Перейти до змісту

Легалізація зброї

Андрій Віталійович

336 проголосували

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Згадайте ще раз, тільки обгрунтовано.

надіюсь, вас у гуглі не забанили. я фізично не маю часу готувати для вас особисто лекцію. дякую за розуміння))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 741
  • Створено
  • Остання відповідь

Для мене є одне велике НО. українці надто багато вживають спиртного, значно більше ніж у штатах і тим більше ніж у швейцарії.

Просто треба досліджувати ці питання не на форумах а у реалі, вченими, соціологами експериментами на окремих районах.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Справ в тому, що ствол тонший за кулю і куля ніби протискається в ньому закручуючись по нарізах. Чим тонший ствол тим краща точність.

Та ну! Серйозно? І коливання тоненького ствола не турбують абсолютно?

А то нічого, що в поліцейських гвинтівок, які вимагають виключної точності, ствол масивний та важкий?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Згадайте ще раз, тільки обгрунтовано.

надіюсь, вас у гуглі не забанили. я фізично не маю часу готувати для вас особисто лекцію. дякую за розуміння))

Бачите, знервовані, Ви не можете конструктивно спілкуватись і ще про зброю пишите, а то ще візьметесь ;) Ще зарано!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Швейцарський варіант + адекватна атестація. Причому це потрібно робити вже.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для мене є одне велике НО. українці надто багато вживають спиртного, значно більше ніж у штатах і тим більше ніж у швейцарії.

Не так багато, як безвідповідально. А для вбивства найчастіше використовується банальний кухонний ніж.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Бачите, знервовані, Ви не можете конструктивно спілкуватись і ще про зброю пишите, а то ще візьметесь

де ви знервованість побачили? у мене реально брак часу. все інше ваші фантазії...

п.с. особисто у мене є зброя, правда не нарізна, законно. мене цікавить більш загальний підхід до питання.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я за зброю. Вважаю, що навіть статистичні дані (типу, 10 000 зареєстрованих стволів у м. Луцьку) будуть відлякувати нечесних політиків і бандитів. Тобто, лежачи дома в сейфі, пістолет буде приносити більше користі, ніж під час його використання. І я буду знати, що маю чим дати відсіч тітушкам, і чим боронити свої права.

2RdmLOFFJLU.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я за легалізацию зброї.... Добрим словом і Кольтом, можна добитись більше ніж лише добрим словом ©

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

..."за" короткоствольну нарізну неавтоматичну зброю.

Кому не треба - нехай не купують.

Кому сильно треба - вже купив.

Осталась золота середина :) , і в неї повинно бути право вибору: купити чи ні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Справ в тому, що ствол тонший за кулю і куля ніби протискається в ньому закручуючись по нарізах. Чим тонший ствол тим краща точність.

Та ну! Серйозно? І коливання тоненького ствола не турбують абсолютно?

А то нічого, що в поліцейських гвинтівок, які вимагають виключної точності, ствол масивний та важкий?

Справа не в зовнішньому, а у внутрішньому діаметрі, що і мав на увазі Ромаха11. Чим зношеніший ствол, тим гірша точність стрільби

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Чим зношеніший ствол, тим гірша точність стрільби

"зношений" і "тонший", кажись, то троха різне ;)

Коротше, фіг з ним ^_^

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я проти.

Ми ще не доросли до того моменту. Люди які не виховані для подібних речей будуть її використовувати не по призначенню. Стан афекту(якщо я не помиляюсь) буде присутній. Неповнолітні при певних розбіжностях зможуть взнати код від сейфу, взяти, і саме гірше - стрельнути.А там.....

Ви гляньте як по звірячому проходять прості вуличні бійки, а доступ до зброї все ще більше ускладнить. Не треба нам це.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я проти.

Ми ще не доросли до того моменту.

І тому пропоную почати з військових.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

мене цікавить більш загальний підхід до питання.

все ИМХО!!

ответ будет зависеть от ведомства.

Милиция однозначно против- куча страхов на последующий беспредел. Рациональное зерно есть, но это отговорка- решается проверкой\отбором желающих и балистической идентификацией ствола с привязкой к владельцу, фоткой сейфа для зберигання, персональной отвественностью хозяина и выдавшего дозвил и пр.

Власть однозначно против,- причины понятны)) Сами зброю имеют. Кто травматы, кто и огнестрел.

Население в три лагеря (кажись равных. где-то видал статистику, но затрудняюсь сослаться): одни ЗА, другие ПРОТИВ, третьим ПОХРЕН

Я лично ЗА огнестрел, хотя при необходимости)) в ближнем бою (2...3 м) предпочту нож и внезапность. Автомат дело фронтовое, по гражданке не представляю, где им попользоваться, ну разве бабло перевозить, хотя мы обходились и без оных. Случай войны есть дело государственное с соответствующим подходом к обеспечению со стороны государства, да и не каждый год война)) Швейцарские обязанности на Украине не приживутся- не тот менталитет или не те сроки становления его (почему?-сорри. длинный разговор, не готов )

По поводу дурости)) населения и оружия в руке. По-моему, зависит от уровня жизни. Хорошо живется- все спокойны и вежливы. Хреново стало- бросаемся друг на друга, а так народ у нас нормальный, как и в целом по глобусу. Знакомец из Техаса говорил, что в Штатах барсеточка на поясе служит для повышенной вежливости к ее хозаину- предполагается наличие ствола у оного. С тобой вежливо и ты вежлив. В Боливии завалить могут за пачку сигарет или просто белую морду, а ствол можно купить за сто баксов..

Как вывод: пару лет после легализации нарезного и все устаканится. Дураков, крикунов по ночам, воров яблок и морковки с грядки)) постреляют. И таксистам в ночном платить будут без проблем (сильно не пинайте, понимайте. что чуток утрирую, но где-то в этом направлении).

PS умеете вы, Андрей Витальич, вкинуть вопросец))) Разумом понимаю, что не вы решаете и опрос завернут только для вашего любопытства, но вон скока нафигачил- а вдруг вы нардеп и поспособствуете

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я проти.

Ми ще не доросли до того моменту. Люди які не виховані для подібних речей будуть її використовувати не по призначенню. Стан афекту(якщо я не помиляюсь) буде присутній. Неповнолітні при певних розбіжностях зможуть взнати код від сейфу, взяти, і саме гірше - стрельнути.А там.....

Ви гляньте як по звірячому проходять прості вуличні бійки, а доступ до зброї все ще більше ускладнить. Не треба нам це.

Не згідний - питання поставлено так "Чи потрібно дозволити громадянам легально володіти зброєю?" Важливо, що легально, та й хто визначає, що доросли до того моменту ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

решается проверкой\отбором желающих и балистической идентификацией ствола с привязкой к владельцу, фоткой сейфа для зберигання, персональной отвественностью хозяина и выдавшего дозвил и пр.
и жодних проблем. З травматичною зброєю більші проблеми, бо і вбити на близькій може і ідентифікувати кулю - неможливо.

Міліція на сьогоднішній момент не показник: бізнес на закритті кримінальних справ, протизаконне обслуговування владної когорти, кришування всіх видів злочинної діяльності, як то проституція, наркотрафік і торгівля, рекет, рейдерство, розвод. Це було раніше. Зараз ми чекаємо оновлення, хоча сигнали йдуть невтішні. Бонзи важко розуміють ситуацію і пробують вкрутитись в вакантні посади.

За легалізацію всі хто був на Майдані, принаймі абсолютна більшість. Вони на десятки років переросли диванщиків і здатні зараз генерувати здорові ідеї здорового суспільства. Диванщики нажаль до дій не здатні і інстинктивно стараються будь-яку дію блоканути, вбачаючи в цьому свою місію.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я за легалізацію, і гадаю основним критерієм для володіння зброєю має бути служба в армії, військова кафедра, чи можливо піврічні польові збори де цьому б навчали. Також подобається Швейцарський варіант. Гадаю такою зброєю має володіти адекватна, навчена цьому людина незалежно від статі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а вдруг вы нардеп и поспособствуете

не нардеп. й на процес навряд повпливаю))

просто цікаво. й як показує опитування, все не так погано, як було рік-два тому.

тому думаю - легалізації бути.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Також за, із спеціальною психологічною підготовкою, відповідним віком.

Але потрібно і призначити жорсткі покарання за неправильне володіння.

Наприклад за звичайну погрозу зі зброєю в руках давати пристойний термін позбавлення волі, щоб просто так ніхто не вихвалявся.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

host1303, все правильно. закон повинен бути адекватний й в плані дозволу, й в плані відповідальності.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

За легалізацію всі хто був на Майдані, принаймі абсолютна більшість

Рома, ти не повіриш - 80% моїх знайомих, які не були на Майдані, усіма кінцівками за легалізацію. Так що Майдан-диванщики - не показник ;)

Питання легалізації вже давно проскакує навіть на борді.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я за легалізацию зброї. Останні події в нашій країні підтвержують про таку необхідність. Відштовхуючись від того, що ми будуємо правову і "мінімально" корумповану державу вірю, не так легко буде отримати відповідні дозволи на придбання і користування зброєю всякому неадикватному громадянину :_02:. Закони про відповідальність і користування випрацювати буде не важко.Є давно випрацювані світові аналоги законів, і тому, як приклад, можна роздивитись їх, нехай чисто інформативно. Україне прагне до європейських стандартів а в Європі це питання давно вже вирішене

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дозволили хоча б 22-й калібр(5.6мм)

22лр не має зупиняючої сили тому для самозахисту не годиться

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Яка зброя? Не має елементарної культури виконувати правила дорожнього руху, санітарно-гігієнічних норм (сміття). Звідки візметься "вдруг" культура володіння зброєю? Першим же аргументом у вирішенні спорів буде пістолет, імхо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...