Перейти до змісту

Коронавірус, і реакція на нього.

Nokian

Рекомендовані повідомлення

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

29 minutes ago, Harddriver said:

Усе-неправда. "Мішеней" має дофіга, не тільки легені, смертність більше в рази, хворіють навіть молоді, причому тяжко, геном - один з найскладніших у вірусів. 

2018-05-31_190921.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

50 minutes ago, Harddriver said:

А тепер беремо оригінальний текст

Усе-неправда. "Мішеней" має дофіга, не тільки легені, смертність більше в рази, хворіють навіть молоді, причому тяжко, геном - один з найскладніших у вірусів. 

"Дофіга" перетворилось в три:

Researchers identify cells likely targeted by COVID-19 virus
Study finds specific cells in the lungs, nasal passages, and intestines that are more susceptible to infection

https://www.eurekalert.org/pub_releases/2020-04/miot-ric042220.php

"Смертність вища в рази" перетворилась в прогнози на основі італійських даних:

An empirical estimate of the infection fatality rate of COVID-19 from the first Italian outbreak

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.04.18.20070912v1.full.pdf

"Хворіють навіть молоді, причому тяжко" тут і обговорювати нема чого, тому що тільки лінивий не читав історію того брита.

Так як твердження бере власні переживання за основу, без документального підтвердження історією хвороби, зарахую.

Але знову ж таки, тяжко хворіти може будь-хто, не залежно від віку.

"геном - один з найскладніших у вірусів"

По складності геному: вірус < коронавірус < COVID19, і то останній ще взагалі не вивчений, тому що мутує.

https://www.cell.com/pb-assets/products/coronavirus/CELL_CELL-D-20-00765.pdf

https://www.sciencedaily.com/releases/2020/03/200326144357.htm

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7138183/

Так, полегшало, дякую.

Гіпотеза про джерело істерики і криків частково підтвердилась :)

• Збентежений 1
  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

МОЗ повідомляє: 

В Україні зафіксовано 8617 випадків коронавірусної хвороби COVID-19 

За даними ЦГЗ, станом на 9:00 26 квітня в Україні 8617 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 209 летальних, 840 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 492 нові випадки.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена:

Вінницька область — 388 випадків;
Волинська область — 241 випадок;
Дніпропетровська область — 292 випадки; 
Донецька область — 29 випадків;
Житомирська область — 348 випадків;
Закарпатська область — 329 випадків;
Запорізька область — 182 випадки;
Івано-Франківська область — 731 випадок;
Кіровоградська область — 323 випадки;
м. Київ — 1188 випадків;
Київська область — 542 випадки;
Львівська область — 348 випадків; 
Луганська область — 29 випадків;
Миколаївська область — 111 випадків;
Одеська область — 220 випадків;
Полтавська область — 172 випадки;
Рівненська область — 508 випадків;
Сумська область — 95 випадків;
Тернопільська область — 607 випадків;
Харківська область — 147 випадків;
Херсонська область — 87 випадків;
Хмельницька область — 70 випадків;
Чернівецька область — 1341 випадок;
Черкаська область — 257 випадків;
Чернігівська область — 32 випадки.

Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями. Станом на ранок 26 квітня 2020 року до Центру надійшло 873 повідомлення про підозру на COVID-19. Всього з початку 2020 року надійшло 24842 повідомлення про підозру на COVID-19.

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

56 хвилин тому, Ko3bMa сказано:

"Смертність вища в рази" перетворилась в прогнози на основі італійських даних:

An empirical estimate of the infection fatality rate of COVID-19 from the first Italian outbreak

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.04.18.20070912v1.full.pdf

Хороші лінкинки наводите. Одразу видно підходите до питання з фактами.

Але ВООЗ пише таке:

Смертность при COVID‑19, вероятно, выше, чем при гриппе, особенности сезонном гриппе. Истинный коэффициент смертности в настоящее время определен неточно, однако, по имеющимся сведениям, летальность (то есть количество умерших, отнесенное к числу зарегистрированных случаев заболевания) колеблется в пределах 3–4%, а доля умерших от инфекции (количество умерших, отнесенное к числу лиц с инфекционными заболеваниями) ниже. Смертность при сезонном гриппе обычно находится на уровне до 0,1%. Тем не менее, смертность в значительной степени зависит от доступа к медицинской помощи и ее качества. 

0,1% і 3-4% це в рази.

Змінено користувачем SΩLΩMΩN
  • Дякую! 1
  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

5 hours ago, SΩLΩMΩN said:

Смертность при COVID‑19, вероятно, выше, чем при гриппе, особенности сезонном гриппе. Истинный коэффициент смертности в настоящее время определен неточно, однако, по имеющимся сведениям, летальность (то есть количество умерших, отнесенное к числу зарегистрированных случаев заболевания) колеблется в пределах 3–4%, а доля умерших от инфекции (количество умерших, отнесенное к числу лиц с инфекционными заболеваниями) ниже. Смертность при сезонном гриппе обычно находится на уровне до 0,1%. Тем не менее, смертность в значительной степени зависит от доступа к медицинской помощи и ее качества. 

0,1% і 3-4% це в рази.

Ви вже звиняйте, але після

вероятно

і

стинный коэффициент смертности в настоящее время определен неточно

перестав читати ;)

• Дякую! 1
  • -1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Поляки планують організовувати чартерні рейси для українських робітників

Промисловці в Польщі вже замовили чартер для сезонних робітників з України. У програмі Агробізнес на  TVP президент служби персоналу промисловців Кшиштоф Інглот повідомив, що місцевий бізнес готується до першого  чартерного рейсу. Про це повідомляє sadyogrody.pl

«Ми хочемо перевезти перших 200 людей з України на фабрики Вроцлава», – сказав Інглот.

І так буде робити не тільки Польща, моя знайома - летить чартером у Швецію 15 травня...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Только что, Bliksss сказал:

Поляки планують організовувати чартерні рейси для українських робітників

Промисловці в Польщі вже замовили чартер для сезонних робітників з України. У програмі Агробізнес на  TVP президент служби персоналу промисловців Кшиштоф Інглот повідомив, що місцевий бізнес готується до першого  чартерного рейсу. Про це повідомляє sadyogrody.pl

«Ми хочемо перевезти перших 200 людей з України на фабрики Вроцлава», – сказав Інглот.

І так буде робити не тільки Польща, моя знайома - летить чартером у Швецію 15 травня...

Вчора в новинах фіни теж везли.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тим часом німецькі фермери знайшли рішення – вони вже привезли сезонних робітників з Румунії.

«Чартери  для робітників недешеві, але альтернатива втратити урожай набагато гірша. А охочих українців поїхати на роботу  буде багато», – запевнили польські фахівці на ринку праці.

Змінено користувачем Bliksss
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

13 часов назад, Nokian сказал:

Від звичайного грипу щороку в світі помирає від 200 до 600 тисяч людей

нафіга ти лізеш спілкуватись до людей, якщо ти АБСОЛЮТНО не сприймаєш інформацію ? Тобі оленю вже писали, що на грип щороку хворіє  ДО МІЛЬЯРДА СУКА людей, і смертність від нього меньше процента, десяті процента, якщо голова не варить, то хоч калькулятор візьми і порахуй, скільки людей вмре від коронавіруса, якщо заразити мільярд і смертність 3-5 процентів

• Ха-ха 6
  • +1 3
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Nokian

чому мені не сцикотно спілкуватись з грипозніком? Чому грипозніків не ізолюють, чому від них не шарахаються як від чумних? Чому мені не сцикотно зайти в палату до грипозніків? Чому при цьому я не буду переживати за смертність в своєму колі спілкування? Тобі так само не буде сцикотно спілкуватись із завідомо Ковідним покупцем смартфона? Ти потім підеш на расслабоні в коло своєї сім'ї і скажеш що боятись нічого? Ти ж навіть коментарів адресованих тобі не читаєш)))

• +1 5
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

саме страшне, я тут подумав, буде не зараз. Коронавірус всерівно не така дико страшна епідемія, порівняно з минулими морами людей. Й думаєтся мені, що така епідемія не остання. Цілком вірогідно, що в майбутньому може трапитись щось і страшніше й смертельніше. І ці всі уєбани, що кричать, що коронавірус це хєрня, а ще коли вони на нього не захворіють, чи перехворіють безсимптомно, то в слідуючий раз, вони взагалі будуть ложити хєр на всі заборони, будуть кричати, що нової єпідемії нема і цілком вірогідно, що влада прогнется під них і не введе карантин своєчасно, а якщо й введе, то ці упороті будуть сіяти смуту й підбурювати не шибко умних людей не дотримуватись карантину, аж поки на вулицях дійсно не будуть валятись трупи і ці упороті самі не вимруть в першу чергу, бо будуть в перших рядах рознощиків

• +1 9
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

6 годин тому, MANJAK11 сказано:

І ці всі уєбани, що кричать, що коронавірус це хєрня

і таких дуже багато з різними відхиленнями. Плоскоземельщики, антипрививочники, вегани зі свідками правильного харчування, феміністки - і ще антикоронавірусники тепер.

і це все шобло активізувалося по суті за останні років 5, коли інтернет з"явився у кожного, і коли в інтернетах з"явилась купа псевдонаучної лажі, а в офісних хом"ячків, від хорошого життя, з"явилося дофіга вільного часу і лишилось мало проблем, якими треба було б заповнювати пустоту в їхніх головах. От вони і кинулись вивчати всякі такі матеріали, і стали нести істину в сірі маси, щоб відкрити очі нам, нерозуміючим

Тільки чомусь немає веганів, і свідків здорового харчування серед будівельників, яким треба в сезон з ранку до ночі пахати, немає антипрививочників серед тих, у кого діти хворіють, і феміністок немає серед жінок, у яких двоє дітей і чоловік алкоголік. Хоча саме цим категоріям людей якраз мали б "допомогти" оті всякі віровчення

• Дякую! 1
  • +1 6
  • -1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

On 26.04.2020 at 06:05, Waver сказано:

Прочитав і нічого не зрозумів... Будь Ласка - переведи своїми словами і розкажи що хотів донести

Лікар каже, що це не просто грип, а дуже страшний вірус.

On 26.04.2020 at 03:32, nickel сказано:

Ни один из моих коллег за последние 30 или 40 летне попадал в условия работы, когда:

1. клиники заполнены пациентами с одним и тем же диагнозом;
  2. отделения интенсивной терапии заняты больными с одним и тем же диагнозом;
  3. 25-30% врачей и медсестер болеют тем же, чем пациенты, которых они лечат;
  4. не хватает аппаратов ИВЛ;
  5. решение о госпитализации зависит не столько от медицинских параметров, сколько от наличия медикаментов и аппаратуры;
  6. у всех тяжело больных клиническая картина одинакова;
  7. смерть всех тех, кто умер в реанимации, однотипна;
  8. постоянная угроза нехватки лекарственных препаратов и медицинских материалов.

Вже після цього мало бути все ясно.

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

9 годин тому, MANJAK11 сказано:

саме страшне, я тут подумав, буде не зараз. Коронавірус всерівно не така дико страшна епідемія, порівняно з минулими морами людей. Й думаєтся мені, що така епідемія не остання. Цілком вірогідно, що в майбутньому може трапитись щось і страшніше й смертельніше. І ці всі уєбани, що кричать, що коронавірус це хєрня, а ще коли вони на нього не захворіють, чи перехворіють безсимптомно, то в слідуючий раз, вони взагалі будуть ложити хєр на всі заборони, будуть кричати, що нової єпідемії нема і цілком вірогідно, що влада прогнется під них і не введе карантин своєчасно, а якщо й введе, то ці упороті будуть сіяти смуту й підбурювати не шибко умних людей не дотримуватись карантину, аж поки на вулицях дійсно не будуть валятись трупи і ці упороті самі не вимруть в першу чергу, бо будуть в перших рядах рознощиків

Ці упороті помруть першими, так ніхєра і не зрозумівши.

Це так само марно говорити як із "антипрививочниками". Ти помітив, що вони тепер мовчать в дирочки!

• +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

9 годин тому, Vadimm сказано:

Nokian

чому мені не сцикотно спілкуватись з грипозніком? Чому грипозніків не ізолюють, чому від них не шарахаються як від чумних? Чому мені не сцикотно зайти в палату до грипозніків? Чому при цьому я не буду переживати за смертність в своєму колі спілкування? Тобі так само не буде сцикотно спілкуватись із завідомо Ковідним покупцем смартфона? Ти потім підеш на расслабоні в коло своєї сім'ї і скажеш що боятись нічого? Ти ж навіть коментарів адресованих тобі не читаєш)))

Почну з кінця

Коментарі я читаю по мірі можливості та ЧАСУ.

А  що не відповідаю декому,то це їхня ,відома їм проблема.

Хай навчаться пристойно себе вести,хоча на людях.

Мені не сцикотно було працювати в онкодиспансері,не сцикотно відвідувати тубдиспансер, і ще багато різних закладів бо я добре знаю,чого варто боятися,а чого ні.

Чув хто небудь,аби хтось із медиків відмовився йти на роботу через Коронавірус?

Отож.

А ось наслідків реактивного  психозу,що явно наступає в деяких юзерів,то таки варто остерігатися.

Має бути гаряче серце і холодний розум,а в деяких зараз найкраз навпаки.

Он вже Палиця пропонує відкрити в Луцьку стадіон для торгівлі.

Ну та звісно дуже тверезий та холодний розум.

• +1 1
  • -1 5
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

4 хвилин тому, Nokian сказано:

Он вже Палиця пропонує відкрити в Луцьку стадіон для торгівлі.

пруф?

Якої торгівлі?

шмотки? Чи аграрна промисловість? 

Якщо овочі/фрукти, то я за. Всі в масках і рукавичках. Бо потім скаже держава, а заплатіть нам податки, панове фермери. А фермери покажуть композицію з 3-пальців і скажуть, а звідки гроші взяти? Коли і де ми мили заробити, в умовах карантину і заборон?

• Дякую! 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

8 хвилин тому, Nokian сказано:

Мені не сцикотно було працювати в онкодиспансері

ти через рукостискання  чи обійми, раком не заразишся.

8 хвилин тому, Nokian сказано:

не сцикотно відвідувати тубдиспансер

При коротких контактах туберкульоз не передається. І вчасно виявлений успішно лікується.

Я вважав тебе розумнішим. чесно.

• Дякую! 1
  • +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

18 хвилин тому, Zheny@ сказано:

ти через рукостискання  чи обійми, раком не заразишся.

При коротких контактах туберкульоз не передається. І вчасно виявлений успішно лікується.

Я вважав тебе розумнішим. чесно.

Женя ,я трохи більше від тебе знаю,як і через що і КОЛИ передається.

Про розумність промовчу.

Якби то  донести,що я сюди пишу НЕ ЩОБ КОМУСЬ ПОКАЗАТИ І ДОВЕСТИ СВОЮ РОЗУМНІСТЬ,ЧИ СПОДОБАТИСЬ.

Інакше я писав би зовсім у іншому стилі,зовсім інші речі і мав 50 тисяч плюсів.

• Ха-ха 2
  • -1 3
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

@Nokian

Краще б ти сюди нічого не писав.

Бо здаєшся повним дурнем саме ти))

Змінено користувачем WebTraveller
  • Дякую! 3
  • Ха-ха 2
  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

On 24.04.2020 at 18:41, Zheny@ сказано:

Хоча згідно розпоряджень - не мали права. Хай йде в "інспекцію з питань праці", тобто в Прокуратуру. Пише тєлєгу. Бо штраф буде більший, ніж піврічна ЗП твого колеги. + компенсації і судові витрати.

Я б без бою не пішов би!

і як ти оціниш свої шанси потім влаштуватись на нормальну компанію, маючи за плечима такий "багаж"?

але фінансово для лояльного працівника що вигідніше - піти у відпустку за власний рахунок (бо роботи нема), без грошей і без стажу на пенсію,  чи піти за згодою сторін і постояти на біржі півроку й отримувати допомогу зі збереженням стажу? чи ліпше підвести роботодавця під штраф?

• +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 minutes ago, Nokian said:

Женя ,я трохи більше від тебе знаю,як і через що і КОЛИ передається.

Ми вже всі побачили, що ти знаєш, не лести собі :D

image.thumb.png.8e436c7a579eddac96a79e056a330f95.png

image.png.3a06f6b0468df40d6cf793765a227a20.png

Ми всі все зрозуміли :)

• Ха-ха 1
  • +1 3
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, Zheny@ сказано:

Ці упороті помруть першими, так ніхєра і не зрозумівши.

Це так само марно говорити як із "антипрививочниками". Ти помітив, що вони тепер мовчать в дирочки!

по закону підлості ці упороті якраз і виживуть в більшості і потім будуть пританцьовувати: "бачите, а зі мною нічого"

51 хвилин тому, Zheny@ сказано:

пруф?

це, мабуть, перший випадок за багато часу, коли Вітя не сп*здів

https://volynonline.com/palyczya-organizuye-robotu-rynku-u-luczku-na-terytoriyi-stadionu/

• +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...