Перейти до змісту

Позитив України

zaHARE

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
Только что, Ukrainec сказал:

але в середньому я б сказав достатки людей по троху зросли і вирівнялися за рахунок появи більшої кількості підприємливих людей, молодих людей.

щось я не доганяю смислу. В нас ніби, смертність хоч і висока, але не настільки, та й полове созрівання не настільки швидке, щоб за 4-5 років настільки змінити населення. Якщо по простому, якщо на заводі 5 років назад працювало 2000 людей, то й зараз майже ті ж самі (хто в Польщу не втік) працюють, від того, що зьявилось ще 100-200 підприємливих молодих людей, загална картина не міняєтся. Є споживчий кошик тоді і зараз й  теперішній зовсім не у виграшному становищі. Чи може ти підприємливими називаєш тих, хто в Польщу їздить, так вони теж не цілий рік там працюють й дозволяють собі більші трати лише ситуативно, тобто приїхав, купили телевізор й холодильник, пару одежин, а далі живуть в звичайному економному режимі, до слідуючого приїзду, бо поки знов приїде кормілєц, треба на щось жити. Ну й наостанок, якщо ти за певний період життя зробив ремонт, купив машину, обставив квартиру меблями й технікою, то такі да, ніби твій рівень життя виріс, але по перше, ти ж не з нуля починаєш, тобто в тебе є тільки те що на тобі надіте й все. Якщо нема глобальних катаклізмів( природніх, політичних, особистих), то твій рівень життя росте все життя, бо ти весь час щось заробляєш, щось купуєш й так далі, а по друге, питання, коли ти знов зможеш зробити ремонт й поміняти машину на свіжішу. В одного рівень життя високий й він може міняти машину кожен рік, в другого - низький й він може поміняти машину в кращому разі років через 10. Ніби ж і в того і в того машина є, а рівні життя зовсім різні

• Відповідей 2,5 тис
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
1 година тому, MANJAK11 сказано:

щось я не доганяю смислу. В нас ніби, смертність хоч і висока, але не настільки, та й полове созрівання не настільки швидке, щоб за 4-5 років настільки змінити населення. Якщо по простому, якщо на заводі 5 років назад працювало 2000 людей, то й зараз майже ті ж самі (хто в Польщу не втік) працюють, від того, що зьявилось ще 100-200 підприємливих молодих людей, загална картина не міняєтся.

Відкриті кордони створили "природній добір", за рахунок чого найнята робоча сила вже може конкурувати і сподіватися на гідну винагороду.

Є споживчий кошик тоді і зараз й  теперішній зовсім не у виграшному становищі

Ну в нас  тоді і сьогодні трішки інше становище, але з чого ти взяв що теперішній кошик порожніший?

Чи може ти підприємливими називаєш тих, хто в Польщу їздить, так вони теж не цілий рік там працюють й дозволяють собі більші трати лише ситуативно, тобто приїхав, купили телевізор й холодильник, пару одежин, а далі живуть в звичайному економному режимі, до слідуючого приїзду, бо поки знов приїде кормілєц, треба на щось жити. 

Трудова міграція це нормальне явище скрізь у світі. Наприклад там де я працюю регулярно з контрактами по 4 роки "гостює" різна кількість спеціалістів, переважно німаки. Так повір вони навіть рідше до дому їздять ніж наші. Що там з родинами їх я не знаю, гроші шлють певно регулярно, бо в них там закони такі, але і іпуть наших дівок, і вивозять туди регулярно з метою одруження. Також дехто з них залишився в Україні, відкривши свої фірми і це технічні спеціалісти, буквально інженера. 

Ну й наостанок, якщо ти за певний період життя зробив ремонт, купив машину, обставив квартиру меблями й технікою, то такі да, ніби твій рівень життя виріс, але по перше, ти ж не з нуля починаєш, тобто в тебе є тільки те що на тобі надіте й все. Якщо нема глобальних катаклізмів( природніх, політичних, особистих), то твій рівень життя росте все життя, бо ти весь час щось заробляєш, щось купуєш й так далі, а по друге, питання, коли ти знов зможеш зробити ремонт й поміняти машину на свіжішу. В одного рівень життя високий й він може міняти машину кожен рік, в другого - низький й він може поміняти машину в кращому разі років через 10. Ніби ж і в того і в того машина є, а рівні життя зовсім різні

Ну це треба вернутися до того хто як жив і що ставив собі за мету. Наприклад ті митарі, що зараз кидаються на не кваліфіковану роботу закордоном, якраз і належать до тих хто накупувавши купу речей не матимуть змоги їх підтримувати, без подальших помикань. А здоров"я то не залізне.

Інша справа ті хто не жив одним днем сьогодні, а розвивася і будував стратегію сталого розвитку, не накуповував купу не потрібного барахла, а інвестував в рішення, засоби і освіту, які в майбутньому йому гарантуватимуть, бажаний, сталий,  прогнозований дохід.

Шклянка на половину повна ;) 

Опубліковано

Важкі часи, важке життя  роблять людей сильними

Сильні люди роблять життя  легким і кращим.

Легке життя робить людей слабкими.

Слабкі  люди роблять життя важким.

У 80 ті роки було  легко

90 ї важко

міленіум легко

2010 важко

Скоро вийдемо на легкі.

Опубліковано
10 хвилин тому, Nokian сказано:

Важкі часи, важке життя  роблять людей сильними

Сильні люди роблять життя  легким і кращим.

Легке життя робить людей слабкими.

Слабкі  люди роблять життя важким.

У 80 ті роки було  легко

90 ї важко

міленіум легко

2010 важко

Скоро вийдемо на легкі.

Не розслабляйтесь, ми на порозі нової світової економічної кризи. І те що в нас в країні зараз, це лише "квіточки" зумовлені локальними процесами. 

Опубліковано
11 хвилин тому, Dima4s сказано:

клуби клубами. а от черга за соціальним хлібом лякає.

Вона була би ще страшнішою, якби відкрили лавку з соціальними іфонами навіть 3 і 4 покоління. 

Звісно деякі пенсіонри стали заручниками системи, але їх масштаби не треба перебільшувати ;) 

Згадується часи кілька років назад біля полів з "соціальними" помідорами в Прилуцькому. Які тільки машини не стояли. І "перці" везли своїх жон і мамунь на авто по 20-30$ щоб ті "намайнили" по декілька відер помідролів. О тут мені дійсно було страшно

Опубліковано
38 минут назад, Ukrainec сказал:

Інша справа ті хто не жив одним днем сьогодні, а розвивася і будував стратегію сталого розвитку, не накуповував купу не потрібного барахла, а інвестував в рішення, засоби і освіту, які в майбутньому йому гарантуватимуть, бажаний, сталий,  прогнозований дохід

Є таке, але в таких випадках, я задаю весь час одне й те ж питання : хто буде гамно прибирати, на касах в супермаркеті сидіти, в охоронцях стояти, дітей вчити, какашки з під лежачих виносити й так далі, якщо всі будуть такі вумні і інвестувати в рішення, освіту й так далі ? Всі нєв*єбєнно продвинуті, особливо *громадяни єс*, чомусь забувають, що їхню нєв*єбєнність хтось таки має підтримувати й саме головне - обслуговувати. Тому загальний рівень життя міряєтся якраз таки по найнижчому, так би мовити 

44 минуты назад, Ukrainec сказал:

ті митарі, що зараз кидаються на не кваліфіковану роботу

класу й не ровен час, прийдется тим образованим самим вулиці місти, або відкривати кордони венесуелам і сиріям, щоб вони мели, бо там ще гірше живется

Опубліковано

@Ukrainec , чувак, твоя мудрість як завжди вражає))

От тільки цікаво було б дізнатися. Ти інженер, вже багато років працюєш (не не вчорашній випускник-новачок), так? Ти за цей час (трудової діяльності) вже купив чи побудував житло за свої трудові доходи (чи може виплачуєш іпотеку)? Зробив в ньому ремонт і вмеблював? Придбав авто, хай навіть десятирічне? Возиш щороку відпочивати свою родину закордон? Ну, тобто, живеш життям звичайного західноєвропейського інженера середнього достатку?

П.С. А, ну звичайно, і субсидію в держави напевно не просиш, раз в тебе і так все нормально?)))

П.С.2 Я навесні минулого року купив дитині практично новий айфон (три цикли зарядки), заплатив 140 баксів. А ти все продовжуєш свою мантру: раз в руках телефони з огризком =  значить люди не бідують.

П.С.3 На днях Професіонал тему запостив на борді, збирають дитині на лікування всім світом. Бо батьки вже продали зароблену власноруч квартиру, та грошей, щоб лікуватися, все-рівно бракує. Ось такі от "деякі заручники системи"...

Опубліковано

Та про що можна говорити якщо в нас надлишок не кваліфікованої робочої сили. І держава тут не спроможна ніц зарадити якщо на моє місце приміром знайдеться такий же інший який згідний на меншу ЗП. Інша справа якщо ти чимось унікальний то і цінуватимуть тебе відповідно. Всю європу і росію метуть емігранти, ну що зробиш, коли місцеві краще вивчаться і шукатимуть долі де інде, чи навпаки зіп"ються.

Не хочу казати за всіх, але людина погоджуючись на мінімальну ЗП очікує щоб від неї і вимагали мінімально, в іншому разі вона звільняється і йде з відтіля на іншу подібну роботу, звісно є винятки. 

Я пізно це зрозумів, але й відносно не довго йшов до того щоб виправити ситуацію, тому тільки приблизно зараз починаю отримувати перші бонуси від своєї філософії і це приємно.

3 годин тому, ЗЕ!2019 сказано:

П.С. А, ну звичайно, і субсидію в держави напевно не просиш, раз в тебе і так все нормально?)))

ні, вже понад рік не отримую

Опубліковано
4 годин тому, ЗЕ!2019 сказано:

П.С.2 Я навесні минулого року купив дитині практично новий айфон (три цикли зарядки), заплатив 140 баксів. А ти все продовжуєш свою мантру: раз в руках телефони з огризком =  значить люди не бідують.

Відверто, в мене в голові якось не складаєтся коли ти отримуєш субсидію на кілька квадратів хрущівки  і купуєш дитині тел за 140 баксів.

Ну це реально наша спотворена система цінностей :sq_ye:

Сходіть люди з родинами  краще на фільм https://premiercity.com.ua/100-rechei-ta-nichogo-zaivogo-7445/

кажуть цікавий. ;)

якраз на цю тему

Опубліковано

Шось наговорив тільки самому зрозумілого, а відповіді на питання нема.Питають - "От тільки цікаво було б дізнатися. Ти інженер, вже багато років працюєш (не не вчорашній випускник-новачок), так? Ти за цей час (трудової діяльності) вже купив чи побудував житло за свої трудові доходи (чи може виплачуєш іпотеку)? Зробив в ньому ремонт і вмеблював? Придбав авто, хай навіть десятирічне? Возиш щороку відпочивати свою родину закордон? Ну, тобто, живеш життям звичайного західноєвропейського інженера середнього достатку?"

Із-за цієї фрази - "ні, вже понад рік не отримую" - підозрюю що відповідь буде - ні.

Опубліковано
3 хвилин тому, iiron сказано:

Шось наговорив тільки самому зрозумілого, а відповіді на питання нема.Питають - "От тільки цікаво було б дізнатися. Ти інженер, вже багато років працюєш (не не вчорашній випускник-новачок), так? Ти за цей час (трудової діяльності) вже купив чи побудував житло за свої трудові доходи (чи може виплачуєш іпотеку)? Зробив в ньому ремонт і вмеблював? Придбав авто, хай навіть десятирічне? Возиш щороку відпочивати свою родину закордон? Ну, тобто, живеш життям звичайного західноєвропейського інженера середнього достатку?"

Із-за цієї фрази - "ні, вже понад рік не отримую" - підозрюю що відповідь буде - ні.

на кожне розписувати так-ні я не збираюсь, бо відповіді будуть дрізнитися, та й бажання звітувати тут дуже немаю. А в загалному відповів, розумний - зрозуміє 

Опубліковано
Щойно, Ukrainec сказано:

на кожне розписувати так-ні я не збираюсь, бо відповіді будуть дрізнитися, та й бажання звітувати тут дуже немаю. А в загалному відповів, розумний - зрозуміє 

Ясно.Приблизно такої відповіді і очікував:).

Опубліковано
13 часов назад, zaHARE сказал:

к-сть населення за межею бідності(у % до всього населення)

Selected Countries and Economies

Country
 2002
2017

Ukraine
83.30
2.40

Russian Federation
24.60
13.20

Якщо я правильно зрозумів переклад, то це згідно національних стандартів. В Україні це прожитковий мінімум. Тобто майже 1 млн людей живе менше ніж на 1600. Позитив, однозначно, що вони ще досі живі.

ПиСи в рашці ця сума десь 4200.

Опубліковано
2 hours ago, zaHARE said:

Ти джерело дивився? Вони там теж порохоботи? Ну-ну.

Тобі самому варто дивитися першоджерело, перед тим як хочеш щось перепостити на борду з методички.

Фолькс має рацію, там мова про національні стандарти.

Більше того, там же ж в поясненнях написано, що не слід порівнювати результати різних країн між собою через те, що в різних країнах користуються різними методиками підрахунку та індексами (Due to differences in estimation methodologies and poverty lines, estimates should not be compared across countries).

Ех, порохотяги, порохотяги...))) 

Опубліковано
3 минуты назад, ЗЕ!2019 сказал:

Тобі самому варто дивитися першоджерело, перед тим як хочеш щось перепостити на борду з методички.

Фолькс має рацію, там мова про національні стандарти.

Більше того, там же ж в поясненнях написано, що не слід порівнювати результати різних країн між собою через те, що в різних країнах користуються різними методиками підрахунку та індексами (Due to differences in estimation methodologies and poverty lines, estimates should not be compared across countries).

Ех, порохотяги, порохотяги...))) 

тобто падіння з 83% до 2%  -це фейк?

Чи порівняти тренд з мегадержавою - це фейк?
Шо нітак знов?

Опубліковано
7 минут назад, zaHARE сказал:

Можна прожитковий рівень встановити на рівні 1000 грн. Тоді відсоток взагалі буде до нуля прямувати.

Опубліковано
10 hours ago, Ukrainec said:

Відверто, в мене в голові якось не складаєтся коли ти отримуєш субсидію на кілька квадратів хрущівки  і купуєш дитині тел за 140 баксів.

Сходіть люди з родинами  краще на фільм https://premiercity.com.ua/100-rechei-ta-nichogo-zaivogo-7445/

кажуть цікавий. ;)

якраз на цю тему

Цікаво, звідки в тебе дані про те, що я отримую субсидію? ))) 

Мушу розчарувати тебе. За один лише місяць (січень) я заплатив за "кілька метрів свого хруща" навіть більше ніж 140 доларів за комунальні послуги.

Тобто купівля телефону ( яким дитина користуватиметься не один рік, який з часом втратить у своїй вартості не так багато, і його можна буде легко продати) вартувала для сімейного бюджету менше, аніж комуналка за один місяць. Саме це в тебе "в голові не складається"?))

Опубліковано
28 minutes ago, zaHARE said:

Чи порівняти тренд з мегадержавою - це фейк?
Шо нітак знов?

Що ти, що ти. Фейк і @zaHARE -  речі несумісні)))

Але раз хочеш поговорити про падіння, то візьми офіційний прожитковий мінімум (на основі якого наведений тобою індекс і обраховується), скажімо, за 2012-13 роки і за 2018 рік, розділи на фактичний курс долара тоді і зараз, і відразу побачиш потужне зростання)))

Опубліковано
8 минут назад, ЗЕ!2019 сказал:

Що ти, що ти. Фейк і @zaHARE -  речі несумісні)))

Але раз хочеш поговорити про падіння, то візьми офіційний прожитковий мінімум (на основі якого наведений тобою індекс і обраховується), скажімо, за 2012-13 роки і за 2018 рік, розділи на фактичний курс долара тоді і зараз, і відразу побачиш потужне зростання)))

А для чого? Я взяв дані з сайту Світового Банку. Вони такий прорахунок роблять по всіх країнах світу. Я чітко написав,що на графіках вказано- кількість населення ЗА МЕЖЕЮ БІДНОСТІ!  Для чого переводити мову в інше русло?

Опубліковано
3 годин тому, zaHARE сказано:

Ти джерело дивився? Вони там теж порохоботи? Ну-ну.

Відповіли вже за мене про джерело. Але ж я запитував про те чи віриш сам. І ні слова про порохоботів...

Опубліковано
12 часов назад, Ukrainec сказал:

я не здивуюся, що ЗЕ2019 крім того, що купує телефони за такі шалені гроші, ще й дружині дарує більше ніж 2 бюстгалтера на 1 рік, а  собі більше ніж 6 шт. трусів на 1,5 роки. а що найбільше не вкладається, так те, що він купує вершкове масло замість дозволених 2 кг маргарину на рік.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...