Перейти до змісту

Майдан, або бути нам, чи не бути від (20.01.2014)

kmd

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 1,5 тис
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

1390405225_1049840923.png

ап.

щойно виступав Гриценко. Він сказав, що у нього з собою ствол.

і він його тримає задя спокою на вулиці і закликав людей діставати зброю.

Опубліковано
Эхх щаз бы Юльку на волю

І що далі? Навколо неї моментально об'єднається вся Україніа? Фіга лисого! Що вона зробила за останні роки? В тюрячці посиділа? Писала гнівні листи?

Вона по ходу в законе. От работы отиазалась, с властью и ментами не сотрудничала,- то есть по понятиям хама грузануть и раскороновать должна за пять секунд. Люди поддержат и поймут. С пилоточником говорить не будут звездыь срежут.

Как то так

Опубліковано

Вінницька ОДА

в даному випадку Беркут трохи шкода (не чинять активного супротиву), але якби в них було хоч трішки мізків і ці люди були хоч трішки патріотами, а не тупими виконавцями невідомо чиїх наказів, вони б покидали свої щити і перейшли б на майдан. Спати і їсти там є де, роботи повно, а такий приклад пришвидшив би успішний кінець революції. І потім, переможців не судять. А ми все одно переможемо, з ними чи без них, просто ким вони залишаться в очах народу після революції.

П.С. янукович, беркут, інші бандюки - яскравий приклад психічної хвороби, що розвивається на комплексах неповноцінності. Цим людям необхідна влада, фізична чи інакша. Показати себе крутішим, хай навіть поруч з оголеним і роззброєним козаком - ось їхні бажання, для задоволення якого вони прикриваються "наказом" і "уставом". Мені їх шкода, але це виразка на тілі нації, а виразку хірурги видаляють. Це боляче, неприємно, але така процедура лікування.

Опубліковано

Стосовно відео з Вінниці: Я радий що Вінницьку ОДА взяли, але подивіться на дії захисників, вони не били людей, а лише стояли і захищалися. Тому мені не сподобалося як хлопці їх дубасили, неприємно якось стало.

Але був в захваті коли протестувальники почали витаскувати беркутівців з строю і забирати щити.

Опубліковано
Вона по ходу в законе. От работы отиазалась, с властью и ментами не сотрудничала,- то есть по понятиям хама грузануть и раскороновать должна за пять секунд. ~ С пилоточником говорить не будут звездыь срежут.
Люди поддержат и поймут.

Що-що люди підтримають і зрозуміють!? "Фєню" і "понятія"? Ви серйозно? 0_о

Опубліковано

Стосовно відео з Вінниці: Я радий що Вінницьку ОДА взяли, але подивіться на дії захисників, вони не били людей, а лише стояли і захищалися. Тому мені не сподобалося як хлопці їх дубасили, неприємно якось стало.

Але був в захваті коли протестувальники почали витаскувати беркутівців з строю і забирати щити.

Найефективніша тактика боротьби при "стінка на стінку" - саме висмикування зі строю ... спочатку забрати щит, потім дубінку... а далі і :-) .. і так одного за іншим... і їх строю не буде...

Опубліковано

Можливо цю інформацію вже виклали, але немає часу перечитати. Є інформація /не 100-відсоткова/, що до Луцька приїхали ПРОСТІТУШКИ автобусом Х-фактору. Оскільки командування ВВ на Лідавській під різними причинами намагаються виїхати з частини вже 5-ту добу і все ж марно, то такий крок з боку влади цілком можливий - буде безлад і порушення порядку в Луцьку, буде штурм і виїзд бійців ВВ. Будьте пильні. Передайте інформацію ВСІМ. РАЗОМ МИ СИЛА ! СЛАВА УКРАЇНІ !

Опубліковано

Тут дуже чітко та правильно описано, що було, що є і що може бути.Саме так нам і треба виходити з кризи.

іншого боку, найбільш гарячим протестувальникам здається, що ворог от-от буде переможений, а як же інакше – "за нами народ"! Половина стаціонарного Майдану в опитуванні не бажала ніяких переговорів з владою. І винні опозиційні лідери, які не ведуть народ на штурм, а навпаки, намагаються стримувати.

Але що б дало захоплення офісів влади? Будівля КМДА вже два місяці в руках Майдану, але чи є в Києві законна влада?

Суть тут у слові "законна", яка передбачає механізм виборів. Але головне у тому, що Майдан був підтриманий лише переважною більшістю населення (50%) і не був сприйнятий 42%, причому це регіональний поділ на Захід+Центр та Схід+Південь.

Те ж стосується й вимог Майдану: громадська думка ділиться практично навпіл, причому – регіонально. Отже, якщо навіть припустити, що якимось чином вдасться владу "викурити" з Києва, хоча ясно, що лише ціною великої крові, то що це дасть?

Для половини України вона залишається цілком легітимною. І – або мобілізація силових структур зі Сходу та завоювання столиці, і тоді Західна Україна стає тоді Вандеєю.

Або розкол України.

Думається, обидва сценарії "стратегами" цього диявольського плану прораховані.

Результат – кров, безлад. Про те, що буде з економікою, яка й так ледве дихає, з фінансами, з інвестиціями – ясно. Руїна.

Отже, очевидно, обом сторонам конфлікту слід чітко зрозуміло, що переможців не буде. Що мало щастя бути диктатором в залитій кров’ю країні, де тебе ненавидить більша частина народу, не виїзний західніше Чопу і повністю залежний від милості царя сусідньої держави.

Іншій стороні теж варто згадати сторінки історії. Так, героїзм звеличує душу, і "стояти" до кінця – справді шляхетно. Але згадаймо, як славно билися козаки Хмельницького, які перемоги отримували, А чим закінчилося? Переяславською Радою та присягою царю.

Отже, іншого виходу, ніж сідати за стіл переговорів, немає. До цього схиляється й абсолютна більшість громадян (72%) – причому рівною мірою так думають і ті, що підтримують Майдан, і ті, що не підтримують. І починати реальні переговори терміново, бо події ситуація погіршується з кожною годиною.

Перш за все – про передумови переговорів. Поки що кожна із сторін насправді висуває протилежній умови капітуляції.

Нельсон Мандела, який відсидів 27 років і у якого були власні рахунки з тими, з ким він сів за стіл переговорів, говорив: "Коли ви ведете перемовини, вашою метою має бути примирення, а не висування ультиматумів".

Отже, слід знизити градус вимог і бути реалістами. Звичайно, такі переговори не повинні вестися під телекамерами, бо це буде варіант Шустер-шоу, де змагатимуться, хто самий "крутий".

Умовою проведення переговорів має бути визнання того факту, що легітимного голосування за закони 16 грудня, що встановлюють в Україні диктатури, реально не було. Ну це ж правда. Без визнання цих законів недійсними, будь-які переговори позбавляються сенсу.

Далі. Те, що об’єднує як прихильників, так і противників Майдану: покарання винних у побитті студентів,звільнення заарештованих учасників Майдану, припинення репресій.

Цей перелік за логікою можна продовжити – завершення слідства про побиття Тетяни Чорновіл, покарання тих з "Беркуту", хто був задіяний у звірячих розправах над людьми.

Найскладніше, звичайно, вести мову про відставки, насамперед – самого Віктора Януковича, бо за умов одноосібного президентського правління, заміна уряду чи обрання нової Верховної Ради мало що змінить. А легітимних механізмів, щоб відставити президента немає, тільки сам. А сам – з якого дива?

І тут слід підкреслити, що лінія відношень з Януковичем була обрана абсолютно хибна.

З одного боку, ви вимагаєте його відставки та дострокових виборів. Але як може ставитися до пропозицій піти з влади людина, що постійно чує про "Янушеску", бачить плакати зі своїм простріленим лобом, а до помешкання прориваються непрохані гості Автомайдану?

Ви хочете, щоб він добровільно розстався з владою і ви змогли реалізувати свої погрози, цитую найгуманнішу : "тюрма цьому тирану із конфіскацією майна!". Інші – краще не цитувати, бо ж закони від 16 грудня поки що ніхто не відміняв.

Отже, Януковича ставлять в ситуацію "або – пан, або – пропав". Або – повноправний господар країни, або – приймає вахту у Юлії Тимошенко.

І чого ж ви очікуєте від Януковича за такого альтернативного вибору? Страх за своє майбутнє і за своє життя аж ніяк не сприяє ані адекватній оцінці ситуації, ані адекватній поведінці.

Що треба? Зняти дилему. Пояснити, що повновладним "паном" у випадку диктатури і нечесних виборів йому не бути. Це – з одного боку. З іншого – що домовленості про "не пропав", а, навпаки, можу спокійно і благополучно жити, як, наприклад, Леонід Кучма чи інші колишні українські президенти.

Дати гарантії безпеки, причому під поручительство європейських посередників. Більше того – лишити йому Межигір’я. Хай іде з миром.

Несправедливо? Так, несправедливо. Але якщо цим можна відкупитися від кривавого розвитку подій, від безвладного хаосу, від розколу України – це ще не дорога ціна.

Навіть якщо до цього ще додати мільярди, наколядовані одним дуже здібним до бізнесу стоматологом. Хай йдуть з миром.

Коли йдеться про викуп заручників, питання ціни має другорядне значення. Зараз в заручниках – Україна. І Межигір’я – не надто велика плата.

Опубліковано

що до Луцька приїхали ПРОСТІТУШКИ автобусом Х-фактору

от й я кажу, мужикам треба бути зараз на лідавській, а не розповідати, як вчора не правильно ода пікетували.

Опубліковано

повний текст - http://comments.ua/life/448602-rovno-gorel-ofis-partii-regionov.html

важливі цитати:

1. В Ровно горел офис Партии регионов

2. В свою очередь, сотрудники ГАИ Ровенской области поддержали людей, протестующих против власти.

О такой позиции местной ГАИ сообщил со сцены Народного вече председатель Ровенской областной организации ОУН Роман Коваль.

Он также добавил, что работники ГАИ сегодня вечером придут к Ровенской ОГА к протестующим.

Працюють люди на місцях з владними структурами...

Опубліковано
Эхх щаз бы Юльку на волю

І що далі? Навколо неї моментально об'єднається вся Україніа? Фіга лисого! Що вона зробила за останні роки? В тюрячці посиділа? Писала гнівні листи?

Лидера нету ,а вести народ эт как раз её амплуа.

І стане Юля лідеров, а через чотири роки знов будуть говорити зечку геть

Опубліковано

може я фантазую, але хотілося б, щоб змінилась й система, й обличчя...

втомили вони, я про основних. а слідкуючи за подіями сьогодні, виявляється, що є там ще багато цікавих людей.

одним словом я за повну люстрацію.

ну й само собою, всі хто були в пр та кпу під забороною займати державні посади.

Опубліковано

Вибачте за мій песимізм, та таке моє бачення цієї ситуації.

Це, походу, реалізм. І цього лише сліпий не бачить. (Ну і ПР, бо тупо не хочуть бачити і вірити).

Женчику, цей реалізм дуже песимістичний. Так як я бачу подальший розвиток подій, то він мені не подобається, а іншого прийнятного варіанта ніхто розглядати не буде... І чим далі тим гірше...

Опубліковано

Можливо цю інформацію вже виклали, але немає часу перечитати. Є інформація /не 100-відсоткова/, що до Луцька приїхали ПРОСТІТУШКИ автобусом Х-фактору. Оскільки командування ВВ на Лідавській під різними причинами намагаються виїхати з частини вже 5-ту добу і все ж марно, то такий крок з боку влади цілком можливий - буде безлад і порушення порядку в Луцьку, буде штурм і виїзд бійців ВВ. Будьте пильні. Передайте інформацію ВСІМ. РАЗОМ МИ СИЛА ! СЛАВА УКРАЇНІ !

Зароблять по хребту, тай назад поїдуть! :0167:

ГЕРОЯМ СЛАВА!!!!

Опубліковано

зараз збираюсь на лідавську. шось треба привезти?

поїду десь через годину від "сніжинки" з волі 8. можу взяти парочьку бажаючих.

Опубліковано

зараз збираюсь на лідавську. шось треба привезти?

пойду десь через годину від "сніжинки" з волі 8. можу взяти парочьку бажаючих.

Сюди!

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...