Перейти до змісту

Шукаю послугу реінкарнації акумуляторної батареї до шуруповерта

Basil

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

А можна детальніше? Цікавить: Яке живлення гвинтокрута (скільки eneloop-ів)? І головне чим і як заряджаєш?

Залишилась стара зарядка, так як заряджає ще один акум до того ж шурупуверта..

Старий набір був 10шт *1,2В=12В. Поставив також 12шт eneloop.

Ємність була 1,2А/год, стала, як пишуть від 1,9А/год.

• Відповідей 55
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

доречі Eneloop існують в індустріальному виконанні.

не особливо дорожчі, аніж звичайні

ene1.jpg

тільки зараз додивився, то не Li-ion? не 18650, а AA?

Опубліковано

А можна детальніше? Цікавить: Яке живлення гвинтокрута (скільки eneloop-ів)? І головне чим і як заряджаєш?

Залишилась стара зарядка, так як заряджає ще один акум до того ж шурупуверта..

Старий набір був 10шт *1,2В=12В. Поставив також 12шт eneloop.

Ємність була 1,2А/год, стала, як пишуть від 1,9А/год.

напевно все-таки не "12шт eneloop", а 10шт eneloop?

в тебе нічого кардинально не змінилось, ти напевно перейшов з Ni-Cd на Ni-MH та збільнив ємність.

Опубліковано

напевно все-таки не "12шт eneloop", а 10шт eneloop? в тебе нічого кардинально не змінилось, ти напевно перейшов з Ni-Cd на Ni-MH та збільнив ємність.

саме так! опечатка

Опубліковано

Шукаю схему для зарядки двох послідовно-з"єднаних 18650.

Ніхто не поділиться?

лови.

за год использования заряжены сотни банок. одна, две последовательно и даже полные ноутбучные батареи (2+2+2). главное, чтобы входное напряжение хотя бы на 3-4 вольта превышало желаемое выходное (4.25, 8.5, 12.75 вольта) и у блока питания был запас раза в полтора по амперам. идеальным оказался БП от старого ноута (18В, 2А)

Щиро вдячний!

Наскільки я вірно зрозумів, балансира тут немає. І якщо в процесі зарядки двох послідовно з"єднаних елемента на одному з них контролер відключиться, то інший може не дозарядитись?

Опубліковано

вот только схемы заряда NiCd (выпрямитель и балластный резистор) и NiMh (мудрёные схемы со стабилизатором тока и отключением заряда по дельта-В) несколько отличаются. если металл-гидрид заряжать устройством от никель-кадмия, то он очень быстро помрёт от перезаряда. либо нужно измерить ток заряда и отключать по таймеру, но это гемор. NiCd более неприхотливые (перезаряд, переразряд, температуры, удары) и не стоит бездумно заменять их на NiMH

Basil, а "балансира" практически нигде нет. если так боишься за предохранитель в банке, то заряжай их по отдельности. но на моей памяти такого ни разу не происходило. предохранитель в банке сгорает не от напряжения, а от тока (КЗ или пробой в зарядном устройстве). то зарядное, на которое я дал ссылку, выдаёт практически идеальный график заряда и под конец ток падает почти до нуля, опасаться срабатывания предохранителя не стоит. сам же стабилизатор имеет защиту от "козы"

Опубліковано

Я тут встряну немного - в шуруповертах, как и в авиамоделизме нужны высокие токи, а это либо Ni-Cd, либо Литий-ионные, но не Ni-MH и , тем более, всякие Ready-to-use аля Eneloop у Саньо.

Опубліковано

согласен с Ди – металгидридные элементы убьёт быстрее не перезаряд, а режимы, когда шуруп вот нифига дальше не закручивается и мастер доворачивает его вращая шуруповёрт по часовой с нажатой кнопкой :smile3:

Опубліковано

Є ще класнюща штука - Imax B6. Рекомендую. Ним багато чого можна зарядити, два послідовно з"єднаних 18650 в тому числі.

щось я ще поки не "созрів" для купівлі такого девайсу... та і ціна солідна...

Опубліковано

знайшов у себе "в закромах" ось таке (див. фото), але оскільки батарея провалялась років зо два, а мо і більше, то боюсь, що елементи там мертві.

чи можна їх якось оживить?

post-145-0-09648100-1380667300_thumb.jpg

post-145-0-38996300-1380667345_thumb.jpg

post-145-0-55526000-1380667386_thumb.jpg

Опубліковано

сначала распаяй и померь напряжение на каждом элементе в отдельности. если на нём ниже двух вольт, то мёртвый. если выше, то можно оживить. например, попробовать 2-3 раза полностью зарядить и разрядить до 2.8 вольта. в процессе последнего разряда измерить ток и время разряда, вычислить остаток ёмкости. если меньше половины, то также в мусорку.

Опубліковано

Суть балансира - забезпечити напругу у 4.2 на всіх елементах, не обов'язково робити ЗП на 7.4 В можна зробити 2 на 4.2 для зарядки кожної банки. ЗП можна зробити з оцих що тут стабілізаторів, підшукайте 2 трансформатори від старих магнітофонів, вони по моєму видають близько 6-ти вольт або один 12-ти вольтовий зі здвоєною вторинною обмоткою, транс/и бажано брати на невелику потужність, по-моєму 700-1000мА вистачить, ті стабілізатори що дешеві не мають стабілізацію по струмі так що будуть валити на повну, хоча резистори ніхто не відміняв...

Опубліковано

сначала распаяй и померь напряжение на каждом элементе в отдельности. если на нём ниже двух вольт, то мёртвый. если выше, то можно оживить. например, попробовать 2-3 раза полностью зарядить и разрядить до 2.8 вольта. в процессе последнего разряда измерить ток и время разряда, вычислить остаток ёмкости. если меньше половины, то также в мусорку.

0.2-0.9 В :(

І шо, відновити ніяк?

Опубліковано

HWman, эффект от такого решения минимальный, а в производственных масштабах вообще нулевой, так как балансир нужен только если банки разной ёмкости. в производстве это практически нереально, так как все банки из одной партии одного поставщика.

Basil, увы. можешь попытаться, конечно, но скорее всего только зря потратишь время. после глубокого разряда в литий-ионной батарее происходят необратимые процессы.

• 6 місяців потому...
Опубліковано

Знаючі люди, підкажіть де можна в Луцьку взяти 1 кадмієву банку для заміни померлої.

Стара банка ємністю 1700мА.

Ще таке питання: зарядний пристрій при зарядці валить на банки 2,4 ампера, що, як на мене, не добавляє акумам здоров'я, зато за годину з маленьким хвостиком заряджається. Думаю над зменшенням зарядного струму вдвічі, чи робив хтось подібне, і чи варте воно витрачених зусиль?

Банку шукаю або нову, або бу. Сьогодні трохи по варшавці ходив, нічого не знайшов, заходив у Комфорт на Відродження, теж глухо.

Опубліковано

взяти 1 кадмієву банку для заміни померлої.

ну и выкинь ее нафиг, сделай перемычку, и будет 16,8В, если было 18, зато ток отдачи норм, с зарядкой - почитать, подумать

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%B5%D0%BB%D1%8C-%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D0%B5%D0%B2%D1%8B%D0%B9_%D0%B0%D0%BA%D0%BA%D1%83%D0%BC%D1%83%D0%BB%D1%8F%D1%82%D0%BE%D1%80

Нормальный ток зарядки = 0,1…1 C

так как включены последовательно емкость 1,7Ач ну и ток такой же значит

ну и так далее по гуглу

Опубліковано

ну и выкинь ее нафиг...

Яке викинь, треба занести в ЦУМ там є відведена корзина для акумуляторів і батарейок. У самого вже назбиралась добра жменя акумів і батарейок, треба відвести...

Можна спробувати банку відновити якщо вона на вигляд ще нормальна.

Опубліковано

Нікель-кадмієві акуми можуть служити довго, просто їх треба вміти правильно заряджати, для початку розрядити в 0 а потім вже заряджати, а не на 30% заряді кормити акум в надії отримати 130% заряду...

Якщо мертва банка візуально виглядає здоровою можу спробувати поганяти її аймаксом.

Опубліковано

Знаючі люди, підкажіть де можна в Луцьку взяти 1 кадмієву банку для заміни померлої.

Стара банка ємністю 1700мА.

Ще таке питання: зарядний пристрій при зарядці валить на банки 2,4 ампера, що, як на мене, не добавляє акумам здоров'я, зато за годину з маленьким хвостиком заряджається. Думаю над зменшенням зарядного струму вдвічі, чи робив хтось подібне, і чи варте воно витрачених зусиль?

Банку шукаю або нову, або бу. Сьогодні трохи по варшавці ходив, нічого не знайшов, заходив у Комфорт на Відродження, теж глухо.

Маю одну нову банку (осталась від перепаковки шуруповерта) можу подарувати бо лежить без діла.

Або дати жменю поюзаних кадміїв з того самого інструменту. Ємність десь на половину заводської, дуже швидкий саморозряд.

Аналогічно не придумав їм жодного застосування.

Якшо цікавить - пиши. Більш конкретики ввечері, бо зараз не під рукою.

Опубліковано

Нікель-кадмієві акуми можуть служити довго, просто їх треба вміти правильно заряджати, для початку розрядити в 0 а потім вже заряджати, а не на 30% заряді кормити акум в надії отримати 130% заряду...

Якщо мертва банка візуально виглядає здоровою можу спробувати поганяти її аймаксом.

Мертва банка - гарантовано мертва, нема там кого вже ганяти ;)

Щодо режимів зарядки/розрядки - в принципі нормальні умови дотримувались, бо акумів є два, один працює, другий заряджений лежить.

Про "правильність" зарядного пристрою виробник комплекту мав би подбати, але, як на мене, в погоні за швидкою зарядкою (заявлена 1 година, в реальності трішки довше) з метою більше маркетингу, ніж реальної потреби в роботі, при заряді подається 2,4ампера (1,41С), що вкорочує життя акумам. В принципі і це виробнику певною мірою вигідно - раніше за новим прийде споживач :) . Тому і маю думку урізати зарядний струм у 2 рази, або й до 1 ампера, оскільки прогон розряд/заряд показав після третього циклу 1180 mAh.

добавлено: а куди викидати старі акуми і батарейки я давно знаю і в смітник не кидаю, ще й навколишніх агітую... ;)

Опубліковано

Якщо зарядне доволі таки просунуте і вичисляє закінчення заряду методом dV/dt і Ви зміните зарядні струми акум може або перезаряджатись або недозаряджатись... напевно...

Якщо таки будете змінювати то не радив би опуститись нижче позначки 1С, там тяжко вичислити оте dV/dt, зарядне замість своєї прямої функції буде просто гріти акуми, а якщо їх температура більше 60 градусів то вони нормально втрачають ресурс.

На рахунок агітації - правильно, екологи люблять повторювати, одна батарейка - отруєний близько 10 квадратних метрів землі.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...