Перейти до змісту

Тарифи за комунальні послуги

jack74

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
6 хвилин тому, Alex S сказано:

От без публічності, опиши коротко, суть ситуації, а я опишу суть проблеми жінок товаришів.

без питань, але, вже не сьогодні...

• +1 1
Опубліковано
51 минуту назад, Alex S сказал:

Я довго писати не буду.На масиві в Струмовці ,постійно їздить підвода і торгує лісом.Чурбанами неколотих дров. Видно ,що вони лежалі і трохи гнилі.Початкова стадія. Дешево.Люди беруть. Сушать, колять, топлять. А потім побачив відео десь з пів року тому.Правда? То чому так дорого дрова колоті з машин? 

Ті дрова, метровий кругляк, що мені привозять на дрова, мінімум пловина йде на доски. Столярні, якісні доски. Лєнточною пилою розпускати. Інша половина вже йде на дрова.

.

І тому відповіть на ваше питання буде така - серйозні дяді незаморачуються збиранням гілок по лісі. Не той маштаб. Якщо є замовлення - швидко заїхали, завалили з десяток дерев, порізали по метру і погрузили на машину. Пару годин роботи і бабосікі в кармані )

• +1 2
Опубліковано
1 минуту назад, Alex S сказал:

Та бабосіки то зрозуміло. Я про лежачі стовбури дерев в лісі і чи можуть рядові люди привезти собі на дрова ті  стовбури.Можуть порізати їх і вивезти собі на опалення чи ні? 

Наскільки відомо, то ні. 

• +1 1
Опубліковано
4 хвилин тому, Alex S сказано:

Та бабосіки то зрозуміло. Я про лежачі стовбури дерев в лісі і чи можуть рядові люди привезти собі на дрова ті  стовбури.Можуть порізати їх і вивезти собі на опалення чи ні? 

Я думав що не можна, але у відео наведені інші дані - тому я тепер хз. Мене свого часу ділова та технологія (середнє між дровами та технологією) цікавили - їх точно не можна :) 

• +1 1
Опубліковано

Десь можна побачити всю любовну історію моїх відносин з собезом, під назвою - субсидія? Бо в нас були періоди расставаній, тому бачу лише останній період у два роки.

• +1 1
Опубліковано

Все ясно, як білий день.

ДКП «Луцьктепло» провело нарахування за опалення в лютому 2021 року згідно двоставкового тарифу.

Spoiler

Про це йдеться на сайті підприємства.

Так, розмір частини тарифу, що нараховується споживачам впродовж опалювального сезону згідно Реєстрів І - IV із врахуванням середньої фактичної температури зовнішнього повітря у лютому 2021 року -3,81ºС становить:

- для споживачів Реєстру І вартість 1 Гкал з врахуванням температурного коефіцієнту становить 1713,53 грн/Гкал або для будинків без приладів комерційного обліку теплової енергії нарахування становить 41,10 грн/м2 опалювальної площі.

- для споживачів Реєстру ІІ вартість 1 Гкал з врахуванням температурного коефіцієнту становить 1779,39 грн/Гкал або для будинків без приладів комерційного обліку теплової енергії нарахування становить 32,51 грн/м2 опалювальної площі.

- для споживачів Реєстру ІІІ вартість 1 Гкал з врахуванням температурного коефіцієнту становить 1754,11 грн/Гкал або для будинків без приладів комерційного обліку теплової енергії нарахування становить 34,00 грн/м2 опалювальної площі.

- для абонентів Реєстру IV розмір умовно-змінної частини тарифу є різним для кожного окремого будинку, обладнаного системою автономного опалення.

Окрім того, розмір умовно-постійної частини двоставкового тарифу на послугу з постачання теплової енергії є індивідуальним для кожного житлового будинку та зафіксований у відповідних Реєстрах І – IV, і нараховується виходячи з опалювальної площі квартири

Опубліковано

це я так розумію будемо платити і літом?

image.thumb.png.45cf21544a5ec0aff0cede2fb9187da6.png

Важливим нововведенням для двоставкових тарифів на послугу з постачання теплової енергії є розподіл економічно-обґрунтованих витрат підприємства на виробництво, постачання і розподіл теплової енергії на умовно-постійну і умовно-змінну частини. Відповідно, нарахування за спожиту послугу здійснюватиметься згідно цих двох частин: умовно-змінна частина, яка включає витрати, понесені безпосередньо на виготовлення теплової енергії – сплачується в опалювальний сезон; умовно-постійна частина, яка включає витрати, які підприємство несе впродовж усього року – сплачується рівними частинами кожного місяця.

• +1 2
Опубліковано
21 minutes ago, d.u.a.l said:

До речі, ще один цікавий момент - тариф затверджено терміном з 1 лютого по... 30 вересня (тадум-тссссс). На який припадає аж 2,5 місяці опалювального сезону (з не самим холодним березнем і половиною квітня) і 5 місяців без опалення (зате з абонплатою).

На що там жалілось Луцьктепло? Що не вистачає грошей влітку? Ну так тепер не тільки влітку не вистачатиме, а ще й взимку, бо з таким підходом навіть від мене - того хто регулярно сплачував комунальні послуги - отримають дулю з маком. Поки не введуть адекватні нарахування відповідно до споживання. Абонплата якщо і може бути, то не більше кількох десятків гривень загалом. 

Клятий порох, таку комбінацію провернув, щоб обібрати пересічних.

Ну нічого, дійдуть руки у Володимира Олександровича, відразу все поверне взад))

В мене все по лічильнику крім тепла. І хоча будинок утеплений, з сусідами скластись на лічильник взагалі без шансів, а на халявні ІТП за єврокредит - адресою не вийшли))

Ще коли запровадили температурні коефіцієнти, мені вже тоді зрозуміло стало, що все це "гросіше на@бахтунг". То ж з часом перестав платити всю щомісячну суму за опалення (платив десь 30-50%, залежно від виставленої суми). За зиму борг зростав, влітку трохи виплачував, та звичайно що не до 0. Наразі це вже 5-значна сума. І тепер вже точно гасити борг взагалі не поспішатиму))) 

• +1 2
Опубліковано

у будинку встановлено ІТП.

провів неважкі розрахунки для порівняння:

оплата опалення за термін із жовтня 2020 по січень 2021 включно по старому (звичайному одноставковому) тарифі і умовна величина оплати за цю ж кількість спожитих Гкал за цей самий період уже по новому (двохставковому) тарифу - суми практично однакові (хоча слід зауважити, що при двохставковому тарифі вона дещо вища - на 0,5%, але все ж). 

при цьому в місяці із меншим споживанням тепла (жовтень, листопад) при новому тарифі загальна сума оплати виходить більша, а в холодні місяці (грудень, січень) трохи менша - на +/- 7-10%.

але ж ще будуть місяці міжсезоння - 6 місяців абонплати. 

тому в загальному - це не зниження і не економія, на виході за рік загальна сума буде більша.

• +1 3
Опубліковано

хм...

в кабінеті ЛуцькТепло не підтягує цей платіж ТепловаЕнергія ПостійнаЧастина

і вибрати її теж щоб оплатити неможливо

image.png.d7901467fe6b0350a29e42d73c2597d5.png

Опубліковано
В 04.03.2021 в 08:57, Oli сказал:

хм...

в кабінеті ЛуцькТепло не підтягує цей платіж ТепловаЕнергія ПостійнаЧастина

і вибрати її теж щоб оплатити неможливо

а треба дивитись на загальну суму до оплати вище, ця складова постійна і обслуговуваття вони хочуть шоб 100% платили ....... рахунок виписується на загальну суму, а якщо зайти при виборі варіантів оплати - то при переадресації на Ipay цієї суми нема :) вони ще  абдіраловку недарабілі до кінця

Опубліковано
17 годин тому, Slayer сказано:

а треба дивитись на загальну суму до оплати вище, ця складова постійна і обслуговуваття вони хочуть шоб 100% платили ....... рахунок виписується на загальну суму, а якщо зайти при виборі варіантів оплати - то при переадресації на Ipay цієї суми нема :) вони ще  абдіраловку недарабілі до кінця

Уточню ще... цей платіж активується після опалювального сезону

Опубліковано
On 02.03.2021 at 21:00, d.u.a.l сказано:

навіть від мене - того хто регулярно сплачував комунальні послуги - отримають дулю з маком. 

Це не вихід. Тільки відключення від тепломереж і перехід на будинкову котельню. А це дуже дорого.

Кількість боржників росте в масштабах усієї країни.

За 2020 кількість боргів за комуналку зросла на 50%

У топі комунальників, що стягують гроші, – компанії, що подають тепло.

1 березня 2021

342 232 проваджень відкрито щодо українців, які не сплатили комунальні послуги у 2020 році. Це на 50% більше ніж у 2019. Тоді велося близько 227 тисяч проваджень.

Опубліковано
On 08.03.2021 at 13:39, Oli сказано:

Та ні, у приват24 є вже оплата на постійну частину... Думаю, що якщо ми усі не будемо її платити, то Луцьктепло змусимо таким чином відмовитися від цієї незаконної махінації

Опубліковано (змінено)
On 08.03.2021 at 13:39, Oli сказано:

так мало б бути, точніше - так вони розказували, а на ділі - рахунки вже прийшли.

Вангую, зараз буде відмазка зі сторони Луцьктепла - "це в цьому році - так, потім - буде економія."

Змінено користувачем Bliksss
  • +1 1
Опубліковано (змінено)
1 година тому, Лучанка Тетяна сказано:

Думаю, що якщо ми усі не будемо її платити, то Луцьктепло змусимо таким чином відмовитися від цієї незаконної махінації

В принципі, Луцьктеплу - до "лампочки", чи будети ви платити ,чи - не будете. Це - комунальне підприємство, гроші на зп та на премії керівництву - отримають з бюджету, і це не залежить від того - будуть борги у населення, чи ні. Корінь зла - знаходиться в міськраді.

• Дякую! 1
  • +1 1
Опубліковано
1 час назад, Bliksss сказал:

...Корінь зла - знаходиться в міськраді.

Я би сказав що корінь зла знаходиться у Києві.

В 09.03.2021 в 06:17, Zelensky сказал:

Це не вихід. Тільки відключення від тепломереж і перехід на будинкову котельню. А це дуже дорого.

На жаль це так. Але для багатоквартирного будинку це був би ідеальний вихід. Це набагато безпечніше ніж індивідуальне опалення у кожній квартирі. І вимагає найменшого втручання у існуючу  схему опалення. Бо мало хто погодиться витратити пару тисяч доларів на встановлення котла і переробку опалення у квартирі, особливо якщо зроблено дорогий ремонт.

• +1 1
Опубліковано (змінено)
10 хвилин тому, Electronshik сказано:

Я би сказав що корінь зла знаходиться у Києві.

суті справи - це не міняє, якщо не платити - буде накопичуватись борг, з відповідними наслідками.

та й ось цей "тариф з двох частин", хіба не місцеве ноу-хау?

• +1 1
Опубліковано (змінено)

Кричать ,що підвищили пенсії.Пенсії підняли на 10% , а субсидії знизили на 30:%.От так і живемо.

Змінено користувачем toj_tu
  • +1 2
Опубліковано
1 час назад, toj_tu сказал:

Кричать ,що підвищили пенсії.Пенсії підняли на 10% , а субсидії знизили на 30:%.От так і живемо.

Субсидії це зло. Країна не настільки багата, щоб тягнути такі субсидії. Ці гроші краще вкласти в розвиток країни а не на проїдання.

• +1 1
Опубліковано
6 хвилин тому, weldermaster сказано:

Субсидії це зло. Країна не настільки багата, щоб тягнути такі субсидії. Ці гроші краще вкласти в розвиток 

В розвиток олігархів. Олігархів приватизували державні підприємства з Електропостачання і газопостачання. А тепер хочуть позбавити народ субсидій.

От ніколи не чую, що треба олігархів прогресивним податком оподаткувати. Зате постійно чую, що треба знизити зарплати і забрати субсидії в народу.

Звідки такі думки? 

• -1 1
Опубліковано
1 час назад, toj_tu сказал:

Субсидії це зло. Країна не настільки багата, щоб тягнути такі субсидії. Ці гроші краще вкласти в розвиток країни а не на проїдання.

• +1 1

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...