Перейти до змісту

Штрафування підлеглих

Vadimm

111 користувач проголосував

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
Я його під..бував за компанію з його односельцями, хоча сам був молодший за нього і худіший, постійно з ним бився, хоч і не перемагав))). Але такого ... як він гріх було не попустити. Ще запам*яталась його одна фраза: "Тиї Луцькиї такиї слува знають шо я і не чув".

Ти - звичайне тупориле бидло. Нажаль, таких багато, але з ними мона дуже просто боротись - тре поставити те бидло в такі умови, шоб воно, або совісно працювало і отримувало за то зп, або йшло нахер і іпало мозг яокмусь іншому директору. Бидло - воно і в африці бидло. Ти даєш йому роботу, пробуєш чомусь навчити, а у відповідь отримуєш хамовате - "а хулє мене клієнти за*обують? Патаму я їм і хамлю." Хамиш ти, а страждає фірма. Бачили, знаємо.

Мої працівники штрафувались за тупість, за прчу клієнтського обладнання, за брехню і т.п. Штрафи були адекватними і людина завше знала за шо її штрафують. Накосячив - відповідай! от і все.

• Відповідей 104
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Мікс, ти трохи відділяй мух від котлет. Ти сам не дуже виділяєшся ввічливістю на форумі, тому давай не будем "апрєдєлять" хто бидло хто нє. І ти не знаєш як я працюю і як я себе поводжу з клієнтами. А якби уважніше читав, то побачив що я принципово не проти штрафів, але введених цивілізовано, якщо є кнут, то повинен бути і пряник, і якщо умови отримати кнута на кожній конторі є, то пряніка - не на кожній. Не сумніваюсь що коли до тебе влаштовується новий працівник ти йому кажеш - за те-то і те-то ти можеш отримати штраф, а за це - премію. Якщо штрафуєш (заслужено) вибірково - то ти сам нічим від бидла "Кожне чмо, яке було присунуте в Луцьк з далекого лісу таким же чмом" не відрізняєшся.

Опубліковано

1. Штраф дає можливість дисциплінувати людину, наприклад треба заповняти бланк тільки так як треба, а часто народ робить не так як треба, ось для цього й треба штрафувами рубльом щоб був уважнішим і наполегливішим працівник.

2. Такі вже люди всі, працюють тільки тоді коли є кнут і пряніки, правда є люди які нормально працюють і без кнута, але таких меншістьч им більшість.

Опубліковано

В головном офисе одной международной компании решили показать пример толерантности. Постановили устроить гей-фестиваль из представителей всех офисов. В украинский офис пришла разнарядка — прислать трёх геев. Менеджмент крепко задумался. Созвали собрание, начали думать. Придумали. Вышло постановление: руководители подразделений, которые достигнут самых низких результатов за квартал, едут на гей-парад. Такого производства, продаж, маркетинга, рекламы и снабжения компания не видела никогда — производительность повысилась на 200% и выше. И менеджмент добился своих результатов — и прибыль получили, и пидорасов выбрали.

Опубліковано

tarasmv написав доволі вдало, як на мене, лише доповню:

Система штрафів буде ефективною і справедливою в руках порядного і совісного керівника. У всіх інших випадках неправомірне, несправедливе зняття зароблених коштів працівника не заставлять довго працювати на такому підприємстві.

Цілком з тобою згідний.Двома руками підпишусь під цим

Опубліковано

Знаєте, напевно штрафування підлеглих говорить про нездатність керівника найняти відповідний персонал, навчити його правильно виконувати свою роботу і ефективно керувати. Керівникам - професіоналам своєї справи, просто непотрібно штрафування підлеглих.

Опубліковано

Знаєте, напевно штрафування підлеглих говорить про нездатність керівника найняти відповідний персонал, навчити його правильно виконувати свою роботу і ефективно керувати. Керівникам - професіоналам своєї справи, просто непотрібно штрафування підлеглих.

Ну дууууже цікава думка :D.

Ви займали хоч раз в житті керівну посаду :blink: ???

Опубліковано

Спробуй в обмежений ФЗП найняти кваліфіковані кадри (особливо зараз, коли ФЗП всі намагаються мінімізувати якомога більше). От і наймаєш "найменше із зол". Потім це зло вчиш, бережеш і лілеєш, а воно отримавши лвл ап іде до іншого роботодавця або ж створює подібні теми на форумі чи чмирить керівництво, утішаючись своєю незамінимістю. Як би там не було кадри міняються майже постійно. Залишаються на одній роботі дуже рідко - коли все чи майже все влаштовує (ггг) або коли думають, що вони отримують більше ніж того варті.

З.І. Людина яка ніколи не наймала інших на роботу і якій не приходилось приймати рішення про стягнення (далеко не всі тішать цим своє его, ага) ніколи об'єктивно не буде сприймати ситуацію.

Опубліковано
Ви займали хоч раз в житті керівну посаду ???

вот с этого надо и начнать!!!

и дело не в том, начальник или нет, дело в понимании что ты несёшь ответственность

Опубліковано

А невже крім фінансового покарання, більше немає методів впливу?

Мені здається що ми зараз дійшли до того, що більшість людей і так працює в умовах підвищеного тиску і стресу, більше часу люди проводять на роботі, ніж з сім'єю. У багатьох зарплати й так вистачає лише на самі примітивні потреби, фактично це кріпацтво, тільки "цивілізоване".

А може ще запровадити методи фізичного покарання, спізнився на роботу - отримай пару батогів, помилка в роботі, ще парочку?

Я декілька років працював керівником, приходилося й звільняти, але я ніколи не штрафував і завжди відстоював своїх підлеглих перед вищестоящим керівництвом.

І коли штрафували нас,завжди хотілося спитати: а куди ж йдуть ті штрафи, де вони осідають? Якби вони включалися в премію працівникам які гарно попрацювали, це більш-менш прийнятно, а коли вони просто осідали в керівника - це на мою думку огидно.

Опубліковано

блін, чувак, про що ти говориш :sq_ye: який професіоналізм керівника. Не городи фігні, сам недавно звільнився, то шо ти звільнився із за того що ти був невідповідальний, і роки роботі на посаді були ізза того, що керівник непрофесіонал, чи із за того що ти тримався за дану роботу.штрафування інколи залежить від здатності працівника підлаштовуватися, або "розказувати" керівнику в гарній формі, що він неправий, і цей штраф є несправедливий(тобі це відомо як нікому іншому)

Опубліковано

Мені здається що ми зараз дійшли до того, що більшість людей і так працює в умовах підвищеного тиску і стресу, більше часу люди проводять на роботі, ніж з сім'єю. У багатьох зарплати й так вистачає лише на самі примітивні потреби, фактично це кріпацтво, тільки "цивілізоване".

А може ще запровадити методи фізичного покарання, спізнився на роботу - отримай пару батогів, помилка в роботі, ще парочку?

Я декілька років працював керівником, приходилося й звільняти, але я ніколи не штрафував і завжди відстоював своїх підлеглих перед вищестоящим керівництвом.

І коли штрафували нас,завжди хотілося спитати: а куди ж йдуть ті штрафи, де вони осідають? Якби вони включалися в премію працівникам які гарно попрацювали, це більш-менш прийнятно, а коли вони просто осідали в керівника - це на мою думку огидно.

На кожному підприємстві є своя метода заохочення. Не варто розглядати стягнення як абсолютне зло.

Можу сказати особисто за себе, що за грубі порушення (так, в нас були порушення розписані по категоріям) знімали місячну премію. 2 грубих порушення на протязі місяця - віддавали трудову на руки. За відсутності грубих порушень на протязі року виплачували 13-ту ЗП. Усі порушення документально фіксувалися і подавалися керівництву, а стягнення враховувались при нарахування ЗП. Від балди ніхто гроші нівкого не забирав і не клав собі в кишеню. :)

Опубліковано

працював керівником

Якщо дуууже грубо, то:

За провину дітей не треба наказувати, а:

варіанти на вибір :D

ніколи не штрафував

1. нехай шкодять й надалі;

приходилося й звільняти

2. відразу вигнати з дому.
Опубліковано

Дітей потрібно виховувати, і діти є такими як бог послав, а працівників можна вибирати.

Якщо не подобається працівник то не обовязково стояти у нього весь час за спиною і чекати на помилку, можна з ним про це поговорити, а звільняти це завжди крайній випадок.

Опубліковано

можна з ним про це поговорити

З реклами :D : Ви хочете поговорити про це?..

Добре. Згрубша не підійшло, напишу примітивний приклад.

Ви - керівник.

Я бухгалтер.

Ми співпрацюємо уже 5 років.

Все супер. Ви задоволені моєю роботою, я задоволена оплатою (преміюванням).

Аж раптом - весна. Я закохалась, закрутилась...

Не здала важливий звіт. Через тиждень - перевірка.

Результат: великий штраф підприємству.

ВИ:

1.Платите штраф самі. Я ніяк для себе не відмічаю свій "прокол", хоча ми й поговорили "по душам".

Через деякий час (в мене ж любов) роблю так само - результат такий самий.

2.Штрафуєте мене (я залишаюсь без премії) і всі наступні рази, коли мені хочеться з коханим довше поніжитись в ліжку, я буду знати що це виллється мені в мінус кілька сотень гривень. Все роблю вчасно.

3. Звільнення і довгі пошуки:

Ви - хорошого бухгалтера

я - пристойної роботи

Приблизно так. Суть, думаю, зрозуміла. То як?

Опубліковано

Оксана у Вашому прикладі здається передбачений трудовим законодавством випадок, коли працівник наносить фінансову або матеріальну шкоду підприємству, через недбалість і тут нічого дивного що з вас знімуть премію. Але ви написали про премію, а я мав на увазі зарплату. Знімати премію це одне, а коли керівник одною рукою начисляє зарплату, а другою знімає за нікчемні провинності нормальні гроші (причому з основної зарплати) - це зовсім інше.

І в принципі це все ідивідуально, є різні фірми, різні керівники, різні провинності і т.д.

Опубліковано

випадок, коли працівник наносить фінансову або матеріальну шкоду підприємству, через недбалість

А за що ще штрафують?

керівник одною рукою начисляє зарплату, а другою знімає за нікчемні провинності нормальні гроші (причому з основної зарплати) - це зовсім інше.

Як це так? На основну ЗП є наказ і законодавство.

Куди її знімають?

І в принципі це все ідивідуально, є різні фірми, різні керівники, різні провинності і т.д.

+100
Опубліковано

tarasmv (03 квітня 2011 - 23:47) писал:

випадок, коли працівник наносить фінансову або матеріальну шкоду підприємству, через недбалість

А за що ще штрафують?

можуть за запізнення на 5 хвилин, за брак через раптову несправність обладнання (коли працівник не може попередити появу браку), через те що вдягнувся невідповідно до корпоративного стилю і таке ін. Воно то ніби виглядає як недбалість/матеріальна шкода, але, наприклад, запізнення у 99% випадків значної шкоди не завдає, одяг також, а брак в такому випадку - не з вини працівника.

tarasmv (03 квітня 2011 - 23:47) писал:

керівник одною рукою начисляє зарплату, а другою знімає за нікчемні провинності нормальні гроші (причому з основної зарплати) - це зовсім інше.

Як це так? На основну ЗП є наказ і законодавство.

Куди її знімають?

основна ЗП може формуватись ставка=мінімалка, все інше в конверті - відсотки з виробітку, з них і знімуть. Можливо собі в кишеню (це якщо метою є не тільки покарання але й нажива), а можливо на преміювання. Ідеально для мене - сумма премій формується суммою штрафів у певному періоді. З "хорошим" керівником можна залишитись на голій ставці.

Oksana04, я не сперечаюсь з вами, логіка правильна, але нюанси мають місце, а ви узагальнюєте.

Опубліковано

Це все було реакцією на:

І ще я хотіла б почути щось про:

Тому і написала такий приклад.

нюанси мають місце, а ви узагальнюєте

+100

Ми ж не будемо тут розбирати кожен окремий випадок штрафування.
  • 3 місяця потому...
Опубліковано

Ап-ну я темку.

Потрібні витяги з законодавства, де чітко вказано, що штрафувати заборонено.

Опубліковано

Ап-ну я темку.

Потрібні витяги з законодавства, де чітко вказано, що штрафувати заборонено.

Кодекс законів про працю

Стаття 127. Обмеження відрахувань із заробітної плати

Відрахування із заробітної плати можуть провадитись тільки у випадках, передбачених законодавством України.

Відрахування із заробітної плати працівників для покриття їх заборгованості підприємству, установі і організації, де вони працюють, можуть провадитись за наказом (розпорядженням) власника або уповноваженого ним органу:

1) для повернення авансу, виданого в рахунок заробітної плати; для повернення сум, зайво виплачених внаслідок лічильних помилок; для погашення невитраченого і своєчасно не поверненого авансу, виданого на службове відрядження або переведення до іншої місцевості; на господарські потреби, якщо працівник не оспорює підстав і розміру відрахування. У цих випадках власник або уповноважений ним орган вправі видати наказ (розпорядження) про відрахування не пізніше одного місяця з дня закінчення строку, встановленого для повернення авансу, погашення заборгованості або з дня виплати неправильно обчисленої суми;

2) при звільненні працівника до закінчення того робочого року, в рахунок якого він вже одержав відпустку, за невідроблені дні відпустки. Відрахування за ці дні не провадиться, якщо працівник звільняється з роботи з підстав, зазначених в пунктах 3, 5, 6 статті 36 і пунктах 1, 2 і 5 статті 40 цього Кодексу, а також при направленні на навчання та в зв'язку з переходом на пенсію;

3) при відшкодуванні шкоди, завданої з вини працівника підприємству, установі, організації (стаття 136).

Це - виключний перелік. За порушення трудової дисципліни відрахування із заробітної плати неможливі.

Інша справа, якщо в людини заробітна плата на руки 5000 грн., але по документах оклад - 900 грн., а решта - типу премія. Тоді можна наваяти внутрішні документи, які дадуть змогу знімати цю премію.

Опубліковано

при відшкодуванні шкоди, завданої з вини працівника підприємству, установі, організації (стаття 136).

А хіба юристи підприємства не можуть скласти універсальний документ, в якому зазначалося б , що перекур під час роботи шкодить підприємству у розмірі ХХ гривень?

Опубліковано

Вставлю своїх п'ять копійок.

Штраф в форматі "поколупався в носі, плюнув в потолок і вирішив оштрафувати" - дурість, якою, на жаль, страждають дуже багато керівників.

А от штраф "як інструмент" дуже корисна штука.

Пишу з власного досвіду.

1. Дисциплінарний інструмент. Зараз існує багато типів внутрішньої політики на підприємстві. Наприклад той же Гугль, де все організовано по принципу життя в комуні, оскільки там ставка на резульат... Але переважна більшість схиляється до давно існуючих стандартів. Дисциплінарно можна регулювати ключові елементи, головне не перегинати палку.

У мене, наприклад, була проблема з ростом дебіторської заборгованості (боргів клієнтів). До яких тільки методів не вдавались, але форматом "давайте про це поговоримо" далеко не заїхали. Ввели штраф за приріст і бонус за скорочення, потім штраф за перевищення лімітів і ситуація сама вирівнялась за два-три місяці. Аналогічно вирівняли ситуацію з витратами на пальне і т.д. Тобто штрафи дисциплінують в дотриманні певних ключових моментів.

2. Штраф, як елемент певної політики. Наприклад у формулі розрахунку зарплати закладав збалансовано і премії і штрафи. Коли ознайомлював працівників з формулою, то переважна більшість зразу прораховувала для себе топові показники. Якщо працівник показував динаміку, виконання планів, контролював витрати, то отримував дууууже пристойну з/п. А якщо працівник був середнячком, то штрафи нівелювали премії і в результаті маємо те, шо маємо.

А далі відбувся такий фокус. Один з працівників поставив собі за мету взяти топ по формулі. Піднатужився - взяв і всі інші, дивлячись на нього, самі потянулись в гору. В результаті економічна вигода для підприємства в рази покривала додаткові витрати на з/п.

3. Штраф, за підлеглих. Напартачили працівники - впиляв по керівнику. До такого методу треба вдаватись крайнє рідко і обережно, але в певних моментах така форма "стимуляції" розвиває командний дух. Підлеглі відчувають вину втричі більшу і урок для цілої команди (підрозділу). Розвиває згуртованість.

Тобто основний меседж який - якщо у вас керівник не ідіот, то штрафами він просто хоче добитись поставлених цілей, а іншими методами цього зробити практично не можливо.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...