Перейти до змісту

Завалився будинок над магазином Лига-Нова

Malchyk

Рекомендовані повідомлення

Але ж архітектори чи хто там дали дозвіл на перепланування ? З кого тоді будуть питати ? Чи замнуть ?

Ти шо незнаєш цих архітекторів ? Приходиш , кладеш на стіл стількі штук Григорія Сковороди поки він не розпливеться той "архітектор" від задоволення.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

купа непотрібних фотографій...

Є дві фотки на несучу але не з боку завалу.

таке відчуття що не хочуть показувати інший бік...

Так,фото лишніх багато. Сама цікава - передостання.

Мені здається чи плита між1 і 2 поверхм таки має прогин ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

має - для того й підпорки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а кто-то в теме вспомнил что там за совьетов был гастроном?

Ну я,і ше хтось, непомню хто

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Будинок в якому я мешкаю також має аварійний стан. Нещодавно і шар грунту зїхав :(. Жек знає і відмовчується. Куди звертатись, в які кабінети стукати ?

Люди розсуждайте правильно. Хто завжди виділяв гроші на поточний ремонт чи на реконструкцію?? За СССР це був міський і державний бюджет, з того часу нічого не змінили, просто грошей з кожним роком все менше і менше виділялось. А ЖЕК повинен виконувати те за що йому платять, і не по принципу "За гроші і дурак зможе"... Я свій договір з ними перечитав, там нічого немає такого. Вони швидше обслуговують людей, і менше будівлі, судя по коштам які я плачу їм...

І я бачу вирішення проблеми тільки через людські руки. Хулі приватний будинок власник ремонтує/обслуговує, клоповнік теж житло, і якщо платити відповідно, то і стан буде відповідний. Державі вже давно по#$й на своїх громадян, а коли житловий фонд без обслуговування зноситься суттєво, то держава взагалі скаже, що це люди повинні... Спроба з ОСББ ще з 90-х, а толку??

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А я собі уявляю, скільки зараз перевірок пройде по ВСІХ магазинах/аптеках/офісах, розташованих на перших поверхах багатоповерхівок, і скільки "лівих" приписів і відкатів намутять наші чиновники, оскільки "перевірка без припису і штрафу заборонена внутрішньою інструкцією". Постраждає чимало людей і організацій, а корумпована влада лише наживеться.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Plum, та перевірки були б не лишні, але у нас це справді лише для хабарів. шкода((

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Андрій Віталійович, Не скажіть. Декого (для показухи, а може й не тільки) закриють точно. Дехто бігом почне робити ремонти і дозволи. А їх тепер не так дешево буде отримати! ОДним словом - почнеться двіж! Згадайте, як в минулому році обвалився козирьок над під'їздом на 33-му кварталі! Так їх ВСІ поміняли в межах роботи ЖЕК-а.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Zheny@,ну те що пару "показових виступів" зроблять не міняє ситуації в корні)) основна ж маса - хабарі...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Zheny@,ну те що пару "показових виступів" зроблять не міняє ситуації в корні)) основна ж маса - хабарі...

сумніваюсь. кому треба такі новини перед виборами?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я думаю, що на перепланування ніхто дозволів не давав - а якшо і воно було, то було тільки НЕЗАКОННЕ...

а я думаю що за певну винагороду все дозволили :)

анекдот:

- куме, ходімте пива поп’ємо!

- ні, куме не можу

- а горілки ?

- також ні...

- а що сталось ?

- та був у лікаря, він мені заборонив.

- тю, я також був у нього, так за 100 у. е. він мені все дозволив...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а тріщина що з`явилась дві неділі назад, там вісів кондиціонер, який обвалився сам,

дві неділі назад

post-1719-0-74000600-1339408465_thumb.jp

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В магазині був ліфт у підвал ніби як півтора поверхи. Набагато пізніше в тому підвалі встановлювали броньовані двері, знесли частину бетонної стіни. Від дверей вверх поповзла тріщина, пізніше знесені підпорки 1 поверху.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Луцька мерія відкрила рахунок, на який можна переказати кошти для постраждалих внаслідок обвалу 5-поверхівки на вулиці Рівненській.

Про це повідомили у відділі інформаційної роботи муніципалітету.

Реквізити для допомоги постраждалим:

Розрахунковий рахунок № 31512931700002

ЗКПО 38009628

КБК 50110000

Банк ГУДКСУ у Волинській області, одержувач місцевий бюджет м.Луцька

Призначення: добровільні внески на подолання наслідків техногенної аварії по вулиці Рівненській, 109

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Реквізити для допомоги постраждалим:

хто це збирає гроші???

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

одержувач місцевий бюджет м.Луцька

Жаль... Краще б якась благодійна організація.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

одержувач місцевий бюджет м.Луцька

це вилами на воді писано. є інформація хто відповідатиме за зібрані кошти та їх розподіл?

Жаль... Краще б якась благодійна організація.

от й я про це...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Андрій Віталійович, Не скажіть. Декого (для показухи, а може й не тільки) закриють точно. Дехто бігом почне робити ремонти і дозволи. А їх тепер не так дешево буде отримати! ОДним словом - почнеться двіж! Згадайте, як в минулому році обвалився козирьок над під'їздом на 33-му кварталі! Так їх ВСІ поміняли в межах роботи ЖЕК-а.

блін, а я і не знав про той козирьок. думав ще, чого то раптом вони взялись цеглою мурувати по краям мій козирьок. в нас був не геть аварійний, але потрошку маленькі камішки сипались. хоч щось їх розворушило.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нижче лежали торці панелей, ті, що виходять на зовні (на фасад будівлі зі сторони входу в під'їзд).

Несучі стіни з 2 по 5 поверх в квартирах незмінені (з фото).

Отже причину потрібно шукати в втраті несучої (несівної) здатності або фундаменту під зовнішньою стіною (що малоймовірно) або у зовнішній стіні першого поверху.

Шукати потрібно не тільки того хто не проконтролював, але й того через кого це сталося... на першій і останній сторінці ДБН вказано, що порушення його правил карається чинним законодавством.

Фундамент і цоколь будівлі вже обстежено і вони в нормальному стані. Значить причина вище, а саме - зовнішня стіна першого поверху...

Якщо взяти до уваги фото з упавшим кондиціонером то напрошуються наступні висновки:

- кондиціонер досить потужний і під час його роботи виникали вібраційні коливання, які передавалися на стіну;

- місця кріплення кондиціонера (або його анкеровки) були зруйновані від впливу вібрації;

- вібрація від кондиціонера також привела до відшаровування цегли в стіні і часткової мікроруйнації конструкції стіни (віиникнення мікротрищин і деформацій), а якщо врахувати що стіна не однорідний матеріал (цегла + розчин) то вона просто почала розлазитися;

- зі зменшенням товщини стіни (частина цегли просто повивалювалася разом із кондиціонером) збільшився тиск на ту частину стіни, що залишилась...

- і стіна не витримавши навантаження (потрібно врахувати, що зправа і зліва великі віконні пройоми і половина маси всього що було над ними також передавалася на цю стіну) зруйнувалася.

Цей кондиціонер ОДНОЗНАЧНО "причетний" до руйнації стіни. Ніхто не мав права його там кріпити.

P.S. Також причетні і ті, хто через свою бездіяльність призвів до цієї біди... (не проконтролював і не відреагував на звернення жителів будинку)

По майбутній долі будинку - то ніхто його зносити не буде. Відновлять перекриття між поверхами (моноліт), відновлять зруйновану частину несучої стіни та частину зруйнованої покрівлі.

В Києві є прецедент із зруйнованим під'їздом 3-під'їздного будинку. Так от - торець стіни там "зашили", а будинок залишився 2-під'їздним.

Хоча логічніше (якщо врахувати що то стара будівля) повністю її знести - а на її місці побудувати, як мінімум 9-ти поверхівку з посиленими фундаментом та цоколем для зменшення впливу вібрацій від автомобільного транспорту...

Для інвесторів ділянка під будівлею надзвичайно приваблива. І якщо її запропонувати (а також весь б/в матеріал після демонтажу) в обмін на знесення будівлі то вони повинні погодитися...

От так в Луцьку появився ще один "аварійний" будинок в якому люди роками не зможуть продати своє житло...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я думаю вібрації від дороги були значно вищі за вібрації кондиціонера, хоч і досить потужного, хіба що той кондиціонер був сильно-сильно розбалансований :0159:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

для ефекту резонансу не потрібно великих потужностей )

а як видно з обвалу кірпічіків таке "діло" там було

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Звертав увагу що часто великі кондюки не висять на стіні, а встановлені на землі (з якоюсь подушкою), а навколо огороджується гратами. Типу як біля супермаркетів.

А щодо винуватця - кондюка я вище писав. А начальник жека тут "ніпрічьом". ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Опір матерів та особливості функціонування холодильних машин - це щось новеньке на борді :)

Дуже пізнавальне чтиво...

хочу ще!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...