Перейти до змісту

Яку воду п'єте

vaz75

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Колись була така тема, але не зміг її знайти.

Преамбула:

Раніше брав воду "Добра вода", але після випадку, коли в бутлі привезли смердючий шмурдяк, і навіть не вибачилися, перестав її купувати. Перейшов на Оконську,

Останнім часом щось та вода не дуже смачна, крім того в дітей з'явилася якась алергія. Грішу на воду. Тепер хочу змінити воду.

Діліться своїм досвідом, цінами, явками і паролями.

• Відповідей 65
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
26 минут назад, vaz75 сказал:

Колись була така тема, але не зміг її знайти.

Преамбула:

Раніше брав воду "Добра вода", але після випадку, коли в бутлі привезли смердючий шмурдяк, і навіть не вибачилися, перестав її купувати. Перейшов на Оконську,

Останнім часом щось та вода не дуже смачна, крім того в дітей з'явилася якась алергія. Грішу на воду. Тепер хочу змінити воду.

Діліться своїм досвідом, цінами, явками і паролями.

В приваті шукай номер.

Опубліковано
1 час назад, ZLOvSmetane сказал:

З крана через фільтр..

Пару питань.

А що за фільтр? Осмос? Ти робив аналіз тієї води на виході? 

Питаю, бо виробники фільтрів кричать на випередки про цілющість води після їх фільтрів.

А в мене (правда то до бойлера відноситься), виходить навпаки - після фільтра СВОД АС таке:

20160408_115831.jpg

20160408_124108.jpg

Опубліковано
55 минут назад, ribak2014 сказал:

Перейшов на Оконську,

Оконську воду не можна вживати на постійній основі, там багато солей і мінералів, особливо тим хто має проблеми з нирками. Це слова лікаря, не сам придумав

Опубліковано
2 минуты назад, Selbeor сказал:

Оконську воду не можна вживати на постійній основі, там багато солей і мінералів, особливо тим хто має проблеми з нирками. Це слова лікаря, не сам придумав

Не знав такого. Пили на постійній основі протягом 1,5роки.

Проблем з нирками не помічав. Навіть навпаки, раніше інколи поболювали, але останні1 рік взагалі не турбували.

Але дякую за інфу.

Опубліковано

Осмос Фільтр1 5-тиступінчатий вже більше року. Витрата води наступна: 3 частини в каналізацію, 1 - в бак. Заміна 3-х фільтрів - раз на 3-6 місяців коштує від прибл.110грн.

Опубліковано

Вдома з крану через фільтр

На офіс замовляємо воду Червона калина - нам подобається їх санаторій 

тому і водичку таку п'ємо

бутль 28 грн 

Опубліковано
Только что, paksivatova сказал:

Вдома з крану через фільтр

На офіс замовляємо воду Червона калина - нам подобається їх санаторій 

тому і водичку таку п'ємо

бутль 28 грн 

пишіть контакти, пліз

Опубліковано

найкраще пити воду з високогірних джерел Карпат

але для нас, мешканців Луцька, це практично нереально

3 роки тому зупинили свій вибір на осмосі після декількох років на привозній та купованій воді. Ще жодного разу не пошкодували про свій вибір

Опубліковано
41 минуту назад, vaz75 сказал:

Куди саме?

на ставку в Руслана, квадратному, тече джерело потужне. Звідти беру воду вже близько 2х років.

Опубліковано

Час від часу їду в Баїв - вода нереально крута, вживаю виключно необробленою для пиття. Для приготування їжі, чаю - осмос 5 ступенів. Фільтр за сім років міняв один раз))) - чого там тільки не було. Але не сильно переживаю, бо сама концепція - мембрана може пропустити тільки молекулу води і поки вона не забилась повністю - вона робоча. Звісно витрати води просто збільшаться, але при малих об'ємах це не дуже відчутно.

Опубліковано

Вже біля 8-ми років беремо воду з джерела біля смт.Голоби (координати на скріншоті). Біля джерела стоїть табличка, на якій написано "Джерело №1 Ковельського району" і намальована таблиця кількості елементів, які є в цій воді і порівняння цих же елементів в простій воді (я так розумію в крановій воді). Ну дуже смачна вода, після неї ніякої пити не хочеться, ні Оконську, ні куплену. Завжди прохолодна, навіть якщо стоїть в квартирі в баклашках, чайник миємо після неї раз в рік напевно... Готуємо з неї все (супи, борщі, комрпоти, чай і т.д.). За раз я беру в машину від 250 до 350 літрів. На паливо тратиться (туда і назад ~ 100 км) біля 80-90 грн, та хай хоть 100 грн. Так що 100 грн ділим на 300 літрів - получається 33 копійки за літр джерельної води, це якщо за нею спеціально їхати, чого я ніколи не робив. Тому що враховуючи, що в мене тесть с тещою живуть в Голобах, то та вода мені ніц не вартує))). 

Screenshot_18.png

Опубліковано
35 минут назад, Alexander Lucky:) сказал:

Вже біля 8-ми років беремо воду з джерела біля смт.Голоби (координати на скріншоті). Біля джерела стоїть табличка, на якій написано "Джерело №1 Ковельського району" і намальована таблиця кількості елементів, які є в цій воді і порівняння цих же елементів в простій воді (я так розумію в крановій воді). Ну дуже смачна вода, після неї ніякої пити не хочеться, ні Оконську, ні куплену. Завжди прохолодна, навіть якщо стоїть в квартирі в баклашках, чайник миємо після неї раз в рік напевно... Готуємо з неї все (супи, борщі, комрпоти, чай і т.д.). За раз я беру в машину від 250 до 350 літрів. На паливо тратиться (туда і назад ~ 100 км) біля 80-90 грн, та хай хоть 100 грн. Так що 100 грн ділим на 300 літрів - получається 33 копійки за літр джерельної води, це якщо за нею спеціально їхати, чого я ніколи не робив. Тому що враховуючи, що в мене тесть с тещою живуть в Голобах, то та вода мені ніц не вартує))). 

Screenshot_18.png

то бери ще мені

Опубліковано
13 минуты назад, vaz75 сказал:

то бери ще мені

В мене не настільки велика машина, а як недавно поміняв на меншу, жінка і так говорить, що менше за раз води беремо)). Теща ще й і картоплі мішок дасть, і м'яско пару ящічків, і яєць пару лотків, і сиру, і молока, і городини різної, і закруток... Машина сидить по саме не балуйся))). Ми їздимо до тещі приблизно раз в два місяці, саме тих 300 літрів і хватає на два місяці.

Опубліковано

Для пиття беру в магазинах Aqua life. Найдешевша серед запропонованих (18-22 грн за 6 л). Електрочайник від неї як новий. Колись брав привозну "з Оконська", то розчарований. Одного разу поцвіла в бутлі, іншого - смерділа. Та й в чайнику лишався накип.

• 6 місяців потому...
Опубліковано

зробив аналіз води з свердловини на вишкові.
Не придатна, так розумію, через залізо.

upd. подзвонив в лабораторію і запитав про це "таке шкідливе" залізо.. Кажуть що раніше допуск був до 1мг.. так що норм водичка) Така фраза цікава.. сказали що вода з водоканалу чистіша) Шкода що моя пралка і бойлер в це не вірять))

1138a53d476644dabfa4cecaa728fd68.jpeg

Опубліковано
39 минут назад, Dima4s сказал:

зробив аналіз води

Скільки коштує такий аналіз, якщо не секрет?

Опубліковано
6 хвилин тому, Selbeor сказано:

Скільки коштує такий аналіз, якщо не секрет?

220грн, але квитанцію про оплату нести їм паперову.. а то оплата через приват 24 вганяє представниць водоканалу в ступор..

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...