Перейти до змісту

Що для вас значать гроші?

Mala

Що для вас значать гроші?  

410 проголосували

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

"Не в грошах щастя, але краще плакати в Мазератті, аніж в трамваї" - заїжджена фраза, проте важко з нею не погодитись.

• Відповідей 153
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

для мене - гроші - бумага, фантіки......в житті вони нічого не вирішують, навіть величезна їх кількість, тому вони бумага....

• 4 місяця потому...
Опубліковано

..., е двi безмежнi речi , космос й людська жадiбнiсть, ...

щодо "безмежності" першої речі (космос) можна було б спробувати щось перечити... (типу:

...маса всесвіту, все-таки, скінченна (це маса гіпотетичної точки до моменту Великого вибуху, де була зосереджена вся маса сучасного всесвіту), хоча і казково велика;

...максимальна відстань, на якій ще можна говорити про всесвіт - це шлях, який пройшло світло з моменту Великого вибуху, ця величина, наразі, весь час зростає, але вона весь час скінченна..., хоча і казково велика..)

а от щодо "безмежності" другої речі (людська жадiбнiсть)... - приходиться просто погодитись...

Опубліковано

Як правило всі хто пише що гроші це лише бумажки і вони нічого не вирішують, це люди які мають ці самі бумажки і вже повирішували свої проблеми (наприклад житло,одяг ну там речі першої необхідності) Як на мене гроші просто допомагають жити,легше жити,взагалі не паритись а реально жити.

Опубліковано

для мене - гроші - бумага, фантіки......в житті вони нічого не вирішують, навіть величезна їх кількість, тому вони бумага....

чи будуть і надалі гроші для Вас просто "бумагою", коли життя Ваших близьких стане залежати від їх (грошей) кількості (...наприклад, стане потрібною певна сума на складну операцію, від якої залежатиме життя близької людини...)? В таких ситуаціях цінність грошей прирівнюється до цінності людського життя (нажаль, це реалії нашого суспільства...)!.. Гроші стали, свого роду, соціальною енергією, що опосередковує людські взаємовідносини, і просто називати їх "бумагою" - здається, принаймні, легковажним...

Опубліковано

Як правило всі хто пише що гроші це лише бумажки і вони нічого не вирішують, це люди які мають ці самі бумажки і вже повирішували свої проблеми (наприклад житло,одяг ну там речі першої необхідності) Як на мене гроші просто допомагають жити,легше жити,взагалі не паритись а реально жити.

як на мене то навпаки - всі хто пише що гроші це лише бумажки, що щастя не в грошах, це люди в яких немає і не намічається грошей, і цим вони себе втішають - "щастя не в грошах", "гроші це зло!", і т.п.....

• 3 місяця потому...
Опубліковано

гроші це не зло, а навпаки щось позитивне.....

якщо мати багато грошей то набагато легше зробити багато хороших вчинків аніж при їх відсутності.

Одже великі гроші+щире серце+ життєва мудрість = мегадобро

Опубліковано

Из здания факультета выходит печальный студент. Идёт на автостоянку, садится в свою тачку BMW X5: Тут вдруг звонит его *верту*:

- Алло!

- Привет, любимый! Как дела? Как сдал экзамен?

- Просто ужасно: Мне поставили четыре...

- Hу не расстраивайся, я тебя сегодня пожалею, встретимся вечером?

- Hет, извини, не могу, точне даже не хочу: Hет настроения...

- Ммм, жаль, а что ты будешь делать?

- Я решил побыть один, полечу во Францию упьюсь там дорогим вином в своей квартире, окна которой выходят на Эйфелевую башню...

- Хорошо, я тебя понимаю, побудь один, любимый...

- Ага, пока!!!

- Я тебя люблю..

- Угу...

Заводит машину, и печально произносит:

- Жизнь - гавно!

Опубліковано

гроші - то фантики, я так своїм синам пояснюю, зелені, червоні, сині - навирізай собі скільки завгодно. Питання хто собі навирізав більше? А хто вже з ними (зеленими) пішов мінятись на твої (червоні)?

Опубліковано

Ха, в принципі ні чого такого,але коли я вчора після роботи і дурного тяжкого дня і нарешті смачної вечері,вирішив відпочити, то мені нічого не завадило сісти в авто і о 21.00 поїхати в "Адреналін Сіті" купити квиток за 40 гр.( ого-го) я рахую що це багато , і подивитися фільм("Робокоп" в хріновій якості) ну то таке)) без я кого я міг обійтися, ще раз в принципі, то я рахую,що інколи треба, просто треба не + не - просто потрібно для чогось( нехай сам собі вибирає для чого, і що вони значать).

• 1 місяць потому...
Опубліковано

На самом деле деньги - это бумага, но чтобы понять это нужно создание такой ситуации где они не имеют никакой ценности. Например война, катастрофа или стихийное бедствие.

Пока в обществе более менее порядок, у денег появляется сила, которая застявляет людей верить в их ценность. Ценность - в универсальности и компактности.

Можно легко хранить и носить с собой, и можно поменять на что угодно. Но за этими удобствами автоматически следуют их большие недостатки - неочевидная (относительная) ценность и легкая возможность их потерять.

Как показывает практика - деньги постоянно обесцениваются, и даже проценты от депозитов в лучшем случае перекроют инфляцию.

Считаю что в идеале не стоит заниматься накоплением денег, а лучше тратить их (на себя и близких), то есть использовать по назначению. Но для спокойстия большинству людей лучше иметь небольшой запас для кажущейся стабильности.

Ценность - это люди и отношения. Все остальное служит этому, и деньги тоже. Я когда стал больше обращать внимания на отношения, а не на деньги, то стал более счастлив, и денег появилось, всего хватает.

Первично - дух, материя - вторично.

Неправильно говорить "отдай деньги соседу" человеку, который говорит что не в деньгах счастье. Если Вы программист, Вы же не раздаете свою технику. Вы ее используете для достижения своих целей.

Так и деньги - это Ваш личный инструмент для достижения Ваших целей. Я никогда не даю в долг, и никогда не беру в долг. Если мне не хватает на что-то - значит еще не пришло время. А давать в долг - поощрять жадность людей.

Я по жизни видел что все эти долги только разрушали отношения между людьми. Я не говорю про "одолжи до завтра 50 грн, забыл кошелек дома", это другое. Так и я даю.

Но когда приходит друг с горящими глазами, у него есть супер-план, и хочет для старта денег, то я его только огорчу.

И еще.. Я всегда видел, что те, кто думали только про деньги как самоцель, постоянно теряли даже то, что есть. Но те, кто занимается любимым делом - не знают проблем с деньгами. Самое главное - научиться всегда получать удовольствие от

того, что есть СЕЙЧАС. Я думаю, что именно за это и награждают деньгами. ИМХО.

Опубліковано

На самом деле деньги - это бумага, но чтобы понять это нужно создание такой ситуации где они не имеют никакой ценности. Например война, катастрофа или стихийное бедствие.

так накупіть на ту бумагу золотих злитків і вони будуть мати цінність у війні, землетрусі, катастрофі..... :_04: до слова, під час стихійних бід зазвичай ціна на все росте вгору, тому той хто має більше цих папірців має кращі шанси вижити, ніж ті, хто всі гроші які заробляв прос...ав в мирний час.

Опубліковано
так накупіть на ту бумагу золотих злитків і вони будуть мати цінність у війні, землетрусі, катастрофі

Не злитки треба купувати, а вміння.

Навчіться ремонтувати техніку, навчіться медицини, травництва, рибалити та полювати, вивчіть рослини та землеробство - і ціни вам не буде в згаданих умовах.

Опубліковано

так накупіть на ту бумагу золотих злитків і вони будуть мати цінність у війні, землетрусі, катастрофі..... :_04:

Да ладна. Почитай про блокадний Ленінград, де золото могли поміняти на шматок масла один до одного по вазі.

Опубліковано

поддерживаю идею того, что хорошо развивать в себе способности. Это здорово во всех отношениях: это и дешевле, и качественнее(часто так бывает) и потом приятно видеть результат своей работы. Я, например, когда делал ремонт, 3 раза менял мастеров. В итоге я потратил кучу нервов, получил не 100% что хотел, и кое-что пришлось переделывать самому. Хотя казалось бы, у меня были деньги, у меня были "мастера", все должно быть ок. В другой раз я решил сам сделать ремонт. Когда пришел мой друг-одноклассник(который занимается ремонтами) взглянуть на результат, то сказал, что он сам бы так не сделал. Меня это очень приятно удивило. Это говорит о том, что так как ты для себя сделаешь, никто не сделат тебе, даже за деньги.

Конечно, всему не научишься, все сам не сделаешь, но многое можно.

Жена не раз говорила: как хорошо что ты сам можешь с сантехникой разбираться, никогда мастеров не вызываем. А вот тут в Киеве пришлось-таки вызывать. Настолько кран старый прикипел, что обычным инструментом его не снять. И это обошлось мне 150 грн. У мастера был нужный инструмен(кстати недешевый) - трубный ключ.

А уж те люди, которые сами себе дом построили, так вообще вызывают огромное уважение. Думаю тут есть чем гордиться :)

• 3 тижня потому...
Опубліковано

Гроші - це такий собі мазут чи масло для мотора, що називається суспільство. Якщо їх нема або мало то деталі стираються (люди гинуть), або й взагалі суспільство

розпадається.

Чим крутіше придумана фінансова система (тобто не тільки купюри, а ще є акції, кредити, різні валюти) тим краще мотор (суспільство) їде))).

З часом складові частини цього масла удосконалюються, і суспільство стає кращим.

А якщо по простому, то гроші - це дійсно свобоода. АЛЕ більша свобода це ІДЕЇ в ГОЛОВІ!!!!! бо гроші там де попит. А найбільший попит завжди на ідеї, і всі витікаючі звідси.

САМОРОЗВИТОК ДАЄ СВОБОДУ!!! А гроші по ходу зявляться, якщо той саморозвиток дає користь іншим людям.

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Гроші - це енергія. Треба з цього починати, мабуть. А далі думати, чи достатньо у нас енергетичного простору для того, щоб мати гроші. Так що - це не просто папірці з цифрами)

Опубліковано

Тарас Штігер, моя енргія це дружина і син, а гроші це папірці в робочий час, і ресурс, який можна обміняти на потрібні продукти харчування, засоби повсякденного вжитку і т.д. :)

Опубліковано

Гроші то мотиватор для більшості!!!!!!!!!!! БО чим більше грошей тим менше думати треба, все якось складається простіше)))

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...