Перейти до змісту

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано (змінено)
1 година тому, nickel сказано:

що ви автоматизуєте тими смарт розетками?

- зарядка ел. вела /самоката. включив, поставив таймер скільки треба, пішов. це щоб не забути. також перед виїздом можу удальоно включати підзаряжати

- котячий фонтан. прокачує воду 4 рази на добу по пів години, щоб постійно не калатав.

- обігрівачі. вмикаю по нічному тарифу.

- таймер на новорічну вуличну гірлянду, щоб не блимала всю ніч

- любий інший таймер, щоб по спливу часу саме вимикало. (сушарка фруктів, сушка приміщень в зимовий період від конденсату, насоси, зарядки акумуляторів і т д)

- на комп техніку можна ставити УПСи, свічі на ніч гасити, можна на телик ставити, якшо часто з ним засинаєш, а він не вміє йти спати

Змінено користувачем laser
  • Подобається 1
  • +1 3
  • Відповідей 185
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
9 годин тому, laser сказано:

- зарядка ел. вела /самоката. включив, поставив таймер скільки треба, пішов. це щоб не забути. також перед виїздом можу удальоно включати підзаряжати

- котячий фонтан. прокачує воду 4 рази на добу по пів години, щоб постійно не калатав.

- обігрівачі. вмикаю по нічному тарифу.

- таймер на новорічну вуличну гірлянду, щоб не блимала всю ніч

- любий інший таймер, щоб по спливу часу саме вимикало. (сушарка фруктів, сушка приміщень в зимовий період від конденсату, насоси, зарядки акумуляторів і т д)

- на комп техніку можна ставити УПСи, свічі на ніч гасити, можна на телик ставити, якшо часто з ним засинаєш, а він не вміє йти спати

це все нішеві задачі, що пересічна людина не використовує

• +1 2
Опубліковано

Згадав. Своїми двома розетками, поставленими в різні кімнати (кімната і кухня) і включеними в них настільними лампами імітував присутність людини, коли надовго від'їжджали з квартири. Ставив таймери на різну кількість хвилин на включення і виключення в темну пори доби, але не на ніч, а лише на вечір. Налаштував так, що коли в кімнаті світло гасне, то вмикається в кухні, інколи ставив щоб горіло і там і там. Налаштував два різні графіки, щоб змінювалися через день. Один графік працював, наприклад, пн, ср, пт, нд, а другий вт, чт, сб. Звучить складно, насправді на налаштування пішло хвилин 10. З вулиці виглядало, що хтось є в квартирі, бо світло в кімнатах переключалося через 10-15-20-30 хвилин (числа ніколи круглі не використовував, ставив 11,13, 17, 24 хвилини і т.д.) Хоча в налаштуваннях має бути рандомне включення/виключення, але я ним не користувався, бо не вникав чи працює воно цілодобово.

• Ха-ха 1
  • +1 2
Опубліковано

@Oli давай нашу розмову про шлюзи продовжимо тут. Це щось нове для мене. Шлюз дає можливість зв'язати між собою різні елементи розумного будинку , які працюють в різних мережах, наприклад WI-FI і Bluetoth, а більш наворочені ZigBee та Mesh блютуз? Тобто той термометр не просто показує температуру і вологість, а може по блютузу через шлюз увімкнути обігрівач , який включений в WI-FI смарт розетку?

Опубліковано
26 хвилин тому, nickel сказано:

більш наворочені ZigBee та Mesh блютуз?

Трохи дорожче, на олх 700-750грн.

Xiaomi Gateway 3 (ZNDMWG03LM) 
З усіма протоколами: Wi-Fi, ZigBee, Bluetooth, Bluetooth Mesh 

28 хвилин тому, nickel сказано:

а може по блютузу через шлюз увімкнути обігрівач , який включений в WI-FI смарт розетку?

Саме так. Простий обігрівач стане розумним.

Там в програмі можна сценарії виставляти, що і коли буде робитися.

• Дякую! 1
Опубліковано

Ось по швидкому накидав сценарій 

Вибрав датчик який треба(з дешевших ще може бути датчик світло/темно), і поставив там якщо нижче 10° то що буде задіяно, вибрав смарт розетку і що вона має зробити(1_увімкнутися,  2_вимкнутися, 3_увімкнутися і зразу вимкнутися і 4_навпаки)

IMG-9d393c31dae556e6da9fd6d85ee02a4f-V.thumb.jpg.8cb0ac31d122628d356012bd7e9e4348.jpg

• Дякую! 1
  • +1 1
Опубліковано

@nickel  + з дорожчими шлюзами будуть працювати голосові помічники, ассистент, сірі, аліса... 

І можна підключати інших виробників не лише xiaomi.

• +1 2
Опубліковано

Поставив ради інтересу додаток Tuya, а це 100% копія додатку Smart Life. Навіть логін пароль підійшов, але коли додаю розетку в Tuya, то вона зникає в Smart Life. І зберігається статистика розетки.

Опубліковано
13 годин тому, Oli сказано:

@nickel  + з дорожчими шлюзами будуть працювати голосові помічники, ассистент, сірі, аліса... 

підкажи де глянути які датчики можна привязувати, де їх купити.

Опубліковано
В 18.10.2021 в 12:15, Dima4s сказал:

як на рахунок ві фі камер зовнішніх? хтось користується?
я все вибираю на алі. але що не читаю коментарі- все лючить, або не якісне, або приходить вже не працююче)

Глушиться WiFi Jammer'ом на ESP8266 любим ардуїнщиком, нажаль 

Опубліковано
В 17.10.2021 в 15:57, Voronin10 сказал:

Для справки є компанія під назвою АЯКС, у них є все від датчиків протікання до розеток, ну і ясно що безбеку вони теж забеспечують :)

Тільки чомусь їх всі описують як дорога система, хоч і Українська. 

Опубліковано
В 16.10.2021 в 19:24, Dima4s сказал:

хто що ще хотів би автоматизувати?

Мені, більше за все подобається енергомоніторинг, і взагалі моніторинг, балдію від всілляких графіків

Опубліковано
В 17.10.2021 в 21:38, NoGood сказал:

З власного досвіду, серед усіх девайсів і приблуд, найбільшу користь приносить робот-пилосос.

Цікаво, а його реально інтегрувати в єдину систему, типу в додатку(панель керування розумним будинком) кнопка "Генеральне прибирання"

Опубліковано
В 18.10.2021 в 11:33, СОАД сказал:

Змонтував собі типу "дуже" розумний дім на Ajax по факту хороша штука, але хлопцям ще працювати й працювати, дуже чекаю від них айпі домофонію, наразі стоїть від хіквіжен (задоволений), та термостат на управління котлом ( поставив звичайни салюкс). Про системи антизатоплення, попередження про пожежу все стоїть від Ajax , все працює, але дуже воно дорого вартує

Був якось у них на meetup'і, серйозні чуваки, Ajax. 

Я дуже радий, що в нас в Україні є компанія такого рівня. 

Вони гордо на кожній платі пишуть "Зроблено в Україні". 

Опубліковано
15 часов назад, Oli сказал:

Я в Алісу не сильно вірю, по тій причині, що поки Яндекс заблокований поки що. Тобто, якщо маштабувати, то це проблема номер нуль. 

Опубліковано
4 годин тому, Dima4s сказано:

підкажи де глянути які датчики можна привязувати, де їх купити.

Olx...

Якщо ставити в програмі регіон Китай то всі датчики Xiaomi конектяться.

По інших виробниках це треба йти на 4pda, бо навіть датчик температури можна прошити під інші потреби.

https://4pda.to/forum/index.php?showtopic=661250

• +1 1
Опубліковано
5 годин тому, nickel сказано:

Поставив ради інтересу додаток Tuya, а це 100% копія додатку Smart Life. Навіть логін пароль підійшов, але коли додаю розетку в Tuya, то вона зникає в Smart Life. І зберігається статистика розетки.

мені теж незрозуміло нашо дублювати додатки. сам на смартлайфі.

також є ще таке, коли розетку повністю ресетнути затримуючи клавішу павер, і під'єднати до іншого чужого акаунту, то там в чужої людини підтягує мою назву, здається іконку і навіть статистику....

• +1 1
Опубліковано
1 година тому, laser сказано:

мені теж незрозуміло нашо дублювати додатки. сам на смартлайфі.

також є ще таке, коли розетку повністю ресетнути затримуючи клавішу павер, і під'єднати до іншого чужого акаунту, то там в чужої людини підтягує мою назву, здається іконку і навіть статистику....

P.S.  який ти робив корпус на датчик температури зовнішній?

Опубліковано
4 часа назад, HWman сказал:

Тільки чомусь їх всі описують як дорога система, хоч і Українська. 

А хіба ні? Китай від 150 грн і в ціну входить доставка з Китаю. А на фото ціна українського аналогу від Аякс і пересилати з Китаю не треба.

image.thumb.png.91f4c03f0a44fd4c24779182cf40f9e8.png

• Ха-ха 1
Опубліковано
2 годин тому, nickel сказано:

Китай від 150 грн і в ціну входить доставка з Китаю.

Я щось останнім часом все беру в нас, переплата невелика, або й дешевше. І чекати не треба і хоч якась гарантія.

В Китаї беру тільки щось рідкісне або в нас ціна захмарна.

• +1 1
Опубліковано
2 часа назад, Oli сказал:

Я щось останнім часом все беру в нас, переплата невелика, або й дешевше. І чекати не треба і хоч якась гарантія.

В Китаї беру тільки щось рідкісне або в нас ціна захмарна.

Мова була про те, що Аякс невиправдано дорогий, а не де краще купляти. Та сама китайська розетка що в нас, що в Китаї від 150 грн, а український Аякс в Україні 1200.

Опубліковано
9 годин тому, nickel сказано:

Мова була про те, що Аякс невиправдано дорогий, а не де краще купляти. Та сама китайська розетка що в нас, що в Китаї від 150 грн, а український Аякс в Україні 1200.

Думав Аякс більше себе позиціонує як сигналізація з безпровідними датчиками. Хоча тут думаю також можна знайти Китай який буде дешевше

Опубліковано
13 hours ago, nickel said:

Мова була про те, що Аякс невиправдано дорогий, а не де краще купляти.

В них маркетинговий бюджет був ого-го. Купа єблогерів (в тому числі такі недешеві як вілсаком) та інших знаменитостей (пам’ятаю рекламу з Усиком) рекламували аякс. 

Тому їхня розетка і коштує в 10 разів дорожче за китайський аналог ))

Опубліковано

@zigorko прив, в тебе ж ніби висить датчик температури від xiaomi, через телефон моніториш дані?

Цікавить чи він зберігає дані, якщо раз в місяць підключатися до нього через блютуз.

Опубліковано

Привіт.Та вісить,та й вісить.Гляну на нього раз в день.Подивлюся темп.та вологість та й по всьому)) Ніколи не підключався до нього.

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...