Перейти до змісту

Тихе полювання (любителям грибів)


Рекомендовані повідомлення

Вони ж не варяться!

Є два рецепти - на холодну (не вариться) і на гарячу (вариться). Я роблю на гарячу, бо чекати 45 днів поки вони просоляться я не взмозі)).

Класична засолка. Інгрідієнти - грузді, сіль, часник почищений, нарізаний пластинками. Гриби вимочуються добу-дві, міняючи воду, миються. Потім викладаються в бочку чи відро шляпками вниз - сіль, пару пластинок часнику і шар груздів, далі знов - сіль, часник, шар груздів і тд. Потім зверху на самі гриби якусь кришку і притиснути грузом. Сіль не жаліти. Якщо буде засолене - гриби перед вживанням просто трохи вимочити в воді. 45 днів в прохолодному місці і готово.

Я варю, а потім солю так само. Якщо грибів не багато, то можна в скляній банці. Забиваю під завязку, втоптую деревяною товкачкою кожен шар, лишню рідину зливаю нафіг і закриваю капроновою кришкою. Готово десь за тиждень.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

був сьогодні по роботі в Колках, заходили в ліс - пусто, знайшов одну козу. На виїзді з Колок (в сторону Луцька) продавати тількі городину, грибів небуло(((

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А зонтики хтось збирає?Недавно відкрив іх для себе.Смачніших смажених грибів ще не куштував.Беруться тільки шляпки.Помив,кип'ятком облив,в яйце вмокнув і на пательню,відварювати не потрібно.На смак схоже на курочку.Особливо смачні ці грибочки коли ще молоденькі.Збирати треба уважно,бо є схожі на них мухомори.

А зонтики хтось збирає?Недавно відкрив іх для себе.Смачніших смажених грибів ще не куштував.Беруться тільки шляпки.Помив,кип'ятком облив,в яйце вмокнув і на пательню,відварювати не потрібно.На смак схоже на курочку.Особливо смачні ці грибочки коли ще молоденькі.Збирати треба уважно,бо є схожі на них мухомори.

post-14807-0-11535000-1445534558_thumb.j

post-14807-0-22214700-1445534595_thumb.j

  • +1 4
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну що там чути про гриби! Є вже зелениці, підзеленки. Чи можливо польські появилися?

Що там в маневичах, грибів так і не має?

Ну що там чути про гриби! Є вже зелениці, підзеленки. Чи можливо польські появилися?

Що там в маневичах, грибів так і не має?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Був в р-н . Цумані . грибів немає ... найшов 2 білих морожених .... зато зробив фотосет мухоморам =)))))) є маслята де-не-де .... теж багато мерзлих ....

0hdNeBzXPR4.jpggguaP5UHlHA.jpg

O30X5ZMIe70.jpgmM3v8cDt9fM.jpg

z7miSFTK04I.jpgkWlhLvszejk.jpgj24-bpVGkog.jpg

  • +1 3
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мм-да,останній пост не радує

А можна рецепт з ваших грибочків. Яснож написано любителям грибів а не мухаморів. Не постіть такіх фоток, а то хто перший раз поїде по гриби набере таких трофеїв. Можна по темі. Або створіть тему про отруйні гриби, для донесення інформації населенню.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мм-да,останній пост не радує

А можна рецепт з ваших грибочків. Яснож написано любителям грибів а не мухаморів. Не постіть такіх фоток, а то хто перший раз поїде по гриби набере таких трофеїв. Можна по темі. Або створіть тему про отруйні гриби, для донесення інформації населенню.

Це ви до кого?Якщо до мене,то в мене всі гриби істивні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Grekus, що ти Друже, тема ж про полювання, всі ж полюють по різному, хто з кошиком, а хто фотіком, хто багато раз, а хто ні ... (

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Був на вихідних на грибочках, в лісі пусто взагалі. Єдине що знайшов це маслюки в соснині але й то не скрізь а під гіллям в соснах глибоко де не дістався мороз то трішки залишились. Ось такі два відерка набралось. Завіз знайомим в презент і до вечора була чудова жаранка до картоплі з настойкою на журавлині.

post-11163-0-84038600-1445847218_thumb.j

Змінено користувачем Dieselsmart
  • +1 3
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а у меня такой вопрос к грибникам: вы своим деткам (лично своим!) с какого возраста грибы даёте? а то врачи не рекомендуют лет до 10 давать.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а у меня такой вопрос к грибникам: вы своим деткам (лично своим!) с какого возраста грибы даёте? а то врачи не рекомендуют лет до 10 давать.

правильно.

моїй старшій 14 майже. Даю польські і білі мариновані (любить їх) але з великою обережністю. 2-3-5 штуки на раз. Тобто на день.

Менший 7 років майже - навіть печериць не їсть.

Я то з 5 років гриби збираю і їм.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

моїй 5 років. гриби їсть. В основному маслюки. АЛе вона не дуже любить але час від часу їсть.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а у меня такой вопрос к грибникам: вы своим деткам (лично своим!) с какого возраста грибы даёте? а то врачи не рекомендуют лет до 10 давать.

маю дві донечки, почали давати грибну юшку з 2 х років але без грибів. В три роки вже їли гриби тільки небагато(грибів 5-7). Да гриби тяжкі на шлунок небажано до 4-5років.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В неділю в лісах за Маневичами дядько назбирав жменю зелениць та підзеленків, одного польського, два білих. Загалом не буде навіть половини відра.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не зрозуміла субстанція

якийсь глей чи слиз, дійсно незрозуміла річ.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вчора,в поході біля села Стобихва

А це точно їстівні зонтики? Їстівні завзвичай світлого (білого) кольору. На зрізі рожевого кольору...

  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
×
×
  • Створити...