Перейти до змісту

Новый троллейбус. А так же автобус.

ursa

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
трамвай - транспорт начала 20 века

себя отжил.

ему на смену пришли троллейбусы.

цікава заява...

взагалі по правилах транспортників за часів СРСР було так:

- першими ставлять тролейбуси - вони економічніші за бензиново-дизельні автобуси

- коли місто стає більше, ставлять трамваї - вони ще економніші за тролейбуси (тертя метал-метал меньше ніж асфальт-гума)

- коли і трамваїв не вистачало, ставили метро... (тут вже про економію саме грошей думали мало - треба перевезти багато народу і швидко)

чим зараз думають, коли новий вид транспорту запроваджують - невідомо :)

Опубліковано
Трамвай (англ. tramway, від - вагон (переважно має значення - візок) і- шлях) - наземний рейковий (переважно вуличний) електричний транспорт.

Трамваї виникли в першій половині XIX століття, електричні - наприкінці XIX століття. Після розквіту, що припав на період між світовими війнами, стався занепад трамваїв, однак із кінця XX століття у західних країнах спостерігається значне зростання популярності трамваїв.

Більшість трамваїв використовують електричний струм, що надходить через повітряну контактну мережу за допомогою струмоприймачів, однак існують також трамваї із живленням від третьої рейки, а також акумуляторні трамваї.

Крім електричних, існують ще кінні (конки), кабельні (канатні) й дизельні трамваї. У минулому існували пневматичні, парові й бензомоторні трамваї, а також трамваї на муловій і зебровій тязі.

Бувають також приміські, міжміські, санітарні й вантажні трамваї.

ВІКІПЕДІЯ

keepo можу стобою непогодитися трамваї виникли в містах які давно (до тролейбусів) потребували вирішення проблеми в міському транспорті. І економічно невигідно тепер в місті де дотого небуло трамвайних колій їх запроваджувати. Бо це дуже багато з цим морокі і коштів на це піде(шкурка вичинки не коштує). Зате розширяти, це вигідно.

І всеж таки трамвай якщо не віджив, то вже відживає себе ІМХО

• 1 місяць потому...
Опубліковано

Сегодня наконец-то проехался на этом новом троллейбусе. Бортовой номер 204. Впечатления двоякие...

Пол низкий - заходить/выходить довольно-таки удобно.

Сиденья выглядят почти как домашние кресла (оббивка). Интересно, надолго ли их хватит? :blink:

На этом, наверное, положительные моменты заканчиваются.

В салоне из-за приподнятых как на постаменте седушек тесновато. Спереди вообще (над колёсами) - такое впечатление, что там установлен кубик, а на него прикреплена седушка. Ноги под неё убрать нельзя. Неудобно, наверное.

Троллейбус имеет 4 двери. Передняя - вход в кабину водителя и с салоном не сообщается. Тем, кто сидит на передних сиденьях из-за тесного прохода неудобно пробираться к дверям.

Сзади моторный отсек занимает довольно много места.

Дизайн (внутренний) - диковатый. Все окна какие-то квадратные, смотрятся неаккуратно. Почему-то возникла ассоциация с вагоном метро.

На некоторых поручнях (возле дверей и просто внутри салона) имеются красные кнопки "Стоп". Интересно, это экстренное торможение или звонок водителю? :)

Много динамиков-громкоговорителей в салоне. Звук довольно приличный, не хрипят. Производитель, наверное, отечественный, т.к. название кириличными буквами идёт.

Едет тихо, не дребезжит (пока новый, наверное).

В целом приятнее тех, которые составляют большинство троллейбусного парка у нас в городе :)

Опубліковано

Ёпть :)

Куда ты там спрячешь мотор?

Троллейбус-то - низкополый!!! т.е. пол находится на уровне 20-25 см от земли. Сравни высоту пола этого троллейбуса с ЗиУ, например. Думаешь, зря в них по трём ступенькам подниматься надо? :)

Хочешь удобно заходить в салон - получай движок в нём :)

Опубліковано

1. по перше я в цьому тролейбусі не їздив і висоту підлоги не бачив

2. в ЗиУ під підлогою по всій площині наскільки мені відомо, хоча можливо помиляюсь, стоять аккумулятори

3. в Києві масса траліків бєлорусского заводу, в яких мені доводилось багатенько кататись, які також являються низькополими, проте подібних інженерних рішень як на ЛуАЗі там немає, зате останні двері мають ступеньки і по салону явно відчувається значне підняття підлоги ближче до задньої осі. доречі ці тролейбуси дуже подібні на автобуси їхнього ж виробництва, тільки без ріг :)

• 1 місяць потому...
Опубліковано

Сегодня ехал в одном из новых троллейбусов, смотрел в окно - навстречу "брат". Проходит ещё пару минут - ещё один "брат". Т.е. теперь у нас уже три таких зелёных монстра :)

205_3.jpg

Как оказалось, он ещё с декабря катается... :)

Опубліковано

«Богдан» випустив на вулиці нові тролейбуси

Джерело: «Статус» №52(59) від 24 грудня 2007 року

Автор: Людмила Яворська

Відтепер на луцьких дорогах їздитимуть три тролейбуси «Богдан» Е-231. Лучани встигли оцінити характеристики таких тролейбусів: 15-метрова машина перевозить до 150 пасажирів. Таких тролейбусів на українських дорогах немає, вони просто ще не вироблялися.

Тут використано всі передові технології світових і вітчизняних виробників.

Стаття з сайту luaz.com -- виявляється ні в Києві, ні ще десь вони не їздить і це тільки третій такий. Не думаю що вони написали б лажу...

Опубліковано

ІМХО за такими машинами -- майбутнє громадського транспорту в нашому місті. Замінити кожну маршрутку таким тролейбусом. Замість 22 пасажирів він буде забирати 60-70 (ну, 150 це як шпроти в банці). Тобто така ж кількість транспорту перевезе в три рази більше пасажирів. До того ж просторий світлий салон, зручна посадка/висадка... я за тролейбуси! :D

• 4 місяця потому...
Опубліковано

Луцк превращается в Лондон? :blink:

Сегодня видел 12-метровую штукенцию с бортовым номером 51. Красного цвета. Без рогов. Автобус, в общем. "ЛУАЗ - для лучан". Номер маршрута не разглядел.

Опубліковано

Це в мене галюни, чи цей автобус працює на гібридній тязі? Проїжджаючи повз нього коли він набирав швидкість я здається чув звук, як від електродвигунів тролейбуса.

Опубліковано

Один їздить з Веснянки на Баратський міст (номер не помню): по Луцьку Гордіюк, Соборності, Перемоги, Винниченка, Хмельницького. Колись проїзд був 0,95 грн. Останній раз їхав тиждень назад то заплатив 0,60 грн. На тому ж рейсі, коли проїзджав на кільці біля Проміня, з Грушевського вирулював ще один, на Заболотці.

Коли не бачу, то завжди пустий (зранку по Соборності в сторону центра іде в 8:55 -- пусти на 15 хв. раніше, народу буде в рази більше + маленькими буквами пише тризначні номери. Написали б ВЕЛИКИМИ збоку "Там-Там -- Перемоги -- ЦУМ, то народу тоже більше було б відчутно більше).

Опубліковано

Так, звуки він видає якісь дуже дивні. Наче електромотор у ньому та ще й із коробкою-автоматом поєднаний...

Опубліковано

Раз бачив автoбус з порядковим номером 51. Якби не колір, то напевно й уваги зразу не звернув. А так - виїзджає червоний тролейбус, та ще й без ріг :-)

Опубліковано
Сегодня видел 12-метровую штукенцию с бортовым номером 51. Красного цвета. Без рогов. Автобус, в общем. "ЛУАЗ - для лучан". Номер маршрута не разглядел.

Дим, подозреваю, что ты видел вот такой автобус? :) А то сам я еще не видел...

А вот и фото его киевского собрата:

Bogdan_A-231.jpg

Опубліковано
обладнаний електронною системою керування підвіскою фірми Wabco, яка дозволяє примусово понижувати на 80 мм весь кузов автобуса або, для зменшення витрати повітря, здійснювати функцію kneeling, тобто - опускання кузова на правий борт
Сподобалось опускання на правий борт -- витрушування в двері пасажирів, які не хочуть виходити :)
Опубліковано
Днів 20 тому, йшов зранку по мосту біля Луазу, і проїхали 2 таких пустих тролейбуса з сідушками в цалафані.

В цьому місяці обіцяли на Луцьк ще 2 нових тролейбуса. Знаю що вже почали їх відправляти на КИЇВ.

Ватрість тролейбуса від ЛУАЗу приблизно 1 млн. грн., виробництва ЛАЗ 1,2 млн. грн., ЮМЗ = 700 тис. грн.

Опубліковано

Особисто я проти заборони маршруток. Живу в кінці Володимирської і скільки помню там завжди була проблема заїхати/виїхати, іноді в школу пішки ходив. Лише тепер з появою маршруток ця проблема зникла. Проблема не в тому, є вони чи немає. Проблема в людях, які люблять кидатися в крайнощі - заборонимо церкву/відкриємо церкви на кожному розі (приклад крайнощів)

Опубліковано

ЮМЗ полюбе кращі за ЛАЗ (ціна-якість), а от шщодо Богданів, то тут нічого не скажу. Хоча в "зелених монстрах" після пів року експлуатації побічні шуми в салоні уЖе з"явилися, як би того не хотілося..

Не знаю, за 1млн грн. краще купити 3 автобуса міського типу. Буде явно вигідніше))

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...