Перейти до змісту

Нова лінія, мій суб'єктивний відгук

laser

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

НЛ монополія ринку чи не грамотний менеджмент?

Пару тижнів тому заходжу купити звичайну вилку в розетку і саму розетку. треба було трохи терміново, тому купляв те що було.

Дивлюся вилки з заземленням від 25 грн і вище. йпрст, думаю. якась срана вилка 25 гривень.

я розумію що НЛ не дешевий магаз, і за комфорт, та інше треба доплачувати. та все ж... дивлюсь виробник - туреччина. невже в україна не в змозі випустити таке просте і дешево?

а потім стій, думаю, на лукачах http://lukachi.com.ua/ вилок було купляв, і зараз є завалісь, україна, білорусь, росія, китай. від 2-3 гривень штука!

знову оглядаю товар на полках НЛ, все туреччина! всі розетки, вилки, вимикачі. ну мля...

вчора треба було купити лак. звичайний паркетний з затверджувачем. заходжу питаю двукомпонентний — НЕМАЄ! що за? консультант знизив плечима, шось там набурмотів ніби зараз немає чи дорого. невірю. зайшов в інтернет, банки по 2,8 кг від 80 до 120 грн. хай навіть і 150 в реалі, але ж є. і виробник дніпропетровськ.

тицяють мені новий модний лак по дереву якийсь алкідний чи що. я в них не дуже тямлю, бо понавидумували кучу і все імпортне.

літрова чи кілограмова банка (якшо не менша) 300 і більше гривень! та ну на фіг такі розклади.

прийшов додому згадав випадок кількарічної давності. треба було морилку. захожу питаю звичайну спиртову - немає. блін думаю, це ж не нітротолуол, проста морилка і не має! тицяють якісь круті колери чи лакобейци в тридорого...

так от якось подумав про себе що комусь не вигідно чи не хочеться торгувати нашими дешевими українськими товарами. краще пхати дорогий імпорт чи ще щось в тридорого.

буде час та натхнення запишу їм це в книгу скарг, а пока що тут. і по можливості туди не ходити

Опубліковано
15 хвилин тому, laser сказано:

НЛ монополія ринку чи не грамотний менеджмент?

НЛ, уже давно частина "Епіцентрів", тому й така ситуація. А "Е", в свою чергу, позиціонувалися як магазини не "свого" товару. А саме привозного.

17 хвилин тому, laser сказано:

срана вилка 25 гривень.

я так перемикача "выключателя" шукав. Прийшов на старий базар, і йпрст, від 40 грн.

Знайшов наших кілька по 25.

Опубліковано
1 година тому, laser сказано:

Дивлюся вилки з заземленням від 25 грн і вище. йпрст, думаю. якась срана вилка 25 гривень.

Я, от купив українську вилку за 10 чи 15 грн. прийшов додому, розкрутив і коли побачив як вона зроблена (лисі шурупи) викінув її. Пішов і купив нормальну вилку за 25грн.

В нас, не вміють нічого робити. ;) 

Опубліковано
15 хвилин тому, Vergil сказано:

Я, от купив українську вилку за 10 чи 15 грн. прийшов додому, розкрутив і коли побачив як вона зроблена (лисі шурупи) викінув її. Пішов і купив нормальну вилку за 25грн.

В нас, не вміють нічого робити. ;) 

вміють, але чудес не буває і за 2-3 грн якості не буде.

Опубліковано
8 хвилин тому, alexvvv сказано:

вміють, але чудес не буває і за 2-3 грн якості не буде.

той хто в малому не навчится працювати, тої і з великим не справится.

Опубліковано

згоден, що в нас багато чого досі штампують на старих савєцких прес-формах криво-косо-кострубато аби як.

але прийнаймі щоб в магазині був вибір. хоч дешеве гавнувате, хоч дорожче краще. особливо якщо магазин позиціонує себе як супер чи гіпермаркет.

Опубліковано
On 30 June 2016 at 9:28 AM, laser said:

на лукачах http://lukachi.com.ua/ вилок було купляв, і зараз є завалісь, україна, білорусь, росія, китай. від 2-3 гривень штука!

знову оглядаю товар на полках НЛ, все туреччина! всі розетки, вилки, вимикачі. ну мля...

На тому сайті ціни ще дореволюційні.

Опубліковано

Ти не правий. Ціни там 100% актульні для тих товарів що є в наявності. Але це гуртові ціни (без пдв) для тих які мають у них картку оптовика якщо можеа так сказати. Для пересічних людей буде +20% пдв. І ще момент - товар поштучно відпускають не завжди. Зазвичай пачками, упаковками, ящиками. Але хто там в темі то дуже вигідно закуплятись. Пів базару беруть там товар на перепродаж.

Опубліковано
7 часов назад, laser сказал:

Ти не правий. Ціни там 100% актульні для тих товарів що є в наявності. Але це гуртові ціни (без пдв) для тих які мають у них картку оптовика якщо можеа так сказати. Для пересічних людей буде +20% пдв. І ще момент - товар поштучно відпускають не завжди. Зазвичай пачками, упаковками, ящиками. Але хто там в темі то дуже вигідно закуплятись. Пів базару беруть там товар на перепродаж.

Це луцька контора? Є адреса?

Опубліковано

лукачі - оптоорієнтований зачуханий магазино-склад, НЛ\Епік - роздрібні DIY мегамаркети, зрозуміло шо затратна частина різниться на порядки, відповідно мелочовка не може бути у останніх в жорсткому демпінгу...

Опубліковано
46 минут назад, Deemon сказал:

НЛ\Епік - роздрібні DIY мегамаркети, зрозуміло шо затратна частина різниться на порядки, відповідно мелочовка не може бути у останніх в жорсткому демпінгу...

Не факт.

Наприклад, недавно треба було придбати ланцюг до своєї електропили. Китайське гівно "Орегон" в Новій Ліній виявився всього лише на 30 грн дешевший ніж оригінальний "Штіль" в фірмовому магазині Домотехнік на Ковельській. Це при тому, що в Новій Лінії були лише одні "Орегони", а в Домотехніку ще й купа інших крутих ланцюгів. 

Приклад №2. Шукаю собі акумуляторний оприскувач. В Новій Ліній потрібна мені модель коштує 1400 грн, на Розетці - 1100 грн. 

Впевнений, що з цінами на інші товари коїться схожа фігня.

ІМХО,  в Новій Лінії реально зажрались.

Опубліковано

НЛ/ЕЦ - будівельний супермаркет "для блондинок", де можна прийти і купити "всьо!" Є ключові групи (ОСБ-плита, цемент, гіпсокартон і т.п.) і є - все інше, на якому ціна не така вже й демократична. Є групи товарів (специфічних) на 100%(в два рази) дорожчих за роздрібну ціну в спеціалізованому магазині.

Фоторамка в епіцентрі за 69 гривень в нас у фотосалоні коштувала 32 грн. (і не скажу, що ми на такому мало заробляєм, скажем так - 50% націнки в нас є).

Опубліковано

Кожному своє і для кожного своя ціна. Звичайно є ціни нижчі і навіть вищі. Доцільність купівлі по конкретній ціні вибирає кожен для себе.

Давно купляв в Епіцентрі деревообробний станок та бензогенератор (економія на двох становила близько 2000 грн.). Деякі акції дуже заманливі (але перевіряти завжди треба).

Хочете дешевше, але обійти пів міста чи походити в мороз/дощ/спеку по ринку, а по вибрати/приміряти/потестувати в Епіцентрі/Новій лінії.

Опубліковано

Є таке фантастичне оповідання, не памьятаю, хто написав й як називаєтся, але суть така, що людство просунулось в технологічному плані далеко вперед, пройшло багато століть, всі розрахунки проводились на калькуляторах й обчислювальних машинах. Й тут зьявився чувак, який з допомогою ручки й паперу робив тіж самі обчислення, що й калькулятор, так повільно, але сам, без допомоги техніки, чим серед своїх викликав страшенний подив і фурор. До чого то я ? Ах да. Мораль. А мораль проста, нині в більшості вже так само, купують вже фіг зна де, на аліекспресі, в інтернет магазинах, ще десь, замість того, щоб просто підняти дупу й піти купити, що треба на базар, багато що по таких самих, а то й дешевших цінах. Подивився на ваших *лукачах* ціни на батарейки, вони на базарі в роздріб дешевші чим там оптом, принамні соні. З іншими товарами, ціни на які знаю хоч більш меньш, ситуація така ж сама, принаймні оптова на базарі полюбому дешевша. Але як то кажуть, кожному своє, всякі є і всякі треба )))

Опубліковано

Перестаньте рівняти ціни в інтернеті і в реальному магазині.

У нас в інтернет-магазині товар дешевший на 10-20%, як в реальному. Хоч стій і з телефона оформляй в магазині замовлення - відразу забрати можна. І то людям ліньки. А ще можна повиносити продавцю мозок 20-30хв, розпитуючи про якість корму за 25грн/кг в роздріб ;), розказати про кішку, про зятя, поганий ЖЕК і купу всього іншого. Кожному своє.

НЛ та Епіцентр мене приваблює часом роботи: можна ввечері всуботу заїхати і докупити шурупів, які закінчились в самий критичний момент.

44 хвилин тому, difoto сказано:

Є групи товарів (специфічних) на 100%(в два рази) дорожчих за роздрібну ціну в спеціалізованому магазині.

Фоторамка в епіцентрі за 69 гривень в нас у фотосалоні коштувала 32 грн. (і не скажу, що ми на такому мало заробляєм, скажем так - 50% націнки в нас є).

Ді, думаю тебе виручає відсутність оренди за торгівельну площу та мінус декілька посередників :)

Ну і декілька прикладів ціноутворення:

- треба був гофрований шланг 50-ка, в ЕП він коштував 35грн/мп, смикнуло мене з"їздити на варшавку. Той же шланг варіювався в діапазоні 42-50грн/мп, причому ціну продавці казали "з голови" часто оцінюючи мене на око в плані платоспроможності.

- акційні пропозиції по деяких групах від ЕП чи НЛ не може перекрити жоден оптовик по Луцьку, перевіряли неодноразово.

Наші люди не перестають мене дивувати: порівнювати якусь контору, яка продає гуртом, по-блату, незрозумілої якості і мережа супермаркетів у яких бюджет на друковану рекламо-продукцію більший річного обороту тої контори :).

Опубліковано
14 минуты назад, keepo сказал:

Наші люди не перестають мене дивувати: порівнювати якусь контору, яка продає гуртом, по-блату, незрозумілої якості і мережа супермаркетів у яких бюджет на друковану рекламо-продукцію більший річного обороту тої контори :).

Щось не зрозумів ходу думок. З яких пір величина магазину (мережі) й бюджет на рекламу став впливати на ціноутворення впринципі й якість товару як таку в Україні ? Так, деякі товари є смисл купувати в супермаркеті, деякі ізза  великого вибору , ну коли приміром 50 видів плитки в одному місці, деякі ізза так би мовити *ключової групи*, про яку писав Діфото, але супутні товари будуть полюбому дорожчі, ну й коли лінь все в різних місцях купувати, а більше особливих переваг не бачу. Ну і *єслі шо*, юридичний відділ у мережі такий самий *вєлікій і могучій* як і розходи на рекламу :)

Опубліковано
49 хвилин тому, MANJAK11 сказано:

нині в більшості вже так само, купують вже фіг зна де, на аліекспресі, в інтернет магазинах, ще десь, замість того, щоб просто підняти дупу й піти купити, що треба на базар, багато що по таких самих, а то й дешевших цінах.

все залежить від товару. на деякі позиці - різниця більш, ніж шалена.

наприклад, на Старому ринку Шкодер купив пару 1Вт світлодіодів по 15-20грн. за штуку. через пару днів ваді9090 тут на борді виставив 1Вт світлодіоди по 30грн. за 20 штук - це він наварив вже своїх 10-15% від алі чи таобао (де він там брав) (не так давно мені знову вони треба були - ваді9090 продав мені 20шт. за 25грн.)

ще один приклад. драйвер до світлодіода 1-3Вт в корпусі - дешевше, ніж на алі чи на ібеї, він завжди був тут: http://www.buyincoins.ru/?r=product/index&pid=27625

(плюс регулярні знижки, акції) - в нас буде мінімум в 1.5-2 рази дорожчий

в якийсь момент на ібеї були самі дешеві мікро-юсб штекери (якщо купувати десяток)

а сьогодні в Епіцентрі купив лед-лампочку 220В 10Вт за 42.90 - таких цін на аліекспрес немає й близько, там якісна лампочка 10Вт коштує не дешевше, а до 1.5-2 рази дорожче, як в Епіку чи НЛ.

тут все так само, як і з міфом, що в Польщі все дешевше - далеко не все, але завжди є позиції, які дешевші в нас чи в них.

тому доводиться моніторити ;) наприклад, вибираю посередньої якості акумулятор АА з онлайн-китайшопа замість якісної АА батарейки з Варшавки (тим більше не куплю таку батарейку в Епіку чи НЛ - там ціна вдвічі вища, ніж на базарі)

є позиції, за якими НЛ поза конкуренцією (особливо зважаючи на програми лояльності, на масштабні акції)

є позиції, які продаються відносно дуже дорого.

не можна все взяти в одному місці - далі вже рахуєш сам

Опубліковано
57 хвилин тому, keepo сказано:

Ді, думаю тебе виручає відсутність оренди за торгівельну площу

Повір мені, на Відродження ми платимо такі кошти за "оренду", що.... 6000 грн тільки за опалення, якого у нас немає. 7 ребер батарея на 100 квадратів. 6000 гривень. Це оффтоп, звичайно.

Опубліковано
1 hour ago, difoto said:

Повір мені, на Відродження ми платимо такі кошти за "оренду", що.... 6000 грн тільки за опалення, якого у нас немає. 7 ребер батарея на 100 квадратів. 6000 гривень. Це оффтоп, звичайно.

Хоч і оффтоп, проте цікаво дуже. 

Чому не доначіпляєте ребер?

Чому так дорого? Це ціна майже 1000 кубів газу. Або 60 грн. за 1м2. Тоді як для населення +/- 15. Невже для комерційної нерухомості в 4 рази більше?

Опубліковано

продовжу оффтоп. якщо єдина батарея на 7 ребер, чому не поставити теплового лічильника?

Опубліковано

Всі так зафукали Нову лінію. Але деякі товари я в Луцьку дешевше знайти не міг, а в інтернеті замовляти не хотів. Наприклад на каналізаційну трубу Остендорф (не всілякі євро-, полі-, супер-, мегапласти) ціна була нижчою за ціну в спеціалізованих фірмах, які займаються продажем таких речей. 

Опубліковано
59 хвилин тому, Anders сказано:

...Але деякі товари я в Луцьку дешевше знайти не міг...

Повністю згідний, на деякі товари нижчі, ніж на ринку, для прикладу, купував барвник для фарби у Новій Лінії 16 грн, на ринку 20 грн, грунтовка дешевша ринкової, на керамічну плитку акції в п'ятницю - суботу. Потрібно перед походом в Нову Лінію більш-менш промоніторити ціни на ринку та в інтернеті.

Опубліковано

Та що тут казати, ми є не малою державою. Але посадовці привикли заробляти, смисл робити своє і трати час та ресурси коли можна купити в впарити це за більші гроші..
Тому так і живемо, хоча  і могли би наладити своє виробництво на більш ніж 100% . Тільки не маємо ми  урядовця який за гроші думати не буде і в карман класти, а для людей..
Так як  раніше вже  буде. Потрібно сприймати життя таким яким маємо і налагоджувати самих себе і свою начинку, так буде легше, персонально для нас.

Опубліковано

Плюсну в сторону НЛ....є такий товар і по такій ціні, якій зараз і по такій ціні не придбаєш ніде зараз і сьогодні!!!

Да.....кріплення в них золоті, і кабель, але є плюс великий.....можливість повернення.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...