користувачем volks
Опубліковано
1 хвилина тому, Fedor4uk сказано:

після переробки картоплі у спирт - можна

в домашніх умовах - тільки для внутрішнього споживання )))

Опубліковано (змінено)
15 годин тому, yu2007 сказано:

Шпрехен зі дойч?))

Повертаючись до теми:

Ціна 1000кВт-год для непобутових споживачів Волині 

Тариф на розподіл електричної енергії      (2 клас напруги, 0,4-10 кВ), грн./МВт•год

318,67

Постанова НКРЕКП   № 1018 від 18.09.2018 р.

Тариф на постачання електричної енергії для споживачів 1 групи, грн./МВт•год

20,60

Постанова НКРЕКП   № 1018 від 18.09.2018 р

Змінено користувачем Fedor4uk

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...