Ko3bMa Опубліковано 26 Квітня, 2020 в 09:19 #4051 Опубліковано 26 Квітня, 2020 в 09:19 2007: https://cmr.asm.org/content/cmr/20/4/660.full.pdf 2015: https://www.nature.com/articles/nm.3985 вересень 2019: https://apps.who.int/gpmb/assets/annual_report/GPMB_annualreport_2019.pdf
Ko3bMa Опубліковано 26 Квітня, 2020 в 09:21 #4052 Опубліковано 26 Квітня, 2020 в 09:21 29 minutes ago, Harddriver said: Усе-неправда. "Мішеней" має дофіга, не тільки легені, смертність більше в рази, хворіють навіть молоді, причому тяжко, геном - один з найскладніших у вірусів.
Популярний пост natalka) Опубліковано 26 Квітня, 2020 в 09:36 Популярний пост #4053 Опубліковано 26 Квітня, 2020 в 09:36 9 часов назад, nickel сказал: Лонгрід: ... Если в Швейцарии в течение одного года было зарегистрировано 1600 случаев смерти от гриппа, то речь шла о 1600 летальных случая за 12 месяцев (без профилактических мер). А COVID-19, не смотря на массовое противодействие, унес 600 жизней за один (!) месяц. Радикальные контрмеры снижают его распространение на 90% — представьте, по какому сценарию все бы разворачивалось без них. И еще: за месяц в Швейцарии более 2200 пациентов госпитализированы по поводу COVID-19 и около 500 одномоментно помещены в различные отделения интенсивной терапии. Никто из нас не сталкивался с таким в контексте гриппа. ... Я постійно коли хтось (не будем показувати пальцями) в цій темі пише про порівняння цифр смертності від звичайного грипу і covid-19, дивуюсь як можна порівнювати такі різні речі. Для того щоб щось з чимось порівнювати, потрібно ідентичні умови (або привести показники до таких умов), це я як дипломований економіст зараз пишу. І це правило діє в будь якій сфері. Так от, при звичайному грипі в нас максимум - карантин на 2 тижні виключно в школі (ну інколи ще в пту, університетах) і все: гуляти можна, всі живуть звичайним життям, не носять ЗІЗ і не перекривають кордонів, не закривають магазини і підприємства і т.д. При covid-19 задіяні безпрецедентні заходи безпеки та протидія поширенню вірусу. Ще раз наголошую БЕЗПРЕЦЕДЕНТНІ!!! Ви коли небудь бачили щоб країни Шенгену закривали між собою свої кордони, або щоб припинялось пасажирське авіасполучення між країнами, чи щоб в демократичних країнах не дозволяли без поважної причини виходити з дому??? Застосовували великі штрафи за порушення карантину. Чи взагалі, бачили чи чули колись про одночасний карантин майже у всіх країнах світу??? І навіть при таких заходах - смертність від covid-19 вражає. І уявіть якими могли би бути цифри смертності без цього всього? Тому даний кардіохірург і професор все дуже правильно описав. Але найцікавіше, що після цитати nickel, через 3 годинки знову з'являється повідомлення: Цитата Від звичайного грипу щороку в світі помирає від 200 до 600 тисяч людей. Тому дійсно, певним категорія людей марно щось доказувати 2 3 5
Harddriver Опубліковано 26 Квітня, 2020 в 09:56 #4054 Опубліковано 26 Квітня, 2020 в 09:56 @Ko3bMa В Гуглі забанили? Мішені: https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:HJbXRit6-BcJ:https://ria.ru/20200423/1570466652.html+&cd=4&hl=ru&ct=clnk&gl=ua&client=firefox-b-d Смертність: https://meduza.io/feature/2020/04/24/uchenye-poschitali-smertelnost-koronavirusa-bez-oshibok-na-kotorye-ukazyvali-kovid-otritsateli-on-okazalsya-dazhe-opasnee-pogibnut-mozhet-1-naseleniya Перебіг захворювання у молодих: https://faino.v.ua/2020/04/pochalosya-z-nezhitju-21-richnij-bokser-z-kiieva-opisav-nezvichini-simptomi-koronavirusu-foto-video/?fbclid=IwAR1eo_dGXnyCcfqomVTxoAU3EB3fsGWML1IN3WNcUrdOj727iZYpRzguJPA https://apostrophe.ua/news/society/accidents/2020-03-15/kak-britanskiy-uchitel-v-uhane-pobedil-koronavirus-dnevnik-vyijivshego/191033 Геном: Пруф. Полегшало? 1 3
Ko3bMa Опубліковано 26 Квітня, 2020 в 10:47 #4055 Опубліковано 26 Квітня, 2020 в 10:47 50 minutes ago, Harddriver said: @Ko3bMa В Гуглі забанили? Мішені: https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:HJbXRit6-BcJ:https://ria.ru/20200423/1570466652.html+&cd=4&hl=ru&ct=clnk&gl=ua&client=firefox-b-d Смертність: https://meduza.io/feature/2020/04/24/uchenye-poschitali-smertelnost-koronavirusa-bez-oshibok-na-kotorye-ukazyvali-kovid-otritsateli-on-okazalsya-dazhe-opasnee-pogibnut-mozhet-1-naseleniya Перебіг захворювання у молодих: https://faino.v.ua/2020/04/pochalosya-z-nezhitju-21-richnij-bokser-z-kiieva-opisav-nezvichini-simptomi-koronavirusu-foto-video/?fbclid=IwAR1eo_dGXnyCcfqomVTxoAU3EB3fsGWML1IN3WNcUrdOj727iZYpRzguJPA https://apostrophe.ua/news/society/accidents/2020-03-15/kak-britanskiy-uchitel-v-uhane-pobedil-koronavirus-dnevnik-vyijivshego/191033 Геном: Пруф. Полегшало? А тепер беремо оригінальний текст Quote Усе-неправда. "Мішеней" має дофіга, не тільки легені, смертність більше в рази, хворіють навіть молоді, причому тяжко, геном - один з найскладніших у вірусів. "Дофіга" перетворилось в три: Researchers identify cells likely targeted by COVID-19 virus Study finds specific cells in the lungs, nasal passages, and intestines that are more susceptible to infection https://www.eurekalert.org/pub_releases/2020-04/miot-ric042220.php "Смертність вища в рази" перетворилась в прогнози на основі італійських даних: An empirical estimate of the infection fatality rate of COVID-19 from the first Italian outbreak https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.04.18.20070912v1.full.pdf "Хворіють навіть молоді, причому тяжко" тут і обговорювати нема чого, тому що тільки лінивий не читав історію того брита. Так як твердження бере власні переживання за основу, без документального підтвердження історією хвороби, зарахую. Але знову ж таки, тяжко хворіти може будь-хто, не залежно від віку. "геном - один з найскладніших у вірусів" По складності геному: вірус < коронавірус < COVID19, і то останній ще взагалі не вивчений, тому що мутує. https://www.cell.com/pb-assets/products/coronavirus/CELL_CELL-D-20-00765.pdf https://www.sciencedaily.com/releases/2020/03/200326144357.htm https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7138183/ Так, полегшало, дякую. Гіпотеза про джерело істерики і криків частково підтвердилась 1 1
nickel Опубліковано 26 Квітня, 2020 в 10:57 #4056 Опубліковано 26 Квітня, 2020 в 10:57 МОЗ повідомляє: В Україні зафіксовано 8617 випадків коронавірусної хвороби COVID-19 За даними ЦГЗ, станом на 9:00 26 квітня в Україні 8617 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 209 летальних, 840 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 492 нові випадки. Наразі коронавірусна хвороба виявлена: Вінницька область — 388 випадків; Волинська область — 241 випадок; Дніпропетровська область — 292 випадки; Донецька область — 29 випадків; Житомирська область — 348 випадків; Закарпатська область — 329 випадків; Запорізька область — 182 випадки; Івано-Франківська область — 731 випадок; Кіровоградська область — 323 випадки; м. Київ — 1188 випадків; Київська область — 542 випадки; Львівська область — 348 випадків; Луганська область — 29 випадків; Миколаївська область — 111 випадків; Одеська область — 220 випадків; Полтавська область — 172 випадки; Рівненська область — 508 випадків; Сумська область — 95 випадків; Тернопільська область — 607 випадків; Харківська область — 147 випадків; Херсонська область — 87 випадків; Хмельницька область — 70 випадків; Чернівецька область — 1341 випадок; Черкаська область — 257 випадків; Чернігівська область — 32 випадки. Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні. Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями. Станом на ранок 26 квітня 2020 року до Центру надійшло 873 повідомлення про підозру на COVID-19. Всього з початку 2020 року надійшло 24842 повідомлення про підозру на COVID-19. 1
Єретик Опубліковано 26 Квітня, 2020 в 11:42 #4057 Опубліковано 26 Квітня, 2020 в 11:42 (змінено) 56 хвилин тому, Ko3bMa сказано: "Смертність вища в рази" перетворилась в прогнози на основі італійських даних: An empirical estimate of the infection fatality rate of COVID-19 from the first Italian outbreak https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.04.18.20070912v1.full.pdf Хороші лінкинки наводите. Одразу видно підходите до питання з фактами. Але ВООЗ пише таке: Смертность при COVID‑19, вероятно, выше, чем при гриппе, особенности сезонном гриппе. Истинный коэффициент смертности в настоящее время определен неточно, однако, по имеющимся сведениям, летальность (то есть количество умерших, отнесенное к числу зарегистрированных случаев заболевания) колеблется в пределах 3–4%, а доля умерших от инфекции (количество умерших, отнесенное к числу лиц с инфекционными заболеваниями) ниже. Смертность при сезонном гриппе обычно находится на уровне до 0,1%. Тем не менее, смертность в значительной степени зависит от доступа к медицинской помощи и ее качества. 0,1% і 3-4% це в рази. Змінено 26 Квітня, 2020 в 11:44 користувачем SΩLΩMΩN 1 1
Ko3bMa Опубліковано 26 Квітня, 2020 в 17:02 #4058 Опубліковано 26 Квітня, 2020 в 17:02 5 hours ago, SΩLΩMΩN said: Смертность при COVID‑19, вероятно, выше, чем при гриппе, особенности сезонном гриппе. Истинный коэффициент смертности в настоящее время определен неточно, однако, по имеющимся сведениям, летальность (то есть количество умерших, отнесенное к числу зарегистрированных случаев заболевания) колеблется в пределах 3–4%, а доля умерших от инфекции (количество умерших, отнесенное к числу лиц с инфекционными заболеваниями) ниже. Смертность при сезонном гриппе обычно находится на уровне до 0,1%. Тем не менее, смертность в значительной степени зависит от доступа к медицинской помощи и ее качества. 0,1% і 3-4% це в рази. Ви вже звиняйте, але після Quote вероятно і Quote стинный коэффициент смертности в настоящее время определен неточно перестав читати 1 1
Bliksss Опубліковано 26 Квітня, 2020 в 19:06 #4059 Опубліковано 26 Квітня, 2020 в 19:06 Поляки планують організовувати чартерні рейси для українських робітників Промисловці в Польщі вже замовили чартер для сезонних робітників з України. У програмі Агробізнес на TVP президент служби персоналу промисловців Кшиштоф Інглот повідомив, що місцевий бізнес готується до першого чартерного рейсу. Про це повідомляє sadyogrody.pl «Ми хочемо перевезти перших 200 людей з України на фабрики Вроцлава», – сказав Інглот. І так буде робити не тільки Польща, моя знайома - летить чартером у Швецію 15 травня...
nickel Опубліковано 26 Квітня, 2020 в 19:07 #4060 Опубліковано 26 Квітня, 2020 в 19:07 Только что, Bliksss сказал: Поляки планують організовувати чартерні рейси для українських робітників Промисловці в Польщі вже замовили чартер для сезонних робітників з України. У програмі Агробізнес на TVP президент служби персоналу промисловців Кшиштоф Інглот повідомив, що місцевий бізнес готується до першого чартерного рейсу. Про це повідомляє sadyogrody.pl «Ми хочемо перевезти перших 200 людей з України на фабрики Вроцлава», – сказав Інглот. І так буде робити не тільки Польща, моя знайома - летить чартером у Швецію 15 травня... Вчора в новинах фіни теж везли.
Bliksss Опубліковано 26 Квітня, 2020 в 19:09 #4061 Опубліковано 26 Квітня, 2020 в 19:09 (змінено) Тим часом німецькі фермери знайшли рішення – вони вже привезли сезонних робітників з Румунії. «Чартери для робітників недешеві, але альтернатива втратити урожай набагато гірша. А охочих українців поїхати на роботу буде багато», – запевнили польські фахівці на ринку праці. Змінено 26 Квітня, 2020 в 19:11 користувачем Bliksss
MANJAK11 Опубліковано 26 Квітня, 2020 в 20:40 #4062 Опубліковано 26 Квітня, 2020 в 20:40 13 часов назад, Nokian сказал: Від звичайного грипу щороку в світі помирає від 200 до 600 тисяч людей нафіга ти лізеш спілкуватись до людей, якщо ти АБСОЛЮТНО не сприймаєш інформацію ? Тобі оленю вже писали, що на грип щороку хворіє ДО МІЛЬЯРДА СУКА людей, і смертність від нього меньше процента, десяті процента, якщо голова не варить, то хоч калькулятор візьми і порахуй, скільки людей вмре від коронавіруса, якщо заразити мільярд і смертність 3-5 процентів 6 3
Vadimm Опубліковано 26 Квітня, 2020 в 21:42 #4063 Опубліковано 26 Квітня, 2020 в 21:42 Nokian чому мені не сцикотно спілкуватись з грипозніком? Чому грипозніків не ізолюють, чому від них не шарахаються як від чумних? Чому мені не сцикотно зайти в палату до грипозніків? Чому при цьому я не буду переживати за смертність в своєму колі спілкування? Тобі так само не буде сцикотно спілкуватись із завідомо Ковідним покупцем смартфона? Ти потім підеш на расслабоні в коло своєї сім'ї і скажеш що боятись нічого? Ти ж навіть коментарів адресованих тобі не читаєш))) 5
MANJAK11 Опубліковано 26 Квітня, 2020 в 22:01 #4064 Опубліковано 26 Квітня, 2020 в 22:01 саме страшне, я тут подумав, буде не зараз. Коронавірус всерівно не така дико страшна епідемія, порівняно з минулими морами людей. Й думаєтся мені, що така епідемія не остання. Цілком вірогідно, що в майбутньому може трапитись щось і страшніше й смертельніше. І ці всі уєбани, що кричать, що коронавірус це хєрня, а ще коли вони на нього не захворіють, чи перехворіють безсимптомно, то в слідуючий раз, вони взагалі будуть ложити хєр на всі заборони, будуть кричати, що нової єпідемії нема і цілком вірогідно, що влада прогнется під них і не введе карантин своєчасно, а якщо й введе, то ці упороті будуть сіяти смуту й підбурювати не шибко умних людей не дотримуватись карантину, аж поки на вулицях дійсно не будуть валятись трупи і ці упороті самі не вимруть в першу чергу, бо будуть в перших рядах рознощиків 9
vampirich Опубліковано 27 Квітня, 2020 в 04:59 #4065 Опубліковано 27 Квітня, 2020 в 04:59 6 годин тому, MANJAK11 сказано: І ці всі уєбани, що кричать, що коронавірус це хєрня і таких дуже багато з різними відхиленнями. Плоскоземельщики, антипрививочники, вегани зі свідками правильного харчування, феміністки - і ще антикоронавірусники тепер. і це все шобло активізувалося по суті за останні років 5, коли інтернет з"явився у кожного, і коли в інтернетах з"явилась купа псевдонаучної лажі, а в офісних хом"ячків, від хорошого життя, з"явилося дофіга вільного часу і лишилось мало проблем, якими треба було б заповнювати пустоту в їхніх головах. От вони і кинулись вивчати всякі такі матеріали, і стали нести істину в сірі маси, щоб відкрити очі нам, нерозуміючим Тільки чомусь немає веганів, і свідків здорового харчування серед будівельників, яким треба в сезон з ранку до ночі пахати, немає антипрививочників серед тих, у кого діти хворіють, і феміністок немає серед жінок, у яких двоє дітей і чоловік алкоголік. Хоча саме цим категоріям людей якраз мали б "допомогти" оті всякі віровчення 1 6 1
Zheny@ Опубліковано 27 Квітня, 2020 в 07:13 #4066 Опубліковано 27 Квітня, 2020 в 07:13 On 26.04.2020 at 06:05, Waver сказано: Прочитав і нічого не зрозумів... Будь Ласка - переведи своїми словами і розкажи що хотів донести Лікар каже, що це не просто грип, а дуже страшний вірус. On 26.04.2020 at 03:32, nickel сказано: Ни один из моих коллег за последние 30 или 40 летне попадал в условия работы, когда: клиники заполнены пациентами с одним и тем же диагнозом; отделения интенсивной терапии заняты больными с одним и тем же диагнозом; 25-30% врачей и медсестер болеют тем же, чем пациенты, которых они лечат; не хватает аппаратов ИВЛ; решение о госпитализации зависит не столько от медицинских параметров, сколько от наличия медикаментов и аппаратуры; у всех тяжело больных клиническая картина одинакова; смерть всех тех, кто умер в реанимации, однотипна; постоянная угроза нехватки лекарственных препаратов и медицинских материалов. Вже після цього мало бути все ясно. 1
Zheny@ Опубліковано 27 Квітня, 2020 в 07:18 #4067 Опубліковано 27 Квітня, 2020 в 07:18 9 годин тому, MANJAK11 сказано: саме страшне, я тут подумав, буде не зараз. Коронавірус всерівно не така дико страшна епідемія, порівняно з минулими морами людей. Й думаєтся мені, що така епідемія не остання. Цілком вірогідно, що в майбутньому може трапитись щось і страшніше й смертельніше. І ці всі уєбани, що кричать, що коронавірус це хєрня, а ще коли вони на нього не захворіють, чи перехворіють безсимптомно, то в слідуючий раз, вони взагалі будуть ложити хєр на всі заборони, будуть кричати, що нової єпідемії нема і цілком вірогідно, що влада прогнется під них і не введе карантин своєчасно, а якщо й введе, то ці упороті будуть сіяти смуту й підбурювати не шибко умних людей не дотримуватись карантину, аж поки на вулицях дійсно не будуть валятись трупи і ці упороті самі не вимруть в першу чергу, бо будуть в перших рядах рознощиків Ці упороті помруть першими, так ніхєра і не зрозумівши. Це так само марно говорити як із "антипрививочниками". Ти помітив, що вони тепер мовчать в дирочки! 2
Nokian Опубліковано 27 Квітня, 2020 в 07:21 Автор #4068 Опубліковано 27 Квітня, 2020 в 07:21 9 годин тому, Vadimm сказано: Nokian чому мені не сцикотно спілкуватись з грипозніком? Чому грипозніків не ізолюють, чому від них не шарахаються як від чумних? Чому мені не сцикотно зайти в палату до грипозніків? Чому при цьому я не буду переживати за смертність в своєму колі спілкування? Тобі так само не буде сцикотно спілкуватись із завідомо Ковідним покупцем смартфона? Ти потім підеш на расслабоні в коло своєї сім'ї і скажеш що боятись нічого? Ти ж навіть коментарів адресованих тобі не читаєш))) Почну з кінця Коментарі я читаю по мірі можливості та ЧАСУ. А що не відповідаю декому,то це їхня ,відома їм проблема. Хай навчаться пристойно себе вести,хоча на людях. Мені не сцикотно було працювати в онкодиспансері,не сцикотно відвідувати тубдиспансер, і ще багато різних закладів бо я добре знаю,чого варто боятися,а чого ні. Чув хто небудь,аби хтось із медиків відмовився йти на роботу через Коронавірус? Отож. А ось наслідків реактивного психозу,що явно наступає в деяких юзерів,то таки варто остерігатися. Має бути гаряче серце і холодний розум,а в деяких зараз найкраз навпаки. Он вже Палиця пропонує відкрити в Луцьку стадіон для торгівлі. Ну та звісно дуже тверезий та холодний розум. 1 5
Zheny@ Опубліковано 27 Квітня, 2020 в 07:29 #4069 Опубліковано 27 Квітня, 2020 в 07:29 4 хвилин тому, Nokian сказано: Он вже Палиця пропонує відкрити в Луцьку стадіон для торгівлі. пруф? Якої торгівлі? шмотки? Чи аграрна промисловість? Якщо овочі/фрукти, то я за. Всі в масках і рукавичках. Бо потім скаже держава, а заплатіть нам податки, панове фермери. А фермери покажуть композицію з 3-пальців і скажуть, а звідки гроші взяти? Коли і де ми мили заробити, в умовах карантину і заборон? 1
Zheny@ Опубліковано 27 Квітня, 2020 в 07:31 #4070 Опубліковано 27 Квітня, 2020 в 07:31 8 хвилин тому, Nokian сказано: Мені не сцикотно було працювати в онкодиспансері ти через рукостискання чи обійми, раком не заразишся. 8 хвилин тому, Nokian сказано: не сцикотно відвідувати тубдиспансер При коротких контактах туберкульоз не передається. І вчасно виявлений успішно лікується. Я вважав тебе розумнішим. чесно. 1 2
Nokian Опубліковано 27 Квітня, 2020 в 07:58 Автор #4071 Опубліковано 27 Квітня, 2020 в 07:58 18 хвилин тому, Zheny@ сказано: ти через рукостискання чи обійми, раком не заразишся. При коротких контактах туберкульоз не передається. І вчасно виявлений успішно лікується. Я вважав тебе розумнішим. чесно. Женя ,я трохи більше від тебе знаю,як і через що і КОЛИ передається. Про розумність промовчу. Якби то донести,що я сюди пишу НЕ ЩОБ КОМУСЬ ПОКАЗАТИ І ДОВЕСТИ СВОЮ РОЗУМНІСТЬ,ЧИ СПОДОБАТИСЬ. Інакше я писав би зовсім у іншому стилі,зовсім інші речі і мав 50 тисяч плюсів. 2 3
WebTraveller Опубліковано 27 Квітня, 2020 в 08:02 #4072 Опубліковано 27 Квітня, 2020 в 08:02 (змінено) @Nokian Краще б ти сюди нічого не писав. Бо здаєшся повним дурнем саме ти)) Змінено 27 Квітня, 2020 в 08:03 користувачем WebTraveller 3 2 1
rrid Опубліковано 27 Квітня, 2020 в 08:02 #4073 Опубліковано 27 Квітня, 2020 в 08:02 On 24.04.2020 at 18:41, Zheny@ сказано: Хоча згідно розпоряджень - не мали права. Хай йде в "інспекцію з питань праці", тобто в Прокуратуру. Пише тєлєгу. Бо штраф буде більший, ніж піврічна ЗП твого колеги. + компенсації і судові витрати. Я б без бою не пішов би! і як ти оціниш свої шанси потім влаштуватись на нормальну компанію, маючи за плечима такий "багаж"? але фінансово для лояльного працівника що вигідніше - піти у відпустку за власний рахунок (бо роботи нема), без грошей і без стажу на пенсію, чи піти за згодою сторін і постояти на біржі півроку й отримувати допомогу зі збереженням стажу? чи ліпше підвести роботодавця під штраф? 2
yucore Опубліковано 27 Квітня, 2020 в 08:04 #4074 Опубліковано 27 Квітня, 2020 в 08:04 2 minutes ago, Nokian said: Женя ,я трохи більше від тебе знаю,як і через що і КОЛИ передається. Ми вже всі побачили, що ти знаєш, не лести собі Ми всі все зрозуміли 1 3
INVICTUS Опубліковано 27 Квітня, 2020 в 08:23 #4075 Опубліковано 27 Квітня, 2020 в 08:23 1 година тому, Zheny@ сказано: Ці упороті помруть першими, так ніхєра і не зрозумівши. Це так само марно говорити як із "антипрививочниками". Ти помітив, що вони тепер мовчать в дирочки! по закону підлості ці упороті якраз і виживуть в більшості і потім будуть пританцьовувати: "бачите, а зі мною нічого" 51 хвилин тому, Zheny@ сказано: пруф? це, мабуть, перший випадок за багато часу, коли Вітя не сп*здів https://volynonline.com/palyczya-organizuye-robotu-rynku-u-luczku-na-terytoriyi-stadionu/ 2
Рекомендовані повідомлення
Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь
Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити обліковий запис
Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!
Реєстрація нового користувачаУвійти
Вже є акаунт? Увійти до системи.
Увійти