Dream Опубліковано 12 Жовтня, 2010 в 20:09 #401 Опубліковано 12 Жовтня, 2010 в 20:09 -ВІн не є моїм чоловіком, тож я не знаю, чи влучне це слово. - А хто він тобі? - допитувався Болек -Я власне, не знаю, як його визначити. Друг? Після тієї пригоди з купою я маю певні сумніви. Наречений? ТЕж ні, бо ми не заручені. "Хлопець" звучить трохи дурнувато стосовно тридцятирічного бугая. Партнер....Жахливе слово, як з дешевих сексуальних порадників. Може, коханець.... - А ви живете разом?- запитав Мацек. - Ні, ми зустрічаємось після роботи і йдемо до мене на чай. - Ну, тоді все дуже просто, - виголосив Юзек. - Таких чуваків називають чаювальниками. завжди боявся наводити невідомим людям цитати з книжки, які найбільше сподобались, - аж занадто багато інтимного, імхо, розповідають про цитуючого.
Dream Опубліковано 12 Жовтня, 2010 в 20:14 #402 Опубліковано 12 Жовтня, 2010 в 20:14 Де взяв? Дай почтати...там же ж, куди веде лінк, і придбав...
talja Опубліковано 12 Жовтня, 2010 в 20:17 #403 Опубліковано 12 Жовтня, 2010 в 20:17 -ВІн не є моїм чоловіком, тож я не знаю, чи влучне це слово. - А хто він тобі? - допитувався Болек -Я власне, не знаю, як його визначити. Друг? Після тієї пригоди з купою я маю певні сумніви. Наречений? ТЕж ні, бо ми не заручені. "Хлопець" звучить трохи дурнувато стосовно тридцятирічного бугая. Партнер....Жахливе слово, як з дешевих сексуальних порадників. Може, коханець.... - А ви живете разом?- запитав Мацек. - Ні, ми зустрічаємось після роботи і йдемо до мене на чай. - Ну, тоді все дуже просто, - виголосив Юзек. - Таких чуваків називають чаювальниками. завжди боявся наводити невідомим людям цитати з книжки, які найбільше сподобались, - аж занадто багато інтимного, імхо, розповідають про цитуючого. А чого боятися, то ж не з власної книжки цитати.
talja Опубліковано 12 Жовтня, 2010 в 21:00 #404 Опубліковано 12 Жовтня, 2010 в 21:00 Еммануель Бернейм "Его жена" Позбавлена емоцій манера розповіді героїв чотирьох зібраних у книзі оповідань спершу насторожує. Адже вони розкривають перед читачем найінтимніші свої переживання. Але потім пересторога змінюється хвилюванням і врешті переростає у захоплення. Авторка безжально здирає зі своїх персонажів не лише одяг, а й позбавляє їх усіх умовностей і пристойностей, про які прийнято дбати про людське око. Детально описує часом не надто приємні дрібниці, фізіологічний і психологічний дискомфорт, сексуальні фрустрації та ейфорії. Це часто викликає у читача медичні асоціації, недаремно ж і більшість героїв - медики. "Взгляд Лоика остановился на синей коробочке с диафрагмой Элен. Он открыл ее. Диафрагма лежала внутри. Он вынул ее. Растянул пальцами податливую выпуклую мембрану. Достал из картонки иголку. И проколол диафрагму. Проткнул ее пятнадцать раз. Пятнадцать проколов по всей резиновой поверхности. Пятнадцать невидимых дырочек. Он положил диафрагму в синюю коробочку. Засунул иглу в картонку. Закрыл дверцу шкафчика". Мені сподобалась незвична манера написання авторки. Незважаючи на коротку анотацію, написану вище і цитату , дуже відвертими було лише кілька місць.
iriuss Опубліковано 12 Жовтня, 2010 в 21:27 #405 Опубліковано 12 Жовтня, 2010 в 21:27 talja - класний уривок з Тістечок, знатиму тепер як то зветься! Вже писала раніше, що читала її "Смак свіжої малини" з ягідок (тирила з тирнету), теж сподобалася. і Olesya - дякую за відгук по Музеям, бож купила і відклала її собі на десерт. Тепер точно знатиму що прочитаю, ато моя знайома якось зронила, що Забужко пише аби писати і я вся "в растрьопаних чувствах" згадала, що починала 3 рази читати її "Польові дослідження українського..." і так і не подужала (навіть сама не знаю чому, але вона мені просто не пішла), - відставила "Музей..." в музей. Ти мене заспокоїла А я собі тим часом дочитала останню книжку трилогії Сьюзан Коллінз "Голодні ігри" Її щойно переклав, і причому якісно, один з сайтів-ентузіастів. 1. 2. 3. А коли до друку піде - невідомо. Хто перші 2 подужав - раджу до читання, не пожалкуєте. Дуже цікавий пригодницький роман, який від першої і до останньої сторінки кожної з трьох книжок тримав у напруженні. Третю книжечку чекала ще з весни мабуть, прямо кажучи дні рахувала. І хоча націлена книжка на підліткову аудиторію, та всеж я себе до фанів авторки зарахувала. Доки читала згрила собі всі нігті... Ну і ще вирішила вже добити ті Сутінки і купила собі до комплекту останню "Коротке життя Брі Таннер". Ледь читаю її, по 3 сторінки - далі сплю. Не розумію навіщо було взагалі випускати в друк те, що до головних героїв майже ніяк не стосується, пустила б просто в інтеренет, люди б потішилися і жили далі. Фє коротше кажучи. Зря витрачені гроші, зато кумплєкт тепер.
Dream Опубліковано 13 Жовтня, 2010 в 12:11 #406 Опубліковано 13 Жовтня, 2010 в 12:11 А чого боятися, то ж не з власної книжки цитати. Ви мене явно не зрозуміли, ну да ладно.
Caprichos Опубліковано 13 Жовтня, 2010 в 19:51 #407 Опубліковано 13 Жовтня, 2010 в 19:51 -ВІн не є моїм чоловіком, тож я не знаю, чи влучне це слово. - А хто він тобі? - допитувався Болек -Я власне, не знаю, як його визначити. Друг? Після тієї пригоди з купою я маю певні сумніви. Наречений? ТЕж ні, бо ми не заручені. "Хлопець" звучить трохи дурнувато стосовно тридцятирічного бугая. Партнер....Жахливе слово, як з дешевих сексуальних порадників. Може, коханець.... - А ви живете разом?- запитав Мацек. - Ні, ми зустрічаємось після роботи і йдемо до мене на чай. - Ну, тоді все дуже просто, - виголосив Юзек. - Таких чуваків називають чаювальниками. завжди боявся наводити невідомим людям цитати з книжки, які найбільше сподобались, - аж занадто багато інтимного, імхо, розповідають про цитуючого. Ну, якщо боятися, що цитата(чи то чужа, чи свої власні думки) розповість про тебе щось потаємне, то, звісно, краще промовчати і не цитувати. Але чого боятися своїх поглядів,якщо цитата зачепила тебе, чимось вона тобі близька, ти в ній бачиш щось своє наболіле, пережите, чи те, над чим часто замислюєшся? Бути відкритим та щирим - не бачу в цьому ніякого страху, навіть якщо ти відкриваєш свої погляди на ті чи інші(в тому числі й інтимні)речі з допомогою цитат.
Caprichos Опубліковано 15 Жовтня, 2010 в 06:29 #408 Опубліковано 15 Жовтня, 2010 в 06:29 М.Матіос "Солодка Даруся"Я під глибокими враженнями. Хто читав - зрозуміють.Хто ще тільки планує прочитати - не пошкодують. Дуже запала до душі фраза (хоча, якщо розібратися, - вона стара як світ і відома, певне, кожному) з твору : "А біду усі мають, лиш не однаку. Якби кожен вигнав свою біду на царинку та добре роздивився, то бігом хапав би свою назад, бо в другого ще гірша…"
Mala Опубліковано 15 Жовтня, 2010 в 07:28 #409 Опубліковано 15 Жовтня, 2010 в 07:28 М.Матіос "Солодка Даруся"Я під глибокими враженнями. Хто читав - зрозуміють.Хто ще тільки планує прочитати - не пошкодують. Дуже запала до душі фраза (хоча, якщо розібратися, - вона стара як світ і відома, певне, кожному) з твору : "А біду усі мають, лиш не однаку. Якби кожен вигнав свою біду на царинку та добре роздивився, то бігом хапав би свою назад, бо в другого ще гірша…"Я читала книгу ( як майже всі Матіос) і ходила на постановку "Солодкої Дарусі" (по-моєму Тернопільського.... театру) , все мені було цікаво як можна ТАКИЙ твір поставити на сцені. Виявляється можна. Пробрало до кісток. Дуже сподобалось.
Dream Опубліковано 15 Жовтня, 2010 в 07:34 #410 Опубліковано 15 Жовтня, 2010 в 07:34 Caprichos,- "цитата цитате рознь".============================================="А біду усі мають, лиш не однаку. Якби кожен вигнав свою біду на царинку та добре роздивився, то бігом хапав би свою назад, бо в другого ще гірша…"простіше і всеохоплюючи кажучи - "все пізнається в порівнянні"...
Chatte Опубліковано 15 Жовтня, 2010 в 16:01 #411 Опубліковано 15 Жовтня, 2010 в 16:01 Вільям Гібсон "Нейромансер". Кіберпанк.
talja Опубліковано 16 Жовтня, 2010 в 21:30 #412 Опубліковано 16 Жовтня, 2010 в 21:30 В мене є пропозиція ділитися не тільки звичайними книгами, але і їх електронними варіантами. Незважаючи на те, що "живу" книжку приємніше читати, нюхати і просто брати до рук , тим, хто читає дуже багато, фінансово проблематично купувати кожного тижня книги. Крім того, час на пошук та купівлю також не всі мають. Так що давайте ділитись своїми книгами Почну з себе. Улюблена Ірен Роздобудько "Гудзик" гудзик.doc
talja Опубліковано 17 Жовтня, 2010 в 10:08 #413 Опубліковано 17 Жовтня, 2010 в 10:08 Марія Матіос "Москалиця"москалиця.doc
talja Опубліковано 17 Жовтня, 2010 в 10:35 #414 Опубліковано 17 Жовтня, 2010 в 10:35 Ізабелла Сова "Смак свіжої малини"смак свіжої малини.doc
talja Опубліковано 17 Жовтня, 2010 в 11:48 #415 Опубліковано 17 Жовтня, 2010 в 11:48 Харукі Муракамі "Денс, Денс, Денс"Муракамі. Денс, Денс, Денс.rar
talja Опубліковано 17 Жовтня, 2010 в 21:15 #416 Опубліковано 17 Жовтня, 2010 в 21:15 Я. Вишневський "Одиночество в сети"Одиночество в сети.doc
Olesya Опубліковано 18 Жовтня, 2010 в 14:34 #417 Опубліковано 18 Жовтня, 2010 в 14:34 Вчора дочитала Люко Дашвар "Мати все" (sweetlena - ще раз дякую за книжку). Не можу сказати, що вражена. Так, сюжет майстерно заплутаний і наприкінці ніби всім дісталось по заслугах, але мова бідна і бліда. Навіть інколи виникало відчуття, що авторка переповідає, стисло подаючи факти, якусь історію: "той-то пішов туди-то і зробив те або се". Мені здається, для хорошої книги мало просто взяти і змалювати людські пороки, ганебні вчинки, приниження і тваринний секс. Ще одна причина упередженого ставлення до роману - передмова Ольги Герасим'юк. Мені вона давно не подобається. Тому часом мені здавалося, що я не книжку читаю, а дивлюсь "Без табу". Зараз з'явиться ведуча і запитає: "А що ви відчували, коли ваша мама померла? Вам було боляче? Ви плакали?" От такі мої суб'єктивні враження.
Caprichos Опубліковано 18 Жовтня, 2010 в 17:09 #418 Опубліковано 18 Жовтня, 2010 в 17:09 Зізнатися чесно, читала лише два твори Люко Дашвар("Село не люди" та "Молоко з кров'ю") - і обидва мені якісь пусто-порожні,попсові(чи як назвати?), без того глибокого змісту, якого чекаєш від книжки.Я такі твори називаю жувальними гумками для очей - аби очі чимось зайняти - прочитав і забув, ніякого змістовного навантаження. Ні в якому разі не хочу образити поціновувачів таланту авторки, але мене її книги також не дуже вражають. До речі- те ж саме у мене і з творами Дена Брауна. Маю всі його книги. Кожен раз, купуючи книгу, сподіваюся, що ця буде кращою за попередню. А після прочитаного виходить як завжди - лишається присмак легкого розчарування.
Luychi Опубліковано 18 Жовтня, 2010 в 18:39 #419 Опубліковано 18 Жовтня, 2010 в 18:39 А я "Село і люди" дуже вимучливо читала. Почитаю - пореву - книжку сховаю, а потім по новій читаю-реву-ховаю. Дуже вже мені боліло долі дітей, особливо коли хлопчак-бомж з Києва розказував, що йому після "спілкування" з бомжами пацанами обкуреними, котрі з ним разом жили, "жопа боліла". Хлопчику то в книжці 5-6 років і синому моєму зараз 5 - це страшно.Зараз я все більше на детективах сиджу - зарядка, чи то "розрядка" для мізків. Читаєші вираховуєш на якій сторінці вбивцю знайшла, і дуже приємно робиться, якщо розрахунок виявився неправильним.Та нещодавно прочитала книжку Агати Крісті "Расскажи мне, как живешь" і була вражена - не детектив. Повість розказувала про розкопки, в який автор приймала участь наперододні 2-ї Світової війни у Сирії. Мало того що розповідь про розкопки була цікава (копали теллі, тобто кургани, з доісторичних часів, а це 3-5 тис. років тому), а ще описувались звичаї і життя людей в той час у такій цікавій країні, як Сирія. Я ніколи не думала, що курди так відрізняються від арабів. Що між тими самим арбами, вірменами, курдами існувала кривава ворожнеча і на розкопках їх заставляли здавати зброю. Книжка написана весело і цікаво, і з явною любов'ю авторки і до тих місць і людей які її оточували.
iriuss Опубліковано 18 Жовтня, 2010 в 19:32 #420 Опубліковано 18 Жовтня, 2010 в 19:32 2 Luychi : здається мені, книжечку звати "Село не люди". Чи це ремікс?
Caprichos Опубліковано 18 Жовтня, 2010 в 19:58 #421 Опубліковано 18 Жовтня, 2010 в 19:58 Ось тут невеличкий перелік того, що я маю в електронному варіанті. Наперед хочу попросити вибачення за не зовсім впорядкований файл:не за алфавітним порядком і назви на трансліті. Просто так воно в мене зберігалося, а порпатися з виправленнями влом. murakami_haruki_slushai_pesnyu_vetra.rtf verber_bernard_den_muravya.rtf verber_bernard_tanatonavty.rtf verber_bernard_revolyuciya_muravev.rtf yeko_umberto_imya_rozy.rtf Герман Гессе - Сиддхартха.DOC murakami_kafka_na_plyaje.rtf verber_bernard_nashi_druzya_cheloveki.rtf verber_bernard_muravi.rtf verber_bernard_poslednii_sekret.rtf verber_bernard_my_bogi.rtf bojnya.txt Герман Гессе.doc gesse_stepnoyi_volk.rtf peresreverte_arturo_flamandskaya_doska.rtf kundera3.doc Бессмертие.doc Милан Кундера.doc Рэй БредбериМарсианские хроники.doc oye_kyendzaburo_opozdavshaya_molodezh.rtf meterlink_moris_sinyaya_ptica.rtf Dashvar_Selo_ne_lyudi.zip
Olesya Опубліковано 18 Жовтня, 2010 в 20:44 #422 Опубліковано 18 Жовтня, 2010 в 20:44 Сенкс за Кундеру і Метерлінка - стягнула собі. Ну і викладу дещо зі своєї бібліотеки.Владимир ОРЛОВ Альтист Данилов.docfaulz_dzhon_lyubovnica_francuzskogo_leitenanta.rtf.zipЮрій Андрухович Московіада.docТрудно быть богом.rarmurakami_haruki_moi_lyubimyi_sputnik.rtf.zipmurakami_haruki_hroniki_zavodnoi_pticy.rtf.zipmurakami_haruki_strana_chudes_bez_tormozov_i_konec_sveta.fb2.zip
talja Опубліковано 18 Жовтня, 2010 в 21:00 #423 Опубліковано 18 Жовтня, 2010 в 21:00 А я з радістю перечитаю "Марсіанські хроніки" і "Синього птаха" Метерлінка Caprichos, дякую . Мені цікаво чи читав хтось "Мовчання" Муракамі. Прочитала відгук і захотілось почитати. Буду дуже вдячна, якщо хтось викладе.
Caprichos Опубліковано 18 Жовтня, 2010 в 21:08 #424 Опубліковано 18 Жовтня, 2010 в 21:08 Не знаю, чи це те, що потрібно, але ось тут є:Haruki Murakami - Molchanie.txt
talja Опубліковано 18 Жовтня, 2010 в 21:16 #425 Опубліковано 18 Жовтня, 2010 в 21:16 Не знаю, чи це те, що потрібно, але ось тут є: Haruki Murakami - Molchanie.txt Caprichos, величезне тобі дякую!!!!!!
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.