Liberta Опубліковано 20 Січня, 2011 в 17:35 #526 Опубліковано 20 Січня, 2011 в 17:35 Моя суб"єктивна думка - "Музей..." кращий за "Століття" От завжди дивувалась як можна порівнювати книги на різну тематику . По-моєму це те ж, що порівнювати гаряче і зелене. Можна порівняти книги, в яких висвітлені ті ж події, порівняти їх культурну цінність, порівняти переклади, але як можна порівнювати "Століття Якова" і "Музей"?..
Dream Опубліковано 20 Січня, 2011 в 17:44 #527 Опубліковано 20 Січня, 2011 в 17:44 От завжди дивувалась як можна порівнювати книги на різну тематику ну не такі "музей" і "століття" вже й "на різну тематику" - і в одній, і в іншій історія не на останньому місці. І там, і там описується життя людей в розрізі історичних подій. При чому життя українців на Україні. Лише в "музеї" більше сьогочасності, більше "випадкових" співпадінь, але в ньому і більше сторінок. Імхо, має місце порівняння. Інша справа, що ніхто "музей" не буде порівнювати, наприклад, з "Швейком" чи "Володарем кілець"
laska Опубліковано 20 Січня, 2011 в 18:26 #528 Опубліковано 20 Січня, 2011 в 18:26 І їх таки порівнюють. Обидві книги попали в п"ятірку «Книга року Бі-бі-сі-2010», а перемогла "Ворошиловград" Жадана. В журі була Герасим'юк
Olesya Опубліковано 20 Січня, 2011 в 18:38 #529 Опубліковано 20 Січня, 2011 в 18:38 Порівнюють, бо "Століття Якова" з"явилось незадовго після "Музею...", та й передмова Забужко до книги Лиса зв"язала ці книжки в щось спільне, схоже. Це були події в культурному житті. Але мені, насправді, вони теж мало подібні. Стиль написання різний, те, що росіяни називають "слог". А от на що мені схожий роман Лиса, так це на твори Матіос. Та сама переплетеність життя простої людини і непростої історії, якась неможливість протидії грізному колесу долі, року, вищих сил... Незворотність наших вчинків - якба ми не хотіли змінити, виправити, перекреслити, а нічого ж не вернеш назад. І швидкоплинність життя, яке минає в одну мить, і жодні чорновики не переписуються на чистовик...
sweetlena Опубліковано 20 Січня, 2011 в 21:27 #530 Опубліковано 20 Січня, 2011 в 21:27 А от на що мені схожий роман Лиса, так це на твори Матіос.Цілком згодна з Олесею. В світ їх творів поринаєш і боїшся згубитися, бо все описане ними - то ми самі, наші долі, відчуття, нехай і не в тому часі. Автори тонко відчуваюсь грань між сучасністю і життям наших пра..., але аж ніяк не розмежовуть їх. Час вічний, власне життя не перепишеш. І колоритна мова творів, особливо в "Столітті Якова". Книга "тримає" до кінця, примушує замислитись, на мить зупинитись і не схибити, не оступитись, щоб ніколи не хотілося сказати:" А могло б бути інакше..."
sweetlena Опубліковано 24 Січня, 2011 в 11:55 #531 Опубліковано 24 Січня, 2011 в 11:55 Володимир Лис "Століття Якова"...знову вільна, Kudrom не віддзвонився, мабуть немає змоги зараз читати. Тому поділюсь з бажаючими
sweetlena Опубліковано 24 Січня, 2011 в 17:32 #532 Опубліковано 24 Січня, 2011 в 17:32 Володимир Лис "Століття Якова"...знову вільна, Kudrom не віддзвонився, мабуть немає змоги зараз читати. Тому поділюсь з бажаючими Kudrom злякався і прийшов за книжечкою Читай на здоров"я
talja Опубліковано 27 Січня, 2011 в 12:57 #533 Опубліковано 27 Січня, 2011 в 12:57 І їх таки порівнюють. Обидві книги попали в п"ятірку «Книга року Бі-бі-сі-2010», а перемогла "Ворошиловград" Жадана.Почала читати "Ворошиловград" - щось не вражає зовсім. Якось похмуро і занадто просто. Побачимо, як буде далі.
"ALEX" Опубліковано 28 Січня, 2011 в 12:58 #534 Опубліковано 28 Січня, 2011 в 12:58 Вчора дочитав Джон Грэй "Мужчины с Марса, женщины с Венеры". Цікава та корисна книжка. Багато чого знав і до неї, але і почерпнув трішки нового для себе. Середина книжки трішки розбавлена "водичкою", здалось що автор не знав що писати і писав про одне і те ж різними словами, проте початок і кінець книги непогані. Чуть раніше дочитав Анастассия Новых "Сенсей II. Исконный Шамбалы". Логічне продовження першої книги. Правда книга вже не така цікава і насичена як перша, але автор відкриває багато чого нового. Думаю от, що б то далі почитати?
Caprichos Опубліковано 28 Січня, 2011 в 15:37 #535 Опубліковано 28 Січня, 2011 в 15:37 Вчора дочитав Джон Грэй "Мужчины с Марса, женщины с Венеры". Цікава та корисна книжка. Багато чого знав і до неї, але і почерпнув трішки нового для себе. Середина книжки трішки розбавлена "водичкою", здалось що автор не знав що писати і писав про одне і те ж різними словами, проте початок і кінець книги непогані. Нікого не хочу образити,але мені чомусь взагалі не сподобалась ця книжка... поки читала, то складалося враження, що слухаю якусь проповідь пастора, якесь нав"язування чужих думок, переливання з пустого в порожнє...щось на зразок "робіть саме так і буде вам щастя"...в житті все не завжди і не зовсім так...але це моя суб"єктивна думка...можливо, комусь ця книга принесе користь,чи,принаймні,допоможе краще зрозуміти протилежну стать.
"ALEX" Опубліковано 28 Січня, 2011 в 15:55 #536 Опубліковано 28 Січня, 2011 в 15:55 Нікого не хочу образити,але мені чомусь взагалі не сподобалась ця книжка... поки читала, то складалося враження, що слухаю якусь проповідь пастора, якесь нав"язування чужих думок, переливання з пустого в порожнє...щось на зразок "робіть саме так і буде вам щастя"...в житті все не завжди і не зовсім так... але це моя суб"єктивна думка...можливо, комусь ця книга принесе користь,чи,принаймні,допоможе краще зрозуміти протилежну стать. Та нікого ви не образите. Кожен по різному сприймає одну й ту саму книжку. Переливання води там багато і справді (вище я вказував на це). Та і взагалі книга писалась на тему "вічних питань" в якій жодна книга не допоможе більше ніж власний досвід, адже скільки людей - стільки й поглядів/думок.
BACbOK Опубліковано 28 Січня, 2011 в 16:14 #537 Опубліковано 28 Січня, 2011 в 16:14 Прослухав Беркем аль Атоми "Мародер" і "Каратель". Книжки суперові , хоч і жорстокі, для декого навіть дуже жорстокі. Приступаю до продовження (сьогодні тільки дізнався що таке є) "Эпохи мёртвых" Андрея Круза - "Я еду домой".
Luychi Опубліковано 28 Січня, 2011 в 19:58 #538 Опубліковано 28 Січня, 2011 в 19:58 "Вишневый сад", "Чайка" А.П. Чехова. В школі вимагали читати по програмі рос. літ. і не хотілось, а тепер читаєш і стільки думок і який глибокий сенс.
Zheny@ Опубліковано 4 Лютого, 2011 в 14:30 #539 Опубліковано 4 Лютого, 2011 в 14:30 Ден Браун "Втрачений символ" він же Ключ Соломона.Не вразив. Зовсім. Написано по стандартному його ж шаблону. - Є таємниця/загадка/секрет (потрібне підкреслити). Є хтось хто має той секрет берегти (як правило жінка), і той хто на нього полює. Як правило маніяк/одержимий чи одержимий маніяк (потрібне підкреслити), всі негативні герої (а він один) схиблені на розгадуванні якихось таємниць чи загадок, вважають справою життя розгадати вищевказані загадки-таємниці. - Обов'язково повинен бути ХТОСЬ (як правило Роберт Ленгдон) хто може цю таємницю-секрет розгадати. - Всі події відбуваються за 1 добу, а то й ніч. Рідко за кілька днів. - в кінці обов'язково все стає просто і ясно.
Tolik_lt Опубліковано 4 Лютого, 2011 в 14:58 #540 Опубліковано 4 Лютого, 2011 в 14:58 Харукі Муракамі "Мой любімий спутнік". Непогана крига, хоча у нього є цікавіші. Дуже люблю як він описує повсякденність, оце просте "прокинувся, подивився у вікно, прогулявся, попив кави, купив газету". Декілька незначних деталей - і так, ніби то ти прогулюєшся, п"єш каву у кафе, слухаєш там джаз, і думаєш думки героя. Люблю як він описує самотність- як природній стан, посякденність. У останніх розділах цієї книги вона описана особливо класно. "В юности очень многие люди охотно общались со мной. О чем только ни рассказывали… Столько разных историй — счастливых, красивых. Странных — тоже. Но вдруг с какого‑то момента все это прекратилось. Никто со мной больше не разговаривает. Ни один человек. Ни муж, ни сын, ни друзья… Никто. Как будто в мире уже не осталось ничего, о чем стоит говорить. Знаешь, иногда мне даже кажется, что мое тело — прозрачное, и через меня все видно насквозь.""Она завела мотор своей “селики” и покинула территорию моей личной жизни. Видимо, навсегда."Люблю Муракамі не за сюжети, а за стиль, за намальований світ.
fantazy Опубліковано 6 Лютого, 2011 в 16:02 #541 Опубліковано 6 Лютого, 2011 в 16:02 Читаю Ричард Брэнсон "Теряя невинность".Дуже класна автобіографія.
SvitlikOM Опубліковано 6 Лютого, 2011 в 21:26 #542 Опубліковано 6 Лютого, 2011 в 21:26 Читаю Khaled Hosseini "Kite Runner" (Халед Хоссейни «Бегущий за ветром»). Давно не читала англійською, зараз трохи складно. Але затягнуло, цікаво. Інколи кортить скачати російський варіант і швиденько прочитати, що там буде далі. Але поки не здаюсь.
Olesya Опубліковано 7 Лютого, 2011 в 14:46 #543 Опубліковано 7 Лютого, 2011 в 14:46 Читаю Khaled Hosseini "Kite Runner" (Халед Хоссейни «Бегущий за ветром»). Давно не читала англійською, зараз трохи складно. Але затягнуло, цікаво. Інколи кортить скачати російський варіант і швиденько прочитати, що там буде далі. Але поки не здаюсь.Моя сестра буквально на днях дивилась фільм за цією книгою, теж в оригіналі англійською. Казала, що суперовий, рекомендувала дивитися.
kudrom Опубліковано 9 Лютого, 2011 в 10:07 #544 Опубліковано 9 Лютого, 2011 в 10:07 "Століття Якова" дочитав, сподобалося загалом, хоча є свої нюанси ) якщо буде час і натхнення напишу більш розгорнуту рецензію, але однозначно книжка варта того, щоб бути прочитаною, а Волинь отримала ще одну людину, якою може пишатися на всеукраїнському рівні
Tanushka Опубліковано 9 Лютого, 2011 в 12:46 #545 Опубліковано 9 Лютого, 2011 в 12:46 Читаю Макс Фрай серия Лабиринты Эхо, уже 3я книжка, затягивает, супер, читается, легко,много юмора! Книга для души!!!
Caprichos Опубліковано 15 Лютого, 2011 в 17:36 #546 Опубліковано 15 Лютого, 2011 в 17:36 Л.Костенко "Записки українського самашедшого"М.Матіос "Москалиця"М.Матіос "Мама Маріца"
Shraick Опубліковано 16 Лютого, 2011 в 07:53 #547 Опубліковано 16 Лютого, 2011 в 07:53 Алексей Пехов - Последний ЗаветАлексей Пехов - Хроники Сиалы (Трилогия)Зараз читаю: Роджер Желязны - Хроники Амбера
nameless Опубліковано 17 Лютого, 2011 в 14:13 #548 Опубліковано 17 Лютого, 2011 в 14:13 До того "Вы навеное шутите мистер Фейман" - дуже, рекомендую.потім "стратегии гениев" - ацтой, нерекомендуюзараз Юрко Покальчук "Озерний вітер" - не дуже, але рекомендую.
FOX92 Опубліковано 20 Лютого, 2011 в 06:20 #549 Опубліковано 20 Лютого, 2011 в 06:20 Ярослав Гашек "Пригоди бравого вояка Швейка"
EnClosed Опубліковано 20 Лютого, 2011 в 08:05 #550 Опубліковано 20 Лютого, 2011 в 08:05 Марк Твен "Таинственный незнакомец"Всім раджу.Дуже цікава книга про соціум.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.