Перейти до змісту

бібікання на переході

Tarzanych

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Volyniaka, +100500 - тільки що те ж саме копіпастив з ПДР. Лише доповню:

18.4. Якщо перед нерегульованим пішохідним переходом зменшує швидкість чи зупинився транспортний засіб, водії інших транспортних засобів, що рухаються по сусідніх смугах, повинні зменшити швидкість, а в разі потреби зупинитися і можуть продовжити (відновити) рух лише переконавшись, що на пішохідному переході немає пішоходів, для яких може бути створена перешкода чи небезпека.

Tarzanych, є така приказка: після того, як я став водієм, я став іншим пішоходом. ;)

Непереношу пішоходів, які не дивлячись на дорогу, виходять на перехід. А якщо, на дай Бог, в авто гальма відмовлять чи на льоду понесе - апостолу Петру потім буде розповідати "Я ж був на переході! Водій не правий!"? Краще почекати - як кажуть: не спіши, бо встигнеш.

І ще:

18.3. Проїжджаючи повз пішоходів, які не встигли закінчити перехід проїзної частини і вимушено перебувають на острівці безпеки або лінії, що розділяє транспортні потоки протилежних напрямків, водії повинні дотримувати безпечного інтервалу.

А взагалі - RTM.

• Відповідей 511
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Скажу так: ці всі спори - то фігня ще та! Хто не їздив за кермом хочаб з пів року ніколи не зрозуміє про що каже в ролі пішохода!

Наприклад я, переходжу дорогу тільки на світлофор або коли машин взагалі немає, оскільки розумію як це коли якесь "чмо" валить всіма ногами на дорогу бо тут перехід а він спішить, бачишно ставай йому... Або ще гірше, якийсь "урод" валить через дорогу та ще й так повільно собі, на зорі дивиться...

Опубліковано

Зрештою все зводиться до :

Правила дорожнього руху:

1.3. Учасники дорожнього руху зобов'язані знати й неухильно виконувати вимоги цих Правил, а також бути взаємно ввічливими.

Опубліковано

Мля тема )))))

Ладно, скажу і своє фе в сторону прцівників УМВС ті шо в центрі. Один мент завжди ставить свое авто на тротуарі біля готелю, а заїжджає на тротуар зі сторони карамельки, і завжди, ЗАВЖДИнах коли їде по тротуару сигналить своєбмлянахклаксоном тіпа шоб люди порозходились. :mdr:

Опубліковано

Вчора о 19.30 "мудрило" на 124 мерседесі рухаючись по тротуару прямо від східців ЦУМа з'їхав з бровки на пішохідний перехід,коли горіло зелене світло для пішоходів,і поміж пішоходів (які ледве встигли порозбігатися в різні боки) із пробуксонами і заносом швидко повернув і поїхав в сторону Київської, при цьому ледь не втаранившись в таксистів. Потім через 20 метрів різко зупинився і почекав поки ззаді нього утвориться затор. І тільки після декількох десятків сигналів клаксонів знову з пробуксонами рванув у тому ж напрямку.

Після такої "поваги" до пішоходів зі сторони того водія - думаю ті люди боятимуться переходити дорогу навіть на регульованих переходах.

Опубліковано

Зрештою все зводиться до :

Правила дорожнього руху:

1.3. Учасники дорожнього руху зобов'язані знати й неухильно виконувати вимоги цих Правил, а також бути взаємно ввічливими.

+100

Для того, чтоб пешеходы могли исполнять эти Правила, нужно как минимум их с ними ознакомить, хотя бы по пунктам, касающимся самих пешеходов. Это хорошо, что водители знают, что пешеход должен делать "тО-то" и "тО-то", а сами пешеходы могут себе что хочешь придумать.

Также соглашусь с общим мнением, что мудаков хватает и среди водителей, и среди пешеходов, это факт.

Пример 1: перехожу дорогу на Соборности, переход со звуковым сигналом "для слепых" (остановка возле бывшего "Олдема"), пешеходам - зелёный, посмотрела по сторонам - чисто. Перехожу дорогу, на бешенной скорости проносится "Бэха", сигналит во всю чтоб я свалила с дороги, ещё и малолетка-мудак за рулём фак показывает. Ну нормально? :) Конечно я отбежала от него, повезло. Ну не придурок, а?

А вот Пример 2: еду за рулём по Чорновола, возле детской поликлиники переход. Наблюдаю картину, мамочка павлиньим шагом еле сунется с коляской по переходу, по сторонам она не глянула НИ РАЗУ! (знаю точно, так как заметила её издалека и наблюдала, подьезжая к переходу), при этом активно трещит по мобилке. Ну картина маслом просто! Стоя перед переходом, мне ну оочень хотелось подъехать к этой особе в плотную и засигналить ей в зад так, чтоб обос*алась с перепугу.

Мораль:

На дороге ВСЕГДА, повторю ВСЕГДА! нужно быть БДИТЕЛЬНЫМ, и не важно, водитель ты или пешеход. :closedeyes:

Опубліковано

Мля тема )))))

Ладно, скажу і своє фе в сторону прцівників УМВС ті шо в центрі. Один мент завжди ставить свое авто на тротуарі біля готелю, а заїжджає на тротуар зі сторони карамельки, і завжди, ЗАВЖДИнах коли їде по тротуару сигналить своєбмлянахклаксоном тіпа шоб люди порозходились. :mdr:

знаю того мєнта)))) і там не один мєнт ставить машину

Опубліковано

Сьогодні вже ДАЇшнику не сподобалось, що йому довелось через мене гальмувати :lol: . І то, він не зупинився, а трошки зменшив швидкість

А він і не зобов"язаний був зупинятись.

ПДР :

18.1. Водій транспортного засобу, що наближається до нерегульованого пішохідного переходу, на якому перебувають пішоходи, повинен зменшити швидкість, а в разі потреби зупинитися, щоб дати дорогу пішоходам, для яких може бути створена перешкода чи небезпека.

Це в Еуропах діє "правило однієї ноги", коли достатньо, щоб пішохід ступив на зебру для того, щоб зупинятись автівкам.

ЗІ. А ДАЄць хоч не сигналив? :))

То ж сигналив)) Тому і написав

Опубліковано

Деколи хочется вийти й надавати по срацы особо розумним пішоходам

особливо в зимку коли воно біжить й думає що машині простіш зупинитись чим йому

Опубліковано

Деколи хочется вийти й надавати по срацы особо розумним пішоходам

Гарним дівчатам побібікати то святе :rolleyes::smile3:

не втримався... :blush:

Опубліковано

Чомусь забули про ще один гарний пункт щодо пішоходів:

4. ОБОВ'ЯЗКИ І ПРАВА ПІШОХОДІВ

4.10. Перед виходом на проїзну частину з-за транспортних засобів, що стоять, та будь-яких об'єктів, що обмежують оглядовість, пішоходи повинні впевнитись у відсутності транспортних засобів, що наближаються.

:)

Опубліковано

"Матюгальнік" краще... :) 

А я взагалі пропускаю, дратує тільки коли чергова кандидатка на премією Дарвіна в жахливий гололід триндить по-мобільному в вечірній час і навіть не гляне в твою сторону. В такі моменти мрію про горн від Камаза.   :rolleyes:

Опубліковано

Пібікати пішоходу на переході, звісно не можна. Але якщо "воно" (є екземпляри) по переходу іде як по бульвару, може шнурка зав'язати чи на птічку глянути - пібікання мало. Особливо якщо водій ДУЖЕ (!!!) спішить. Пішоходи, задється зобов'язанні робити все, щоб не перешкоджати руху.

Мені на переході не впадлу пробігтися, коли мене машина пропускає. І ще йому подякувати. Сам водій, і знаю як то.

Опубліковано

2 Harddriver and Fedot

s600-6120.jpg

Звучить отак :)

Взагалі - непогано, але....

Є тут в мого колеги бібікавка....Від паровоза))) Вже був взявся мастирити, але, мля, там 24В компресор, крім того ресивер на 15-18 атмосфер....Ну нема куди втиснути то всьо((( Так шкода було, ледь не плакав...

П.С. Уявляю собі відчуття, коли ти на переході, а на тебе - локомотив!!!

Опубліковано

ebay.com ця модель 180-200$

є компактніші моделі, навіть з 5 дудками (на аллегро бачив також) ну і на 12в бортову мережу, та й ціна куди доступніша :ok2:  

Опубліковано

Просто никакого уважения со стороны водителей нет к пешеходам.

Не зовсім згідний з цим. Сьогодні, водії переважно пропускають пішоходів, які стали на край пішохідного переходу. Років з 4 тому ситуація була протилежна. Причини мені невідомі.

п.с. дибілів завжди вистачало

Опубліковано

я гадаю що ментам треба штафувати не тільки водіїв але пішиходів які порушують і проблеми не буде взагалі  :mdr:

Опубліковано

vagus як ти випишеш штраф пішоходу коли  в нього відсутні документи, що засвідчують його особу? Возити кожного у відділок до з'ясування особи? І це за 87 грн(чи скільки там). Кому воно потрібно?

Опубліковано

Я зараз певно вихвачу РО на пару (або і більше) днів, але, бл"дота з держномером АС6570... (або таки 6750?), яка на Богдані рухаючись маршрутом ледь не збила мене цією "Міні"машиною сьогодні зранку на переході, коли мінімум 4-5 машин стали і по переходу ЙШЛИ люди.... таки повинна походити пару років пішки та бажано по колу з руками за спиною...

До речі, навіть не спробувало спинитися - а що, комаха, подумаєш, в мені ж пару кілограм таки маси, а все решта пофіг.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...