Перейти до змісту

Найкращий і найкомфортніший для проживання район м. Луцька

nickel

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
6 минут назад, Alex S сказал:

Канєшно тобі не сподобалося....тоді звичайно, якщо хочеш щоб доньки стали особистостями і впевнено, і нормально заробляли, вчити відправляй тільки за кордон.

Краще відправляти туди, де вони хочуть вчитися. І на спеціальність, яку вони хочуть. А ці всі хотєлки батьків треба було в своєму житті виконувати, а не на дітях відігруватись.

• Дякую! 1
  • +1 6
  • Відповідей 770
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Топ авторів теми

Опубліковано (змінено)
9 хвилин тому, volks сказано:

Краще відправляти туди, де вони хочуть вчитися. І на спеціальність, яку вони хочуть. А ці всі хотєлки батьків треба було в своєму житті виконувати, а не на дітях відігруватись.

І десь так з 16 років треба підштовхувати чадо до того, що в житті ти маєш розраховувати лише на себе і добувати їжу маєш сам, а тому рідний визначайся з професією. Переходити з режиму опіки на режим підтримки. А не так, що до кінця універу, а то ще й після універу пелюшки міняти. А часто взагалі сім"ї утримувати.

Человекін в таких умовах розслабляється і перестає розраховувати на власні сили.

Змінено користувачем Ukrainec
  • Подобається 1
  • Дякую! 1
  • +1 3
Опубліковано
25 хвилин тому, Alex S сказано:

От тут ти правий на 200 відсотків. А те й з років 14ти.....треба говорити.Особливо з хлопцем.Американська система виховання.До вісімнадцяти -21го року, ти дитина і живеш з батьками.А далі ти або працюєш ,або вчишся і працюєш.Є третій варіант ,але про нього краще не треба. І приїзжаєш ти до батьків в гості. Знімаєш квартиру, живеш в трейлері ,ідеш в армію ,потім вчишся або не вчишся - то все проблеми життєві молодого чоловіка. Татуювання, кулко в носа, фарбування волосся в помаранчевий в підлітковому віці  - своїм рішенням ...тільки з 18ти -в гості як буде час.

Я свою 8-бітну денді-приставку заробив вирощуючи, збираючи і продаючи на базарчику полуницю в 13 якщо що...

• Ха-ха 1
  • +1 2
Опубліковано
37 минут назад, Ukrainec сказал:

І десь так з 16 років треба підштовхувати чадо до того, що в житті ти маєш розраховувати лише на себе і добувати їжу маєш сам, а тому рідний визначайся з професією. Переходити з режиму опіки на режим підтримки. А не так, що до кінця універу, а то ще й після універу пелюшки міняти. А часто взагалі сім"ї утримувати.

Человекін в таких умовах розслабляється і перестає розраховувати на власні сили.

В 16 вже пізно, в 16 вже повністю сформований характер.

Психологи говорять про формування характеру в 5-7-8 років, а моя мама каже по народному мудро: виховуй поки спить поперек ліжка, бо коли буде вздовж ліжка спати, то виховувати вже пізно. Тобто якщо дитина виросла вже і не влазить поперек ліжка лягти повністю, а це і є десь в 5-8 років.

• +1 2
Опубліковано
3 минуты назад, nickel сказал:

Тобто якщо дитина виросла вже і не влазить поперек ліжка лягти повністю, а це і є десь в 5-8 років.

То в тебе просто ліжка вдома вузькі.

• Ха-ха 1
Опубліковано
9 хвилин тому, nickel сказано:

В 16 вже пізно, в 16 вже повністю сформований характер.

Психологи говорять про формування характеру в 5-7-8 років, а моя мама каже по народному мудро: виховуй поки спить поперек ліжка, бо коли буде вздовж ліжка спати, то виховувати вже пізно. Тобто якщо дитина виросла вже і не влазить поперек ліжка лягти повністю, а це і є десь в 5-8 років.

Уточнюю. Я не про формування світогляду мав на увазі, а  про те в який вуз дитина має обрати йти вчитися. Це добре якщо до тієї пори вже характер сформований, легше буде зробити вибір зі вступом. Аби це не було зроблено не під впливом батьків - я це мав на увазі.

• +1 1
Опубліковано

Ви собі не уявляєте наскільки @Alex S правий. Наскільки мені не вистачило таких порад, коли я зелений обирав професію. Помилка зроблена в юності через відсутність досвіду накладає відбиток на все життя, і, здається, все можна поміняти, тільки на той час ти вже обростаєш своєю сім'єю і дітьми і тобі вже не до виправлення своїх помилок, ти вже думаєш,  щоб діти таких же помилок не наробили. Другої спроби не буде.

• +1 5
Опубліковано
1 час назад, Alex S сказал:

Це ж так класно і так рідко буває коли твій рід занять ,ну та робота якою ти зараз займаєшся, то не основний дохід сім ї, а величезне хоббі. Це просто чудово

Твій сарказм недоречний. Я не говорив, що дружина більше заробляє за мене. Це не так. Але вона самодостатня, і від мене не залежить фінансово. Це перше. По друге - як вже казали вище, дочки підуть вчитися туди, де їм хочеться. Я вчу їх самостійності. Я практично не приймаю участі у їх навчанні, тому коли мене спитали за 20-у школу, я не знаю нюансів тієї школи. І вчаться вони добре. Наприклад середній бал старшої дочки, яка в цьому році закінчила школу - 9.5. Менша доця 7 років поспіль приносить похвальні листи, тобто всі сім класів на відмінно. Менша доця, якій 13 років, вже двічі сертифікований майстер манікюру, заробляє сама гроші, в 11 років навчилася варити подарункове мило, теж був наладжений продаж...в 12 років сама захотіла вивчити корейську мову і вчила...~1000 ієроглефів знає. Зараз хоче посилено вчити англійську. Вона ще в 12 років пробила виші у Польщі, Чехії, Словакії, Франції, що, де, по скільки...також пробила ціни на житло, зйом квартир, біля тих вишів. Все це вона робить сама, мене ставить перед фактом. Також веде з подругою ютуб-канал, де транслюють влог і свої танці. Так що, друже, в цьому питанні у нас з тобою різні погляди.

• Дякую! 1
  • +1 4
Опубліковано

Ось таке мило доця робила в 11 років. Та і зараз, якщо треба на подарунок комусь, швиденько зробить пару витворів

Спойлер

FB_IMG_1566764459651.thumb.jpg.7aedb707af904bfa95ccd16cbe70d8f0.jpg

FB_IMG_1566764455395.thumb.jpg.1bae8c884f09e14f94a89e9268844f2a.jpg

FB_IMG_1566764452496.thumb.jpg.4b1f210c90532f521e0de3028449fe71.jpg

FB_IMG_1566764449401.thumb.jpg.ea6d5118f0b6037fbf02bf51ca257e4e.jpg

FB_IMG_1566764436041.thumb.jpg.b2f757c72174b135c878d992936b5d71.jpg

• +1 6
Опубліковано
6 хвилин тому, Alex S сказано:

.на ГПЗ шне підприємство, до речі пішов, бо англіцка є ...і не пішов мудачок ,а тато поміг піти....

Натякни як звати хоч?

• Ха-ха 1
Опубліковано
1 хвилина тому, Alex S сказано:

Як для мешканця района індустіального монстра і жителя міста  промислово-індустріального центру Європи натякну - поруч з новим ринком, по німецьки назва.

Добре, бо я вже про іншого подумав

• Ха-ха 1
Опубліковано
22 часа назад, MACCEN сказал:

Так само замість якихось непотрібних предметів потрібно щоб був предмет...

А як визначити чи потрібний предмет чи ні?

В сучасному світі не потрібно вчити 12 років дитину, їй треба давати практичні знання та розвивати всебічно й надавати такі професії які дадуть їй змогу отримати роботу одразу після школи.

Які практичні знання? Може хтось буде пілотом, хтось токарем, хтось кухарем, хтось програмістом, тощо, то які практичні знання? Вміння зробити олів'є за допомогою різця написавши програму на СІ++, тримаючись за штурвал літака?

Можливо я щось не так зрозумів?

Практичне це водити на якісь підприємства різні, показувати наглядно де можна примінити ці зання які їм надають.

А що робити з тими кому підприємства по барабану? Може дитина має хист художника або військового і що тоді?

Чи ці школи мають робити відразу ж готовий робочий клас?

Або тоді вводити спеціалізації шкіл?

Мені це нагадує як колись прочитав про школи непам'ятаю чи у США чи у Великобританії. Можливо це повний фейк, але:

Є загальні для всіх, які дають мінімум знань, підручники на рівні коміксів, оцінки мало що значать. Форма відсутня, вчителям на дітей глибоко начхати. Діти отримують уривчасті знання, без  шансів здобути якусь серйозну освіту, і стають таким собі робчим класом який може нажимати на кнопки на станку.

А є спеціалізовані ДОРОГІ школи, де дають глибокі знання, які підкріплюються практичними знаннями. Там сувора дисципліна, шкільна форма строго обов'язкова. Такі діти мають всі шанси чогось добитись у житті.

Як на мене то більш гуманна радянська система освіти, тим що більш універсальна, ід ає більш менш рівні шанси для всіх.

• +1 1
Опубліковано (змінено)
37 минут назад, Cherman сказал:

А я був вибрав неправильний ВУЗ, слухаючи дорослих та "знаючих" людей. Добре, що частково ще встиг виправити помилки.

Я обирав професію на зламі епох і ті поради які отримав від батьків були актуальні для їхньої епохи,  а для моєї виявилися - ні, але звідки вони могли знати майбутнє, якщо я досі не знаю, що ті підари зверху знову вчверять, тому я не засуджую своїх батьків, що не змогли підштовхнути мене в правильному напрямку. Вони взагалі якось відсторонено за цим процесом спостерігали, а коли я обрав, просто підтримали. Тому й пишу, що в моїй юності не вистачало такого чарівного пєндаля від @Alex S. І намагатимусь як і Алєкс дати його своєму синові. Я не буду за нього обирати професію, але коли він обиратиме фах, то він буде знати від мене чому і як його треба обирати, де в його напрямку є гроші, а де немає і т.д.

Змінено користувачем nickel
  • +1 2
Опубліковано

Я авіацією зацікавився недавно - з 2011 року, натрапив на сайт https://reaa.ru/.  Зацікавили в першу чергу ультралайти та експериментальна авіація. Це просто хоббі - читати та дивитись на різні цікаві літальні апарати. 

Про роботу в авіації хіба що в школі думав - конструктором, я тоді автомобілів та літаків багато креслень робив. Але в школу привезли комп'ютери - відкрив для себе програмування. В принципі не шкодую - от зараз шукаю де б то кваліфікацію підвищити.

• +1 2
Опубліковано
4 минуты назад, Alex S сказал:

Ладно, раз мовчите, франсіть далі і піднімайте шубертів ....................пост який був цікавий і відповіді на нього немає ...видаляю

Ти не газуй, люди по роботах, читаємо коли можемо (коли начальство не стоїть над душею). Дехто тільки ввечері зможе прочитати.

• Збентежений 1
  • +1 1
Опубліковано

І взагалі, @Alex S  зав'язуй з стиранням постів. сам любиш почитати старі теми яким по 7-8 років, а уявляєш як комусь буде читати стару тему де через один пост хтось потер повідомлення? :)

• +1 2
Опубліковано
13 minutes ago, Alex S said:

Ладно, раз мовчите, франсіть далі і піднімайте шубертів ....................пост який був цікавий і відповіді на нього немає ...видаляю

Ми ще й таксуємо і каву продаємо. 
Фрілансер, робітник заводу чи  інша людина, що чесною працею заробляє собі на життя , це бидло. Куди їм до, наприклад, якогось майора, який пиздить авіаційне паливо, «високоосвідченого» керівника, якому заносять відкати, чи суддю, слідака, лікаря, які затратили купу часу і сил на навчання, щоб потім самовіддано працювати за скромну державну зарплату.

• Дякую! 1
  • +1 3
Опубліковано (змінено)
6 годин тому, Alex S сказано:

Я знаєш взагалі, в о..уї скільки людей ...а більшість тут, все одне адекватні, освідчені люди ,бики писати не вміють і не будуть.Читати також....Скільки людей пишуть в приват і цікавляться авіацією....це пізнєц! ЯКОГО МИЛОГО ,ВИ В 80Х -90Х, 2000Х не вчилися на те, що подобалося вашій душі? На те що було цікаво!ГА? От чесно напишіть! НАУЯ треба було йти в лтну, на інженера по всьому ,а по факту 5 років доїти нещасних батьків, в 90ті які самі доїдали останнє ..сало? І зараз з висоти років, через 23 роки безперервної лотної роботи ,я скажу що це не самий солодкий хліб.Інженер авіонік ,інженер інфраструктури аеропортів  ,менеджер оперативної авіаційної точки, вся без винятку диспетчерська служба, а там шелтисіків ,сутки-троє - вагон купєйний,...авіаційний юрист , служба авіабезпеки аеропорту...... Це цілий світ нероб і гиржоїдів:)   Самий забздяний механік ,десь в Запоріжжі, в цивільній авіації - це 25т грн.Не було грошей на цивільну авіаційну освіту.....в армію нах! Вся програма і начитка годин, та ж сама що в цивільних ,дипломи ідентичні....знайдете себе, чи відразу по випуску дємбєль ,чи по пенсії в 40к років ,якщо не літати.Літати - в 29-30!Та й навіть в ЗСУ, мєнти чи ббу - ....та потерпіти, послужити тих 15-20 років і все одне був би прок ! Пенсія кумедна, як для повноцінного життя сім ї в 2020 - 7-10т грн.,..але це щось, це на булку з маслом  до Гараджі вже є. В девяності ,в ЗСУ ,чи нельотні спеціальності був і часто був недобор!НЕДОБОР. Ви не знали де паравоз зупиняється ? В мене батьки були в Харкові на присязі і через 5 років на випуск мама приїхала.Все інше - за рахунок ЗСУ. ОСВІТА і вибір дитини до первинної освіти - це все!В першу чергу козакові.Роздупляйте його з малечку, і помагайте в міру чим зможете.

Ну як тобі сказати? Я з 14 років без батька, матері було бажання аби кудись мене запхати, от запхала на ДПЗ робітником бо в її розумінні це було вершиною молодої мрії вирватися від батьків. Я будучи там кілька разів теж пробував рипатися. Але все не вдало. на жаль мізки велокого Стіва в мене не задалися і починати щось своє це катастрофа, тому в решті решт збагнув, що буду торгувати часом за гроші, а на це мізків вже вистачає. Мене як і багатьох запхала мати в той ЛДТУ, але після року навчання я його покинув, бо не розумів суті нащо. Через 2 роки я так і не зміг навчитись бухати на заводі як всі, але щось таки в мене там і виходило вирішив йти вчитися в той ЛДТУ. З дипломом відразу пішла в гору моя кар"єра. Після закінцення на мою думку в мене  був застій 7 в якості профільного інженера, які я використав ще для одного паралельного джерела прибутку +200% відносно тогочасної зп. Далі технології змінилися, я не інвестував в проект через не бажання йти на ризик тому  його витіснили конкуренти і так. 

Що корисного дав мені універ, так я став інженером. Диплом став для мене тим трампліном для того ким я є! Все б то нічого, але моя допитлива натура потребувала розвитку, а на підприємстві де я працюю, того часу ще заохочувався розвиток персоналу тому я відвідав ще купу тренінгів і навчань по профілю і не дуже, окрім цього багато часу витрачаю для саморозвитку. Разом з цим було реалізовано купу потрібних  і  не дуже проектів. Що дивовижно, що більшість проектів не схожі один на одний і потребують зовсім різних підходів і поглядів. АЛЕ! ЦЕ все не аби який досвід! Так я втратив, бо років 15 розпорошив своє життя, але в свої 37 я повносправна людина яка знає собі ціну.

Цікаво стає те, що тепер не я шукаю роботу, востанє це я робив років 15назад, а те що мені тепер мені телефонують з різних підприємств шукають "підходи" як би мене переманити )))

Тому суворому - Суворівське, а гінекологу - жіноча піска!

Змінено користувачем Ukrainec
  • Подобається 1
  • Ха-ха 1
  • +1 7
Опубліковано
11 минут назад, Alex S сказал:

А ...я маю про себе розказувати все а інші НІЦ! Тут і так розстрілювати бажаючих дофіга!:)

Що ти в мене дурного хочеш навчитися? Розказує той хто більше знає, решта сидять колом з роззявленими ротами та й слухають.

• Ха-ха 1
Опубліковано
6 minutes ago, Cherman said:

До речі, в нашій "елітній" авіачастині, розкрадання всього, що погано лежить, було на хай-левелі.

Товариш служив там строкову, розповідав трохи. 

А майор реальний, правда інша частина на заході України. Дуже радів, коли почалася війна і держава почала витрачати суттєво більше на польоти. Все життя служить, бізнесів немає, але вже є кілька квартир і будинок.

Ще особисто знаю колишнього військово суддю (зараз вже цивільний). Ситуація з грошима в нього ще краща. 

так що Алєкс має рацію, головне сумлінно вчитися, а гроші самі тебе потім знайдуть)))

• Cумний 1
  • +1 1
Опубліковано
В 01.07.2020 в 08:44, Alex S сказал:

Літак МіГ-17 ПФ  з Струмівського кільця, по проханню авіаторів ,був перевезений і встановлений як пам ятник ,в одній з авіаційних вч, в 2000му році.Цікавим було те, що при демонтажеві його з постаменту, ті халдєї з комунхозу, що його знімали з постаменту в Струмівці ,не врахували, ні центровки самого літака, ні не обв язали його надійно.І при підйомі його з постаменту ....він впав носовою частиною донизу з висоти 6-8 м.Сильно пошкодивши центральний повітрязабірник(Рос.главный воздухозаборник) Технологічно без пресів і заводу відновити його було неможливо і інженерна служба частини, своїми  силами заклепала як могла авіаційним листовим алюмінієм носову частину літака. Зараз він стоїть на Г.Артемовського 13, при вході до Волинського військового ліцею.

18_big.jpg

xvol-lic.jpg.pagespeed.ic.-aPWEtdvMu.jpg

Тупызм влади, а могли б класно підсвітити, посадити туди манікена пілота і бло б прикольно спостерігати вночі коли він би мов парив би над землею, а поставили якісь недолугі ліхтарі і все по тому :(

• +1 2
  • -1 1
Опубліковано
1 час назад, Alex S сказал:

Я знаєш взагалі, в о..уї скільки людей ...а більшість тут, все одне адекватні, освідчені люди ,бики писати не вміють і не будуть.Читати також....Скільки людей пишуть в приват і цікавляться авіацією....це пізнєц! ЯКОГО МИЛОГО ,ВИ В 80Х -90Х, 2000Х не вчилися на те, що подобалося вашій душі? На те що було цікаво!ГА? От чесно напишіть! НАУЯ треба було йти в лтну, на інженера по всьому ,а по факту 5 років доїти нещасних батьків, в 90ті які самі доїдали останнє ..сало? І зараз з висоти років, через 23 роки безперервної льотної роботи ,я скажу що це не самий солодкий хліб.Інженер авіонік ,інженер інфраструктури аеропортів  ,менеджер оперативної авіаційної точки, вся без винятку диспетчерська служба, а там шелтисіків ,сутки-троє - вагон купєйний,...авіаційний юрист , служба авіабезпеки аеропорту...... Це цілий світ нероб і гиржоїдів:)   Самий забздяний механік ,десь в Запоріжжі, в цивільній авіації - це 25т грн.Не було грошей на цивільну авіаційну освіту.....в армію нах! Вся програма і начитка годин, та ж сама що в цивільних ,дипломи ідентичні....знайдете себе, чи відразу по випуску дємбєль ,чи по пенсії в 40к років ,якщо не літати.Літати - в 29-30!Та й навіть в ЗСУ, мєнти чи ббу - ....та потерпіти, послужити тих 15-20 років і все одне був би прок ! Пенсія кумедна, як для повноцінного життя сім ї в 2020 - 7-10т грн.,..але це щось, це на булку з маслом  до Гараджі вже є. В девяності ,в ЗСУ ,чи нельотні спеціальності був і часто був недобор!НЕДОБОР. Ви не знали де паравоз зупиняється ? В мене батьки були в Харкові на присязі і через 5 років на випуск мама приїхала.Все інше - за рахунок ЗСУ. ОСВІТА і вибір дитини до первинної освіти - це все!В першу чергу козакові.Роздупляйте його з малечку, і помагайте в міру чим зможете.

Професія пілота потребує відмінного здоров'я, хоча мій тато теж пілот то казав тебе до останнього будуть лікувати тому що в тебе стільки вгрохаоли грошей і не так просто тебе списати, але були такі кого списували по стану здоров'я, і що тоді робити? Літати це хвороба, я впевнений всі пілоті вночі літають :)

Дітей треба підтриувати у їхньому виборі, та пояснювати своє "фе" спокійно якщо таке виникне. Просто зараз такий світ, без вишкі тебе не візьмуть на роботу продавати кросівки, бо ти ж без освіти :) хоча часи міняються і всім пофігу стає.

• +1 2

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...