Перейти до змісту

Хто зараз що читає / прочитав

t0rik

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

-ВІн не є моїм чоловіком, тож я не знаю, чи влучне це слово.

- А хто він тобі? - допитувався Болек

-Я власне, не знаю, як його визначити. Друг? Після тієї пригоди з купою я маю певні сумніви. Наречений? ТЕж ні, бо ми не заручені. "Хлопець" звучить трохи дурнувато стосовно тридцятирічного бугая. Партнер....Жахливе слово, як з дешевих сексуальних порадників. Може, коханець....

- А ви живете разом?- запитав Мацек.

- Ні, ми зустрічаємось після роботи і йдемо до мене на чай.

- Ну, тоді все дуже просто, - виголосив Юзек. - Таких чуваків називають чаювальниками.

завжди боявся наводити невідомим людям цитати з книжки, які найбільше сподобались, - аж занадто багато інтимного, імхо, розповідають про цитуючого. ;)

• Відповідей 1,5 тис
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

-Я власне, не знаю, як його визначити. Друг? Після тієї пригоди з купою я маю певні сумніви. Наречений? ТЕж ні, бо ми не заручені. "Хлопець" звучить трохи дурнувато стосовно тридцятирічного бугая. Партнер....Жахливе слово, як з дешевих сексуальних порадників. Може, коханець....

- Ну, тоді все дуже просто, - виголосив Юзек. - Таких чуваків називають чаювальниками.

завжди боявся наводити невідомим людям цитати з книжки, які найбільше сподобались, - аж занадто багато інтимного, імхо, розповідають про цитуючого. ;)

А чого боятися, то ж не з власної книжки цитати:).

Опубліковано

post-7494-1286916985,86_thumb.jpg

Еммануель Бернейм "Его жена"

Позбавлена емоцій манера розповіді героїв чотирьох зібраних у книзі оповідань спершу насторожує. Адже вони розкривають перед читачем найінтимніші свої переживання. Але потім пересторога змінюється хвилюванням і врешті переростає у захоплення. Авторка безжально здирає зі своїх персонажів не лише одяг, а й позбавляє їх усіх умовностей і пристойностей, про які прийнято дбати про людське око. Детально описує часом не надто приємні дріб­ниці, фізіологічний і психологічний дискомфорт, сексуаль­ні фрустрації та ейфо­рії. Це часто викликає у читача медичні асоціа­ції, недаремно ж і біль­шість героїв - медики.

"Взгляд Лоика остановился на синей коро­бочке с диафрагмой Элен. Он открыл ее. Диа­­фрагма лежала внутри. Он вынул ее. Растянул пальцами податливую выпуклую мембрану. Достал из картонки иголку. И проколол диафрагму. Проткнул ее пятнадцать раз. Пятнадцать проколов по всей резиновой поверхности. Пятнадцать невидимых дырочек. Он положил диафрагму в синюю коробочку. Засунул иглу в картонку. Закрыл дверцу шкафчика".

Мені сподобалась незвична манера написання авторки:). Незважаючи на коротку анотацію, написану вище і цитату :), дуже відвертими було лише кілька місць.

Опубліковано

talja - класний уривок з Тістечок, знатиму тепер як то зветься! :lol: Вже писала раніше, що читала її "Смак свіжої малини" з ягідок (тирила з тирнету), теж сподобалася.

і Olesya - дякую за відгук по Музеям, бож купила і відклала її собі на десерт. Тепер точно знатиму що прочитаю, ато моя знайома якось зронила, що Забужко пише аби писати і я вся "в растрьопаних чувствах" згадала, що починала 3 рази читати її "Польові дослідження українського..." і так і не подужала (навіть сама не знаю чому, але вона мені просто не пішла), - відставила "Музей..." в музей. Ти мене заспокоїла :)

А я собі тим часом дочитала останню книжку трилогії Сьюзан Коллінз "Голодні ігри" Її щойно переклав, і причому якісно, один з сайтів-ентузіастів.

1. 459125.jpg 2. 549567.jpg 3. dfac4bc92f9a.jpg

А коли до друку піде - невідомо. Хто перші 2 подужав - раджу до читання, не пожалкуєте. Дуже цікавий пригодницький роман, який від першої і до останньої сторінки кожної з трьох книжок тримав у напруженні. Третю книжечку чекала ще з весни мабуть, прямо кажучи дні рахувала. І хоча націлена книжка на підліткову аудиторію, та всеж я себе до фанів авторки зарахувала. Доки читала згрила собі всі нігті...

Ну і ще вирішила вже добити ті Сутінки і купила собі до комплекту останню "Коротке життя Брі Таннер". Ледь читаю її, по 3 сторінки - далі сплю. Не розумію навіщо було взагалі випускати в друк те, що до головних героїв майже ніяк не стосується, пустила б просто в інтеренет, люди б потішилися і жили далі. Фє коротше кажучи. Зря витрачені гроші, зато кумплєкт тепер.

Опубліковано

Ну, якщо боятися, що цитата(чи то чужа, чи свої власні думки) розповість про тебе щось потаємне, то, звісно, краще промовчати і не цитувати. Але чого боятися своїх поглядів,якщо цитата зачепила тебе, чимось вона тобі близька, ти в ній бачиш щось своє наболіле, пережите, чи те, над чим часто замислюєшся? Бути відкритим та щирим - не бачу в цьому ніякого страху, навіть якщо ти відкриваєш свої погляди на ті чи інші(в тому числі й інтимні)речі з допомогою цитат.

Опубліковано

М.Матіос "Солодка Даруся"

Я під глибокими враженнями. Хто читав - зрозуміють.

Хто ще тільки планує прочитати - не пошкодують.

Дуже запала до душі фраза (хоча, якщо розібратися, - вона стара як світ і відома, певне, кожному) з твору : "А біду усі мають, лиш не однаку. Якби кожен вигнав свою біду на царинку та добре роздивився, то бігом хапав би свою назад, бо в другого ще гірша…"

Опубліковано

М.Матіос "Солодка Даруся"

Я під глибокими враженнями. Хто читав - зрозуміють.

Хто ще тільки планує прочитати - не пошкодують.

Дуже запала до душі фраза (хоча, якщо розібратися, - вона стара як світ і відома, певне, кожному) з твору : "А біду усі мають, лиш не однаку. Якби кожен вигнав свою біду на царинку та добре роздивився, то бігом хапав би свою назад, бо в другого ще гірша…"

Я читала книгу ( як майже всі Матіос) і ходила на постановку "Солодкої Дарусі" (по-моєму Тернопільського.... театру) , все мені було цікаво як можна ТАКИЙ твір поставити на сцені. Виявляється можна. Пробрало до кісток. Дуже сподобалось.

Опубліковано

Caprichos,- "цитата цитате рознь".

=============================================

"А біду усі мають, лиш не однаку. Якби кожен вигнав свою біду на царинку та добре роздивився, то бігом хапав би свою назад, бо в другого ще гірша…"

простіше і всеохоплюючи кажучи - "все пізнається в порівнянні"...

Опубліковано

В мене є пропозиція ділитися не тільки звичайними книгами, але і їх електронними варіантами. Незважаючи на те, що "живу" книжку приємніше читати, нюхати і просто брати до рук :), тим, хто читає дуже багато, фінансово проблематично купувати кожного тижня книги. Крім того, час на пошук та купівлю також не всі мають.

Так що давайте ділитись своїми книгами :)

Почну з себе.

Улюблена Ірен Роздобудько "Гудзик"

гудзик.doc

Опубліковано

Вчора дочитала Люко Дашвар "Мати все" (sweetlena - ще раз дякую за книжку;)). Не можу сказати, що вражена. Так, сюжет майстерно заплутаний і наприкінці ніби всім дісталось по заслугах, але мова бідна і бліда. Навіть інколи виникало відчуття, що авторка переповідає, стисло подаючи факти, якусь історію: "той-то пішов туди-то і зробив те або се". Мені здається, для хорошої книги мало просто взяти і змалювати людські пороки, ганебні вчинки, приниження і тваринний секс.

Ще одна причина упередженого ставлення до роману - передмова Ольги Герасим'юк. Мені вона давно не подобається. Тому часом мені здавалося, що я не книжку читаю, а дивлюсь "Без табу". Зараз з'явиться ведуча і запитає: "А що ви відчували, коли ваша мама померла? Вам було боляче? Ви плакали?"

От такі мої суб'єктивні враження.

Опубліковано

Зізнатися чесно, читала лише два твори Люко Дашвар("Село не люди" та "Молоко з кров'ю") - і обидва мені якісь пусто-порожні,попсові(чи як назвати?), без того глибокого змісту, якого чекаєш від книжки.Я такі твори називаю жувальними гумками для очей - аби очі чимось зайняти - прочитав і забув, ніякого змістовного навантаження.

Ні в якому разі не хочу образити поціновувачів таланту авторки, але мене її книги також не дуже вражають.

До речі- те ж саме у мене і з творами Дена Брауна.:) Маю всі його книги. Кожен раз, купуючи книгу, сподіваюся, що ця буде кращою за попередню. А після прочитаного виходить як завжди - лишається присмак легкого розчарування.

Опубліковано

А я "Село і люди" дуже вимучливо читала. Почитаю - пореву - книжку сховаю, а потім по новій читаю-реву-ховаю. Дуже вже мені боліло долі дітей, особливо коли хлопчак-бомж з Києва розказував, що йому після "спілкування" з бомжами пацанами обкуреними, котрі з ним разом жили, "жопа боліла". Хлопчику то в книжці 5-6 років і синому моєму зараз 5 - це страшно.

Зараз я все більше на детективах сиджу - зарядка, чи то "розрядка" для мізків. Читаєші вираховуєш на якій сторінці вбивцю знайшла, і дуже приємно робиться, якщо розрахунок виявився неправильним.

Та нещодавно прочитала книжку Агати Крісті "Расскажи мне, как живешь" і була вражена - не детектив. Повість розказувала про розкопки, в який автор приймала участь наперододні 2-ї Світової війни у Сирії. Мало того що розповідь про розкопки була цікава (копали теллі, тобто кургани, з доісторичних часів, а це 3-5 тис. років тому), а ще описувались звичаї і життя людей в той час у такій цікавій країні, як Сирія. Я ніколи не думала, що курди так відрізняються від арабів. Що між тими самим арбами, вірменами, курдами існувала кривава ворожнеча і на розкопках їх заставляли здавати зброю. Книжка написана весело і цікаво, і з явною любов'ю авторки і до тих місць і людей які її оточували.

Опубліковано

Ось тут невеличкий перелік того, що я маю в електронному варіанті.

Наперед хочу попросити вибачення за не зовсім впорядкований файл:не за алфавітним порядком і назви на трансліті. Просто так воно в мене зберігалося, а порпатися з виправленнями влом. :)

murakami_haruki_slushai_pesnyu_vetra.rtf

verber_bernard_den_muravya.rtf

verber_bernard_tanatonavty.rtf

verber_bernard_revolyuciya_muravev.rtf

yeko_umberto_imya_rozy.rtf

Герман Гессе - Сиддхартха.DOC

murakami_kafka_na_plyaje.rtf

verber_bernard_nashi_druzya_cheloveki.rtf

verber_bernard_muravi.rtf

verber_bernard_poslednii_sekret.rtf

verber_bernard_my_bogi.rtf

bojnya.txt

Герман Гессе.doc

gesse_stepnoyi_volk.rtf

peresreverte_arturo_flamandskaya_doska.rtf

kundera3.doc

Бессмертие.doc

Милан Кундера.doc

Рэй БредбериМарсианские хроники.doc

oye_kyendzaburo_opozdavshaya_molodezh.rtf

meterlink_moris_sinyaya_ptica.rtf

Dashvar_Selo_ne_lyudi.zip

Опубліковано

А я з радістю перечитаю "Марсіанські хроніки" і "Синього птаха" Метерлінка :rolleyes:

Caprichos, дякую :).

Мені цікаво чи читав хтось "Мовчання" Муракамі. Прочитала відгук і захотілось почитати. Буду дуже вдячна, якщо хтось викладе.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...